klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
hortex makaron na patelnię
materiały PR
Przepisy

Makarony na patelnię Hortex – pyszne danie w 10 minut!

Dla miłośników kuchni włoskiej (i nie tylko) Hortex wprowadza nową, mrożoną linię „na patelnię” – makarony na patelnię. Są to pyszne kompozycje makaronów i warzyw, z dodatkiem doskonale doprawionych sosów. Dla smakoszy szpinaku przygotowano Tagliatelle z sosem szpinakowym, dla wielbicieli ostrzejszych smaków pyszne Penne Napoletana, a dla tych którzy uwielbiają mięsne dodatki aromatyczne Spaghetti Carbonara lub Farfalle z sosem Bolognese. A to wszystko w 10 minut!
wrzesień 29, 2014
makaron na patelnię

Zainspirowany kuchnią włoską, znając gusta polskich konsumentów oraz ich zamiłowanie do dobrego jedzenia, ale także nie spędzania w kuchni zbyt długiego czasu Hortex wprowadził „Makarony na patelnię”:

Ivan z „Hotelu Paradise” szczerze opowiedział o związku z Anią i zdradził jej największą wadę

Tagliatelle z sosem szpinakowym

To harmonijne połączenie tagliatelli z pysznym sosem ze szpinakiem, na bazie śmietany, gorgonzoli z przyprawami oraz cebulą i pieczarkami;

Penne Napoletana

Doskonała kompozycja penne z suszonymi pomidorami, delikatną cukinią, słodką kukurydzą i papryką oraz z sosem na bazie dojrzałych pomidorów, śmietany, pikantnej cebuli oraz podkreślających smak przypraw;

Spaghetti Carbonara

To wyjątkowe połączenie spaghetti z chrupiącym brokułem, zielonym groszkiem, suszonym pomidorem i cebulką w aromatycznym w śmietanowym sosie z wędzonym boczkiem i przyprawami;

Farfalle z sosem Bolognese

Klasyczne połączenie – farfalli ze starannie doprawionym pomidorowo-mięsnym sosem z dodatkiem chrupiącej marchewki, cebuli i pieczarek.

Podobnie, jak wszystkie mrożonki Hortex, Makarony na patelnię nie zawierają konserwantów, barwników, ani wzmacniaczy smaku.

Cena: 7,49zł/ 450g

Komentarze
przyprawa kamis
Przepisy Mieszanka przypraw do dań włoskich Kamis
W oparciu o tradycyjne receptury Kamis przygotował specjalną linię produktów dla wielbicieli dań ze słonecznej Italii. Mieszanki przypraw zawierają naturalne zioła i przyprawy o intensywnym aromacie. Kamis do dań włoskich to cztery nowości: przyprawa do spaghetti Carbonara, przyprawa do spaghetti Bolognese, przyprawa do pizzy sycylijskiej oraz przyprawa do pomidorów.
Katarzyna Mordalska
październik 14, 2013

Przyprawy do Spaghetti Carbonara Mieszanka przypraw do spaghetti Carbonara zawiera m. in.: cebulę, czosnek, gałkę muszkatołową, natkę pietruszki, pieprz biały, bazylię i tymianek. Intensywnie ziołowy sos w połączeniu z wędzonym boczkiem, podkreśla włoski charakter dania. Proste w przygotowaniu spaghetti będzie smakowało całej rodzinie. Przyprawa do Spaghetti Bolognese Spaghetti jest bardzo lubianym w Polsce daniem, serwowanym zarówno podczas spotkań towarzyskich jak i rodzinnego obiadu.  Sekretem wspaniałego smaku sosu jest mieszanka przypraw, która zawiera m in.czosnek, oregano, szczypiorek, bazylię, natka pietruszki, płatki słodkiej papryki i chili. Makaron z gęstym sosem z przyprawami, świeżymi pomidorami oraz mielonym mięsem to prawdziwa uczta dla wielbicieli włoskich specjałów. Przyprawa do pizzy sycylijskiej Najlepsza pizza to kompozycja odpowiednio dobranych składników: warzyw, serów, sosów, ciasta oraz aromatycznych przypraw. Przygotowując to danie samodzielnie możemy zadbać o to, by było zdrowe i smaczne. Mieszanka przypraw zapewni nam doskonałe proporcje aromatycznych ziół. Wyraźnie czosnkowa nuta smakowa ze szczyptą słodkiej papryki, bazylii, oregano i natki pietruszki to tajemnica smaku i aromatu prawdziwej sycylijskiej pizzy. Przyprawa do Pomidorów Kuchnia włoska słynie z doskonałych sałatek, których głównym składnikiem są pomidory.W słonecznej Italii spożywane są na rożne sposoby od surowych, gotowanych i smażonych po suszone i sproszkowane lub podawane w formie pesto. Aby ułatwić przygotowanie  dań z pomidorami Kamis przygotował mieszankę przypraw w skład, której wchodzą m. in. czosnek, pieprz czarny, papryka słodka i natka pietruszki. Dzięki mieszance otrzymamy intensywny ostro-słodki aromat caprese. Cena: 1,99zł/ szt.

Przeczytaj
makaron penne
materiały PR
Przepisy Przepisy na makarony od Mamma Mia!
Co najlepiej zaplanować na romantyczny wieczór we dwoje? Oczywiście wspólną kolację! Nieważne czy uwielbiacie to święto, czy nie należycie do grona jego fanów – wspólnie spędzony czas przy dobrym jedzeniu i winie to zawsze dobry pomysł! Zobaczcie kilka przepisów od Mamma Mia na kolację we włoskim stylu...
Katarzyna Mordalska
luty 11, 2014

Spaghetti z migdałowym parmezanem, oregano i rukolą Składniki: 350g makaronu spaghetti Mamma Mia; 50g rukoli; 50g migdałów bez skórki; oliwa z oliwek; sól, pieprz; oregano; 150g tuńczyka w kawałkach (opcjonalnie). Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu „al dente”. Gorący makaron wymieszać z suszonym oregano, odrobiną oliwy z oliwek, świeżą garścią rukoli, tuńczykiem (opcjonalnie), doprawić solą i pieprzem. Całość podawać posypaną migdałami utartymi w moździerzu. Makaron penne z sosem podwójnie pomidorowym Składniki: 200g makaronu pióra Mamma Mia; 50 g wędzonego boczku; pół cebuli; 1 ząbek czosnku; oliwa z oliwek; 50 g suszonych pomidorów; 200 g krojonych pomidorów z puszki; sól i pieprz; liście bazylii; ser dojrzewający do podania. Przygotowanie: boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z odrobiną oliwy z oliwek. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać pokrojone drobno suszone pomidory, przesmażyć przez chwilę następnie dodać pomidory z puszki. Dusić całość aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do sosu i dusić całość przez chwilę aż sos pokryje makaron. Dodać listki bazylii, wymieszać. Przed podaniem posypać startym serem. Romantyczne spaghetti z odrobiną pikanterii Składniki: 200 g makaronu spaghetti Mamma Mia! 20 ml oliwy z oliwek extra virgin; 1 ząbek czosnku; 1 papryczka chili; 30 g selera naciowego; 250 g czerwonej papryki; 15 g masła; 2-3 łodyżek pietruszki; ok. 10 listków bazylii; 1 łodyżka mięty; 1-2 łodyżki szczypiorku; 10 ml brandy; sól, pieprz. Przygotowanie: Zioła umyj i delikatnie osusz. Umieść je razem z oliwą z oliwek w blenderze lub mikserze i zmiksuj na wysokich obrotach tak, by powstało...

Przeczytaj
soki hortex
materiały PR
Przepisy Soki Hortex w nowych opakowaniach
Naturalnie – pyszne, zdrowe i przygotowane z pasją najpopularniejsze soki (jabłkowy, pomarańczowy) i nektary (porzeczka, multiwitamina) już przed świętami dostępne będą w cieszących się coraz większą popularnością lekkich, plastikowych, nie tłukących się butelkach.
marzec 14, 2014

Litrowa butelka w kształcie przypominającym karafkę doskonale sprawdzi się podczas świątecznych spotkań. Mniejsza (330 ml) ma idealny rozmiar by zabrać ją ze sobą i włożyć do torebki lub plecaka. Obie butelki są przezroczyste, więc doskonale widać ich zawartość. Soki i nektary są pasteryzowane i nie zawierają substancji konserwujących. Pyszne soki i nektary w nowych opakowaniach dostępne są w następujących wariantach: Pomarańcza Hortex - sok 100%,bez dodatku cukru. Jabłko Hortex - sok 100%, bez dodatku cukru. Pomidor Hortex - gęsty, niskokaloryczny sok 100%. Porzeczka Hortex - nektar na bazie soku z wit. C Multiwitamina Hortex - nektar przygotowany na bazie soków i przecierów wzbogacony o 11 witamin. Cena: Ok. 2,10zł/ napój 330ml Ok. 5zł/1l

Przeczytaj
makaron
123rf
Przepisy Makaron – symbol włoskiej kuchni
Uwielbiasz włoską kuchnię, ale obawiasz się, że jest zbyt kaloryczna? Zastanawiasz się, jak dobrze ugotować makaron? Poznaj wszystkie tajemnice makaronu.
Katarzyna Mordalska
luty 05, 2013

Jak ugotować makaron Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie,  bez dodatku oliwy! , w zależności od rodzaju makaronu – około 7-8 minut. Zasada jest taka, że na 500g makaronu należy przygotować 4,5 litra wody osolonej 2 łyżkami soli (albo jedną jeśli składniki sosu będą naturalnie słone – anchois czy kapary). Najzdrowiej jest gotować makaron o minutę krócej niż podano na opakowaniu – wówczas otrzymamy makaron  al dente , który ma niższy wskaźnik glikemiczny, więc na dłużej zapewnia uczucie sytości. Makaron al dente można poznać po tym, że „stawia lekki opór” zębom. Makaronu nie gotujemy pod przykrywką i mieszamy go przynajmniej co dwie minuty. Wartości odżywcze makaronu Makaron jest źródłem węglowodanów, ale jeśli jest umiejętnie gotowany (al dente), łączony ze zdrowymi i niskokalorycznymi dodatkami oraz spożywany w rozsądnych ilościach, to na pewno nie wpłynie negatywnie na naszą figurę. Makaron jest bogaty w składniki odżywcze, zawiera m.in.: potas, magnez, fosfor, żelazo, miedź, cynk, mangan, witaminę B1 i B3. Osoby szczególnie dbające o linię mogą spróbować makaronu z mąki razowej , który jednocześnie jest doskonałym źródłem błonnika. Dobrym (i zdrowym!) wyborem jest przygotowywanie klasycznego sosu pomidorowego – składającego się z cebuli, ziół, czosnku, świeżych pomidorów i odrobiny oliwy z oliwek. Rodzaje makaronu Istnieje ponad 600 różnych rodzajów makaronów i każdy typ ma swój dedykowany sos. Farfalline (kokardki) i ditalini (krótkie rurki) najbardziej pasują do zup. Linguine (jak do spaghetti – ale płaskie) podajemy z owocami morza, a farfalle (kokardki), tagliatelle (wstążki) i fettuccine (węższe wstążki) najczęściej łączymy z sosami na bazie pomidorów. Sosy śmietanowe najlepiej komponują się z makaronem żłobkowanym, do którego przylegają – jak penne rigate...

Przeczytaj