klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
Przepisy

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy!

Kochasz gotować i marzysz o warsztatach kulinarnych? A może szukasz miejsca, gdzie można w niezwykły sposób zorganizować spotkania integracyjne? Studio kulinarne gotujmy.pl jest do tego idealne :).
Marta Tabiś-Szymanek
grudzień 02, 2016

STUDIO KULINARNE gotujmy.pl mieści się w samym sercu Żoliborza, przy ul. Duchnickiej 3 (bud. 5 lok. 1) w Warszawie i zostało stworzone dla wszystkich, których pasją są szeroko pojęte kulinaria! 

To kameralne i profesjonalne miejsce kierujące swoją ofertę do:

  • firm i instytucji zainteresowanych organizacją mniej oficjalnych spotkań biznesowych, wspieraniem integracji i motywacji pracowników
  • osób indywidualnych, które szukają ciekawego miejsca na spotkanie w kameralnym gronie

Studio składa się z jednego pomieszczenia, w którym zaplanowano dwie strefy:

  • strefę gotowania z 2 wyspami wyposażonymi w płyty indukcyjne, blendery, roboty kuchenne, szafki, zlewy, garnki, noże, deski etc. To miejsce przygotowane dla 20 osób gotujących. Przy wyspach znajduje się ciąg kuchenny wyposażony w 2 piekarniki, parowar oraz maszynę do kawy.
  • strefę jadalną, gdzie mieści się długi stół dla gości. Studio posiada własne zaplecze – małą kuchnię, profesjonalne wyciągi, nawiewy oraz klimatyzację.

Pracuje z nami:

ROBERT HARNA – manager, kucharz i miłośnik dobrego jedzenia. Jeden z pierwszych wykorzystujących metodę Sous Vide w restauracyjnej kuchni. Posiada szeroką wiedzę na temat wielu technik kulinarnych, także cukiernictwa i piekarnictwa, którą z przyjemnością dzieli się z innymi. Założyciel jednej z pierwszych szkół gotowania w Polsce (Warszawska Akademia Kulinarna).

Nasza oferta :

WARSZTATY KULINARNE

to pomysł na nietuzinkowe spotkanie, prezentację czy sposób na kulinarną integrację. Zajęcia kulinarne dopasowywane są do potrzeb Klienta. Ich poziom, zakres i charakter ustalany jest indywidualnie.

SPOTKANIA INTEGRACYJNE

mogą mieć formę zajęć praktycznych z gotowania, a także pokazów kulinarnych, śniadań, obiadów czy kolacji. U nas możesz zorganizować również kameralne imprezy firmowe. Możemy udostępnić Ci przestrzeń lub możesz skorzystać z kompleksowej usługi, w ramach której zajmiemy się przygotowaniem całego wydarzenia.

SESJE KULINARNE

do dyspozycji Klienta jest wysokiej jakości sprzęt kuchenny oraz zastawa stołowa, dzięki czemu można przygotować potrawy do sesji na miejscu. Dodatkowym atutem studia jest neutralna aranżacja, która pozwala na dopasowanie wnętrza do potrzeb scenografii.

PRIVATE DINING

jesteś zmęczony wyszukiwaniem coraz to nowych miejsc na przyjęcie gości, a jednocześnie lubisz podróże kulinarne – private dining to idealna oferta dla Ciebie. Ty wybierasz temat, wspólnie ustalamy menu i charakter spotkania. To pomysł na niezapomniane imieniny, urodziny, rocznicę i inne uroczystości. Za każdym razem możemy zabrać Cię w inny kulinarny zakątek świata, gdzie w kameralnej, niepowtarzalnej atmosferze spędzisz czas z najbliższymi.

Szczegóły i kontakt:

studiogotujmy.pl

Robert Harna – manager (organizacja i prowadzenie)

e-mail: studio@gotujmy.pl; tel. 690 488 599

Komentarze
konkurs urodzinowy wizaz
Fotolia, materiały PR
Przepisy Konkurs kulinarny na 15-lecie portalu Wizaż.pl - wyniki
W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Zrób kulinarny prezent na 15. urodziny portalu Wizaż.pl! Pokaż nam swoje popisowe danie w urodzinowej aranżacji i wygraj 1 z 3 kultowych amerykańskich wolnowarów!
Katarzyna Mordalska
czerwiec 10, 2015

Na dobrym przyjęciu urodzinowym nie może zabraknąć niczego – dania głównego, przystawek, przekąsek, deserów, ciast czy napojów. Popuść wodze fantazji i   przygotuj swoje popisowe danie specjalnie na 15. urodziny Wizaż.pl! Biorę udział! Zwycięskie przepisy wyłoni redakcja portalu Wizaż.pl. Pod uwagę weźmiemy pomysłowość przepisu oraz walory estetyczne zdjęcia. Laureaci Dziękujemy za wspaniałe przepisy! Wybierając laureatów, doceniliśmy kreatywność i fakt, że stworzyłyście dania specjalnie na potrzeby konkursu. Gratulujemy! 1 miejsce: Sałatka urodzinowy bukiet   2 miejsce: Racuszki  3 miejsce: Zielona tarta z truskawkami   Zdecydowaliśmy się wyróżnić jeszcze dwie prace, które nagrodzimy upominkami-niespodziankami: Leśny mech z truskawką i kremem Śmietankowo - budyniowym Faszerowana papryka pod serowo-ziołową-kołderką KONKURS Pokaż nam swoje popisowe danie! 1. Swój przepis dodaj w kategorii  „Konkurs - popisowe danie na urodziny” . 2. Dodaj zdjęcie z urodzinową aranżacją - wystarczy kartka z życzeniami, ale wszelkie inne dekoracje mile widziane. :) 3. Przed udziałem w konkursie zapoznaj się z regulaminem . NAGRODY I miejsce Wolnowar Crock-Pot 6l saute , w którym przygotujesz danie nawet dla 7 osób. Obok funkcji timera, który pozwoli dokładnie określić czas gotowania oraz funkcji podtrzymywania temperatury posiada unikalne naczynie saute, które umożliwia używanie go na kuchni, aby ograniczyć ilość używanych naczyń. Z wolnowarem Crock-Pot oszczędzisz czas i energię. II miejsce Wolnowar Crock-Pot 5,7l , który pozwala na przygotowanie potrawy dla 6 osób. Dzięki funkcji timera ustawisz dokładny czas przygotowania potrawy, a po jego upływie wolnowar przejdzie w tryb podtrzymywania temperatury. Z wolnowarem Crock-Pot oszczędzisz czas i energię. III miejsce...

Przeczytaj
pałac sobańskich
Przepisy Amber Room - wyjątkowe miejsce na mapie stolicy
Szukasz wyjątkowego miejsca na zorganizowanie ważnej uroczystości lub biznes lunchu? Sprawdź, dlaczego warto wybrać restaurację Amber Room w Warszawie!
Katarzyna Mordalska
sierpień 12, 2013

Restauracja Amber Room mieści się w urokliwym Pałacu Sobańskich w samym centrum, przy jednej z najbardziej prestiżowych ulic Warszawy – Alejach Ujazdowskich. Pałac pozostaje ustronnym i dystyngowanym miejscem dla spragnionych niepowtarzalnej atmosfery i cienia drzew pobliskiego parku. Restauracja oferuje wyborną kuchnię, ze smakiem łącząc światowe trendy kulinarne takie jak metoda sous vide czy slow food, z polską tradycją oraz szczyptą kuchni molekularnej. Najwyższej jakości, składniki sezonowe, własne wypieki oraz wyjątkowe wina są chlubą Restauracji. Szef Kuchni serwuje autorskie dania, a jego doświadczenie i kreatywność zaowocowały wieloma prestiżowymi nagrodami i wyróżnieniami. Wyjątkowość restauracji podkreśla fakt, iż jest jedyną w całej Polsce rokrocznie odznaczaną przez Przewodnik Michelin symbolem 4 sztućców. To najwyższe odznaczenie w tej kategorii według Przewodnika. Ze względu na wyjątkową kuchnię, Amber Room wybierany jest do organizacji wielu prestiżowych wydarzeń, jak np. doroczny Bal Fundacji TVN czy Gala Nagród im. Jana Wejcherta. Amber Room znalazła swoje zasłużone miejsce w Przewodniku Michelin’a . Ponadto jeden z najbardziej prestiżowych magazynów o winie Wine Spectator wyróżnił restaurację Amber Room tytułem Best of Award of Excelence, uznając tym samym kartę win za najlepszą w Polsce. W kwietniu 2013r. marka Krug wraz z restauracją Amber Room otworzyły w Pałacu Sobańskich jedyną w Polsce Ambasadę Krug. Jest to ekskluzywny gabinet, mieszczący do 12 osób, w którym funkcjonuje specjalne menu, idealnie skomponowane do degustacji wszystkich rodzajów szampana Krug. Na całym świecie jest niespełna 20 Ambasad Krug i znajdują się jedynie w najbardziej prestiżowych lokalizacjach m.in. w: Mandarin Oriental Hong Kong, Dorchester London, Adlon Berlin, Guy Savoy Las Vegas....

Przeczytaj
pascal kontra okrasa
materiały PR
Przepisy Pascal kontra Okrasa w nowym projekcie Lidla
„PASCAL KONTRA OKRASA! – dwóch kucharzy, dwa pomysły na obiad, supercena. Co tydzień coś nowego!” To nowy, długofalowy projekt Lidla, który startuje w poniedziałek 30 lipca br.
Katarzyna Mordalska
lipiec 31, 2012

Po raz pierwszy w Polsce dwóch znanych kucharzy staje przed szansą, by zmienić sposób patrzenia Polaków na gotowanie i polską kuchnię. Polacy głęboko wierzą, że domowe posiłki są zdrowsze i tańsze od tych serwowanych w barach i restauracjach. Projekt odpowiada zatem na oczekiwania polskich konsumentów, by gotowanie w domu było szybkie, proste, tanie i zdrowe. Co tydzień Pascal Brodnicki i Karol Okrasa w kolejnych odsłonach projektu proponować będą dwa konkurencyjne, zdrowe i atrakcyjne cenowo dania, które każdy będzie mógł przygotować samodzielnie. A wszystko po to, by Polacy chętniej spotykali się przy wspólnym stole i odczuwali przyjemność z gotowania. Przedsięwzięcie z udziałem obu szefów kuchni nie obejdzie się bez ostrej i zabawnej walki na przepisy, złośliwych docinków i prób udowodnienia, że najlepszy kucharz jest tylko jeden! W każdym Lidlu dostępne będą przepisy wraz z listą składników w atrakcyjnych cenach. Ułatwi to skomponowane posiłków polecanych przez obydwu kucharzy. Akcja "Pascal kontra Okrasa" będzie trwała co najmniej rok - co tydzień będą proponowane dwa dania, które każdy będzie mógł przygotować sam w domu. Dzięki temu kuchnia polskich domów w ciągu roku wzbogaci się o 104 dobre jakościowo przepisy kulinarne. " Jesteśmy przekonani, że każdy może się zdrowo i niedrogo odżywiać, a przygotowanie posiłków może być łatwe i zajmować niewiele czasu. Na tych właśnie czterech przesłankach opiera się idea projektu „Pascal kontra Okrasa”. Zdrowe, atrakcyjne cenowo, łatwe i szybkie to cztery wartości, odnoszące się do jedzenia, które chcemy promować. " - mówi Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska.

Przeczytaj
Hotel SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój
Pielęgnacja Nowy pięciogwiazdkowy Hotel SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój
Hotel SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój, położony w centrum kurortu blisko Parku Zdrojowego, jest trzecim hotelem, po Krynicy-Zdroju i Wzgórzach Dylewskich, wybudowanym i zarządzanym przez największą polską firmę kosmetyczną.
Magdalena Borucińska
styczeń 21, 2015

To pierwszy tego typu hotel w Polanicy-Zdroju, na miarę potrzeb i oczekiwań zarówno turystów i kuracjuszy, jak i biznesmenów z Polski i zagranicy. Jest to pierwszy tak wysoko skategoryzowany obiekt w Kotlinie Kłodzkiej. Hotel proponuje swoim gościom m.in. 85 pokoi i apartamentów, Centrum SPA z dwoma basenami, jacuzzi (dwoma wewnątrz i jednym na trasie zewnętrznym), kompleksem saun (sauną fińską, infrared, sanarium i łaźnią rzymską) wraz z licznymi atrakcjami oraz strefę fitness i studio cardio. W hotelu znajdują się ponadto restauracja z kawiarnią, klub Fotopastykon czynny w godzinach wieczornych oraz kluczowe miejsce obiektu - Kosmetyczny Instytut Dr Irena Eris (z 20 gabinetami), które są dostępne również dla gości z zewnątrz. Z szerokiej gamy zabiegów pielęgnacyjnych, masaży, kuracji spa oraz medycyny estetycznej może skorzystać każdy, kto umówi się w recepcji Kosmetycznego Instytutu. Restauracja Art Déco położona w części parterowej serwuje à la carte dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Hotele SPA Dr Irena Eris są znane z bardzo smacznej kuchni i urozmaiconych śniadań, obfitujących wyroby przygotowane domowych sposobem, które wręcz robią furorę w gronie smakoszy. Dla gości biznesowych przewidziano strefę konferencyjną, z usług której może skorzystać łącznie nawet 200 osób. Obejmuje ona przestronną salę konferencyjną, którą dzięki systemowi drzwi przesuwnych można dzielić na mniejsze pomieszczenia. Zarówno część konferencyjna, jak i hotelowa są klimatyzowane. Dla samochodów przewidziano miejsca postojowe na parkingu i w garażu podziemnym. Dojazd samochodem do Hotelu SPA Dr Irena Eris z Warszawy, Wiednia czy Berlina to podróż zajmująca ok. 5 godzin. Z Wrocławia, gdzie znajduje się najbliższe lotnisko, już tylko ok. 1,5 godziny. W recepcji hotelu można wcześniej zamówić transfer z lotniska.

Przeczytaj