klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
brokuły bonduelle
materiały PR
Przepisy

Już przygotowane na parze - Bonduelle

Bonduelle prezentuje wyjątkową innowację - mrożone warzywa „Już przygotowane na parze”. Dzięki wykorzystaniu najlepszego sposobu obróbki termicznej, są one najbliższe smaku i konsystencji świeżych warzyw, a przy tym gotowe w zaledwie 3 - 5 minut.
marzec 27, 2014
brokuły bonduelle

Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich entuzjastów warzyw, poszukujących zimą i wczesną wiosną chrupiącej fasolki, brokułów, groszku, czy dobrze dobranych mieszanek warzywnych. Marka Bonduelle wprowadza na rynek innowacyjną gamę warzyw „Już przygotowane na parze”, pochodzące w większości z polskich upraw na Kujawach.

Dzięki zastosowaniu najlepszego sposobu obróbki termicznej: blanszowaniu przy użyciu pary, warzywa zachowują wszystko to, co najlepsze - naturalny smak, zapach, witaminy i wartości odżywcze.

Już przygotowane na parzenajbliższe smaku i konsystencji świeżych warzyw. Produkt zawiera np. aż o 76% więcej witamin, potasu i minerałów, niż warzywa leżące przez 5 dni w lodówce i o 20% więcej niż zwykła mrożonka.

Produkty z gamy Już przygotowane na parze pozwalają na znaczną oszczędność czasu. Możemy się cieszyć warzywami już po 3 - 5 minutach.  Wystarczy zdecydować jak dużą porcję potrzebujemy, podgrzać i... gotowe. Mamy wiele możliwości przygotowania warzyw - możemy je podgrzać w wodzie w garnku, na patelni, czy w mikrofali lub zostawić do rozmrożenia i wykorzystać na zimno – np. do sałatek.

Szeroki wybór warzyw Już przygotowanych na parze sprawia, że każdy z nas znajdzie coś dla siebie wśród 9 nowych produktów pochodzących w większości prosto z kujawskich upraw.

Cena:

  • mieszanki warzywne Już przygotowane na parze – cena od 4,59zł do 5,49zł
  • mono warzywa Już przygotowane na parze - cena od 4,80zł do 5,69zł
Komentarze
gotowanie na parze jan niezbędny
materiały PR
Przepisy Nowość od Jana Niezbędnego - torebki do gotowania na parze w mikrofali!
Torebki Jana Niezbędnego do gotowania na parze w mikrofali to sposób na smaczny, ale i przede wszystkim zdrowy posiłek dla całej rodziny!
Katarzyna Mordalska
październik 11, 2012

W Torebkach do gotowania na parze Jana Niezbędnego można ugotować praktycznie każdy produkt – od świeżych warzyw i owoców po ryby, również mrożone. Tak przygotowane produkty posiadają więcej wartości odżywczych niż te gotowane w tradycyjny sposób. Do tego zachowują swój naturalny kolor i aromat. Wszystko to w niezwykle krótkim czasie – w zależności od rodzaju produktu w 2 do 8 minut . Torebki Jana Niezbędnego doskonale sprawdzą się w każdej kuchni, zwłaszcza gdy brakuje czasu na gotowanie, a chcesz się zdrowo odżywiać. Cena torebek Jan Niezbędny do gotowania na parze w mikrofali: 8zł / 10szt.

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Wyciskarka czy sokowirówka? Sprawdź, która opcja jest dla Ciebie lepsza!
Świeże, samodzielnie przygotowane soki mają nie tylko niepowtarzalny smak, ale zawierają też duże ilości witamin. Zastanawiasz się nad kupnem sokowirówki lub wyciskarki wolnoobrotowej? Sprawdź, która opcja będzie idealna właśnie dla Ciebie!
Materiał partnera
czerwiec 30, 2016

Sokowirówka - szybko i pysznie Główną zaletą sokowirówki jest szybkość, z jaką pozwala przygotować orzeźwiające soki. Duży otwór wlotowy pozwala na wrzucanie warzyw i owoców bez konieczności wcześniejszego krojenia. Maszyna sama je rozdrabnia, a następnie oddziela sok od miąższu. Efektem końcowym jest wytworzenie dużej ilości klarownego soku już za pierwszym podejściem. Sokowirówka świetnie nadaje się do twardych owoców oraz warzyw korzeniowych – szybko i sprawnie przetworzy je na pyszny sok. Urządzenie przypadnie Ci do gustu, jeśli zależy Ci na czasie i klarownej konsystencji soku – te cechy będą istotne także dla osób posiadających dzieci. Zrobienie soku dla całej rodziny zajmuje bardzo mało czasu, a dodatkowo dzieci  nie przepadają za farfoclami. Wyciskarka wolnoobrotowa - wolniej, ale bardziej sycąco Wytwarzanie soków w wyciskarce wolnoobrotowej to nieco dłuższy proces, niż w przypadku sokowirówki. Przed wrzuceniem owoców i warzyw do wlotu, należy je pokroić na mniejsze części. Maszyna miażdży składniki, wydobywając z nich sok, który następnie jest przefiltrowywany w celu oddzielenia miąższu. Wytworzony sok jest gęstszy, pełen błonnika i znacznie bardziej sycący niż ten z sokowirówki. W wyciskarce wolnoobrotowej możesz miażdżyć zarówno miękkie, jak i twarde składniki – owoce, warzywa, a nawet orzechy. Z miękkich owoców z łatwością wyciśniesz gęsty mus. To urządzenie jest dobrym wyborem, jeśli chcesz poświęcić wyciskaniu więcej czasu, uzyskując w zamian gęstszy i bardziej skoncentrowany sok . Tak samo zdrowo! Panuje przesąd, że sok przygotowany w wyciskarkach zawiera więcej witamin. Tymczasem Philips we współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym w Wiedniu przeprowadził badania nad wartością odżywczą soków przygotowanych przy użyciu sokowirówek szybkoobrotowych i wyciskarek. Okazuje się,...

Przeczytaj
szaszłyki z grilla
Przepisy Zdrowe grillowanie - przepis na szaszłyki
Grillowanie to łatwy sposób na smaczne i aromatyczne potrawy, którymi można się delektować na świeżym powietrzu.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 26, 2013

Na grillu możemy upiec mięso, ryby i warzywa m.in. cukinię, bakłażana, pieczarki, cebulę, ziemniaki. Mięso pieczone na grillu piecze się krótko, dlatego pozostaje w nim więcej składników odżywczych, które są wrażliwe na temperaturę. Zaletą grillowanych mięs jest to, że nie dodajemy do nich dodatkowego tłuszczu, a proces grillowania pozbawia mięso kalorii poprzez jego wytapianie. Wystarczy ulubiona marynata np. połączenie oliwy, musztardy i miodu, kilka minut na grillu i danie gotowe. Doskonałym dodatkiem do takiego jedzenia będzie także własnoręcznie przygotowana bagietka z żółtym serem i masłem czosnkowym. Ulubione warzywa możemy przygotować w formie szaszłyków, które będą się ładnie prezentować na stole a smakiem zachwycą wszystkich. Przepis na warzywne szaszłyki z grilla: Kolorowa papryka Pomidory koktajlowe Pieczarki Cebula Cukinia 3 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego Pieprz Zioła – bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, oregano, rozmaryn Warzywa myjemy i kroimy na podobnej wielkości kawałki. Następnie nadziewamy na wcześniej zmoczone drewniane patyczki do szaszłyków (np. Jan Niezbędny). W między czasie przygotowujemy marynatę. Mieszamy oliwę z sosem sojowym i dodajemy wszystkie zioła. Następnie gotowe szaszłyki maczamy w marynacie. Jednak musimy pamiętać, że nie wszystko co jest smaczne jest dla nas dobre.  Wytapiający się tłuszcz spalając się w palenisku wydziela rakotwórcze substancje. Dlatego wszystkie składniki, które kładziemy na grillu powinny być położone na specjalnych aluminiowych tackach (np. Jan Niezbędny) a nie bezpośrednio na ruszcie. Aluminiowe tacki do grilla sprawdzą się zarówno do pieczenia mięs, ryb i warzyw. Umożliwiają przyrządzanie soczystych, równomiernie przypieczonych potraw. Ograniczają także spalanie tłuszczu na ogniu, dzięki czemu przygotowywane potrawy są zdrowsze. Tacki dzięki specjalnym otworom...

Przeczytaj
Dieta ujemnych kalorii
Styl życia Dieta ujemnych kalorii - zasady. Ile można na niej schudnąć?
Dieta ujemnych kalorii to dieta odchudzająca, którą stosuje się przez okres ok. dwóch tygodni. Jest idealna na sezon wiosenno - letni. Opiera się na spożywaniu niskokalorycznych warzyw i owoców.
Marta Średnicka
kwiecień 24, 2020

Dieta ujemnych kalorii jest oparta na deficycie kalorycznym. Oznacza to, że w jej założeniu, żeby osiągnąć rezultaty w postaci zrzucenia zbędnych kilogramów, powinniśmy jeść produkty, których kaloryczność jest niższa niż energia, jakiej potrzebujemy do ich spalenia. Podczas stosowania diety zjada się surowe warzywa i owoce, które są bogate w witaminy i błonnik. To właśnie on sprawia, że wydaje nam się, że jesteśmy najedzeni. Zobacz także: Dieta CRAM na płaski brzuch - na czym polega? Zasady diety ujemnych kalorii Dieta ujemnych kalorii to sposób odżywiania, który zakłada posiłki składające się z produktów, które w naturalny sposób pobudzają nasz metabolizm i spalają tłuszcz. Zakłada ona spożywanie surowych warzyw, owoców, ale także ziół i produktów lekkostrawnych.  Oznacza to, że spożywając np. świeżego ogórka o wartości 14 kcal, nasz organizm musi spalić 16 kcal, żeby go strawić, co sprawia, że uzyskujemy ujemne kalorie.  Stosując dietę ujemnych kalorii warto pamiętać, że zakładany dzienny limit energetyczny wynosi od 1000 do 1200 kcal . Nie jest to wiele. Zasadne jest więc, by dieta nie trwała dłużej niż dwa tygodnie. Nie oznacza to, że nie można do niej wracać.  Źródło: iStock Po jakie produkty sięgać stosując dietę ujemnych kalorii? Ze względu na produkty, które wskazane są do spożycia w trakcie diety ujemnych kalorii, zaleca się jej przeprowadzanie w okresie wiosenno - letnim, kiedy dostęp do świeżych warzyw i owoców jest większy a ich ceny niższe. Dieta zakłada również wybór jak największej ilości produktów z dużą zawartością błonnika, ale też wody, czy składników ułatwiających spalanie tkanki tłuszczowej. Warzywa w diecie ujemnych kalorii: zielone warzywa (np. brokuły, szpinak, szparagi, sałata), kukurydza, cukinia,  buraki,  cebula, marchew, kalafior. Owoce w diecie ujemnych kalorii:...

Przeczytaj