klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
biszkopt emix
materiały PR
Przepisy

Nowość: biszkopt w proszku Emix

Biszkopt… z pozoru proste ciasto, jednak jego upieczenie graniczy prawie z cudem. Dlatego warto korzystać ze sprawdzonych receptur, które są gwarancją sukcesu. Biszkopt w proszku Emix to nowa smakowita propozycja tej firmy. Jest łatwy w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Katarzyna Mordalska
maj 15, 2014
biszkopt emix

Biszkopt jest podstawą wielu ciast. Z łatwością można zamienić go w tort, śmietanowiec, czy lekkie ciasto owocowe. Ciasto biszkoptowe Emix wyśmienicie smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy jeszcze ciepłe i przyjemnie rozchodzi się na podniebieniu. Zarówno ciepłe, jak i już ostudzone ciasto jest wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbaty lub kawy, a dzieciom najbardziej smakuje ze szklanką mleka lub kakao.

Biszkopt Emix można przygotować bez żadnego wysiłku. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko odrobiny wody i 3 jaj. Następnie miksujemy dokładnie wszystkie składniki i wstawiamy ciasto do piekarnika. Jeśli biszkopt ma być ciemny - do ciasta dodajemy 2 łyżki ciemnego kakao. Gotowe :)

Cena: 3,50 zł/ 300g

Komentarze
Tort na roczek
Styl życia Prosty przepis na domowy tort na roczek!
Sprawdź jak w prosty sposób zrobić domowy tort na roczek. Przygotowaliśmy dla Was również wyjątkowe inspiracje tortowe!
Lena Grabowska
wrzesień 23, 2015

Tort urodzinowy na roczek- dlaczego warto zrobić go w domu?  Decydując się na domowy tort masz pełną kontrolę nad tym, co zostanie użyte do jego zrobienia. Możesz przygotować tort ze zmniejszoną ilością cukru, wyłączyć z przepisu gluten, bądź inne składniki, na które Twoje dziecko ma alergię . Kolejnym argumentem przemawiającym za domowym tortem jest fakt, że możesz uwzględnić preferencje dziecka, zarówno smakowe jaki i wizualne. Przepis na tort na roczek w 3 krokach Zrobienie domowego tortu nie musi być trudne, opiera się na 3 prostych elementach: biszkopt, masa do przełożenia i dekoracja. Wersja dla leniwych i zapracowanych: zamówić biszkopt w zaprzyjaźnionej cukierni, przełożyć go domową konfiturą i udekorować bakaliami. Jeśli mamy więcej czasu i chęci możemy wszystko zrobić sami w domu. Poniżej znajdziecie 3 bardzo proste przepisy na: ciasto biszkoptowe, krem i masę cukrową do dekoracji. Krok 1: Przepis na biszkopt do tortu 6 jajek 6 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia Ubij sztywną piane z białek, pod koniec ubijania, stopniowo dodaj cukier i żółtka. Przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy jajecznej i wszystkie składniki bardzo delikatnie wymieszaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na ok. 40 minut. Wielkość ciasta można modyfikować trzymając się proporcji: Na 1 jajko: 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki cukru. Krok 2: Prosty przepis na krem do tortu 400 g śmietany 30% 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 250 g serka mascarpone Ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, delikatnie dodaj serek mascarpone.  Smak kremu można dowolnie zmieniać po przygotowaniu, dodając np. kakao, mus owocowy lub wiórki kokosowe. Krok 3: Przepis na masę cukrową 800 g cukru pudru...

Przeczytaj
polewa do ciast emix
materiały PR
Przepisy Ekspresowe polewy do ciast i deserów EMIX
Firma EMIX przygotowała nowe, ekspresowe polewy do ciast i deserów, które są dostępne w trzech wersjach smakowych: polewa pełnomleczna, polewa czekoladowa oraz polewa biała.
Katarzyna Mordalska
styczeń 29, 2014

Polewy posiadają innowacyjne opakowanie, wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie temperatury. Nowe polewy EMIX można podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej. Jeśli nie wykorzystamy całej porcji, nie ma żadnych przeciwwskazań aby ostudzić produkt i przechować go do ponownego użycia. Polewy EMIX-u są produktem najwyższej jakości, opakowane w specjalne hermetyczną folię dodadzą deserom i wypiekom domowego smaku i aromatu.  Dzięki kremowej, smarownej konsystencji dokładnie pokrywają całe ciasto. Produkt polecamy szczególnie do babek, serników, tortów, murzynków a także gofrów, lodów, galaretek i innych słodkich smakołyków. Polewy przyrządza się przez zanurzenie opakowania w wodzie o temperaturze od 70 do 80º C  przez czas od 5 do 10 minut. Polewy EMIX można przyrządzić w 3 lub 4 minuty wstawiając opakowanie  do kuchenki mikrofalowej i nastawiając najniższą temperaturę. Cena: 2, 39 zł/ 100g

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Domowe wypieki od Delecta - ciasta Kruche i Biszkopt
Ciasto kruche i biszkopt to podstawa domowych wypieków. Stanowią bazę dla wielu ciast i ciasteczek, dlatego muszą być doskonałej jakości. Wszystkim, którym brak czasu lub umiejętności, by samodzielnie przygotować ciasto podstawowe, Delecta poleca Kruche i Biszkopt z najnowszej linii Domowe wypieki. To pierwsze na rynku ciasta z dodatkiem specjalistycznych gatunków mąk.
Materiał partnera
luty 20, 2015

Domowy Biszkopt Delecta jest lekki i puszysty, po upieczeniu nie opada, dzięki czemu zachowuje swoją delikatną strukturę. Najwyższą jakość wypieku gwarantuje wysokogatunkowa mąka tortowa w składzie produktu. Gospodynie cenią ją za miałkość i niezawodność przy wypieku ciast biszkoptowych. Do zawartości opakowania wystarczy dodać 4 jaja i odrobinę wody, by otrzymać porcję ciasta bazowego na tortownicę o  średnicy 24 cm. Biszkopt można przygotować w wersji podstawowej i urozmaicić ulubionymi dodatkami – kremem, masą, owocami czy galaretką. Korzystając z inspirujących przepisów zamieszczonych na opakowaniu, Biszkopt Delectymożna przemienić na przykład w oryginalne ciasto Wiewiórka! Domowe Kruche Delecta to idealnie skomponowana mieszanka na delikatne ciasto kruche, które zawsze się udaje. Delecta idealnie zbilansowała składniki, by oszczędzić Twój czas. Dodatek specjalistycznej mąki krupczatki – jasnej, pszennej, o zwiększonym ziarnie, gwarantuje kruchość ciasta i zapobiega powstaniu zakalca. Do zawartości opakowania wystarczy dodać jajo i 100 tłuszczu, by otrzymać ciasto bazowe. Świetnie sprawdzi się jako podstawa szarlotki, mazurka czy spód do sernika. Na opakowaniu Delecta poleca trzy inspirujące przepisy, jak niebanalnie podać Kruche. Domowe wypieki Delecta to linia ciast, które dla początkujących będą świetną bazą do pierwszych cukierniczych eksperymentów. Zaawansowanym, lecz zabieganym gospodyniom, pozwolą w awaryjnych sytuacjach szybko przygotować ciasto jak domowe. Nowe ciasta Kruche i Biszkopt z linii Domowe wypieki Delecta są dostępne w sprzedaży od 17 lutego br. w sugerowanej cenie detalicznej ok. 3,69 zł. materiał sponsorowany

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Wielkanoc z Batidą
Coraz śmielej wyglądające zza chmur słońce zapowiada rychłe nadejście wiosny i Wielkanocy. I my już zaprzyjaźniliśmy się ze świątecznymi zajączkami. Na rodzinnym stole zastawionym domowymi przysmakami pięknie prezentować się będą wykwintne przysmaki przygotowane specjalnie na tę okazję przez Batidę. Wraz z nią przywołamy wiosnę do naszych domów.
Materiał partnera
marzec 21, 2017

Tegoroczna edycja świąteczna to nie lada gratka dla miłośników specjałów. W potrawach zespół naszego butiku z 25-letnią tradycją zaprezentuje swój kulinarny kunszt. Oferta obejmuje zarówno tradycyjne, staropolskie potrawy jak i przysmaki o francuskich korzeniach. Znajdzie się coś i dla koneserów mięsa, i dla wegetarian, jak i dla wszystkich łasuchów. Po śniadaniu wielkanocnym warto znaleźć jeszcze miejsce na pyszne ciasto, na przykład mazurek glazurowany czekoladą z truskawkową konfiturą i delikatnym kremem migdałowym. Jak wielkanocne śniadanie, to tylko ze swojskim żurkiem na kiełbasie i jajku. Ta tradycyjna polska zupa smakuje wspaniale, a jeszcze lepiej prezentuje się w miseczce wykonanej z chleba. Zaskoczenie domowników zapewnisz sobie, jeśli podasz intensywny w smaku krem ze świeżego chrzanu na wędzonce. Jako mięsny akcent świetnie sprawdzi się unikalne połączenie kury i kaczki. Kurokaczka zapiekana w soli na pewno nie pozostanie bez komentarza biesiadników. Wołowina w nietypowej odsłonie? Nic prostszego! Podniebienia zachwyci rostbef faszerowany pieczarkami, kruchy z zewnątrz, zaś w środku soczysty. Dla prawdziwych smakoszy przygotujemy foie gras , czyli wyrafinowany w smaku pasztet strasburski z gęsich wątróbek, uważany za specjał francuski, a swoją historią sięgający czasów starożytnego Egiptu. Od 20 lat stosujemy opracowaną przez naszych kucharzy oryginalną recepturę. Francuzi mieszkający w Warszawie kupują u nas foie gras , aby przypomnieć sobie ten wyjątkowy, tradycyjny smak.   W ofercie nie zabrakło także słodkości. Po sycącym, pełnym aromatów obiedzie nie sposób pominąć deseru przygotowanego z właściwą Batidzie dbałością o walory zarówno smakowe, jak i wizualne. Do wyboru francuskie makaroniki w wielu smakach oraz wywołujące uśmiech nie tylko na twarzach dzieci - słodkie zajączki, które być może zostawiły jakąś...

Przeczytaj