Wejdź
dynia hortex
Przepisy

Mrożona dynia w kostkach Hortex

Pyszna zupa dyniowa lub placki z dyni zimą? Do tej pory mogliśmy jedynie o tym pomarzyć. Hortex postanowił wydłużyć sezon na dynię wprowadzając mrożoną dynię w kostkach w limitowanej, zimowej ofercie. Produkt idealnie nada się nie tylko do tradycyjnych dań z dyni, ale również do przetworów takich jak konfitura z dyni.
Katarzyna Mordalska
listopad 07, 2013
hortex

Dynia jest jednym z najbardziej znanych warzyw na świecie. Można ją spotkać wszędzie oprócz Antarktydy. Jest doskonałym źródłem magnezu, żelaza, fosforu, manganu i witaminy E oraz niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.

W porównaniu ze świeżą – mrożona dynia w kostkach Hortex ułatwia oraz skraca czas przygotowania dań, a do tego dostępna jest także po sezonie. Można ją zastosować na wiele różnych sposobów doskonale sprawdzi się do przygotowania sosów, zup-kremów, ciast, placków, makaronów oraz zapiekanek.

Cena:  4.20zł/ 450g

Koktajl z selera - idealny na piękną cerę

Konfitura dyniowa z nutą pomarańczy – przepis

Składniki:

  • dynia w kostce Hortex,
  • 2 pomarańcze,
  • 1 szklanka cukru żelującego,
  • 3-4 goździki,
  • ½ łyżeczki cynamonu.

Przygotowanie:

Pomarańcze dokładnie umyj w ciepłej wodzie. Zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do dyni razem z przyprawami i gotuj na małym ogniu 15 minut. Następnie dodaj cukier i gotuj kolejne 5 minut. Konfiturę przełóż do słoików, zakręć i odwróć do góry dnem. Gotowe!

Komentarze
dania jednogarnkowe
Fotolia
Przepisy 3 proste przepisy na dania jednogarnkowe z ziemniakami
Lubisz gotować i jeść, ale zmywanie to dla Ciebie najmniej przyjemna część przygotowywania posiłków? Na szczęście "smacznie i zdrowo" nie musi oznaczać sterty brudnych naczyń. Przygotowałyśmy 3 przepisy na dania jednogarnkowe z ziemniakami, które zainspirują Cię jesienią! Sprawdź!
Sylwia Kazimierczuk
październik 23, 2015

Danie jednogarnkowe z ziemniakami i kiełbasą Składniki: pół kilo fasolki szparagowej kilogram ziemniaków kilogram kiełbasy jałowcowej lub śląskiej 4 szklanki wywaru warzywnego lub mięsnego 1 cebula puszka kukurydzy szczypta soli szczypta pieprzu (w wersji pikantniejszej pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu) Do dużego rondla lub szybkowaru włóż pokrojoną wcześniej kiełbasę i delikatnie podsmaż wraz z cebulą. Następnie dodaj pozostałe składniki i delikatnie wymieszaj. W przypadku rondla, gotuj potrawę na wolnym ogniu pod przykryciem prze około 30 minut. W przypadku użycia szybkowaru wystarczy 20 minut. Przepis na danie jednogarnkowe z ziemniakami w wersji wege Jednogarnkowe posiłki, często kojarzą się z tłustymi, mięsnymi kawałkami. My przygotowaliśmy lekkostrawną i dietetyczną wersję, wykorzystując sezonowe superfoods, czyli jarmuż ( sprawdź 6 powodów, dla których warto jeść jarmuż ). Składniki: 2 bataty pokrojone w drobną kostkę pół cebuli 2 ząbki czosnku (posiekane) 2 łyżki masła 6 liści jarmużu (postrzępionych na drobne kawałki) 8 listków szałwii pół szklanki orzechów włoskich szczypta soli szczypta pieprzu Na dużej patelni lub garnku roztop masło i podsmaż pokrojone wcześniej w kosteczkę bataty i cebulę. Gdy lekko się przyrumienią, dodaj resztę składników. Co jakiś czas mieszaj delikatnie do momentu, aż bataty zmiękną. Należy uważać, by nie doprowadzić do ich rozgotowania. Dania jednogarnkowe z mięsem i ziemniakami Sycące danie dla całej rodziny, które zaspokoi głód i rozgrzeje w każde jesienne lub zimowe popołudnie. Przy małym nakładzie pracy zyskamy obiad, który z każdym dniem będzie coraz smaczniejszy! Składniki: 2 papryki słodkie (pokrojone w plasterki) pół kilograma piersi z kurczaka lub udźców pozbawionych kości (możesz wymiennie...

Przeczytaj

Nasze akcje