Wejdź
kandyzowany imbir helio
materiały PR
Przepisy

Gorąca nowość Helio: imbir kandyzowany

Marka Helio wprowadza na rynek nowość: imbir kandyzowany, który stanowi zdrową, rozgrzewającą przekąskę na chłodne dni. To również niezastąpiony dodatek do lodów, ciast i herbaty. Przekonaj się sama o rozgrzewającej mocy imbiru!
Katarzyna Mordalska
styczeń 07, 2014
kandyzowany imbir

Marka Helio wprowadza na rynek nowość: imbir kandyzowany, który znany jest z pozytywnego wpływu na nasze samopoczucie. Imbir kandyzowany  działa bardzo korzystnie na objawy choroby morskiej, może być stosowany uzupełniająco przy przeziębieniach, a jego działanie odkażające i odświeżające ma także bardzo pozytywne właściwości dla jamy ustnej.

Imbir kandyzowany dzięki obecności olejku eterycznego o nazwie gingerol pobudza węch, a ostry, ale niepalący smak działa orzeźwiająco na zmysł smaku. Imbir jest również uważany za afrodyzjak (tzw. korzeń miłości), a to dzięki temu, że rozszerza naczynia krwionośne.

Imbir kandyzowany Helio to świetna, orzeźwiająca oraz sprzyjająca zdrowiu przekąska, która sprawdzi się szczególnie dobrze w chłodniejszych miesiącach roku, w których nasz organizm potrzebuje rozgrzania. Imbir kandyzowany Helio można również potraktować jako… nietypowe cukierki. Na pewno przyda się zawsze przed randką - doskonale odświeży nam oddech, a pocałunek będzie naprawdę gorący ;)

Nowość Helio to również znakomity dodatek do wszelkich herbat i naparów. Dzięki swojemu słodko-ostremu smakowi najnowsza propozycja Helio, wzbogaci także smak pierników oraz domowych wypieków. Jest wspaniałym dodatkiem do lodów, zwłaszcza chałwowych i sułtańskich. To również znakomity kompan i uzupełnienie smaku dla konfitur, dżemów oraz kompotów.

Cena: ok. 5zł /100g

Komentarze
kawa w filiżance
123rf
Przepisy Kawowe wariacje na jesienną chandrę
Czy kawa jest zdrowa? Zdaje się, że niezależnie od naszego stanowiska w tej sprawie – chętnie ją pijamy. I słusznie! Okazuje się, że ma ona nie tylko właściwości zdrowotne, ale jest również świetnym antydepresantem. Jeśli jednak znudziły ci się latte, espresso i cappuccino – zobacz nietypowe przepisy na kawę, która pokona jesienną chandrę!
Łucja Zbieniewska
wrzesień 13, 2013

Czy kawa jest zdrowa? Badania uczonych wykazują, że choć kawa (a właściwie pokaźna dawka kofeiny, którą zawiera) często przyczynia się do nadciśnienia i chorób serca, to  w ilościach zdroworozsądkowych –  jest zdrowa! Okazuje się, że zawarte w kawie polifenole zapobiegają gromadzeniu się złego cholesterolu we krwi. Dzięki temu  zmniejsza się ryzyko wystąpienia miażdżycy czy zawału serca.  Co więcej – polifenole opóźniają procesy starzenia! Kawa może nam również skutecznie pomóc w walce z migreną, a fińscy naukowcy przekonują, że picie 2-5 filiżanek kawy dziennie, zmniejsza ryzyko zapadnięcia na chorobę Alzheimera czy demencję starczą – i to nawet o 65%! Kawa na dobry humor! Już jedna filiżanka kawy może sprawić, że nawet pochmurny, jesienny poranek wyda nam się piękniejszy – mała czarna  nie tylko pobudza nasz umysł i poprawia  koncentrację, ale również – nastrój . A to wszystko jest zasługą  kofeiny, która aktywizuje w organizmie dopaminę, serotoninę i endorfinę – czyli  tzw. hormony szczęścia. Ile filiżanek kawy dziennie można wypić? Najlepiej jeśli nie przekracza się umownej granicy 1-3 filiżanek kawy dziennie. Większe ilości mogą powodować rozdrażnienie, bezsenność, problemy  sercowe i żołądkowe. Co więcej – kawa spożywana w nadmiernych ilościach może uzależnić! Warto też pamiętać, że jest to napój bogaty w szczawiany, które niechlubnie słyną z tego, że wypłukują wapń. Delektując się kawą zachowujmy zdrowy umiar. Nietypowe przepisy na kawę Jeśli jesteś kawoszem i nie wyobrażasz sobie dnia bez małej czarnej koniecznie zobacz przepisy, które pozwolą ci odkryć zupełnie nowy smak kawy i pomogą zwalczyć jesienną chandrę! Kawa z… jajkiem! A właściwie z… żółtkiem – wystarczy utrzeć je z cukrem (2 łyżki) na puszystą masę i delikatnie wlać do...

Przeczytaj

Nasze akcje