klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
makaron mamma mia
materiały PR
Przepisy

Mamma Mia! Oryginalny makaron prosto z Włoch!

Marzysz o prawdziwej, włoskiej uczcie? Koniecznie wypróbuj makaron Mamma Mia! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki wytwarzane w 100% z pszenicy durum pozwolą ci się przenieść do słonecznej Italii i poznać prawdziwy smak włoskich makaronów.
Katarzyna Mordalska
sierpień 12, 2013

Włoska kuchnia w pełni zasłużenie uważana jest za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Z czym najbardziej się nam kojarzy? Oczywiście z wyśmienitym makaronem, który Włosi spożywają aż w 350 rodzajach!

makaron mamma mia

Makaron Mamma Mia! produkowany we Włoszech jest efektem połączenia doskonałych składników, doświadczenia i prawdziwej pasji, co sprawia, że dania z niego są tak wyborne. Jego szczególna jakość i smak to zasługa wyjątkowej mąki wytwarzanej z pszenicy durum, która pod wieloma względami bije na głowę zwykłą pszenicę. Makaron Mamma Mia! 100% durum nie klei się i bardzo łatwo go przygotować. Ugotowany al dente jest sprężysty i lekko twardy: miękki z zewnątrz, o delikatnie wyczuwalnym rdzeniu.

Gotowanie może być świetną zabawą - Włosi doskonale wiedzą, jak czerpać z tego pozytywną energię, która przekłada się na wysoką jakość i doskonały smak potraw. Dzięki zachwycającym makaronom Mamma Mia! każdy będzie mógł poczuć się w kuchni, jak prawdziwy Włoch! Zdziwicie się, jak wiele możliwości da Wam 6 rodzajów makaronów Mamma Mia! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki zainspirują Was do przygotowania niezliczonej liczby znakomitych potraw. Zaskoczą i uwiodą, dając szansę odkrycia na nowo wielu znanych już wcześniej dań oraz zachęcą do eksperymentowania i poznawania zupełnie nowych smaków.

Teraz każdy może zabawić się w szefa kuchni i samodzielnie przyrządzić ulubiony posiłek we włoskim stylu.

Cena: ok. 3,99zł/ 500g

Komentarze
makaron penne
materiały PR
Przepisy Przepisy na makarony od Mamma Mia!
Co najlepiej zaplanować na romantyczny wieczór we dwoje? Oczywiście wspólną kolację! Nieważne czy uwielbiacie to święto, czy nie należycie do grona jego fanów – wspólnie spędzony czas przy dobrym jedzeniu i winie to zawsze dobry pomysł! Zobaczcie kilka przepisów od Mamma Mia na kolację we włoskim stylu...
Katarzyna Mordalska
luty 11, 2014

Spaghetti z migdałowym parmezanem, oregano i rukolą Składniki: 350g makaronu spaghetti Mamma Mia; 50g rukoli; 50g migdałów bez skórki; oliwa z oliwek; sól, pieprz; oregano; 150g tuńczyka w kawałkach (opcjonalnie). Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu „al dente”. Gorący makaron wymieszać z suszonym oregano, odrobiną oliwy z oliwek, świeżą garścią rukoli, tuńczykiem (opcjonalnie), doprawić solą i pieprzem. Całość podawać posypaną migdałami utartymi w moździerzu. Makaron penne z sosem podwójnie pomidorowym Składniki: 200g makaronu pióra Mamma Mia; 50 g wędzonego boczku; pół cebuli; 1 ząbek czosnku; oliwa z oliwek; 50 g suszonych pomidorów; 200 g krojonych pomidorów z puszki; sól i pieprz; liście bazylii; ser dojrzewający do podania. Przygotowanie: boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z odrobiną oliwy z oliwek. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać pokrojone drobno suszone pomidory, przesmażyć przez chwilę następnie dodać pomidory z puszki. Dusić całość aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do sosu i dusić całość przez chwilę aż sos pokryje makaron. Dodać listki bazylii, wymieszać. Przed podaniem posypać startym serem. Romantyczne spaghetti z odrobiną pikanterii Składniki: 200 g makaronu spaghetti Mamma Mia! 20 ml oliwy z oliwek extra virgin; 1 ząbek czosnku; 1 papryczka chili; 30 g selera naciowego; 250 g czerwonej papryki; 15 g masła; 2-3 łodyżek pietruszki; ok. 10 listków bazylii; 1 łodyżka mięty; 1-2 łodyżki szczypiorku; 10 ml brandy; sól, pieprz. Przygotowanie: Zioła umyj i delikatnie osusz. Umieść je razem z oliwą z oliwek w blenderze lub mikserze i zmiksuj na wysokich obrotach tak, by powstało...

Przeczytaj
szpinakowa frittata
materiały PR
Przepisy Makaron Mamma Mia i szpinakowa frittata z kolankami
25 października obchodzić będziemy Światowy Dzień Makaronu, z tej okazji producent makaronu Mamma Mia już dziś podrzuca pyszny przepis na szpinakową frittatę z makaronem typu kolanka. Zobaczcie przepis!
Katarzyna Mordalska
październik 03, 2014

Szpinakowa frittata z kolankami – przepis Składniki: 200 g makaronu kolanka Mamma Mia, 1 cebula, 5 ząbków czosnku, oliwa z oliwek, 400 g rozdrobnionego szpinaku, 3 jajka, sól i pieprz. Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek na dużej patelni. Dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Dusić całość około 10 minut. Dodać makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszać. Na środek wybić ostatnie jajko. Patelnię wstawić do rozgrzanego do 180ºC piekarnika. Piec około 10 minut aż jajka się zetną. Gotowe! :)

Przeczytaj
makaron mamma mia
materiały PR
Przepisy Nowa odsłona makaronów Mamma Mia!
Nadchodzi nowa odsłona makaronu Mamma Mia! Teraz możecie cieszyć się smakiem prawdziwych Włoch zamkniętym w nowych, unowocześnionych opakowaniach!
lipiec 10, 2014

Po prawie roku obecności na polskim rynku Mamma Mia! na dobre zagościła już w naszych domach i wprowadziła do nich jakość, zdrowie i smak, któremu nie oprze się żaden Makaroniarz.   Produkt dedykowany jest wszystkim smakoszom makaronu - dla Makaroniarzy. Ponieważ to właśnie konsument jest najważniejszy, marka ciągle dba o jakość makronu Mamma Mia!, produkowanego w 100% z pszenicy durum , która pod wieloma względami przewyższa zwykłą pszenicę. Zawiera ona więcej fosforu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6) oraz kwasu foliowego, niż mąka z pszenicy zwykłej. Durum zawiera również luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok. Makaron z pełnoziarnistej mąki durum ma też wyraźnie niższy indeks glikemiczny . Mamma Mia! doskonale sprawdzi się w każdym wydaniu, dlatego warto eksperymentować – gotowanie to przecież świetna zabawa! Szczególnie dla prawdziwych Makaroniarzy :)

Przeczytaj
makaron produktu klasztorne
materiały PR
Przepisy Produkty Klasztorne: pesto z pietruszki i pełnoziarnisty makaron
Marka Produkty Klasztorne wprowadza na rynek dwa produkty segmentu premium – pesto z pietruszki i makaron z mąki pełnoziarnistej. Oba produkty są najwyższej jakości, ręcznie przygotowywane i pakowane, bez dodatku konserwantów, sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku.
Katarzyna Mordalska
marzec 19, 2014

Tym, co wyróżnia makaron Produktów Klasztornych spośród innych, jest wysoka jakość produktu oraz wyśmienite walory smakowe pasty. Makaron został wyprodokwany z mąki pełnoziarnistej, odrobiny mąki pszennej oraz białka jaja kurzego. Dzięki zastosowaniu surowców wysokiej jakości makaron po ugotowaniu nie klei się, jest sprężysty i zachowuje swój pierwotny kształt. Ugotowany „al dente“ ujawnia swój charakterystyczny lekko orzechowy smak i delikatnie „chrupie“ w ustach. Idealny na wytrawnie, słodko i ostro. Pesto z pietruszki to absolutna nowość na rynku. Wyprodukowane z natki pietruszki pochodzącej  wyłącznie z polskich upraw z subtelną kroplą oliwy z oliwek, dodatkiem naturalnych przypraw i ziół (m.in.: czosnek, oregano, tymianek, pieprz, sól), a także szczypty cukru trzcinowego stanowi czystą „poezję dla podniebienia“. Produkt  to swoista bomba witamin i składników mineralnych. Natka pietruszki zawiera m.in potas, żelazo, magnez, sód, wapń, fosfor, fluor a także witaminę C i karoten, co skutecznie chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Pesto z zielonej pietruszki doskonale smakuje z makaronem pełnoziarnistym. To idealny pomysł na szybką i zdrową kolację dla mamy, taty jak i dziecka. Syci, doskonale smakuje i nie tuczy. Cena: Makaron pełnoziarnisty ok. 3,50 zł/ 250g Pesto z natki pietruszki ok. 15,50 zł/ 200g

Przeczytaj