klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
przyprawa kamis grill
materiały PR
Przepisy

Nowe przyprawy Kamis Grill Mates

Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014
Ivan z „Hotelu Paradise” szczerze opowiedział o związku z Anią i zdradził jej największą wadę

Karkówka Montreal Steak

Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak, która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut.

Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb.

przyprawa kamis

Skrzydełka Brown Sugar

Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar. Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut.

Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny.

Ryba Mojito Lime

Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili.

Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu.

Kurczak Smoky Texan

Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan. W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i octem, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w pałki kurczaka i odstawić na minimum 30 minut.

W celu uzyskania pełniejszego smaku i jeszcze bardziej apetycznego złocistego koloru, na 10 min przed końcem grillowania należy delikatnie posmarować kurczaka sosem przygotowanym z 3 łyżek ketchupu oraz 1 łyżki miody. Przyprawę można również wykorzystać do karkówki oraz boczku.

Musztarda Chili Texan

Ofertę Grill Mates zamyka nowość na naszym rynku – Musztarda Chili Texan. Musztarda o wyrazistym i zdecydowanym smaku, który zawdzięcza swej oryginalnej recepturze opartej na połączeniu najlepszych ziaren gorczycy z doskonałą mieszanką przypraw z dodatkiem chili. Jest to niezastąpiona pozycja do mięs z rusztu lub rożna, a także do dań smażonych i pieczonych. Doskonale nadaje się również do marynat oraz sosów musztardowych.

Cena:

  • Przyprawy Kamis Grill Mates – ok. 1,99zł/szt.
  • Musztarda Kamist grill Mates – ok. 2,60zł/ 185g
Komentarze
pieczony kurczak
materiały PR
Przepisy Pieczony kurczak w ziołach
Lubisz aromatyczne, delikatne dania? Wypróbuj przepis na pieczonego kurczaka z ziołami – takie danie to idealny pomysł na rodzinny, świąteczny obiad, który zachwyci wszystkich domowników!
marzec 05, 2014

Składniki: 1 kurczak (np. Nasz Kurczak); ½ szklanki oleju; 1 łyżeczka: tymianku, oregano, bazylii; ½ łyżeczki ostrej papryki; ½ łyżeczki słodkiej papryki; Sól i pieprz do smaku 500 g ziemniaków; 1 cytryna. Sposób przygotowania: kurczaka posolić i przyprawić pieprzem do smaku. W misce przyrządzić marynatę: wymieszać olej, tymianek, oregano, bazylię, papryki oraz sok z połowy cytryny. Natrzeć kurczaka przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, włożyć kurczaka w brytfance, piec po około 15 minut z każdej strony. Zmniejszyć temperaturę do 140 stopni, obłożyć plastrami ziemniaków i piec pod przykryciem około godziny polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Aby uzyskać piękny aromat przed pieczeniem do wnętrza kurczaka warto włożyć gałązkę rozmarynu. Czas przygotowania: 2,5 godziny

Przeczytaj