klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
flora pro avtiv
materiały PR
Przepisy

Flora pro.activ o smaku masła

Flora pro.activ o smaku masła to nowa odsłona produktu do smarowania pieczywa. To unikalna kompozycja olejów roślinnych wraz z dobroczynnymi sterolami roślinnymi o udowodnionym klinicznie działaniu obniżającym cholesterol.
marzec 06, 2014
flora

Szacuje się, że problem podwyższonego poziomu cholesterolu może dotyczyć aż połowy Polaków i wbrew potocznie spotykanym opiniom, nie dotyczy jedynie osób otyłych.

Spożywanie zbyt dużej ilości tłuszczów nasyconych może być przyczyną powstawania podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi, który może prowadzić do poważnych zaburzeń zdrowia.

Należy zatem ograniczyć ich spożywanie, zastępując je dobrymi tłuszczami nienasyconymi i wprowadzić do diety bogate w sterole roślinne produkty, takie jak Flora pro.activ o smaku masła, które skutecznie obniżają poziom cholesterolu.

Flora pro.activ i Flora pro.activ o smaku masła to produkty skierowane do osób, które zetknęły się z problemem podwyższonego poziomu cholesterolu i chcą zmienić nawyki żywieniowe celem jego obniżenia. Udowodniono, że wprowadzenie do jadłospisu 3 porcji Flory pro.activ (ilość  wystarczająca do posmarowania 3-4 kromek pieczywa) daje widoczne efekty już w ciągu 2-3 tygodni, w postaci obniżki poziomu cholesterolu o 7-10%.

Flora pro.activ jest rekomendowana przez Polskie Towarzystwo Badań nad Miażdżycą, jako element codziennej diety mającej na celu obniżenie podwyższonego cholesterolu we krwi.

Pod koniec stycznia ruszył Ogólnopolski  Program Walki z Cholesterolem "Proaktywnie dla serca", a patronat nad tym wydarzeniem objęła Flora pro.activ oraz Polskie Towarzystwa Badań nad Miażdżycą. Do Programu można dołączyć przez stronę: www.proaktywniedlaserca.pl

Cena: 8,99 zł/ 225g

Komentarze
Dieta sokowa
Styl życia Dieta sokowa – przepisy + kiedy, jak długo i co powinnaś pić
Dieta sokowa, która określana jest też jako detoks, jest niezwykle popularna w mediach społecznościowych. Czy w rzeczywistości przynosi korzyści dla organizmu, czy jest tylko niepotrzebną modą?
Marta Średnicka
grudzień 20, 2019

Dieta sokowa jest sposobem na oczyszczenie organizmu i metodą na odchudzanie, którą stosują kobiety (i nie tylko) na całym świecie. Dobrze przygotowana i stosowana może przynieść korzyści dla organizmu. Należy jednak trzymać się ściśle określonych zasad, żeby zamiast sobie pomóc, nie zaszkodzić swojemu ciału. Pamiętajmy również, że dieta sokowa, to nie tylko świeżo wyciskany sok z danego owocu , ale również koktajle, które są płynnymi bombami witaminowymi. Dieta sokowa – zasady Dieta sokowa ma formę płynną i w rzeczywistości powinna być traktowana jako detoks , a nie sposób odżywiania, który ma prowadzić do zrzucenia kilogramów w krótkim czasie, choć odchudzanie z pewnością jest jednym z efektów spożywania soków. Kiedy pić soki i koktajle? Dieta sokowa oparta jest na zasadzie 5 soków, każdy co trzy godziny. W takiej formie powinniśmy przyjmować przygotowane wcześniej napoje. Do obiadu powinno się przyjmować soki owocowe, które posiadają niezbędne dla funkcjonowania mózgu cukry, a popołudniu i wieczorem warzywne. Przed snem należy unikać owoców. Detoks sokowy powinien trwać ok. 2-3 dni lub w niektórych przypadkach odrobinę dłużej, jednak nie należy przesadzać z ich ilością i usilnie go wydłużać. Po dłuższym czasie prawidłowe funkcjonowanie organizmu zostaje zaburzone. Posiłki bogate np. w białko nie mogą zostać na stałe zastąpione sokami. Utrzymujący się stan głodu sprawi, że proces odchudzania zostanie spowolniony i uzyskamy efekt odwrotny do oczekiwanego. Taki stan jest również niebezpieczny dla zdrowia. Pamiętaj, że wracając do normalnego odżywiania musisz zachować ostrożność. Sięgnięcie po ciężkostrawne potrawy po detoksie sokowym, kiedy organizm przyzwyczajony został do płynów może poważnie ci zaszkodzić i doprowadzić do ostrego bólu żołądka czy jelit. Diety sokowej nie powinny stosować dzieci i młodzież poniżej 18. roku...

Przeczytaj
Fotolia
Styl życia Czy cukrzyca ciążowa jest groźna?
Czy cukrzyca ciążowa jest groźna? Jak się objawia i czy ma wpływ na dziecko? Jak ją rozpoznać?
Łucja Zbieniewska
marzec 09, 2013

Co to jest cukrzyca ciążowa? Cukrzyca ciążowa (GDM -   Gestational Diabetes Mellitus) , zwana także cukrzycą ciężarnych, to  zbyt wysoki poziom glukozy we krwi  (powyżej 105mg/dl). Może być to zarówno podwyższenie poziomu cukru (bez dodatkowych objawów), jak i nietolerancja glukozy lub typowa cukrzyca (gdy kobieta w ciąży nie była wcześniej diabetyczką). Na ogół  ustępuje po zakończeniu ciąży , chociaż zwiększa zapadalność na cukrzycę w ciągu kolejnych 15 lat. W większości cukrzyca ciążowa pojawia się u kobiet, które wcześniej nie chorowały, tylko w 10% przypadków jest to cukrzyca typu 1 lub 2, która nie została wykryta wcześniej. U mniej więcej 1/3 kobiet, które miały GDM w pierwszej ciąży, pojawia się ona w kolejnych ciążach.  Typowa (nie ciążowa) cukrzyca to  choroba metaboliczna : zaburzenie prawidłowej przemiany materii, spowodowane przez niedobór lub nieprawidłowe działanie insuliny, jednego z hormonów wydzielanych przez trzustkę. Dzieli się ją na cukrzycę typu 1 (brak insuliny w organizmie) i typu 2 (zaburzone działanie lub wydzielanie insuliny). Cukrzyca ciążowa rozwija się u ok.  5% kobiet ciężarnych . Pojawia się ona zazwyczaj w wyniku zmian hormonalnych, a także zwiększenia odporności tkanek na działanie insuliny w okresie ciąży. Jak zdiagnozować cukrzycę ciążową? Cukrzycę ciążową rozpoznaje się na podstawie dwuetapowego badania. Pierwsze oznaczenie glukozy wykonuje się na początku ciąży, przy pierwszej wizycie u ginekologa, w celu wykrycia bezobjawowej cukrzycy przedciążowej. Jeśli poziom cukru będzie wyższy niż 105mg/dl, badanie trzeba będzie powtórzyć, gdyż może oznaczać cukrzycę. Drugie badanie to doustny  test przesiewowy tolerancji glukozy  z oznaczeniem glikemii, które wykonuje się między 24. a 28. tygodniem wykonuje się . Najpierw pobiera się krew, aby ustalić poziom glukozy (na czczo). Następnie...

Przeczytaj
Fotolia
Styl życia Co jeść, żeby spalić tłuszcz z brzucha?
W oczekiwaniu na rychłe nadejście lata uzupełniacie garderobę o strój kąpielowy i krótkie topy, ale boicie się, że i tak nie będziecie miały odwagi ich założyć? Oponka na brzuchu może skutecznie zniechęcić do zrzucania ubrań, ale bez względu na trwającą porę roku nie warto się poddawać.

Nadmiar tłuszczu w obszarze brzucha to niestety nie tylko problem estetyczny, ale też sygnał, że naprawdę należy o siebie zadbać. Otyłość wiąże się bowiem z większym ryzykiem chorób serca i cukrzycy typu 2 . To zdecydowanie dobry powód, by o rozmiar talii dbać przez cały rok! Trudno jednak pozbyć się oponki, jeśli ograniczymy się do treningów na siłowni , a zamiast zróżnicowanego jadłospisu wybierzemy modną monodietę. Oto cztery wskazówki dietetyczne dla chcących pozbyć się oponki na brzuchu. Zdrowe tłuszcze Pracując nad sylwetką często błędnie wychodzimy z założenia, że wszystkie tłuszcze są złe. Owszem, wszystkie są kaloryczne, dlatego nie wolno z nimi przesadzać, jednak pozbawiając organizm tłuszczu sprawimy, że nie będzie on prawidłowo działać. W diecie, zwłaszcza jeśli próbuje się schudnąć w okolicach brzucha, niezbędne są tzw. zdrowe tłuszcze, które obniżają poziom złego cholesterolu we krw i. Wskazane są m.in. tłuste ryby , rośliny strączkowe, słodkie ziemniak i, awokado i orzechy, które podkręcają metabolizm. Pamiętajcie, że tłuszcze to też zapasy energii – kiedy ich brakuje, organizm poszukuje ich m.in. w mięśniach. Kapusta kiszona Nie zachęcamy was do jadania ciężkostrawnego bigosu, ale łyżka surowej kapusty kiszonej raczej wam nie zaszkodzi. Otóż, jest ona naturalnym probiotykiem, który reguluje florę bakteryjną w jelitach , przyspieszając tym samym na przemianę materii i trawienie. Nie da się nie wspomnieć także o dobroczynnym działaniu błonnika , którego dostarcza nam właśnie kapusta kiszona. Błonnik wspomaga usuwanie toksyn z organizmu i usprawnia pracę jelit, a jak już wspomniałyśmy odpowiednia flora bakteryjna jelit wpływa na metabolizm. Produkty pełnoziarniste Jeśli nadal preferujecie pieczywo pszenne, a pracujecie nad zgubieniem oponki, czas przerzucić się na produkty pełnoziarniste,...

Przeczytaj
optima cardio
materiały PR
Przepisy Optima Cardio na podwyższony poziom złego cholesterolu we krwi
Masz problem z podwyższonym poziomem cholesterolu we krwi? Optima Cardio pomoże ci go zredukować już w trzy tygodnie! Potwierdzają to liczne badania kliniczne.
Katarzyna Mordalska
sierpień 13, 2013

Optima Cardio zaliczana do żywności funkcjonalnej zawiera naturalne sterole roślinne, które aktywnie redukują poziom złego cholesterolu LDL we krwi . Jest ona  produktem prozdrowotnym , nie zawiera tłuszczów trans ani konserwantów. Dzięki zawartości 60% tłuszczu nadaje się nie tylko do smarowania kanapek, ale także do pieczenia, duszenia i smażenia . Skuteczność działania Optimy Cardio jest długookresowa, pod warunkiem spożywania zalecanej dziennej dawki w połączeniu ze zdrowym stylem życia oraz zbilansowaną i zróżnicowaną dietą. Bardzo ważne jest regularne spożywanie zalecanej, dziennej dawki 30g Optimy Cardio, która nawet przy wieloletnim stosowaniu skutecznie obniża poziom cholesterolu. Maksymalny efekt obniżenia cholesterolu można osiągnąć już po 3 tygodniach, jedząc dziennie 3 kromki posmarowane Optimą Cardio. Długotrwałe utrzymywanie obniżonego poziomu złego cholesterolu może zmniejszyć ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia i dać wymierne korzyści zdrowotne. Cena:   9,49 zł/ 225g; 14,99 zł/400g

Przeczytaj