Wejdź
Mieszanka Meksykańska Hortex
Przepisy

Mieszanka Meksykańska Hortex + przepis na quesadillę!

Mieszanka Meksykańska Hortex to wynik zainspirowania się sztuką kulinarną Indian i hiszpańskich konkwistadorów. Mieszanka warzyw Hortex to połączenie kukurydzy, fasoli, papryki i cebuli, która nadaje warzywom ostry, meksykański smak.
Katarzyna Mordalska
październik 02, 2013

hortex

Mieszanka Meksykańska Hortex to pyszna mieszanka starannie wyselekcjonowanych warzyw: czerwonej fasoli, złocistej kukurydzy, słodkiej, czerwonej papryki i zaostrzającej smak cebulki.

Niezastąpiona do przygotowania pysznej sałatki, oryginalnego dodatku do obiadu, słynnego buritto, ostrej fajity, czy też smakowitej, delikatnej quesadilli.

Cena: ok. 4.50zł

Koktajl z selera - idealny na piękną cerę

Quesadilla z kurczakiem przepis

Składniki:

  • Mieszanka meksykańska Hortex (opakowanie)
  • 400 g fileta z kurczaka;
  • 4 placki tortilli pszennej;
  • 5 łyżek oleju roślinnego;
  • 1 cebula;
  • 100 g sera Cheddar;
  • 8 łyżek sosu pomidorowego ostrego;
  • 150 g pokrojonych pieczarek;
  • sól, pieprz.

Przygotowanie: Filet z kurczaka i cebulę pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodaj pokrojone pieczarki i mieszankę meksykańską i dopraw solą oraz pieprzem.

Gotową usmażoną masę nanieś na tortillę, posyp tartym serem i polej ostrym sosem pomidorowym. Następnie całość zwiń w półksiężyc, posmaruj krańce ciasta wodą i przyciśnij.

Quesadille zapiekaj na blasze wyłożonej pergaminem w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10-15 minut.

Komentarze
przyprawa kamis grill
materiały PR
Przepisy Nowe przyprawy Kamis Grill Mates
Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014

Karkówka Montreal Steak Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak , która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb. Skrzydełka Brown Sugar Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar . Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny. Ryba Mojito Lime Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu. Kurczak Smoky Texan Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan . W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i...

Przeczytaj

Nasze akcje