klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
masło primavika
materiały PR
Przepisy

Masło z orzechów nerkowca Primavika

Na powitanie długo wyczekiwanego sezonu letniego marka Primavika przygotowała miłą niespodziankę w swoim portfolio. Ku radości wszystkich dbających o zdrowie oraz o wyśmienity, oryginalny smak potraw, wprowadziła na rynek nowość – 100% naturalne, aksamitne w smaku i kipiące wartościami odżywczymi Masło z orzechów nerkowca. Tym samym nowa propozycja dołączyła do segmentu naturalnych maseł orzechowych marki, charakteryzujących się wysoką zawartością orzechów oraz transparentnością użytych składników.
lipiec 04, 2014
primavika

Masło z orzechów nerkowca Primavika składa się w 99% z orzechów nerkowca! 1% to dodatek soli morskiej, jest wolne od chemii i wszelkich niepotrzebnych dodatków, to jedyny taki produkt na rynku. Nowe masło Primaviki jest najdelikatniejszym i najbardziej aksamitnym w smaku masłem orzechowym, a do tego – niezaprzeczalnie najzdrowszym.

Wszystko to zawdzięcza wyjątkowym właściwościom smakowym i odżywczym orzechom nerkowca – czyli swojemu głównemu i prawie jedynemu składnikowi.

Orzechy nerkowca nie tylko niemalże deklasują inne orzechy swoim uwodzącym smakiem, ale także przodują w zawartości żelaza, miedzi, cynku i pierwiastków śladowych. Jedna porcja orzechów nerkowca (30 g) pokrywa aż ¼ zapotrzebowania na fosfor. Orzechy nerkowca mają maślany smak, który fenomenalnie komponuje się nie tylko z solą, jak w przypadku Masła z orzechów nerkowca Primaviki, ale także z aromatycznymi dodatkami – wanilią, kardamonem czy cynamonem, których smak jest uwypuklony i podkreślony właśnie dzięki soli. Zniewalający, charakterystycznie orzechowo-maślany smak produktu Primaviki doskonale komponuje się więc wszelkimi dodatkami zarówno słodkimi, jak i słonymi.

Masło zostało zamknięte w klasycznym, szklanym słoiczku z praktyczną plastikową nakrętką, która umożliwia wartościowe przechowywanie produktu.

Cena: ok. 17zł/ 185g

Komentarze
dekoracje do ciast
materiały PR
Przepisy Noworoczne wypieki i dekoracje z kostką Kasia i Dr.Oetker
Wspólne przygotowywanie noworocznych wypieków, dekorowanie ciast i ciasteczek sprawia, że karnawał to wyjątkowy czas. W domu unoszą się niepowtarzalne zapachy, jest nastrojowo i klimatycznie. Podczas tych przygotowań bardzo pomocna jest kostka do pieczenia Kasia, a także produkty Dr. Oetker.
Katarzyna Mordalska
grudzień 18, 2014

Wspólne pieczenie i dekorowanie ciast, babeczek i ciasteczek to niezwykła przyjemność nie tylko dla naszych pociech, ale także dla dorosłych. Przyjemnie jest cieszyć się każdą wspólnie spędzoną chwilą. Na szczęście mamy w zasięgu ręki wiele produktów, które ułatwiają i uprzyjemniają nam przygotowanie smacznych i pięknie wyglądających noworocznych wypieków. Do wszystkich karnawałowych ciast i ciasteczek doskonale sprawdzi się Kostka do pieczenia Kasia. Najnowsza kostka Kasia Ekstra  Maślany Smak dzięki podwyższonej zawartości tłuszczu (79%) zapewnia doskonałą konsystencję kremom, a ciastom nadaje maślanego smaku i aromatu. A wszystko to w cenie niższej niż masło. Kostka do pieczenia Kasia łatwo się uciera, dzięki niej ciasto jest bardziej puszyste. Cena: ok. 1,99zł Natomiast Dr. Oetker na karnawał proponuje nam wiele produktów do dekoracji wypieków, jak m.in. pisaki cukrowe i perełki, które doskonale sprawdzą się podczas dekorowania karnawałowych wypieków! Pisaki cukrowe , te uwielbiane przez dzieci, kolorowe kremy umieszczone w wygodnych tubkach,  nie tylko ładnie ozdabiają wypieki i pysznie smakują, ale zapewniają także dużo wesołej zabawy dla całej rodziny. Perełki to wyjątkowo dekoracyjna posypka, która sprawi, że każde ciasto będzie wyglądało zjawiskowo. Pisaki cukrowe - cena: ok. 6,39zł Perełki srebrne - cena:  ok. 5,49zł

Przeczytaj
muffiny bananowe
Fotolia
Przepisy Co można zrobić z bardzo dojrzałych bananów?
Jeśli czasami zdarza Wam się za długo przechowywać banany, do tego stopnia, że robią się brązowe, mamy na nie sposób! Zobaczcie, co możecie zrobić ze zbyt dojrzałych bananów!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 21, 2015

Im bardziej dojrzały banan, tym wyższy indeks glikemiczny. Jeśli jednak nie musimy martwić się poziomem cukru we krwi, warto wykorzystać naturalną słodycz dojrzałych, brązowych bananów i użyć ich podczas przygotowywania smakowitych deserów. Muffinki bananowe z orzechami i czekoladą Ten pyszny deser z użyciem bananów to pomysł Wizażanki La Monica. Skoro w przepisanie używamy bardzo dojrzałych i tym samym słodkich bananów, proponujemy ograniczyć nieco ilość użytego cukru. Składniki (na 12-16 sztuk): 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 3 banany 0,5 szklanki brązowego cukru 80g posiekanej czekolady Pół szklanki posiekanych orzechów włoskich ¾ szklanki oleju ¼ szklanki mleka szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni Celsjusza. W jednej misce mieszamy suche składniki (mąkę, proszek, sodę, sól, cukry). W drugiej misce mokre składniki: rozbijamy jaja, dodajemy olej i rozgniecione banany. Mokre wlewamy do suchych i mieszamy niedbale. Dodajemy posiekane orzechy i czekoladę i tyle mleka, aby ciasto nie było bardzo gęste. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości (2 łyżki na 1 papilotkę). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut na brązowo-złoty kolor (lub do suchego patyczka). Ciasteczka owsiane bez mąki, jajek i mleka Zdjęcie: Instagram @wizazpl Sekretem tego przepisu jest właśnie dojrzały banan, który skutecznie scala masę, więc podczas robienia ciasteczek nie używamy jajek. Są idealne do pracy na drugie śniadanie, ale mnie często zastępują pierwszy posiłek w ciągu dnia. :) Czego potrzebujemy do ich przygotowania? Składniki (na ok. 6 dużych ciastek): 1 dojrzały banan 75g płatków owsianych 50g suszonej żurawiny 25g pestek dyni Przygotowanie: Oczywiście dodatki do dowolnej modyfikacji....

Przeczytaj
kawy starbucks
Przepisy Zimowe kawy w Starbucks
Podczas zimowych dni w kawiarniach Starbucks dostępne będą limitowane edycje kaw w świątecznym wydaniu: Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte i Orange Mocha oraz starannie dobrana mieszanka ziarnistej Christmas Blend.
Katarzyna Mordalska
listopad 12, 2013

Już od listopada w kawiarniach Starbucks pojawiły się sezonowe kawy: aksamitna Toffee Nut Latte , korzenna Gingerbread Latte i soczysta Orange Mocha oraz ziarnista Christmas Blend . One nie tylko rozgrzeją nas w zimowe dni, ale także sprawią, że już po pierwszym łyku poczujemy  charakterystyczny dreszczyk oczekiwania na świąteczny czas, którego nie możemy się doczekać przez cały rok. Ci, którzy wypatrują pierwszych płatków śniegu, jako zapowiedzi bożonarodzeniowego czasu, mogą wcześniej poczuć smak Świąt, sięgając po Toffee Nut Latte . Bogaty, maślany smak toffee i aromat ciepłych, prażonych orzechów to wspaniali partnerzy dla głębokiej kawy Espresso Roast i aksamitnego spienionego mleka. Całość zwieńczona jest kłębkiem bitej śmietany niczym śniegiem i otulona sosem toffee z orzechową posypką. Kiedy zaczyna się sezon wieczorów przy kominku, ciepłych szalików i zimnych poranków, warto nieco te zimowe dni ocieplić miłością do bliskich. Nie lepszego sposobu na przekazanie pozytywnych emocji, niż zaproszenie najbliższych na Gingerbread Latte . Pokochacie smak świeżo upieczonego piernika połączonego ze świeżo zmieloną kawą espresso i spienionym mlekiem. Na czubku kawy nie może zabraknąć słodkiej chmurki z bitej śmietany posypanej rozgrzewającą gałką muszkatołową. W tej kawie z pewnością poczujesz smak Świąt. W tym roku Starbucks przedstawia zupełnie nowy smak kawy w świątecznym czerwonym kubku - Orange Mocha . Wszyscy kochają połączenie czekolady z pomarańczą i właśnie dlatego Starbucks stworzył kombinację klasycznej Starbucks Caffe Mocha i kropli pomarańczowego syropu. Kawę wieńczy kłębek słodkiej bitej śmietany oblanej sosem mocha. To idealna kawa na tegoroczne Święta. Dla tych, którzy chcieliby pić swoją ulubioną kawę Starbucks w domu, idealną propozycją jest świąteczna kawa ziarnista Christmas Blend . To łagodna...

Przeczytaj
drugie śniadanie
Fotolia
Przepisy Co zabrać ze sobą na drugie śniadanie?
Rok szkolny w rozkwicie, a za chwilę do boju o wyższe wykształcenie wystartują studenci. Także w pracy nie zawsze mamy możliwość lub ochotę na zakupienie czegoś w bufecie. Podpowiadamy zatem, co zabierać ze sobą na drugie śniadanie do szkoły, na uczelnię i do pracy.
Katarzyna Mordalska
październik 02, 2015

Nie samymi kanapkami człowiek żyje, na szczęście pomysłów na to,  czym   zastąpić chleb jest bardzo dużo. Wystarczy sprawić sobie odpowiedniej wielkości lunch box i już zyskujemy niezliczone możliwości! Drugie śniadanie do szkoły W szkole lub na uczelni, czyli w miejscach, gdzie nasza uwaga musi być skupiona przez dłuższy czas, energii potrzebuje przede wszystkim mózg. Dobrym paliwem do jego prawidłowej pracy są orzechy i bakalie, zwłaszcza w postaci osławionych mieszanek studenckich. Tutaj uwaga: te gotowe zawierają tyle orzechów, co kot napłakał, za to mnóstwo tańszych rodzynek. Nie dajmy się oszukiwać i kupujmy składniki na mieszankę osobno. Warto wiedzieć, że proporcje takiej mieszanki nie są przypadkowe i powinniśmy do niej użyć: po 30% rodzynek, orzechów nerkowca i migdałów oraz 10% orzechów laskowych. Same orzechy to za mało na drugie śniadanie, więc proponujemy dodać je do owsianki w słoiku . Ciekawym pomysłem na zdrowe drugie śniadanie są także owsiane ciasteczka z bananem lub pożywny i dodający energii koktajl z połowy awokado, dojrzałego banana, z dodatkiem karobu lub kakao.   Drugie śniadanie do pracy Jeśli znudziły się Wam sałatki, których bazę stanowi mix sałat, tradycyjny makaron lub ryż, proponujemy sięgnąć po coś mniej oczywistego, jak jarmuż. Wystarczy go dość drobno pokroić, dodać połówki pomidorków koktajlowych, trochę posiekanej cebuli, trochę ulubionych kiełków oraz podbijający smak dressing z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu. Dobrą odmianę i duże możliwości w bazie sałatki daje makaron ryżowy. Wystarczy zalać go wrzątkiem i jest gotowy w kilka minut. Świetnie sprawdzi się w rodzimych sałatkach z kurczakiem lub szynką konserwową, kukurydzą, ogórkiem, koperkiem i sosem jogurtowo-majonezowym.   Inna propozycja, to danie doskonale znane zwolennikom raw food, czyli witariańskie spaghetti z...

Przeczytaj