klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
Multicooker Philips - opinie i recenzje
Fotolia, materiały PR
Przepisy

Multicooker Philips – idealne rozwiązanie dla zabieganych!

Miałam możliwość przetestowania wielofunkcyjnego, inteligentnego urządzenia do gotowania Philips Multicooker. Sprawdź, jakie były moje wrażenia!
Anna Jastrzębska
kwiecień 27, 2015
Wybrałyśmy idealną suszarkę do wszystkich rodzajów włosów!

Multicooker Philips - czym jest?

Multicooker Philips jest doskonałym rozwiązaniem dla osób chcących przygotowywać swoje ulubione posiłki w łatwy i szybki sposób. Multicooker może z powodzeniem zastąpić zarówno tradycyjny garnek, patelnię, jak i urządzenia kuchenne, takie jak parowar, mikrofalówkę czy piekarnik. Potrafi bowiem gotować, smażyć, piec, dusić, gotować na parze, a wszystkie potrawy smakują jeszcze lepiej niż przygotowywane w tradycyjny sposób oraz mają zachowane swoje wartości odżywcze. Dodatkowo gotowanie z Multicookerem nie wymaga tyle uwagi, ponieważ potrawy gotują się automatycznie.

philips multicooker - recenzja

Philips wprowadził dwa nowe modele Multicookerów: HD3167/70 (czarny) i HD3167/71 (złoty). Mają one aż 15 automatycznych programów i 25 ręcznych ustawień temperatury. Multicookery Philips zostały wyposażone w podwójną grzałkę o większej powierzchni bezpośredniego podgrzewania, która zapewnia wyższą temperaturę i bardziej równomierne gotowanie. Urządzenia posiadają łatwy w obsłudze czujnik dotykowy i czytelny wyświetlacz cyfrowy z zegarem i minutnikiem. Dla zachowania bezpieczeństwa i komfortu dla rodziców Multicookery Philips posiadają zabezpieczenie przed dziećmi.

Wrażenia z testu urządzenia Multicooker Philips

W Multicookerze na początek przygotowałam kurczaka z warzywami (marchew, szparagi, brokuły) na parze –  w ciągu 25 minut aromatyczne danie było gotowe! Po użyciu wystarczy umyć misę (można w zmywarce), wyjąć sitko do gotowanie na parze i można przygotowywać kolejne danie! Następne w kolejce było ciasto. Skorzystałam z przepisu z książeczki kucharskiej dołączonej do Multicookera – wybrałam ciasto biszkoptowe z jabłkami i orzechami.

Oczywiście w każdym wypadku poszczególne składniki trzeba ze sobą połączyć i odpowiednio je przygotować – np. obrać warzywa, doprawić mięso czy utrzeć masło z cukrem w przypadku ciasta.

philips multicooker - recenzja

Gdzie więc ułatwienia? Zaczynają się chwilę później. Multicooker nie wymaga pilnowania potraw – włączamy potrawę jednogarnkową, ciasto czy dżem (tak, robi też przetwory!:)), ustawiamy odpowiedni program i… czekamy. Nie musimy potraw mieszać, sprawdzać. Brudzimy znacznie mniejszą ilość naczyń, jedzenie nie wydziela tyle zapachów, co w przypadku tradycyjnego gotowania (co sprawdzi się np. podczas wielogodzinnego gotowania bigosu). Multicooker Philips możemy również wszędzie ze sobą zabrać – nie jest ciężki i ma praktyczną rączkę. Sprawdzi się też w przypadku osób dopiero zaczynających swoją przygodę z gotowaniem – ponieważ ogranicza do minimum ingerencję w trakcie gotowania i posiada w zestawie książkę z przepisami „krok po kroku”.

Multicooker ma także wygodną opcję ustawiania godziny, o której rozpocznie się gotowanie. Rano możemy przygotować składniki na zupę, ustawić odpowiednią godzinę i Multicooker zacznie gotować o określonej porze, więc po powrocie do domu będzie nas czekał gotowy, ciepły obiad. Nawet jeśli wrócimy później, niż planowaliśmy, obiad będzie pyszny i gorący, bo po zakończeniu gotowania Multicooker włączy funkcję podtrzymywania ciepła.

Miałyście okazję przetestować Multicooker Philips?

Styl życia Konkurs: wygraj wyjątkowy Steamer do ubrań od marki Philips!
Nie unikaj ubrań z falbankami, plisami, koronkami czy z cekinami z powodu zagnieceń! Weź udział w naszym konkursie i wygraj 1 z 2 Steamerów Philips StyleTouch Pure, które łatwo i wygodnie wygładzą zagniecenia ze skomplikowanych tkanin!
Materiał partnera
grudzień 29, 2016

KONKURS Wygraj Steamer StyleTouch Pure od marki Philips ! 1. Wykonaj zadanie konkursowe: Napisz, w jakich sytuacjach niezbędny byłby dla Ciebie steamer . 2. Dodatkowo uzasadnij, dlaczego chciałabyś wypróbować steamer. 3. Wypełnij formularz i wyślij zgłoszenie. 4. Przed udziałem w konkursie zapoznaj się z regulaminem.   NAGRODY 2 x ręczny Steamer Philips StyleTouch Pure (model Gc440/47)   Łatwy sposób na odświeżenie tkanin w pionie Steamer to idealny sposób na wygładzenie zagnieceń z różnego typu ubrań: tiulowej spódnicy, bluzki z falbankami czy jedwabnej sukienki. Philips StyleTouch Pure działa na zasadzie ciągłego strumienia pary, która wnika w tkaninę, zmiękcza i rozprostowuje włókna - w ten sposób wygładza i nadaje ubraniom odpowiednią formę. Łatwo odświezy tkaninę bez konieczności rozkładania deski do prasowania, nawet tuż przed wyjściem z domu. Para dociera w trudno dostępne miejsca, więc idealnie sprawdzi się przy ubraniach, które są problemem przy tradycyjnym prasowaniu żelazkiem , np. z plisami, marszczeniami, aplikacjami czy z falbanami. Gorąca para jest na tyle silna, aby usunąć nieprzyjemny zapach i pozbyć się bakterii. Jest to idealne rozwiązanie dla ubrań, których nie pierze się po jednym założeniu (np. marynarki czy swetra). Dzięki dodatkowej nakładce ze szczotką wyczeszesz materiał i pozbędziesz się „kłaczków” ze swojego płaszcza. Steamer  jest w 100% bezpieczne dla wszystkich tkanin, nawet najdelikatniejszych, jak jedwab czy kaszmir. Nie ma ryzyka zniszczenia, pozostawienia niechcianych zaprasowań lub świecących plam, ponieważ ubrania nie są narażone na bezpośredni kontakt z gorącą stopą żelazka. Dodatkowo StyleTouch Pure posiada  ładny design i umożliwia postawienie go bezpiecznie w pionie na podstawie, dzięki czemu możemy go trzymać w widocznym miejscu w pokoju (np. na...

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Sprawdź, czy wygrałaś urządzenie "smażące powietrzem" Philips Airfryer!
Poznaj Philips Airfryer - wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia o niskim zużyciu tłuszczu. Brałaś udział w konkursie? Zobacz, czy wygrałaś!
Materiał partnera
grudzień 04, 2015

Philips Airfryer to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir zużywa do 80% mniej tłuszczu , zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować  zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku , używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. KONKURS Wygraj wielofunkcyjne urządzenie Philips Airfryer! 1. Odpowiedz na pytanie konkursowe:  Jakie danie przygotowałabyś w Philips Airfryer? 2. Dodatkowo napisz, dlaczego chciałabyś wygrać wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia o niskim zużyciu tłuszczu Philips Airfryer. 3. Wyślij zgłoszenie. 4. Przed udziałem w konkursie, zapoznaj się z regulaminem . NAGRODY 2 x wielofunkcyjne urządzenie  do smażenia, grillowania i pieczenia o niskim zużyciu tłuszczu Philips Airfryer (model HD9240/30) Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające tłuszczem frytki czy inne smażone w głębokim tłuszczu przekąski nie są zdrowe? Dzięki marce Philips nie musisz rezygnować ze swoich ulubionych dań - urządzenie Airfryer umożliwia smażenie na niewielkiej ilości tłuszczu lub całkowicie bez niego! W wielofunkcyjnym urządzeniu Philips Airfryer zastosowano wyjątkową technologię RapidAir , która umożliwia smażenie, pieczenie i grillowanie najsmaczniejszych przekąsek i posiłków przy użyciu powietrza . Dzięki temu potrawy są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku , a przy tym zdrowe i lekkostrawne. Teraz przygotowane przez Ciebie frytki mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczu!   Wygoda i wielofunkcyjność Airfryer to również mniej nieprzyjemnych zapachów niż w przypadku zwykłej frytownicy,  łatwe czyszczenie (wszystkie wyjmowane części można myć w...

Przeczytaj
Fotolia
Styl życia 10 powodów, dla których warto spróbować weganizmu
Hummus, curry z pieczarek, a może burgery z buraka? Te trzy przysmaki to wystarczające już powody, by spróbować kuchni roślinnej – aromatycznej, lekkiej i przede wszystkim bardzo zdrowej. Nie, nie chodzi o to, byś od razu rezygnowała z mięsa i nabiału. Spróbuj zostać weganką na minimum tydzień, a najlepiej na miesiąc – wtedy w pełni poznasz zalety roślinnego jedzenia, które potem zagości w Twojej diecie na co dzień, czyniąc Cię zdrowszą, piękniejszą i co za tym idzie – szczęśliwszą.
Monika Orzechowska
marzec 19, 2016

Coraz więcej osób próbuje potraw wegańskich głównie ze względu na modę. Jesteśmy jednak pewni, że trendy w końcu przeminą, a zamiłowanie do roślinnego jedzenia pozostanie. Trudno się dziwić! Poniżej przedstawiamy 10 powodów , dla których warto byś została (chociaż na chwilę) weganką! Smak – jeżeli jeszcze nie rozsmakowałaś się w potrawach kuchni roślinnej, to bardzo Ci zazdrościmy! Przed Tobą do odkrycia tyle wspaniałych smaków. Co powiesz na zupę krem z gruszki i pietruszk i, jaglane kotleciki z jarmużem albo pasztet z soczewicy? Potrawy wegańskie, oczywiście właściwie przyrządzone, są naprawdę przepyszne! Zanim spróbujesz sama je upichcić (to wcale nie jest trudne, tym bardziej dzisiaj, gdy pomocą służą Ci tysiące wegańskich blogów), udaj się do wegańskiej restauracji. W większych miastach (ale nie tylko) powstaje coraz więcej knajpek oferujących roślinne jedzenie. Odkrycie nowych smaków, aromatów i produktów – weganizm poszerzy Twoje kulinarne horyzonty. Do niedawna jeszcze, zanim pojawił się trend na roślinne jedzenie, mało kto miał w kuchni soczewicę, o ciecierzycy nie wspominając. Gdy rozsmakujesz się w potrawach roślinny, szafki i lodówka w Twojej kuchni wzbogacą się o tofu , różne kolory fasoli, kasze, mąki bezglutenowe, siemię lniane, nasiona chia, płatki drożdżowe (świetne do tofucznicy, czyli nowej wersji jajecznicy!), aromatyczne przyprawy (papryka wędzona – cudo!) i wiele, wiele innych. Oszczędności – oczywiście kuchnia wegańska może być droga. Jeśli będziesz kupować gotowce w sklepach (a tych coraz więcej na supermarketowych półkach), to Twój portfel szybko się uszczupli. Bazując na warzywach, owocach, kaszach, roślinach strączkowych i ziarnach zauważysz, że Twoje zakupy będą kosztować o wiele mniej niż do tej pory. Zostanie więcej np. na nowe kosmetyki. Świetnie, prawda? Szybkość przyrządzania potraw...

Przeczytaj
zupa chrzanowa
Przepisy Przepis na wielkanocną zupę chrzanową
Jaja z majonezem, żurek i mazurek – tych wielkanocnych dań nie trzeba nikomu przedstawiać. Inaczej rzecz się ma w przypadku zupy chrzanowej. Ten aromatyczny przysmak jada się tylko w wybranych regionach Polski. Może czas to zmienić?
Katarzyna Mordalska
marzec 15, 2013

Do przyrządzenia zupy chrzanowej można użyć chrzanu w słoiczku, jednak najlepiej sprawdzi się ten świeżo starty. Zgodnie z tradycyjną symboliką wielkanocnych potraw, chrzan symbolizuje krzepę i siłę fizyczną. Nie ma w tym żadnej przesady – korzeń ten, oprócz wyrazistego, ostrego smaku posiada także właściwości zdrowotne. Jako naturalne źródło witaminy C, witamin z grupy B, kwasu foliowego i flawonoidów stanowi naturalny sposób na wzmocnienie odporności. Wielkanocnym śniadaniem rozpoczynamy radosny czas świętowania. To pierwsza okazja do rodzinnego spotkania, podzielenia się jajkiem, spędzenia czasu z najbliższymi. Wzbogacenie tradycyjnego menu o nowe potrawy pomoże uczynić święta jeszcze smaczniejszymi, a na pewno – bardziej zapadającymi w pamięć. Zupa chrzanowa doskonale się do tego nadaje. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, zdradza przepis na zupę chrzanową. kości wędzone od schabu ½ kg marchew 1 średnia szt. seler ½ średniej szt. woda 2,5 l liść laurowy 3 szt. ziele angielskie 5-6 ziarnek chrzan 1 mały słoiczek śmietana kwaśna 18% 300 ml mąka 1 łyżka sól, pieprz do smaku czosnek 3 ząbki biała kiełbasa surowa ½ kg Do garnka z wodą włożyć kości, obrane i pokrojone w cząstki warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Posolić i gotować, aż mięso przy kości będzie miękkie. Kości wyciągnąć. Do wywaru dodać chrzan i śmietanę połączoną z mąką. Białą kiełbasę podsmażyć na patelni na złoty kolor, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Następnie pokroić w cząstki i dodać do zupy. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem i majerankiem. Pod koniec gotowania zupy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego!

Przeczytaj