klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
żelki haribo
materiały PR
Przepisy

Kwaśne żelki od HARIBO

HARIBO, producent kultowych żelek i pianek, przygotował gamę kwaśnych produktów z polskojęzycznymi nazwami, w tym nowość – Tęczowe Paski. To świetna propozycja dla wszystkich miłośników intensywnych smaków!
wrzesień 09, 2014
żelki haribo

„Nie zadzieraj nosa, nie rób takiej miny” – brzmią słowa popularnej polskiej piosenki. O jaką minę chodziło? Oczywiście o kwaśną. Teraz, dzięki nowym smakom żelek HARIBO, kwaśna mina zyskuje zupełnie nowe znaczenie!

Na początek HARIBO proponuje wszystkim już znane Kwaśne Języczki, czyli miękkie żelki, będące perfekcyjnym zestawieniem delikatnie słodkiego i intensywnie kwaśnego smaku. Drugą kultową pozycją są Kwaśne Frytki, zaskakujące połączeniem soczystych, owocowych smaków z orzeźwiającą kwaśną posypką. 

Dopełnieniem wrażeń będzie zupełna nowość HARIBO - Tęczowe Paski. Niech ich łagodna nazwa nikogo nie zwiedzie! Kolorowe połączenie owocowych smaków cytryny, pomarańczy, jabłka i truskawki zostało podkręcone intensywną kwaśną posypką, która dodaje im wyrazistego charakteru. Żelki składają się z czterokolorowych pasków, które można jeść w całości lub odrywać po kawałku. Jak tylko sobie zażyczymy!

Kwaśne żelki od HARIBO to niesamowity smak, który w 100% oddaje motto firmy „Smak radości dla dzieci i dorosłych”. Kwaśne Języczki, Kwaśne Frytki czy Tęczowe Paski to gwarancja radości oraz zabawnych, kwaśnych min!

Łukasz z „Hotelu Paradise” o Ivanie: „Jest pod pantoflem Ani”. Dlaczego tak ostro go ocenia?

Kwaśne Języczki i Tęczowe Paski od HARIBO nie zawierają żelatyny, dlatego mogą je spożywać wegetarianie i weganie.

Komentarze
Fotolia, materiały PR
Przepisy Poczuj smak wiosny – właściwości herbaty zielonej
Zielona herbata przez wieki była najpopularniejszym produktem wspomagającym zdrowie- kiedyś można ją było kupić tylko w specjalnych punktach! Naukowcy od wielu lat badają dobroczynne właściwości zielonej herbaty, próbując rozwikłać zagadkę długowieczności mieszkańców Japonii i Chin, którzy piją nawet pięć filiżanek naparu dziennie. Ten życiodajny napój jest tam znany już od prawie 5000 lat!
Materiał partnera
kwiecień 26, 2016

Sekret dobroczynnego działania zielonej herbaty tkwi w charakterystycznym, tradycyjnym procesie produkcji. Wybierane są najwyższej jakości młode listki herbaty, które są suszone tuż po zerwaniu bez procesu fermentacji. W ten sposób herbata zachowuje łagodny smak i jest bogata w rozmaite składniki odżywcze. Wiosenne pobudzenie Osłabienie, senność, spadek aktywności? To mogą być objawy przesilenia wiosennego. Rozwiązaniem może być zielona herbata o energetyzujących właściwościach. Świetnym sposobem na lepsze samopoczucie jest napar z zielonej herbaty. Według studium American Journal of Clinical Nutrition, zielona herbata wspiera koncentrację, witalność i aktywność mózgu [1] . W opracowaniu stwierdzono, że osoby spożywające ją podczas testów popełniają znacznie mniej błędów – nawet do 25 proc. Wynika to z wysokiej zawartości teiny w zielonej herbacie . Herbaciani kiperzy wiedzą, że jej jedna filiżanka zawiera od 30 do 100 mg tego związku. Istotne, by herbatę parzyć do 3 minut w temperaturze 70-90°C . Dzięki temu zachowa swoje energetyzujące właściwości. Liście zielonej herbaty nadają się nawet do trzykrotnego zalewania, przy czym najbardziej wartościowym jest napar z drugiego parzenia Zregeneruj organizm po zimie i zrzuć zbędne kilogramy    Powrót do intensywnych ćwiczeń i szybkiego tempa pracy jest wyzwaniem dla organizmu. Zielona herbata bogata jest w przeciwutleniacze – zwłaszcza w EGCG , czyli tzw. polifenol krążenia . To właśnie on hamuje wchłanianie tłuszczów z pożywienia i nasila ich zużycie przez organizm. Co więcej, dobroczynne związki zielonej herbaty wspierają funkcje oczyszczające organizmu, wypłukując niepożądane substancje. Kobiety dbające o piękną skórę z pewnością docenią również inne właściwości EGCG, zwanego również katechiną. Naukowcy z Uniwersytetu Witten-Herdecke i Heinricha Heinego w...

Przeczytaj
indyjski napój lassi
Przepisy Lassi – indyjska recepta na upalne dni
Słodkie, kwaśne, słone, ostre – różnorodność smaków, jakimi może nas zaskoczyć lassi, jest doprawdy ogromna. Niezależnie od tego, na jaki się zdecydujemy, główna właściwość tego indyjskiego specjału pozostaje jednak niezmienna – wyjątkowo skuteczne gaszenie pragnienia oraz ochłoda w gorące dni.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 29, 2013

Słodkie, kwaśne, słone, ostre – różnorodność smaków, jakimi może nas zaskoczyć lassi, jest doprawdy ogromna. Niezależnie od tego, na jaki się zdecydujemy, główna właściwość tego indyjskiego specjału pozostaje jednak niezmienna – wyjątkowo skuteczne gaszenie pragnienia oraz ochłoda w gorące dni (tutaj zalecany jest wariant z dodatkiem lodu). I choć na pierwszy rzut oka niewiele różni się od naszego kwaśnego mleka czy jogurtu, to przy bliższym poznaniu potrafi naprawdę zadziwić – zarówno jeśli chodzi o smak, jak i działanie. Tradycyjne indyjskie lassi pochodzi z regionu Pendżabu i przyrządzane jest z jogurtu, wody oraz przypraw (chili lub kumin). Popularność zyskały także słodkie odmiany napoju, w skład których wchodzić może mango, cytryna, truskawki oraz woda różana. Wszystkie składniki mieszane są ze sobą w blenderze, dzięki czemu lassi uzyskuje charakterystyczną, spienioną formę. A zatem wszystko czego potrzebujemy to jogurt, woda (może być też mleko), przyprawy i ulubione składniki – w proporcjach zależnych od upodobań. Parę sekund w blenderze, kilka kostek lodu… i oryginalne indyjskie lassi gotowe! Smacznego!

Przeczytaj
haribo balla balla
Przepisy Nowy smak Haribo Balla Balla
Dla wszystkich fanów żelków firma Haribo przygotowała niespodziankę - nowy smak uwielbianych przez wszystkich Haribo Balla Balla.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 05, 2013

Do dostępnych już na rynku malinowo - jeżynowych oraz wiśniowych żelków HARIBO Balla Balla dołączył teraz nowy smak – kwaśnego jabłka . Długie i giętkie żelki w kształcie kabelków z miękkim, słodkim oraz owocowym wypełnieniem o nowym orzeźwiającym smaku, zapewnią wszystkim długotrwałą eksplozję owocowej przyjemności. Nowy produkt jest dostępny w 200 gramowym, przykuwającym wzrok podłużnym, kolorowym opakowaniu. Każda z torebek kryje w sobie 13 pysznych, owocowych pasków o niespotykanej, 20 cm długośc i. Dzięki atrakcyjnej formie żelków HARIBO Balla Balla Saurer Apfel (Kwaśne Jabłko) można dłużej cieszyć się ich owocowym smakiem, skubiąc kawałek po kawałeczku. Swoje intensywne kolory i niezrównany smak żelki zawdzięczają wyłącznie naturalnym sokom owocowym . Żelki produkowane są bez konserwantów i sztucznych barwników, z najwyższej jakości żelatyny. Żelki HARIBO Balla Balla cena - 5,29 zł / 200g

Przeczytaj
krem owocowy stovit
Przepisy Kremy owocowe Stovit - poznaj wszystkie smaki!
Marka Stovit przygotowała zupełną nowość na rynku – aksamitne owocowe kremy z naturalnych przecierów owocowych, czyli 100 % owoców zamkniętych w eleganckich słoikach.
Katarzyna Mordalska
marzec 26, 2013

Nowa linia to idealne rozwiązanie dla wszystkich miłośników zdrowej diety szukających w kuchni ciekawych połączeń smaków i aromatów. Owocowe kremy dostępne są w 4 oryginalnych smakach: soczystej brzoskwini , bogatej w witaminy dyni , truskawki z wanilią oraz jabłka ze śliwką i cynamonem . Kremy nie zawierają konserwantów, zagęstników, środków żelujących ani sztucznych barwników i aromatów . Są zdrową alternatywą dla uwielbianych przez dzieci kremów czekoladowych i orzechowych, gdyż nie zawierają glutenu i alergenów. Duża ilość owoców w kremach owocowych sprawi, że będziemy mogli sięgnąć po smak prawdziwych świeżych owoców o każdej porze roku. Połączenie smaku dorodnych owoców z nutą aromatycznych przypraw to także pokusa dla amatorów słodkości dbających o zdrowie i zgrabną sylwetkę, ponieważ porcja produktu zawierają tylko ok. 25 kcal. Krem owocowy Stovit cena - 5,99zł / 260g

Przeczytaj