klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
jaja farmio
materiały PR
Przepisy

Jaja Farmio – bez GMO i antybiotyków

Idzie Wielkanoc - czas kiedy na stole królują jajka. Warto zadbać o to, żeby były zdrowe, świeże i ze sprawdzonego źródła. Jajka Farmio to dobry wybór - są bez GMO, a dodatkowo są badane na obecność antybiotyków jako jedyne jajka na polskim rynku!
kwiecień 03, 2014

Jaja Farmio wyróżniają się tym, że pochodzą wyłącznie od kur karmionych certyfikowaną paszą wolną od GMO i są dodatkowo regularnie badane na antybiotyki przez niezależne, akredytowane laboratorium. Badania prowadzone niemal od początku istnienia marki Farmio potwierdziły brak niedozwolonej obecności antybiotyków w jajach Farmio.

farmio jaja

Osoby poszukujące artykułów spożywczych najwyższej jakości mogą więc mieć pewność, że jaja Farmio nie zawierają niedozwolonej obecności antybiotyków i pochodzą z hodowli, w których nie stosuje się składników GMO. Pakowane są w proekologiczne wytłaczanki wykonane na bazie papieru makulaturowego.

Oferta Farmio obejmuje jaja z wolnego wybiegu, ściółkowe i świeże. Jaja z chowu ściółkowego i z wolnego wybiegu oferowane są w opakowaniach 10 szt. w dwóch wielkościach: L i M, natomiast jaja fermowe oferowane są w opakowaniach po 6 i 10 szt. w wielkościach L i M oraz specjalnym rodzinnym opakowaniu, zawierającym  18 szt. dużych jaj.

Cena:

  • Farmio z wolnego wybiegu, M - średnie, klasa A, 10 szt. - 8,49 zł
  • Farmio ściółkowe, M - średnie, klasa A 10 szt. - 7,49 zł
  • Farmio świeże jaja, M- średnie, klasa A, 10 szt. - 6,19 zł
Komentarze
merry berry
materiały PR
Przepisy Soki Merry Berry - naturalnie borówkowe
Na rynku dostępne są nowe, ekologiczne produkty owocowe. Soki Merry Berry to 100% naturalnych składników, wyciskanych z owoców uprawianych wyłącznie w Polsce. Pomysłodawcą stworzenia oryginalnych napojów marki Merry Berry jest firma Milbor, która od ponad pół wieku zajmuje się sadownictwem i znana jest z najlepszej jakości uprawianych owoców.
kwiecień 30, 2014

Marka Merry Berry, pojawiła się na polskim rynku na początku bieżącego roku. Jedynym składnikiem produkowanych soków są świeże owoce, które pochodzą z certyfikowanych, polskich plantacji. Dla zachowania trwałości napoje są pasteryzowane, jednak proces ten nie wpływa na ich walory smakowe. Produkty Merry Berry nie zawierają żadnych ulepszaczy, konserwantów, sztucznych dodatków i cukru, gdyż są w 100% naturalne. W jednej, 200 ml butelce  Merry Berry znajduje się ekologiczny sok wyciśnięty aż ze 100 borówek. W ofercie dostępne są również mieszanki soków: borówka z jabłkiem i borówka z aronią. Idealnie dobrane proporcje dodatkowych owoców, wzbogacają unikalny smak tradycyjnego soku borówkowego. Markę Merry Berry wprowadziła na rynek firma Milbor, która zajmuje się sadownictwem, a w 2003 roku założyła również plantację borówek. Polska jest liderem produkcji "błękitnych jagód" w Europie i jednym z wiodących krajów na świecie. Ze względu na to, że jest to jednak owoc sezonowy, producenci poszukiwali rozwiązania, które pozwoliłoby korzystać z dobroczynnych właściwości borówki przez cały rok. Naturalne soki Merry Berry obecnie dostępne są w trzech wariantach smakowych: 100% borówki, borówka z 20% dodatkiem jabłka lub aronii. Cena: ok. 6,40zł/ 200ml

Przeczytaj
wolna kurka jaja
Przepisy Kurka Wolna – jaja od kur z chowu wolno wybiegowego
Koniec z szarością na półce z jajkami! Poznaj produkt unikalny – Kurka Wolna to jaja z chowu wolno wybiegowego. Jaja takich kur są smaczne i zdrowe jak żadne inne! A kolorowe opakowanie sprawi, że na pewno z łatwością znajdziesz je w sklepie.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 09, 2013

Kupując jajka powinniśmy wybierać te z oznaczeniem „1” albo „0”, a więc te, które pochodzą od kur z chowu wolno wybiegowego. Dlaczego?Ponieważ kura, która żyje zgodnie z tradycyjnymi zwyczajami hodowlanymi znosi smaczniejsze i zdrowsze jajka! Odzwierciedleniem środowiska, w którym żyje kura jest jakość jajek. Kury z wolnego wybiegu mają więcej przestrzeni, mogą wychodzić z kurnika na zewnątrz, są lepiej żywione, nie są zestresowane, a co za tym idzie są po prostu zdrowsze. Im lepsze warunki bytowania kury tym lepsza jakość zniesionego jajka, co przede wszystkim przekłada się na jego wartość odżywczą i lepszy smak – mówi Magdalena Jarzynka, Specjalista do Spraw Żywienia Człowieka, dietetyk. Często narzekamy, że wszystkie opakowania jajek wyglądają tak samo. Półka sklepowa z jajkami była wyjątkowo nieatrakcyjna – aż do teraz! Opakowanie jajek Kurki Wolnej jest wyjątkowe - kolorowe, z charakterystycznym śladem kurzych łapek, dzięki czemu klient od razu rozpozna produkt na sklepowej półce. Jajka pakowane są po 6 i 10 sztuk w rozmiarach M oraz L Cena: ok. 0,89 zł /szt.

Przeczytaj
szare futerko kurtka pilotka maffashion
Moda Ciepła, stylowa i... kosztuje tylko 99 złotych. Ta kurtka polskiej marki to hit tego sezonu
Nie tylko w ofercie Zary znajdziemy hity Instagrama, które wyprzedają się w błyskawicznym tempie. Kurtka polskiej marki to kolejny hit sezonu. Aby ją kupić, trzeba się naprawdę śpieszyć! ;)
Ewelina Błeszyńska
listopad 03, 2017

Futrzana kurtka o kroju ramoneski, którą znajdziemy w ofercie polskiej marki Sinsay to hit tego sezonu! Szara kurtka, w której na swoim Instagramie pokazała się Maffashion, teraz bije rekordy popularności i wyprzedaje się w bardzo szybkim tempie. Wcale nas to nie dziwi - motocyklowe kurtki w tym sezonie występują w ocieplanej wersji i są modne, jak nigdy dotąd! Post udostępniony przez Julia K. (@maffashion_official) 11 Paź, 2017 o 12:26 PDT Kurtka rozchwytywana jest także z innego powodu - mowa rzecz jasna o bardzo atrakcyjnej cenie. Za futrzaną ramoneskę musimy zapłacić jedynie 99 złotych. Kurtka dostępna jest także w kolorze różowym. Ostrzegamy - kupienie jej stacjonarnie już teraz graniczy z cudem. ;) Ocieplane ramoneski - trend na jesień i zimę 2017/2018 Najmodniejsze okrycie wierzchnie na tegoroczną jesień i zimę? Obok ultramodnych kożuchów i metalicznych kurtek puchowych w tym sezonie nosimy ocieplane kurtki skórzane lub kurtki o kroju ramoneski. W sieciówkach znajdziecie je bez problemu - poniżej znajdziecie nasze typy. Zobacz także: Wyglądają, jak z wybiegu, a pochodzą z sieciówki! Te buty z Zary to przebój sezonu Testuj kosmetyki za darmo! Jeśli tak samo jak my uwielbiasz testować kosmetyki, koniecznie zapisz się do naszego  Klubu Recenzentki . A kiedy już sprawdzisz możliwości swojego kosmetyku, dodaj zdjęcie do  Looków Wizażanek  i oznacz produkty, które wykorzystałaś do wykonania makijażu, manicure czy fryzury.

Przeczytaj
jajko w diecie dziecka
123rf
Styl życia Jak wprowadzić jajko do diety dziecka?
Od kiedy możemy podawać jajko dziecku? O czym pamiętać podczas rozszerzania diety? Zobacz, jak należy wprowadzać jajka do diety dziecka!
Łucja Zbieniewska
kwiecień 01, 2014

Jajko w diecie dziecka - czy jest zdrowe? Jajko to symbol życia, nie tylko dlatego, że jest zalążkiem nowego życia, ale również dlatego, że dostarcza nam wielu cennych substancji odżywczych. Jajka są doskonałym źródłem niemal wszystkich witamin – w tym witaminy D, tak ważnej dla mocnych kości maluchów, witaminy B9 (kwas foliowy), czy witaminy B12, która nie jest powszechna w żywności. Dzięki temu jajka stanowią ważny element diety zarówno małych dzieci, jak i przyszłych mam. Jajka to również doskonałe źródło jodu, luteiny i selenu. Białko czy żółtko? Do diety dziecka, w pierwszej kolejności wprowadzamy żółtko  (w 7. miesiącu życia) – to ono zawiera najważniejsze składniki pokarmowe: witaminy, pierwiastki i nienasycone kwasy tłuszczowe. Nie oznacza to, że białko nie jest zdrowe – jest ono wzorcowo przyswajane przez organizm człowieka.  Jest to niezwykle istotne, gdyż białko jajka zawiera wszystkie te aminokwasy, których organizm sam nie jest w stanie wytworzyć, a które są niezbędne do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Jak wprowadzić jajko do diety dziecka? Wzbogacając dietę malca o jajka, musimy pamiętać, żeby robić to stopniowo. W pierwszej kolejności wprowadzamy żółtko, a dokładniej – jego połowę. Próby urozmaicenia diety dziecka możemy rozpocząć po ukończeniu przez malca szóstego miesiąca życia – wówczas, co drugi dzień możemy podawać dziecku 1/2 żółtka (dodawajmy je do posiłków, które dziecko zna i lubi). Od 10 miesiąca możemy już serwować malcowi całą porcję żółtka. 11 miesiąc życia to czas, kiedy dziecko może już zasmakować w całym jajku.  Podawaj maluchowi jajeczne posiłki 3-4 razy w tygodniu. Nie musi to być jajko ugotowane na twardo  – od teraz dziecko może również z apetytem zjeść jajecznicę ze szczypiorkiem czy słodki deser w postaci biszkopcików  (jajko+cukier+mąka). Kiedy...

Przeczytaj