Wejdź
przyprawa kamis
Przepisy

Mieszanka przypraw do dań włoskich Kamis

W oparciu o tradycyjne receptury Kamis przygotował specjalną linię produktów dla wielbicieli dań ze słonecznej Italii. Mieszanki przypraw zawierają naturalne zioła i przyprawy o intensywnym aromacie. Kamis do dań włoskich to cztery nowości: przyprawa do spaghetti Carbonara, przyprawa do spaghetti Bolognese, przyprawa do pizzy sycylijskiej oraz przyprawa do pomidorów.
Katarzyna Mordalska
październik 14, 2013
Kryjący krem CC, wodoodporny eyeliner, spray na porost włosów - oto hity wakacji!

Przyprawy do Spaghetti Carbonara

kamis

Mieszanka przypraw do spaghetti Carbonara zawiera m. in.: cebulę, czosnek, gałkę muszkatołową, natkę pietruszki, pieprz biały, bazylię i tymianek. Intensywnie ziołowy sos w połączeniu z wędzonym boczkiem, podkreśla włoski charakter dania. Proste w przygotowaniu spaghetti będzie smakowało całej rodzinie.

Przyprawa do Spaghetti Bolognese

kamis

Spaghetti jest bardzo lubianym w Polsce daniem, serwowanym zarówno podczas spotkań towarzyskich jak i rodzinnego obiadu. Sekretem wspaniałego smaku sosu jest mieszanka przypraw, która zawiera m in.czosnek, oregano, szczypiorek, bazylię, natka pietruszki, płatki słodkiej papryki i chili. Makaron z gęstym sosem z przyprawami, świeżymi pomidorami oraz mielonym mięsem to prawdziwa uczta dla wielbicieli włoskich specjałów.

Przyprawa do pizzy sycylijskiej

kamis

Najlepsza pizza to kompozycja odpowiednio dobranych składników: warzyw, serów, sosów, ciasta oraz aromatycznych przypraw. Przygotowując to danie samodzielnie możemy zadbać o to, by było zdrowe i smaczne. Mieszanka przypraw zapewni nam doskonałe proporcje aromatycznych ziół. Wyraźnie czosnkowa nuta smakowa ze szczyptą słodkiej papryki, bazylii, oregano i natki pietruszki to tajemnica smaku i aromatu prawdziwej sycylijskiej pizzy.

Przyprawa do Pomidorów

kamis

Kuchnia włoska słynie z doskonałych sałatek, których głównym składnikiem są pomidory.W słonecznej Italii spożywane są na rożne sposoby od surowych, gotowanych i smażonych po suszone i sproszkowane lub podawane w formie pesto. Aby ułatwić przygotowanie  dań z pomidorami Kamis przygotował mieszankę przypraw w skład, której wchodzą m. in. czosnek, pieprz czarny, papryka słodka i natka pietruszki. Dzięki mieszance otrzymamy intensywny ostro-słodki aromat caprese.

Cena: 1,99zł/ szt.

Komentarze
makaron penne
materiały PR
Przepisy Przepisy na makarony od Mamma Mia!
Co najlepiej zaplanować na romantyczny wieczór we dwoje? Oczywiście wspólną kolację! Nieważne czy uwielbiacie to święto, czy nie należycie do grona jego fanów – wspólnie spędzony czas przy dobrym jedzeniu i winie to zawsze dobry pomysł! Zobaczcie kilka przepisów od Mamma Mia na kolację we włoskim stylu...
Katarzyna Mordalska
luty 11, 2014

Spaghetti z migdałowym parmezanem, oregano i rukolą Składniki: 350g makaronu spaghetti Mamma Mia; 50g rukoli; 50g migdałów bez skórki; oliwa z oliwek; sól, pieprz; oregano; 150g tuńczyka w kawałkach (opcjonalnie). Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu „al dente”. Gorący makaron wymieszać z suszonym oregano, odrobiną oliwy z oliwek, świeżą garścią rukoli, tuńczykiem (opcjonalnie), doprawić solą i pieprzem. Całość podawać posypaną migdałami utartymi w moździerzu. Makaron penne z sosem podwójnie pomidorowym Składniki: 200g makaronu pióra Mamma Mia; 50 g wędzonego boczku; pół cebuli; 1 ząbek czosnku; oliwa z oliwek; 50 g suszonych pomidorów; 200 g krojonych pomidorów z puszki; sól i pieprz; liście bazylii; ser dojrzewający do podania. Przygotowanie: boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z odrobiną oliwy z oliwek. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać pokrojone drobno suszone pomidory, przesmażyć przez chwilę następnie dodać pomidory z puszki. Dusić całość aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do sosu i dusić całość przez chwilę aż sos pokryje makaron. Dodać listki bazylii, wymieszać. Przed podaniem posypać startym serem. Romantyczne spaghetti z odrobiną pikanterii Składniki: 200 g makaronu spaghetti Mamma Mia! 20 ml oliwy z oliwek extra virgin; 1 ząbek czosnku; 1 papryczka chili; 30 g selera naciowego; 250 g czerwonej papryki; 15 g masła; 2-3 łodyżek pietruszki; ok. 10 listków bazylii; 1 łodyżka mięty; 1-2 łodyżki szczypiorku; 10 ml brandy; sól, pieprz. Przygotowanie: Zioła umyj i delikatnie osusz. Umieść je razem z oliwą z oliwek w blenderze lub mikserze i zmiksuj na wysokich obrotach tak, by powstało...

Przeczytaj

Nasze akcje