Wejdź
wolna kurka jaja
Przepisy

Kurka Wolna – jaja od kur z chowu wolno wybiegowego

Koniec z szarością na półce z jajkami! Poznaj produkt unikalny – Kurka Wolna to jaja z chowu wolno wybiegowego. Jaja takich kur są smaczne i zdrowe jak żadne inne! A kolorowe opakowanie sprawi, że na pewno z łatwością znajdziesz je w sklepie.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 09, 2013
jaja

Kupując jajka powinniśmy wybierać te z oznaczeniem „1” albo „0”, a więc te, które pochodzą od kur z chowu wolno wybiegowego. Dlaczego?Ponieważ kura, która żyje zgodnie z tradycyjnymi zwyczajami hodowlanymi znosi smaczniejsze i zdrowsze jajka!

Odzwierciedleniem środowiska, w którym żyje kura jest jakość jajek. Kury z wolnego wybiegu mają więcej przestrzeni, mogą wychodzić z kurnika na zewnątrz, są lepiej żywione, nie są zestresowane, a co za tym idzie są po prostu zdrowsze. Im lepsze warunki bytowania kury tym lepsza jakość zniesionego jajka, co przede wszystkim przekłada się na jego wartość odżywczą i lepszy smak mówi Magdalena Jarzynka, Specjalista do Spraw Żywienia Człowieka, dietetyk.

Często narzekamy, że wszystkie opakowania jajek wyglądają tak samo. Półka sklepowa z jajkami była wyjątkowo nieatrakcyjna – aż do teraz! Opakowanie jajek Kurki Wolnej jest wyjątkowe - kolorowe, z charakterystycznym śladem kurzych łapek, dzięki czemu klient od razu rozpozna produkt na sklepowej półce.

Jajka pakowane są po 6 i 10 sztuk w rozmiarach M oraz L

Cena: ok. 0,89 zł /szt.

Komentarze
crumpety
materiały PR
Przepisy Crumpety – brytyjskie naleśniki już w Polsce
Crumpety, flagowy produkt firmy Warburtons, to niewielkie puszyste naleśniki produkowane z mąki i drożdży. Tradycyjnie serwowane w Wielkiej Brytanii na śniadanie lub podwieczorek – jako przekąska do herbaty podczas five o’clock. Crumpety, na słono lub słodko, to doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu.
Katarzyna Mordalska
lipiec 12, 2012

Wspaniale smakują najprostsze - tostowane i posmarowane masłem, ale bardzo dobrze komponują się też ze słodkimi (miód, dżem, czekolada), a także słonymi dodatkami – serem żółtym lub pleśniowym, łososiem, kawiorem czy pastą jajeczną. Poza walorami smakowymi i wieloma możliwościami podawania, Crumpety wyróżniają się niską zawartością tłuszczu. W połączeniu z owocami (np. bananem, truskawkami) i syropem klonowym lub czekoladą, są smaczną przekąską na każdą porę dnia. Ponieważ Crumpety są już gotowe i wymagają tylko podgrzania (najlepiej smakują opieczone w tosterze), idealnie nadają się do przygotowania szybkiej, oryginalnej przekąski na przyjęcie – można je podać na przykład z łososiem i pastą jajeczną. Producent Crumpetów, firma Warburtons , to rodzinna piekarnia o 135-letnim doświadczeniu w produkcji pieczywa. Obecnie już piąte pokolenie Warburtonsów zajmuje się wypiekami, które trafiają na stoły w całej Europie. Codziennie z piekarni wyjeżdża ponad 2 mln sztuk pieczywa, a Warburtons jest drugą największą marką spożywczą w Wielkiej Brytanii. Przepis na śniadanie w angielskim stylu: Składniki: 8 średnich jajek 100 ml śmietany sól i świeżo mielony pieprz 1 łyżka masła oraz dodatkowa porcja do posmarowania 200 g wędzonego łososia garść posiekanego koperku 4 Crumpety Warburtons Przygotowanie : Do miski wbij jajka, wlej śmietanę  i przyprawy. Ubij widelcem  aż składniki się połączą. Rozpuść masło na patelni z nieprzywierającą powłoką, a następnie dodaj przygotowaną wcześniej masę jajeczną. Mieszaj powoli, przez 1-2 minuty lub do ścięcia jajek. Utrzymuj w cieple, kiedy będziesz podgrzewać Crumpety. Po podgrzaniu Crumpetów posmaruj je masłem, a następnie ułóż na nich jajecznicę, plastry wędzonego łososia, trochę koperku i dodatkowo posyp mielonym pieprzem. Podawaj od razu....

Przeczytaj

Nasze akcje