Wejdź
makaron mamma mia
materiały PR
Przepisy

Nowa odsłona makaronów Mamma Mia!

Nadchodzi nowa odsłona makaronu Mamma Mia! Teraz możecie cieszyć się smakiem prawdziwych Włoch zamkniętym w nowych, unowocześnionych opakowaniach!
lipiec 10, 2014
mamma mia

Po prawie roku obecności na polskim rynku Mamma Mia! na dobre zagościła już w naszych domach i wprowadziła do nich jakość, zdrowie i smak, któremu nie oprze się żaden Makaroniarz.  

Produkt dedykowany jest wszystkim smakoszom makaronu - dla Makaroniarzy. Ponieważ to właśnie konsument jest najważniejszy, marka ciągle dba o jakość makronu Mamma Mia!, produkowanego w 100% z pszenicy durum, która pod wieloma względami przewyższa zwykłą pszenicę. Zawiera ona więcej fosforu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6) oraz kwasu foliowego, niż mąka z pszenicy zwykłej. Durum zawiera również luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok. Makaron z pełnoziarnistej mąki durum ma też wyraźnie niższy indeks glikemiczny.

Mamma Mia! doskonale sprawdzi się w każdym wydaniu, dlatego warto eksperymentować – gotowanie to przecież świetna zabawa! Szczególnie dla prawdziwych Makaroniarzy :)

Komentarze
makaron penne
materiały PR
Przepisy Przepisy na makarony od Mamma Mia!
Co najlepiej zaplanować na romantyczny wieczór we dwoje? Oczywiście wspólną kolację! Nieważne czy uwielbiacie to święto, czy nie należycie do grona jego fanów – wspólnie spędzony czas przy dobrym jedzeniu i winie to zawsze dobry pomysł! Zobaczcie kilka przepisów od Mamma Mia na kolację we włoskim stylu...
Katarzyna Mordalska
luty 11, 2014

Spaghetti z migdałowym parmezanem, oregano i rukolą Składniki: 350g makaronu spaghetti Mamma Mia; 50g rukoli; 50g migdałów bez skórki; oliwa z oliwek; sól, pieprz; oregano; 150g tuńczyka w kawałkach (opcjonalnie). Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu „al dente”. Gorący makaron wymieszać z suszonym oregano, odrobiną oliwy z oliwek, świeżą garścią rukoli, tuńczykiem (opcjonalnie), doprawić solą i pieprzem. Całość podawać posypaną migdałami utartymi w moździerzu. Makaron penne z sosem podwójnie pomidorowym Składniki: 200g makaronu pióra Mamma Mia; 50 g wędzonego boczku; pół cebuli; 1 ząbek czosnku; oliwa z oliwek; 50 g suszonych pomidorów; 200 g krojonych pomidorów z puszki; sól i pieprz; liście bazylii; ser dojrzewający do podania. Przygotowanie: boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z odrobiną oliwy z oliwek. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać pokrojone drobno suszone pomidory, przesmażyć przez chwilę następnie dodać pomidory z puszki. Dusić całość aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do sosu i dusić całość przez chwilę aż sos pokryje makaron. Dodać listki bazylii, wymieszać. Przed podaniem posypać startym serem. Romantyczne spaghetti z odrobiną pikanterii Składniki: 200 g makaronu spaghetti Mamma Mia! 20 ml oliwy z oliwek extra virgin; 1 ząbek czosnku; 1 papryczka chili; 30 g selera naciowego; 250 g czerwonej papryki; 15 g masła; 2-3 łodyżek pietruszki; ok. 10 listków bazylii; 1 łodyżka mięty; 1-2 łodyżki szczypiorku; 10 ml brandy; sól, pieprz. Przygotowanie: Zioła umyj i delikatnie osusz. Umieść je razem z oliwą z oliwek w blenderze lub mikserze i zmiksuj na wysokich obrotach tak, by powstało...

Przeczytaj

Nasze akcje