Wejdź
fasola bonduelle
Przepisy

Nowość od Bonduelle: warzywa gotowane na parze

Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie, by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu. Marka wprowadza nową linię warzyw w puszce: „Gotowane na parze”.
Katarzyna Mordalska
październik 23, 2013

Marka Bonduelle prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin i poszerza świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt – warzywa „Gotowane na parze”.

Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe: fasolę białą i czerwoną, soczewicę oraz cieciorkę. Są one szczególnie polecane przez ekspertów, a ich przygotowanie często nastręcza nam najwięcej problemów. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!

warzywa w puszcce

Nowa seria warzyw Bonduelle to :

  • Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze;
  • Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże;
  • Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu;
  • Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się
     ich smakiem i aromatem;

I co najważniejsze: warzywa te nie wymagają namaczania i gotowania! Są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu.

Cena:

  • Fasola biała i czerwona – 2,99 zł /212ml; 4,59 zł/ 425 ml
  • Soczewica – 4,89 zł /425ml
  • Cieciorka – 4,89 zł /425ml
Komentarze
Zdrowa żywność
Fotolia
Styl życia Co można będzie kupić w sklepiku szkolnym?
We wrześniu 2015 roku w życie wchodzi rozporządzenie zakazujące sprzedaży śmieciowego jedzenia w sklepikach szkolnych. Sprawdź co od nowego roku szkolnego Twoje dziecko będzie mogło kupić w sklepiku szkolnym.
Lena Grabowska
sierpień 31, 2015

Sklepik szkolny- przepisy Do tej pory stosowanie zasad zdrowego żywienia w placówkach oświatowych było dobrowolne , od 1 września 2015 roku, sytuacja ulegnie zmianie. Wraz z początkiem roku szkolnego wchodzi w życie nowelizacja ustawy dotyczącej bezpieczeństwa żywności i żywienia. Minister Zdrowia podpisał rozporządzenie, które zakazuje sprzedaży w sklepikach szkolnych tzw. śmieciowego jedzenia. W rozporządzeniu znajdziemy listę produktów dozwolonych, która powstała w oparciu o ich wartości odżywcze oraz normy żywieniowe. Nowe przepisy obowiązywać będą w szkołach podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych. Rozporządzenie nie dotyczy przedszkoli, punktów przedszkolnych, klubów przedszkolaka i szkół dla dorosłych. W ustawie znajdziemy też zakaz reklamowania, w placówkach oświaty i w ich pobliżu, żywności niedopuszczonej do sprzedaży.  Za złamanie nowych przepisów na ajenta prowadzącego sklepik czy stołówkę szkolną zostaną nałożone sankcje w postaci kary pieniężnej wysokości 1000-5000zł. Dodatkowo dyrekcja placówki będzie miała prawo do wypowiedzenie ajentowi umowy w trybie natychmiastowym, bez dotrzymania okresu wypowiedzenia. Sklepik szkolny- asortyment Rozporządzenie ogranicza możliwość sprzedaży dzieciom i młodzieży żywności, która zawiera cukry i substancje słodzące, wysoką zawartość soli oraz tłuszczu. Nowe przepisy mają na celu promowanie spożywania warzyw, owoców, produktów bogatych w wapń oraz picia wody . Produkty, które są dopuszczone w kanapkach szkolnych to: warzywa owoce przetwory mięsne o niskiej zawartości tłuszczu (np. szynka z indyka) jajka sery orzechy przetwory z ryb pieczywo razowe pieczywo pełnoziarniste pieczywo bezglutenowe Niedopuszczalne produkty w kanapkach szkolnych to: przetwory mięsne o dużej zawartości tłuszczy (np. salami, kiełbasa i parówka) majonez serki topione Napoje...

Przeczytaj

Nasze akcje