Wejdź
przyprawa do żurku appetita
Przepisy

Gotujemy po polsku - przyprawy marki Appetita

Kuchnia staropolska pachniała jałowcem, majerankiem, kolendrą oraz kminkiem. Dziś jej smak pomoże odkryć linia autorskich mieszanek przyprawowych: Gotujemy po polsku marki Appetita, łączących w sobie aromat ziół i przypraw, które nadają daniom piękny kolor oraz głęboki smak i zapach.
Katarzyna Mordalska
grudzień 02, 2013
przyprawa do zurku

Linia mieszanek Gotujemy po polsku to niezastąpiona pomoc w każdej kuchni. Stanowią kompendium wiedzy o polskiej kuchni i ułatwią przygotowywać tradycyjne dania nawet niedoświadczonym kucharzom.

Ważną pozycją w polskiej kuchni są potrawy mięsne. Wymagają jednak właściwego doprawienia. Przyprawa do kurczaka, Przyprawa do kurczaka pikantna, Przyprawa do kurczaka słodko kwaśna, Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do gulaszu, Przyprawa do mięsa wieprzowego oraz Przyprawa do golonki stanowią kompozycje starannie dobranych ziół i przypraw, które sprawią, że duszone, pieczone, grillowane oraz smażone mięsa będą zachwycać głębokim smakiem i aromatem.

W bogatym wachlarzu mieszanek przyprawowych każdy znajdzie tę, dzięki której przygotuje swoje ulubione danie. Linia Gotujemy po polsku obejmuje także: Przyprawę do ryby, Przyprawę do frytek i ziemniaków, Przyprawę do jajek, Przyprawę do potraw z fasoli, Przyprawę do flaków, Przyprawę do bigosu po staropolsku, Przyprawę do żurku i barszczu białego oraz Przyprawę do gołąbków.

Mieszanki przyprawowe Appetita posiadają naturalne receptury, bez sztucznych dodatków i konserwantów, w tym glutaminianu sodu. Zawierają tylko składniki pochodzenia naturalnego oraz surowce poddawane restrykcyjnym kontrolom jakości.

Cena: ok. 1,35zł/ szt.

Komentarze
przyprawa kamis grill
materiały PR
Przepisy Nowe przyprawy Kamis Grill Mates
Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014

Karkówka Montreal Steak Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak , która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb. Skrzydełka Brown Sugar Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar . Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny. Ryba Mojito Lime Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu. Kurczak Smoky Texan Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan . W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i...

Przeczytaj

Nasze akcje