klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
bakalland batoniki
materiały PR
Przepisy

Nowość Bakalland: BA!mini

Szukasz pomysłu na pozytywną dawkę energii dla siebie i bliskich? Potrzebujesz optymistycznego doładowania w ciągu dnia? Chcesz podzielić się z innymi swoją radością? Nic prostszego! Nowa propozycja od Bakalland to bakaliowy sposób na szybką przekąskę w wersji mini.
sierpień 29, 2014
bakalland

Jeśli jesteś wielbicielką pozytywnej, bakaliowej energii, uwielbiasz zbożowe batony BA! i chciałabyś mieć je zawsze przy sobie - BA!mini są stworzone właśnie dla Ciebie! Bakaliowa przekąska zamknięta w miniaturowym batoniku to prawdziwy zastrzyk energii.

Wszystko za sprawą idealnego połączenia dorodnych owoców, chrupiących orzechów oraz polskich zbóż. Najwyższej jakości bakalie od Bakalland gwarantują niezapomniane doznania smakowe i dostarczają wyszukanych przyjemności.

Dzięki miniaturowej formie BA!mini zmieszczą się w każdej torebce, plecaku czy nawet kieszeni. Od teraz twoje ulubione batony BA! możesz mieć zawsze pod ręką! Zabierz je na spacer, rower czy daj dziecku do szkoły.

W opakowaniu znajduje się 10 oddzielnie zapakowanych batoników zbożowych, więc z radością możemy podzielić się nimi ze znajomymi podczas spotkania czy podjadać je w rodzinnym gronie przed telewizorem. To tylko kilka pomysłów - BA!mini sprawdzi się wszędzie!  

Bogate w bakalie mini batoniki zbożowe dostępne są w trzech optymistycznych wariantach smakowych: 5 bakalii, 5 orzechów oraz 5 owoców tropikalnych. BA! mini to dawka pozytywnej energii na raz. Dzięki temu nie zaskoczy Cię już żaden głód i zawsze będziesz gotowa podejmować nowe wyzwania, ciesząc się każdym dniem.

Cena: ok. 7zł/ opakowanie

Komentarze
muesli
123rf
Przepisy Pod lupą: Płatki śniadaniowe – czy naprawdę są zdrowe?
Kukurydziane, owsiane, muesli... Dla dzieci, dla odchudzających się, dla całej rodziny – półki w sklepach uginają się od różnych płatków śniadaniowych. A my, konsumenci, lubimy je i kupujemy. Najczęściej jadamy je z mlekiem lub jogurtem, czasami chrupiemy bez dodatków lub robimy z nich ciasteczka zbożowe. Jesteśmy przekonani, że są zdrowe. Czy aby na pewno?
Katarzyna Mordalska
sierpień 22, 2013

Płatki kukurydziane Są to chyba najbardziej znane płatki śniadaniowe. Zwykle jemy je z ciepłym mlekiem - to smak naszego dzieciństwa, dlatego lubimy po nie sięgać. Choć mają sporo witamin (m.in. witaminy z grupy B, witaminę C) nie są najzdrowszymi płatkami. Dlaczego? Mają bardzo wysoki indeks glikemiczny (IG) – oznacza to, że po ich spożyciu szybko podnosi się poziom cukru we krwi i równie szybko się obniża. To dlatego po takich płatkach wcześniej czujemy głód i sięgamy po obfite drugie śniadanie (i każdy kolejny posiłek).  Warto również pamiętać, że płatki kukurydziane zawierają sporo sodu , którego w naszej diecie zwykle i tak jest za dużo. Jeśli dodać do tego fakt, że najczęściej wybieramy „udoskonaloną” wersję płatków kukurydzianych (np. te polane miodem, z dodatkiem orzechów, drobinek cukru) okazuje się, że robi się z tego prawdziwa węglowodanowa bomba . Dlatego jeśli decydujemy się na płatki kukurydziane – wybierajmy te bez dodatków. Szklanka takich płatków to ok. 120 kcal. Muesli To mieszanka różnych rodzajów płatków zbożowych, bakalii, orzechów i suszonych owoców. Brzmi zdrowo? Nie dajmy się nabrać na reklamowe sztuczki. Choć muesli to dobra propozycja na pożywne śniadanie, lepiej sami skomponujmy ten zbożowy mix – unikniemy dosładzanych dodatków. Owoce suszone (bądź co gorsza - kandyzowane), bakalie, orzechy, które są dodawane do sklepowych płatków są „dopieszczone” cukrem, miodem lub syropem glukozowo-fruktozowym. Wzrasta więc kaloryczność posiłku (już same orzechy czy suszone owoce są przecież kaloryczne, co dopiero z dodatkową porcją cukru!) i zarazem spada jego wartość odżywcza.   Średnia porcja takich płatków (ok. 50g) to ponad 200 kcal. Jeśli sami skomponujemy muesli będzie zdrowsze i smaczniejsze – do płatków możemy dać te dodatki, które rzeczywiście lubimy i te, na...

Przeczytaj
Musli chrupiące Bakalland
materiały PR
Przepisy Chrupiące śniadanie z musli Bakalland
Bakalland proponuje kilka wariantów płatków śniadaniowych i musli na szybki i zdrowy poranny posiłek. Mamy do wyboru 6 rodzai z owocami i bakaliami.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 17, 2012

Musli i płatki śniadaniowe Bakalland są także cennym źródłem błonnika, żelaza, magnezu oraz witamin B1 i E – niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Musli chrupiące Bakalland to owoce, prażone ziarna owsa i pszenicy oraz bakalie zmiksowane na trzy różne sposoby: Owoce tropikalne - to połączenie egzotycznych owoców papai, banana, ananasa, daktyli i orzechów kokosowych. Nasz Ogród - mieszanka polskich owoców. W opakowaniu znajdziemy duże kawałki suszonego jabłka, śliwki i moreli oraz pestki dyni. 5 Bakalii – żurawina, migdał, morela, orzech laskowy i rodzynki idealnie współgrają ze smakiem chrupiących musli. Pełnoziarniste płatki Bakalland to mieszanka płatków zbożowych, owoców oraz płatków w polewie, także w trzech rodzajach: Truskawka i płatki w polewie jogurtowej idealne dla tych, którzy chcą się cieszyć smakiem truskawek przez cały rok. Migdał i płatki w polewie czekoladowej to czekolada z delikatnymi płatkami migdałowymi, które dostarczą nam energii na cały dzień. Jabłko i żurawina to mieszanka dla osób, które nie wyobrażają sobie pożywnego śniadania bez dodatku owoców. Z mlekiem lub jogurtem tworzą sycący i pełny witamin posiłek, którego przygotowanie zajmuje chwilę! Cena chrupiących musli i pełnoziarnistych płatków Bakalland: 4,30zł / 200g

Przeczytaj
materiały PR
Styl życia Dieta źródłem sukcesu sportowca
Nawet amatorskie uprawianie sportu sprawia, że organizm ma zwiększone zapotrzebowanie na składniki odżywcze i regeneracyjne. Bez tego nie tylko trudno osiągnąć dobre wyniki sportowe, ale także można narazić się na utratę zdrowia lub kontuzje. Dlatego kluczowe znaczenie dla aktywnej osoby ma odpowiednia dieta.
Materiał partnera
listopad 14, 2017

Przestrzeganie reguł popłaca Aż 44% Polaków deklaruje, że uprawia sport. Najczęściej jeżdżą oni na rowerze (45%), biegają (25%), grają w piłkę nożną (17%), uprawiają trening siłowy (16%) lub pływają (14%). Niestety, większość naszych rodaków czyni to bez właściwego przygotowania się do treningów, przestrzegania odpowiedniej diety i suplementacji. – Sport zawodowy rządzi się swoimi prawami, już na kilka tygodni przed zawodami konieczna jest całkowita zmiana żywienia – zauważa siatkarz Andrzej Wrona.  – Ci, którzy uprawiają sport dla własnej satysfakcji i zdrowia, nie muszą trzymać się tak restrykcyjnych reguł. Wystarczy znajomość harmonogramu dnia, mechanizmów działania organizmu, istotnych składników żywności i stosowanie się do prostych wzorów – co jeść przed treningiem, co w trakcie, a co po nim – dodaje . Niestety często nawet tej wiedzy nam brakuje. Tymczasem, uzyskanie odpowiedniej formy, kondycji i sylwetki wymaga systematyczności i przestrzegania pewnych zasad. Oprócz odpowiedniego harmonogramu treningów ważna jest także dieta. Dieta przed treningiem Kluczowe jest to, czym zasilimy organizm – zarówno przed treningiem. Im intensywniej uprawiamy sport, tym dokładniej powinniśmy dopasować do niego swoją codzienną dietę. Najważniejsze dla aktywnych osób są węglowodany złożone. W zależności od uprawianej dyscypliny nasze zapotrzebowanie na nie wynosi od 50% do 65% zapotrzebowania na energię całkowitą. Ważne jest, aby przyjmować węglowodany o niskim indeksie glikemicznym, dzięki którym organizm pozyskuje stopniowo energię, która wystarczy mu na cały czas trwania treningu. Ich doskonałym źródłem są produkty pełnoziarniste, warzywa oraz niektóre gatunki owoców (np. jabłka, pomarańcze, śliwki). Tego rodzaju posiłki najlepiej spożywać przed treningami, ponieważ zwiększają naszą wytrzymałość i opóźniają zmęczenie...

Przeczytaj
batoniki zbozowe ba bakalland
Przepisy Bardzo bakaliowe batony BA! – smakowite przekąski Bakalland
Linia batonów BA! została wzbogacona o kolejne trzy smaki. Do znanych już wszystkim batonów z płatków owsianych, ziaren pszenicy oraz dodatku bakalii - żurawiny i pomarańczy, jabłka i rodzynek oraz banana dołączyły kolejne - z dodatkiem suszonych moreli, orzechów arachidowych i laskowych oraz suszonej śliwki.
Katarzyna Mordalska
październik 25, 2013

Bakaliowe batony Ba! od Bakalland to propozycja dla osób, które cenią naturalne smaki, dbają o codzienną dietę, świadomie dokonują wyborów żywieniowych i szukają rozsądnej alternatywy dla słodyczy. Nowe smaki batoników Ba! skomponowane są  na bazie naturalnych składników i starannie wyselekcjonowanych bakalii. Ba! morela – to propozycja, która zaintryguje wielbicieli letnich owoców. Porywające w smaku, słodkie, suszone morele z dodatkiem najwyższej jakości zbóż zaklęte w batoniku to idealna przekąska w codziennym pędzie. Całość tworzy zupełnie nowy wymiar doznań, który sprawi, że przez chwilę poczujemy się jak w upalny letni dzień. Ba! orzech arachidowy i laskowy – jest kompozycją stworzoną z myślą o miłośnikach klasycznych smaków. Arachidowo-laskowy Ba! to idealne połączenie chrupiących i dorodnych orzechów z płatkami owsianymi. Dobrze znany i lubiany przez wszystkich orzechowy smak kojarzący się z domową atmosferą, przeniesie nas myślami do naszego ulubionego fotela, w którym jak nigdzie indziej na świecie potrafimy się zrelaksować. Ba! śliwka - delikatne, a do tego niezwykle sycące połączenie suszonej śliwki i zbóż. To idealna, pełnowartościowa przekąska, która pozwoli każdemu smakoszowi cieszyć się bogactwem doznań i wyrazistym smakiem na co dzień. Cena : ok. 1,80zł

Przeczytaj