Wejdź
żelki haribo
materiały PR
Przepisy

Kwaśne żelki od HARIBO

HARIBO, producent kultowych żelek i pianek, przygotował gamę kwaśnych produktów z polskojęzycznymi nazwami, w tym nowość – Tęczowe Paski. To świetna propozycja dla wszystkich miłośników intensywnych smaków!
wrzesień 09, 2014
żelki haribo

„Nie zadzieraj nosa, nie rób takiej miny” – brzmią słowa popularnej polskiej piosenki. O jaką minę chodziło? Oczywiście o kwaśną. Teraz, dzięki nowym smakom żelek HARIBO, kwaśna mina zyskuje zupełnie nowe znaczenie!

Na początek HARIBO proponuje wszystkim już znane Kwaśne Języczki, czyli miękkie żelki, będące perfekcyjnym zestawieniem delikatnie słodkiego i intensywnie kwaśnego smaku. Drugą kultową pozycją są Kwaśne Frytki, zaskakujące połączeniem soczystych, owocowych smaków z orzeźwiającą kwaśną posypką. 

Dopełnieniem wrażeń będzie zupełna nowość HARIBO - Tęczowe Paski. Niech ich łagodna nazwa nikogo nie zwiedzie! Kolorowe połączenie owocowych smaków cytryny, pomarańczy, jabłka i truskawki zostało podkręcone intensywną kwaśną posypką, która dodaje im wyrazistego charakteru. Żelki składają się z czterokolorowych pasków, które można jeść w całości lub odrywać po kawałku. Jak tylko sobie zażyczymy!

Kwaśne żelki od HARIBO to niesamowity smak, który w 100% oddaje motto firmy „Smak radości dla dzieci i dorosłych”. Kwaśne Języczki, Kwaśne Frytki czy Tęczowe Paski to gwarancja radości oraz zabawnych, kwaśnych min!

Kryjący krem CC, wodoodporny eyeliner, spray na porost włosów - oto hity wakacji!

Kwaśne Języczki i Tęczowe Paski od HARIBO nie zawierają żelatyny, dlatego mogą je spożywać wegetarianie i weganie.

Komentarze
Fotolia, materiały PR
Przepisy Poczuj smak wiosny – właściwości herbaty zielonej
Zielona herbata przez wieki była najpopularniejszym produktem wspomagającym zdrowie- kiedyś można ją było kupić tylko w specjalnych punktach! Naukowcy od wielu lat badają dobroczynne właściwości zielonej herbaty, próbując rozwikłać zagadkę długowieczności mieszkańców Japonii i Chin, którzy piją nawet pięć filiżanek naparu dziennie. Ten życiodajny napój jest tam znany już od prawie 5000 lat!
Materiał partnera
kwiecień 26, 2016

Sekret dobroczynnego działania zielonej herbaty tkwi w charakterystycznym, tradycyjnym procesie produkcji. Wybierane są najwyższej jakości młode listki herbaty, które są suszone tuż po zerwaniu bez procesu fermentacji. W ten sposób herbata zachowuje łagodny smak i jest bogata w rozmaite składniki odżywcze. Wiosenne pobudzenie Osłabienie, senność, spadek aktywności? To mogą być objawy przesilenia wiosennego. Rozwiązaniem może być zielona herbata o energetyzujących właściwościach. Świetnym sposobem na lepsze samopoczucie jest napar z zielonej herbaty. Według studium American Journal of Clinical Nutrition, zielona herbata wspiera koncentrację, witalność i aktywność mózgu [1] . W opracowaniu stwierdzono, że osoby spożywające ją podczas testów popełniają znacznie mniej błędów – nawet do 25 proc. Wynika to z wysokiej zawartości teiny w zielonej herbacie . Herbaciani kiperzy wiedzą, że jej jedna filiżanka zawiera od 30 do 100 mg tego związku. Istotne, by herbatę parzyć do 3 minut w temperaturze 70-90°C . Dzięki temu zachowa swoje energetyzujące właściwości. Liście zielonej herbaty nadają się nawet do trzykrotnego zalewania, przy czym najbardziej wartościowym jest napar z drugiego parzenia Zregeneruj organizm po zimie i zrzuć zbędne kilogramy    Powrót do intensywnych ćwiczeń i szybkiego tempa pracy jest wyzwaniem dla organizmu. Zielona herbata bogata jest w przeciwutleniacze – zwłaszcza w EGCG , czyli tzw. polifenol krążenia . To właśnie on hamuje wchłanianie tłuszczów z pożywienia i nasila ich zużycie przez organizm. Co więcej, dobroczynne związki zielonej herbaty wspierają funkcje oczyszczające organizmu, wypłukując niepożądane substancje. Kobiety dbające o piękną skórę z pewnością docenią również inne właściwości EGCG, zwanego również katechiną. Naukowcy z Uniwersytetu Witten-Herdecke i Heinricha Heinego w...

Przeczytaj

Nasze akcje