klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
HELIO Snack
materiały PR
Przepisy

HELIO Snack - orzeszki ziemne na ostro

Marka HELIO poszerza swoją serię przekąsek Snack o nowe, rozgrzewające smaki – orzeszki ziemne w cieście Chili i orzeszki ziemne w cieście Wasabi.
Katarzyna Mordalska
styczeń 17, 2013
HELIO Snack

Nowe orzeszki ziemne w cieście to podwójna dawka chrupania - idealne połączenie dorodnych orzeszków ziemnych i chrupiącej skorupki z pikantnego ciasta. Dzięki zastosowaniu różnych przypraw każdy znajdzie coś dla siebie – dla lubiących pikantny paprykowy smak proponujemy orzeszki w cieście Chili, a wielbicielom ostrych smaków z nutą Dalekiego Wschodu polecamy orzeszki w cieście Wasabi.

Komentarze
czapiłka
materiały PR
Przepisy Czapiłka od The Lorenz Bahlsen Snack-World - emocje w grze!
Już niedługo Polskę zaleje fala sportowych emocji. Dlatego marki Crunchips, Lajkonik i NicNac’s postanowiły stworzyć CZAPIŁKĘ – szalony gadżet, dzięki któremu kibicowanie zyska nową twarz! W czapiłce możesz kibicować, gdzie chcesz i komu chcesz. Symbolizuje ona doskonałą zabawę i emocje, jakie zawsze towarzyszą sportowym wydarzeniom. Czapiłka dołączana jest jako prezent do trójpaków Crunchips dostępnych w sieciach super i hipermarketów w całym kraju.
Katarzyna Mordalska
maj 10, 2012

W pakiecie znajdziesz również NOWOŚĆ – edycję limitowaną Crunchips TUGEZA! To pierwsze chipsy na polskim rynku z jednej strony gładkie, z drugiej faliste - zaskakują podwójną teksturą i podwójnym smakiem – sera i czosnku. To najlepsze chipsy na imprezę, mecz, spotkanie z przyjaciółmi. Zaskocz przyjaciół i kibicuj z Crunchips TUGEZA! The Lorenz Bahlsen Snack-World jest jednym z wiodących producentów i dystrybutorów słonych przekąsek w Polsce. Produkty firmy dostępne są w ramach wszystkich głównych segmentów tego rynku (chipsy, chrupki, paluszki, popcorn, precelki, krakersy, orzeszki oraz mieszanki). W swoim portfolio produktów firma posiada między innymi takie marki jak Lajkonik, Crunchips, NicNac’s, Wiejskie Ziemniaczki, Chipsletten, Chio, Biesiadne, Peppies, Curly, Monster Munch, Saltletts.

Przeczytaj
kanapki z masłem orzechowym
Fotolia
Przepisy Zrób to sama: masło orzechowe
Masło orzechowe to popularny przysmak kuchni amerykańskiej, który coraz częściej gości na naszych stołach. Masła dostępne w supermarketach zawierają średnio około 65% orzeszków ziemnych w składzie, reszta to tłuszcz palmowy i substancje poprawiające smak. Sprawdź, jak zrobić domowe masło orzechowe ze 100% orzeszków!
Katarzyna Mordalska
marzec 03, 2015

Lista składników do przygotowania domowego masła orzechowego jest bardzo krótka. Składniki: orzeszki ziemne 500g opcjonalnie sól Dzięki temu, że masło orzechowe przygotujemy samodzielnie, mamy pewność, że znajduje się w nim 100% orzeszków bez żadnych polepszaczy smaku , a także mamy kontrolę nad ilością dodanej do niego soli. Przygotowanie: Jeśli wybierzesz prażone orzeszki ziemne , możesz od razu wrzucić je do malaksera. Polecam jednak orzeszki w łupinkach – są świeże, a podprażone na patelni nabierają cudownego aromatu i złocistego koloru. Obrane orzeszki p raż na patelni przez kilka minut , od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Po wystygnięciu, orzeszki wsyp do malaksera i ustaw jego obroty na najwyższą wartość. Miksuj przez kilka minut, aż do uzyskania gładkiej masy . Początkowo orzeszki rozdrobnią się na mniejsze kawałki, ale z czasem zawarty w nich tłuszcz sprawi, że uzyskają jednolitą konsystencję. Masło orzechowe obłędnie smakuje w towarzystwie banana. UWAGA! Jeśli chcesz przygotować masło orzechowe crunchy , z chrupiącymi kawałeczkami orzeszków, odłóż część z nich po uprażeniu. Pod koniec przygotowywania masła będziesz mogła dorzucić je i miksować przez chwilkę tak, aby nie rozdrobniły się za bardzo. Domowe masło orzechowe należy przechowywać w lodówce. Smacznego!

Przeczytaj
najlepsze przekąski do filmu
123rf, materiały PR
Przepisy Filmowa uczta, czyli: co jeść podczas oglądania filmu?
Lubisz jeść przed telewizorem? A może przygotowujesz wieczór filmowy w gronie znajomych i nie masz pomysłu na oryginalne przekąski? Podpowiadamy, jakie smakołyki przygotować przed telewizor, żeby było smacznie, lekko i różnorodnie!
Łucja Zbieniewska
październik 14, 2014

Często słyszymy, że nie powinno się spożywać posiłków przed telewizorem . Dlaczego? Istnieje wówczas ryzyko, że zapomnimy o tym, że tak naprawdę już dawno zaspokoiliśmy swój głód . Skutkuje to tym, że jemy więcej niż powinniśmy . Często też, oglądając filmy sięgamy po niezdrowe przekąski wyłącznie dlatego, że lubimy chrupać pyszności podczas przeżywania przygód filmowych bohaterów. Zasada jest prosta – im bardziej wciągnie nas film , tym regularniej i w sposób zupełnie automatyczny sięgamy po przekąskę (nie wierzysz? Przetestuj to z miską popcornu w dłoniach :)). Istnieje też ryzyko, że film może okazać się tak nudny, że interesuje nas wszystko dookoła, tylko nie to, co rozgrywa się na dużym ekranie. Wówczas bardzo wnikliwie nasze podniebienie zajmują: nachosy , chipsy , popcorn , czy słone paluszki . Ale czy jest w tym coś złego? Oczywiście, że nie, jeśli na stole rozłożymy w odpowiednich proporcjach zdrowe i te mniej zdrowe przekąski . Zdrowa przekąska przed telewizor – co wybrać? Domowe frytki z piekarnika i pyszny dip czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego to wyjątkowo aromatyczne połączenie. My takie frytki lubimy porządnie przyprawić – jest papryka , bazylia , oregano i sporo czosnku :) Jeśli natomiast lubisz chipsy , postaw na te niekoniecznie ziemniaczane. Możesz kupić gotowe chrupki warzywne lub pokusić się o samodzielne przygotowanie tego przysmaku. Naszym hitem są chipsy z topinamburu , ale seler czy marchewka też sprawdzają się całkiem nieźle. Jeśli stawiasz na przekąski homemade , ale niekoniecznie zależy ci na zachowaniu dietetycznego menu, gorąco polecamy domowe nachosy z pyszną salsą meksykańską lub guacamole . Pycha! :) Zrób to sama: przekąski przed telewizor Frytki z piekarnika  LI GHT Dip  czosnk owy Chipsy z  to pinamburu Meksykańskie  n achos...

Przeczytaj
helio sezam
materiały PR
Przepisy Masło orzechowe i sezamki czyli pyszne przepisy od marki Helio!
Szukasz pomysłu na domową przekąskę? Marka Helio przedstawia przepis na sezamki i masło orzechowe domowej roboty. Polecamy!
Katarzyna Mordalska
lipiec 31, 2014

Marka Helio przygotowała dla konsumentów fistaszki , czyli orzeszki arachidowe prażone w łupinie (zwane też orzeszkami ziemnymi, ponieważ dojrzewają w ziemi na głębokości 5-8 cm) w opakowaniu 250 gram oraz ziarno sezamu w opakowaniu 200 gram. Oba produkty z popularnej linii Słoneczne Owoce stanowią doskonałą bazę do przygotowania domowego masła orzechowego i tzw. sezamków. Jak je zrobić? Zobacz smakowite przepisy! Domowe masło z orzechów – przepis Potrzebujemy opakowania fistaszków Helio Słoneczne Owoce. Obrane z łupin orzeszki wrzucamy do miksera i mielimy na gładki krem. Można dodać prażone ziarna sezamu, miód lub gorzką czekoladę – w zależności od upodobań kulinarnych. Opcjonalnie doprawiamy solą lub cukrem. Krem wspaniale smakuje na kanapce lub tostach. Równie dobrze sprawdza się jako nadzienie do naleśników, a nawet jako składnik marynat lub sosów dań wytrawnych. Sezamki – przepis Potrzebujemy opakowania ziaren sezamu Helio Słoneczne Owoce oraz 2 łyżki miodu, 200 gram cukru pudru i 4 łyżki wody. Na suchej patelni prażymy sezam i podgrzewamy tak długo, aż uzyska złoty kolor. Co jakiś czas mieszamy, aby sezam opiekł się równomiernie. Do garnuszka wlewamy wodę i cukier, całość podgrzewamy aż się skarmelizuje, dodajemy wówczas miód. Przygotowaną masę szybko wlewamy do foremki, czekamy aż wystygnie i…gotowe :) Możemy chrupać w podróży, na wakacjach, lub na pikniku. Smacznego! Cena: Fistaszki HELIO Słoneczne Owoce - ok. 9 zł/ 250g Sezam HELIO Słoneczne Owoce - ok. 6 zł/ 200g

Przeczytaj