Wejdź
suszone truskawki puffins
materiały PR
Przepisy

Nowość od Puffins – suszone truskawki

Marka Puffins znana ze swoich unikatowych i przełomowych przekąsek z puffingowanych owoców wprowadziła do swojej oferty nowość – truskawki Puffins. Truskawki, tak jak inne produkty marki Puffins to chrupiące, w 100% naturalne, trójwymiarowe kawałki owoców suszone opatentowaną metodą próżniową, która pozwala zachować naturalny smak, intensywny aromat produktu oraz wszystkie witaminy i cenne wartości odżywcze naturalnie występujące w świeżych owocach!
listopad 03, 2014

suszone truskawki

Truskawka Puffins to całkowity przełom w myśleniu o suszonych owocach. Truskawka będąca w istocie skrzyżowaniem poziomki wirginijskiej i chilijskiej, posiada moc drogocennych związków, wspaniale działających na organizm człowieka.

Wśród nich znajdują się między innymi żelazo, fosfor, witamina C, a także bromelia – enzym, który rozkłada białka do aminokwasów, a przez to wspomaga trawienie. Dodatkowo bromelina łagodzi dolegliwości trawienne, wspomaga pracę układu krwionośnego, wykazuje też właściwości przeciwzapalne oraz przyspiesza gojenie się ran.

Truskawki Puffins są lekkie, wyśmienicie chrupiące, mają pysznie intensywny smak, który śmiało można nazwać kwintesencją lata. Są idealnie delikatne, a jednocześnie wyraziste. To jedyne takie suszone truskawki na polskim rynku!

Wygodną porcją owoców Puffins można cieszyć się w każdym miejscu i o każdym czasie. Eleganckie, wygodne opakowanie mieści 40 g przekąski. To porcja wystarczająca, aby samemu zakosztować do woli truskawkowej przyjemności, jak i podzielić się nią z najbliższymi. Warto wspomnieć, że opakowania Puffins są całkowicie biodegradowalne – kupując produkty marki Puffins dbamy nie tylko o siebie, ale i o kondycję naszej Planety.

Cena: ok.9,99zł

Komentarze
sos chamoy
Przepisy Sos Chamoy do świeżych owoców – przepis
Kuchnia meksykańska podbija światową kuchnię, jeśli chcesz podążać zgodnie ze światowymi trendami w smakach, wypróbuj przepis na meksykański dip do świeżych owoców – sos Chamoy!
Katarzyna Mordalska
luty 07, 2014

Raport przedstawiony przez firmę McCormick i markę Kamis –Trendy w Smakach 2014 , wśród najważniejszych trendów kulinarnych wymienia meksykańską ofensywę. To znak, że meksykańskie potrawy i składniki zdobywają światowe stoły – w każdym zakątku świata konsumenci odkrywają nowe aspekty tych smacznych, a jednocześnie zwyczajnych potraw.   Można kupić Chamoy o różnym stopniu ostrości. W domu można go łatwo przygotować z dżemem morelowym, sokiem z limonki i papryczkami chili. Przepis na Sos Chamoy Składniki: 1 szklanka dżemu morelowego; 1/4 szklanki świeżego soku z limonki; 1 łyżeczki pieprzu kolorowego (np. Pieprz kolorowy Kamis); 1 łyżeczka papryczek chili (może być w formie przyprawy). Z podanej ilości składników można przygotować ok. 1 i 1/3 szklanki sosu . Przygotowanie : Wsyp wszystkie składniki do blendera i przykryj. Zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Sos przechowuj w zamkniętym pojemniku w lodówce przez maksymalnie 5 dni.

Przeczytaj

Nasze akcje