klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
camembert valbon
materiały PR
Przepisy

Nowość – Valbon Camembert z morelami!

Do rodziny serów Valbon dołączył nowy smak, Valbon Camembert z morelami! Kremowy, miękki ser powstaje na bazie oryginalnej francuskiej receptury. Delikatna, aksamitna skórka kryjąca miękkie, kremowe wnętrze to obietnica uczty najlepszych smaków.
czerwiec 18, 2014
camembert

Valbon to produkt idealny nie tylko na specjalne okazje, ale także na spotkania z rodziną czy przyjaciółmi. Nowy, letni, morelowy smak sera doskonale komponuje się ze świeżą bagietką, w sałatce lub w towarzystwie innych letnich owoców.

Valbon jako jeden z pierwszych serów pleśniowych znalazł uznanie wśród polskich konsumentów. Jego wyjątkowy i aromatyczny smak oraz delikatna konsystencja podbijają podniebienie Polaków już od 2000 roku.

Wykwintne sery Valbon produkowane są przez firmę Hochland Polska w zakładzie w Baranowie k. Ostrołęki – jednym z najnowocześniejszych zakładów przemysłu spożywczego w Polsce.

Sery Valbon dostępne są w różnorodnych wariantach smakowych. W rodzinie serów Valbon są warianty brie, camembert oraz coraz bardziej popularne w ostatnim okresie sery Valbon Delice i Valbon Rouge. Teraz również z owocami!

Cena : 6,49zł

Komentarze
pesto
123rf
Przepisy Przepis na pesto z liści rzodkiewki
Najpopularniejszym pesto jest oczywiście to klasyczne – z bazylii. Ostatnimi czasy popularność zyskuje również pesto z rukoli czy suszonych pomidorów, ale czy słyszeliście już o pesto z liści rzodkiewki? Jeśli nie, koniecznie zobaczcie, jak przygotować ten pyszny sos!
Łucja Zbieniewska
maj 06, 2014

Pesto – do czego? Pesto to idealny dodatek do makaronów, kanapek (grzanek), serów i mięs (zwłaszcza do kurczaka) a nawet – do sałatek czy naleśników! W zależności od tego, co będzie bazą sosu (rukola, bazylia, rzodkiewka, suszone pomidory, pietruszka), uzyskasz ostry lub delikatny smak, który każdorazowo doskonale podkreśli potrawy swoim aromatem. Podstawowe składniki pesto Dzięki dodaniu pesto do potrawy w mig nadasz jej wykwintnego smaku. Jednak musisz pamiętać, że pesto nie tylko łatwo przygotować, ale i...zepsuć. Nadrzędną zasadą udanego przygotowania sosu są świeże składniki. Wśród nich zawsze znajdzie się oliwa z oliwek, baza (bazylia, rzodkiewka, rukola itd.), czosnek, orzechy (piniowe/nerkowca/ziemne), przyprawy, ewentualnie cytryna i ser typu parmezan. Pamiętajmy, że przygotowanego pesto nie należy podgrzewać – stanie się wówczas gorzkie (dzieje się tak zwłaszcza w przypadku pesto z bazylii). Jeśli nie wykorzystasz całego pesto możesz przechowywać je w lodówce, jednak nie dłużej niż 3 dni. Pesto z liści rzodkiewki – przepis Jak smakuje pesto z liści rzodkiewki? Wspaniale! Jest wyraziste w smaku i nieco pikantne. Zachwyci zwłaszcza te osoby, które stawiają na ekologiczną kuchnię, ale nie tylko – docenią je również ci, którzy szukają połączeń niecodziennych smaków i prostoty wykonania. Polecamy! :) Składniki: młode liście rzodkiewki (1 pęczek); ząbek czosnku; sok z cytryny (wedle uznania); oliwa z oliwek (ok. 100ml); garść uprażonych migdałów (można zastąpić je ziarnami słonecznika lub orzeszkami pinii); opcjonalnie: kilka łyżek startego parmezanu; Przygotowanie : liście rzodkiewki przebierz i dokładnie umyj. Wlej 3/4 części oliwy do blendera. Włóż do niego osuszone liście rzodkiewki i posiekany (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek. Dodaj posiekane migdały, parmezan, odrobinę soku z cytryny....

Przeczytaj
valbon brie
materiały PR
Przepisy Valbon Brie z suszonymi pomidorami
Firma Hochland w 20–lecie swojej obecności na polskim rynku kontynuuje wprowadzanie nowości produktowych. Tym razem grupa serów Valbon została wzbogacona o kolejny nowy smak – Valbon Brie z suszonymi pomidorami!
Katarzyna Mordalska
sierpień 18, 2014

Miłośnicy serów Valbon cenią je za wysoką jakość oraz wyjątkowy smak. Delikatna aksamitna skórka sprawia, że każdy kęs zaskakuje delikatnością i wyrazistością. Brie ma wyborny śmietankowy smak i charakterystyczny, lekko pieczarkowy zapach. Suszone pomidory dodatkowo wzbogacają smak i nadają jeszcze ciekawszy aromat. Valbon to produkt idealny nie tylko na specjalne okazje, ale także na spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Doskonale nadaje się na śniadanie, a także jako przekąska w ciągu dnia. Nowy Valbon Brie z suszonymi pomidorami jest ofertą premium w rozsądnej cenie o najwyższej jakości gwarantowanej przez firmę Hochland. Cena: 7,69 zł

Przeczytaj
ser hochland trio
materiały PR
Przepisy Hochland Trio– trzy rodzaje serów w jednym opakowaniu!
Jeśli uwielbiasz ser żółty i nie możesz się zdecydować na jeden gatunek - wypróbuj Hochland Trio. To paczka kryjącą w sobie trzy znakomite rodzaje serów w plastrach. Hochland Trio to pikantny Maasdamer, wytrawny Tylżycki i delikatna Gouda – wszystkie sery w jednym opakowaniu!
Katarzyna Mordalska
sierpień 26, 2013

Konsumenci chętnie sięgają po sery żółte – to najczęściej spożywana i największa kategoria na rynku serów. Nic dziwnego, sery żółte są nie tylko smaczne, ale i zdrowe . Jako ważne źródło wapnia i białka stanowią istotny element zdrowej diety. Trudno wyobrazić sobie bez nich codzienne posiłki. Czym byłaby kanapka albo zapiekanka bez pysznych, rozpływających się w ustach plastrów żółtego sera? Sery żółte Hochland w plasterkach pojawiły się w sprzedaży w listopadzie 2002 roku, otworzyły na rynku polskim nową kategorię – sery żółte dojrzewające w innowacyjnym opakowaniu typu otwórz-zamknij. Teraz sery żółte Hochland  w plasterkach dostępne są w nowej, jeszcze bardziej naturalnej odsłonie, z niezwykle apetyczną grafiką. Nowe, wyróżniające się opakowania podkreślają silne korzyści: „ Bez konserwantów ” i „ Bogaty w wapń ”. Cena: 4,49zł/ 150g

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Sprawdź, czy wygrałaś 1 z 500 książek kulinarnych!
Jeśli dotychczas mozarella kojarzyła Ci się jedynie ze składnikiem sałatki, nadeszła pora na zmiany! Brałaś udział w konkursie? Poznaj wyniki!
Materiał partnera
czerwiec 07, 2016

Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. Dzięki konsystencji pozwalającej na topienie się, jest  doskonałym dodatkiem do makaronów, lasagne i pizzy. Co ważne - nie zdominuje potrawy, a podkreśli właściwe jej walory smakowe. Idealnie komponuje się z warzywami, rybami i mięsem. Delikatna i rozpływająca się w ustach... Taka właśnie jest  Zottarella firmy Zott! Oprócz klasycznego smaku, Zottarella oferuje wersję z bazylią, kuleczki wzbogacone dodatkiem pikantnej papryczki Zotarella Minis Peperoncini oraz wyjątkowo lekki wariant  Light - ser z obniżoną zawartością tłuszczu! Spróbuj całej gamy serów firmy Zott - na pewno pokochasz ich smak! KONKURS Odkrywaj nowe smaki i poszerzaj horyzonty kulinarne z Zottarellą - wygraj 1 z 500 książek kucharskich! Wykonaj zadanie konkursowe: Wskaż dwa produkty, które Twoim zdaniem pasowałyby do dania z Zottarellą. Możesz zainspirować się przepisami ze strony http://www.zottarella.com/pl/przepisy/ Odpowiedź uzasadnij. Przed udziałem w konkursie zapoznaj się z regulaminem . NAGRODY 500 x książka kucharska "Gotowanie z białym złotem" Jeśli kochasz gotować, rozpocznij z nami kulinarną przygodę! Książka kucharska "Gotowanie z białym złotem" jest pełna ciekawych i zdrowych przepisów, dzięki którym odkryjesz nowe możliwości wykorzystania mozzarelli w kuchni. Więcej informacji znajdziesz na http://www.zottarella.com/pl/ Weź udział w konkursie! materiał sponsorowany

Przeczytaj