klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
materiały PR
Przepisy

Domowe wypieki od Delecta - ciasta Kruche i Biszkopt

Ciasto kruche i biszkopt to podstawa domowych wypieków. Stanowią bazę dla wielu ciast i ciasteczek, dlatego muszą być doskonałej jakości. Wszystkim, którym brak czasu lub umiejętności, by samodzielnie przygotować ciasto podstawowe, Delecta poleca Kruche i Biszkopt z najnowszej linii Domowe wypieki. To pierwsze na rynku ciasta z dodatkiem specjalistycznych gatunków mąk.
Materiał partnera
luty 20, 2015
domowe wypieki delecta

Domowy Biszkopt Delecta jest lekki i puszysty, po upieczeniu nie opada, dzięki czemu zachowuje swoją delikatną strukturę. Najwyższą jakość wypieku gwarantuje wysokogatunkowa mąka tortowa w składzie produktu. Gospodynie cenią ją za miałkość i niezawodność przy wypieku ciast biszkoptowych. Do zawartości opakowania wystarczy dodać 4 jaja i odrobinę wody, by otrzymać porcję ciasta bazowego na tortownicę o  średnicy 24 cm. Biszkopt można przygotować w wersji podstawowej i urozmaicić ulubionymi dodatkami – kremem, masą, owocami czy galaretką. Korzystając z inspirujących przepisów zamieszczonych na opakowaniu, Biszkopt Delectymożna przemienić na przykład w oryginalne ciasto Wiewiórka!

domowe wypieki delecta

Domowe Kruche Delecta to idealnie skomponowana mieszanka na delikatne ciasto kruche, które zawsze się udaje. Delecta idealnie zbilansowała składniki, by oszczędzić Twój czas. Dodatek specjalistycznej mąki krupczatki – jasnej, pszennej, o zwiększonym ziarnie, gwarantuje kruchość ciasta i zapobiega powstaniu zakalca. Do zawartości opakowania wystarczy dodać jajo i 100 tłuszczu, by otrzymać ciasto bazowe. Świetnie sprawdzi się jako podstawa szarlotki, mazurka czy spód do sernika. Na opakowaniu Delecta poleca trzy inspirujące przepisy, jak niebanalnie podać Kruche.

Domowe wypieki Delecta to linia ciast, które dla początkujących będą świetną bazą do pierwszych cukierniczych eksperymentów. Zaawansowanym, lecz zabieganym gospodyniom, pozwolą w awaryjnych sytuacjach szybko przygotować ciasto jak domowe.

Nowe ciasta Kruche i Biszkopt z linii Domowe wypieki Delecta są dostępne w sprzedaży od 17 lutego br. w sugerowanej cenie detalicznej ok. 3,69 zł.

materiał sponsorowany

wyrośnięte ciasto
123rf
Przepisy Spulchniacze do ciast – który wybrać?
Dlaczego w przepisach raz wymienia się proszek do pieczenia, innym razem sodę oczyszczoną, a jeszcze innym – amoniak? Zobacz czym różnią się te spulchniacze do ciast i dowiedz się, który będzie najlepszy do twoich wypieków!
Łucja Zbieniewska
grudzień 06, 2013

Soda oczyszczona Ten spulchniacz idealnie nadaje się do tych wypieków, które mają w składzie produkty o kwaśnym odczynie (im więcej kwasu, tym lepsze działanie sody), takie jak: maślanka, kefir, śmietana, jogurt, ocet czy soki owocowe. Soda aktywizuje się już w momencie połączenia z wymienionymi produktami, dlatego ciasto należy piec natychmiast po jego przygotowaniu. Nie zaleca się używania samej sody do słodkich wypieków,  gdyż zostawia wówczas charakterystyczny, cierpki posmak. Dobra rada: Jeśli chcemy wzmocnić działanie sody, możemy do niej dodać odrobinę proszku do pieczenia. Patent ten stosowany jest zwłaszcza w ciastach, które zawierają dużo dodatków – dzięki gwałtownemu działaniu sody nie opadną na spód, a proszek do pieczenia, działając dłużej od sody, sprawi, że ciasto będzie równomiernie rosnąć przez cały czas pieczenia. Wizażanki polecają: przepisy z sodą oczyszczoną ! Proszek do pieczenia To najpopularniejszy spulchniacz wykorzystywany do wypieków. W swoim składzie, oprócz sody oczyszczonej, zawiera substancje, które ją aktywizują – dzięki temu nie ma potrzeby dodawania produktów o kwaśnym odczynie. Proszek do pieczenia zaczyna działać po połączeniu go z pozostałymi składnikami , wśród których znajduje się płynna substancja (np. woda, mleko), ale nie przestaje działać również podczas samego pieczenia ciasta. Dzięki temu mamy pewność, że nasze wypieki równomiernie urosną. Ciasta zawierające proszek do pieczenia od razu wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Dobra rada: Zanim dodamy proszek do pieczenia do reszty produktów, należy go dokładnie wymieszać z przesianą mąką – w innym wypadku ciasto może nierówno urosnąć, mogą pojawić się w nim dziury, a nawet… zakalec ( zobacz jak uniknąć zakalca )! Amoniak Amoniak, czyli wodorowęglan amonu, to stosunkowo rzadko używany spulchniacz do...

Przeczytaj
Tort na roczek
Styl życia Prosty przepis na domowy tort na roczek!
Sprawdź jak w prosty sposób zrobić domowy tort na roczek. Przygotowaliśmy dla Was również wyjątkowe inspiracje tortowe!
Lena Grabowska
wrzesień 23, 2015

Tort urodzinowy na roczek- dlaczego warto zrobić go w domu?  Decydując się na domowy tort masz pełną kontrolę nad tym, co zostanie użyte do jego zrobienia. Możesz przygotować tort ze zmniejszoną ilością cukru, wyłączyć z przepisu gluten, bądź inne składniki, na które Twoje dziecko ma alergię . Kolejnym argumentem przemawiającym za domowym tortem jest fakt, że możesz uwzględnić preferencje dziecka, zarówno smakowe jaki i wizualne. Przepis na tort na roczek w 3 krokach Zrobienie domowego tortu nie musi być trudne, opiera się na 3 prostych elementach: biszkopt, masa do przełożenia i dekoracja. Wersja dla leniwych i zapracowanych: zamówić biszkopt w zaprzyjaźnionej cukierni, przełożyć go domową konfiturą i udekorować bakaliami. Jeśli mamy więcej czasu i chęci możemy wszystko zrobić sami w domu. Poniżej znajdziecie 3 bardzo proste przepisy na: ciasto biszkoptowe, krem i masę cukrową do dekoracji. Krok 1: Przepis na biszkopt do tortu 6 jajek 6 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia Ubij sztywną piane z białek, pod koniec ubijania, stopniowo dodaj cukier i żółtka. Przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy jajecznej i wszystkie składniki bardzo delikatnie wymieszaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na ok. 40 minut. Wielkość ciasta można modyfikować trzymając się proporcji: Na 1 jajko: 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki cukru. Krok 2: Prosty przepis na krem do tortu 400 g śmietany 30% 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 250 g serka mascarpone Ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, delikatnie dodaj serek mascarpone.  Smak kremu można dowolnie zmieniać po przygotowaniu, dodając np. kakao, mus owocowy lub wiórki kokosowe. Krok 3: Przepis na masę cukrową 800 g cukru pudru...

Przeczytaj
biszkopt emix
materiały PR
Przepisy Nowość: biszkopt w proszku Emix
Biszkopt… z pozoru proste ciasto, jednak jego upieczenie graniczy prawie z cudem. Dlatego warto korzystać ze sprawdzonych receptur, które są gwarancją sukcesu. Biszkopt w proszku Emix to nowa smakowita propozycja tej firmy. Jest łatwy w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Katarzyna Mordalska
maj 15, 2014

Biszkopt jest podstawą wielu ciast. Z łatwością można zamienić go w tort, śmietanowiec, czy lekkie ciasto owocowe. Ciasto biszkoptowe Emix wyśmienicie smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy jeszcze ciepłe i przyjemnie rozchodzi się na podniebieniu. Zarówno ciepłe, jak i już ostudzone ciasto jest wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbaty lub kawy, a dzieciom najbardziej smakuje ze szklanką mleka lub kakao. Biszkopt Emix można przygotować bez żadnego wysiłku. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko odrobiny wody i 3 jaj. Następnie miksujemy dokładnie wszystkie składniki i wstawiamy ciasto do piekarnika. Jeśli biszkopt ma być ciemny - do ciasta dodajemy 2 łyżki ciemnego kakao. Gotowe :) Cena:  3,50 zł/ 300g

Przeczytaj
tarta delecta
Przepisy Tarta na 1001 sposobów – nowość od Delecty
Jeśli uwielbiasz tarty koniecznie poznaj nowość od Delecty: Tarta na 1001 sposobów. Jest to produkt do samodzielnego wypieku w wariantach na słodko i na słono. Jest prosta w przygotowaniu, a smakuje naprawdę wyjątkowo!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 13, 2013

Nowe Tarty na 1001 sposobów Delecta to zaproszenie do kulinarnej przygody. Opakowanie produktu zawiera dwa uniwersalne składniki: ciasto kruche (w wersji słodkiej lub słonej) oraz fix (rodzaj zagęstnika) do nadzienia (także w dwóch wariantach). Ostateczny smak wypieku zależy od indywidualnie dobranych dodatków. Podpowiedzi z czym przygotować oryginalną tartę dostarcza książeczka z przepisami, dołączona do każdego produktu. W nadzieniu słodkim doskonale sprawdzą się świeże lub mrożone owoce sezonowe, krem budyniowy, twaróg, ricotta czy mascarpone. Do farszu słonego polecamy dowolne warzywa, grzyby, mięso, ryby. Aby podać Tartę na 1001 sposobów Delecta wystarczy przygotować ciasto kruche, które po podpieczeniu należy napełnić ulubionym farszem z dodatkiem fixu i zapiec. Uwaga! Ciasto kruche nie wymaga schładzania przed pieczeniem. Nie trzeba go także specjalnie obciążać w foremce, aby nie wyrosło nadmiernie. Wystarczy tylko pamiętać, aby ciasto dobrze nakłuć widelcem. Tarta na 1001 sposobów Delecta to nieskończone źródło inspiracji na codzienny, szybki obiad, wykwintną kolację z przyjaciółmi czy oryginalne danie, które pozwoli zabłysnąć kulinarnymi umiejętnościami przed rodziną i bliskimi. Tarta dzięki swojej prostocie jest świetnym daniem, od którego warto zacząć swoją przygodę z wypiekami czy łączeniem smaków w modnej kuchni fusion! Cena : ok. 4,89zł

Przeczytaj