klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
czekolada wawel jagodowa
materiały PR
Przepisy

Nowe czekolady Wawel – idealne na jesień!

Z fascynacji modą oraz w zgodzie z najnowszymi trendami powstało niezwykłe połączenia świata fashion i świata słodyczy. Najnowsze produkty marki Wawel stanowią nawiązanie do stylizacji pełnych jesiennych kolorów – przez całą gamę odcieni brązów, intensywnych fioletów aż po ognistą czerwień. Z myślą o nadchodzącej jesieni marka zdecydowała się wprowadzić nową gamę czekolad nadziewanych oraz z dodatkiem cząstek owoców.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 12, 2014
Ivan z „Hotelu Paradise” szczerze opowiedział o związku z Anią i zdradził jej największą wadę

Czerwień w wydaniu premium

wawel

Nowe czekolady premium z pewnością przypadną do gustu wielbicielom ognistej czerwieni – zawierają bowiem wiśnię, chilli oraz żurawinę. Dostępne są w cienkich tabliczkach i eleganckich opakowaniach. 

Brąz – jesienna klasyka

wawel

Najnowsza odsłona tradycyjnych czekolad Wawel to również dwie brązowe propozycje – klasyczna pełna czekolada deserowa, o zawartości 43% kakao oraz czekolada nadziewana słodkim karmelem.

Jagodowy – wspomnienie wakacji

wawel

Wawel do portfolio swoich czekolad wprowadza także dwie nowe odsłony czekolady używając jagód jako dodatku do pełnej deserowej czekolady oraz pysznego dwuwarstwowego nadzienia jagodowo-jogurtowego.

Najnowsze, utrzymane w jesiennych trendach czekolady będą nie tylko idealnym dodatkiem do naszych stylizacji, ale też doskonałym sposobem na osłodzenie sobie długich, jesiennych wieczorów - pycha! :)

Cena:

  • Nadziewana jagodowo-jogurtowa – 3,29 zł
  • Nadziewana karmelowa – 3,29 zł
  • Deserowa o 43% zawartości kakao – 3,29 zł
  • Czekolada premium z dodatkiem jagód – 5,49 zł
  • Czekolada premium z dodatkiem wiśni i chili – 5,49 zł
  • Czekolada premium z dodatkiem żurawiny – 5,49 zł
Komentarze
materiały PR
Przepisy Kawa i czekolada – perfekcyjne połączenie na jesień
Kawa to nieskończone bogactwo smaków i aromatów, podobnie jak doskonała czekolada Lindt Excellence. Kombinacja tak bogatych i różnorodnych smaków otwiera wiele nowych możliwości i zapewnia nie mniej wyjątkowych doznań.
Materiał partnera
październik 12, 2015

Czekolada Lind Excellence powstała w roku 1989 z inicjatywy jednego z Maîtres Chocolatiers Lindt, którego inspiracja podróżami po świecie i zamiłowaniem do znakomitej kuchni skłoniła do eksperymentów z różnymi rodzajami nasion kakaowca, zawartością kakao i kombinacjami masła kakaowego i cukru w różnych proporcjach. Efektem była tabliczka czekolady 70% Cacao . Jej smak okazał się tak wyrafinowany i długotrwały, a konsystencja tak delikatna, że nazwano ją Lindt Excellence - „doskonałość” to jedyna nazwa pasująca do tabliczki będącej ucieleśnieniem wszystkiego, co może zaoferować najwyższej jakości czekolada. Począwszy od czasów pierwszej tabliczki, wszystkie dzisiejsze odmiany Lindt Excellence gwarantują wysokiej jakości kakao, aksamitną konsystencję i bogaty aromat. W chwili, gdy kawałek czekolady mięknie w ustach, rozpoczyna się doświadczenie wielowymiarowej, długotrwałej przyjemności i odkrywania bogactwa aromatów. Połączenie wybornej czekolady z kawą owocuje intensyfikacją doznań i wkroczeniem w całkowicie nowy wymiar smaku. Na październik szwajcarscy Maitres Chocolatiers przygotowali coś specjalnego dla koneserów ciemnej czekolady, a szczególnie czekolady o wysokiej zawartości kakao. Jesienna edycja Excellence oparta jest przede wszystkim na wyśmienitej, gorzkiej czekoladzie. Nowość: Excellence 64% Satin  jest kompozycją z czekolady o 64% zawartości kakao , której intensywność złagodzona jest aromatem wanilii Bourbon.  Sprawdź propozycje wyjątkowych połączeń czekolady Lindt Excellence z kawą Excellence Chili Intense z kawą Americano - Doskonała z Burundi Ngozi Murama Americano . Smak tej odmiany kawy ma budowę złożoną, z mocnymi nutami korzeni i tanin. Rezultat parowania jej z Excellence Chili jest zbliżony do ostrej potrawy, której pikantność jest łagodzona bogactwem i misternością...

Przeczytaj
manufaktura czekolady
materiały PR
Przepisy Czekoladziarnia Manufaktura Czekolady
Każdy, kto fantazjował o tym, aby wkraść się do fabryki czekolady może wreszcie spełnić swoje marzenie! W Łomiankach powstała pierwsza czekoladziarnia: Manufaktury Czekolady. To jedyny zakład w Polsce, w którym proces produkowanych ręcznie czekolad odbywa się na oczach gości. Dodatkowo, dzięki czekoladowym warsztatom, możliwe jest wykonanie własnej edycji wymarzonej tabliczki.
Katarzyna Mordalska
luty 19, 2014

Gości odwiedzających czekoladziarnię przywita sprzedawczyni „czekoladowych marzeń”. Chętnie opowie wiele słodkich ciekawostek i historii. Na przykład o tym, że czekolada z wdziękiem ugości anielską wanilię, aromatyczny imbir, a nawet kwiat soli morskiej. Na nasze życzenie specjalnie wyselekcjonowane ziarna kakao zamienią się w zmysłową i naturalnie gęstą czekoladę na gorąco. Dzięki takim pysznościom pobyt w lokalu może się nieco wydłużyć. Warto wówczas zaobserwować proces produkcji czekolady odbywający się za szklaną ścianą w lokalu. Na miejscu przebiega hartowanie, formowanie, chłodzenie, zdobienie i pakowanie tabliczek. Wszystko zgodnie z ideą - naturalnie – od ziarenka kakao aż do gotowej tabliczki. Bez spulchniaczy, aromatów i ulepszaczy. Na chętnych czekają czekoladowe warsztaty . Dzięki nim wykreujemy własną tabliczkę czekolady wybierając dodatki spośród 52 udostępnionych przez Manufakturę Czekolady, np.: mięta, chili peri peri, cytryna, orzeszki piniowe a nawet kardamon, popcorn czy pomidory. Możemy nawet eksperymentować proponując nowe, wymyślone przez nas składniki. Na warsztatach w czekoladziarni dowiemy się również jak precyzyjnie stworzyć trufle. Ale nie tylko… Dla tych, którzy nie mają możliwości odwiedzin Manufaktury Czekolady, stworzono e-sklep , w którym samemu można wybrać dodatki do pysznej czekolady (www.manufakturaczekolady.pl). Ceny: Czekolada CriolloPorcelana (wykonana z jednego z najdroższych i najbardziej poszukiwanych na świecie ziaren kakaowca) - 25,90zł/50g. Czekoladowe warsztaty, opcje warsztatowe: Przygotowanie własnej tabliczki – 30zł/os. Grupy zorganizowane 10 – 20 osób; warsztaty 4-godzinne – 250zł/os.

Przeczytaj
Croissant Czas na party
Przepisy Croissanty „Czas na party” - kawowy i karmelowy
Pyszne rogale zostały nadziane dwoma najbardziej smakowitymi nadzieniami: kakaowym i karmelowym.
Katarzyna Mordalska
maj 20, 2013

Kakao to popularny składnik używany w kuchni. Tradycyjnie używamy go do przygotowania potraw słodkich – ciast, deserów, kakao z ciepłym mlekiem i naleśników.  To główny składnik zniewalającej czekolady. W nowym rogaliku „Czas na party” wypełnionym nadzieniem kakaowym możemy liczyć na wyjątkową rozkosz smaków. Natomiast karmel to palony cukier, który w procesie karmelizacji otrzymuje piękną barwę i smakuje w zupełnie wyjątkowy sposób. Jest wspaniałym dodatkiem i ozdobą deserów, ciast, gofrów i lodów. Nieodmiennie kojarzy się z toffi i cukierkiem z dzieciństwa tzw. krówką. Zawsze smakuje fantastycznie i ze względu na swoją wyjątkową słodycz, poprawia nam nastrój w kilka sekund.   Croissant nastraja pozytywnie i działa energetyzująco. Może być wspaniałą przekąską w pracy, w szkole, na uczelni, pikniku lub po wysiłku fizycznym, także podczas szalonych zabaw. Croissant Czas na party cena - 1,59 zł / 55g

Przeczytaj
czekolady goplana
materiały PR
Przepisy Czekoladowe nowości marki Goplana
Goplana rozszerza ofertę znanych i lubianych czekolad o nowe warianty smakowe. Oryginalna Mleczna i Klasyczna Gorzka są teraz do wyboru z pysznymi dodatkami: mieszanką bakalii, fistaszkami oraz rodzynkami.
Katarzyna Mordalska
luty 18, 2014

Czekolady marki Goplana zyskały pyszne dodatki! Nowe tabliczki to kuszące duety wysokiej jakości czekolady z mieszanką bakalii, fistaszkami lub rodzynkami. Ciekawe zestawienia smaków tworzą wyjątkowo harmonijne kompozycje. Klasyczna Gorzka z bakaliami stanowi mix orzechów, rodzynek i skórki pomarańczowej zatopionych w gorzkiej czekoladzie o 60% zawartości kakao . Doskonale sprawdzi się dla koneserów wytrawnych smaków. Oryginalna Mleczna z fistaszkami to oryginalna kompozycja czekolady mlecznej i orzeszków arachidowych. Idealna dla osób, poszukujących ciekawych połączeń smakowych. Oryginalna Mleczna z rodzynkami to połączenie słodkich rodzynek i delikatnej mlecznej czekolady. Rekomendowana wszystkim miłośnikom słodkości. Nowe czekolady Goplany stanowią doskonałą propozycję na co dzień oraz spotkania w gronie najbliższych. Ciekawe i wyraziste kompozycje smakowe z pewnością znajdą uznanie wśród największych smakoszy czekolady. Cena: 2,99 zł/ 100g

Przeczytaj