Wejdź
camembert valbon
materiały PR
Przepisy

Nowość – Valbon Camembert z morelami!

Do rodziny serów Valbon dołączył nowy smak, Valbon Camembert z morelami! Kremowy, miękki ser powstaje na bazie oryginalnej francuskiej receptury. Delikatna, aksamitna skórka kryjąca miękkie, kremowe wnętrze to obietnica uczty najlepszych smaków.
czerwiec 18, 2014
camembert

Valbon to produkt idealny nie tylko na specjalne okazje, ale także na spotkania z rodziną czy przyjaciółmi. Nowy, letni, morelowy smak sera doskonale komponuje się ze świeżą bagietką, w sałatce lub w towarzystwie innych letnich owoców.

Valbon jako jeden z pierwszych serów pleśniowych znalazł uznanie wśród polskich konsumentów. Jego wyjątkowy i aromatyczny smak oraz delikatna konsystencja podbijają podniebienie Polaków już od 2000 roku.

Wykwintne sery Valbon produkowane są przez firmę Hochland Polska w zakładzie w Baranowie k. Ostrołęki – jednym z najnowocześniejszych zakładów przemysłu spożywczego w Polsce.

Sery Valbon dostępne są w różnorodnych wariantach smakowych. W rodzinie serów Valbon są warianty brie, camembert oraz coraz bardziej popularne w ostatnim okresie sery Valbon Delice i Valbon Rouge. Teraz również z owocami!

Cena : 6,49zł

Komentarze
pesto
123rf
Przepisy Przepis na pesto z liści rzodkiewki
Najpopularniejszym pesto jest oczywiście to klasyczne – z bazylii. Ostatnimi czasy popularność zyskuje również pesto z rukoli czy suszonych pomidorów, ale czy słyszeliście już o pesto z liści rzodkiewki? Jeśli nie, koniecznie zobaczcie, jak przygotować ten pyszny sos!
Łucja Zbieniewska
maj 06, 2014

Pesto – do czego? Pesto to idealny dodatek do makaronów, kanapek (grzanek), serów i mięs (zwłaszcza do kurczaka) a nawet – do sałatek czy naleśników! W zależności od tego, co będzie bazą sosu (rukola, bazylia, rzodkiewka, suszone pomidory, pietruszka), uzyskasz ostry lub delikatny smak, który każdorazowo doskonale podkreśli potrawy swoim aromatem. Podstawowe składniki pesto Dzięki dodaniu pesto do potrawy w mig nadasz jej wykwintnego smaku. Jednak musisz pamiętać, że pesto nie tylko łatwo przygotować, ale i...zepsuć. Nadrzędną zasadą udanego przygotowania sosu są świeże składniki. Wśród nich zawsze znajdzie się oliwa z oliwek, baza (bazylia, rzodkiewka, rukola itd.), czosnek, orzechy (piniowe/nerkowca/ziemne), przyprawy, ewentualnie cytryna i ser typu parmezan. Pamiętajmy, że przygotowanego pesto nie należy podgrzewać – stanie się wówczas gorzkie (dzieje się tak zwłaszcza w przypadku pesto z bazylii). Jeśli nie wykorzystasz całego pesto możesz przechowywać je w lodówce, jednak nie dłużej niż 3 dni. Pesto z liści rzodkiewki – przepis Jak smakuje pesto z liści rzodkiewki? Wspaniale! Jest wyraziste w smaku i nieco pikantne. Zachwyci zwłaszcza te osoby, które stawiają na ekologiczną kuchnię, ale nie tylko – docenią je również ci, którzy szukają połączeń niecodziennych smaków i prostoty wykonania. Polecamy! :) Składniki: młode liście rzodkiewki (1 pęczek); ząbek czosnku; sok z cytryny (wedle uznania); oliwa z oliwek (ok. 100ml); garść uprażonych migdałów (można zastąpić je ziarnami słonecznika lub orzeszkami pinii); opcjonalnie: kilka łyżek startego parmezanu; Przygotowanie : liście rzodkiewki przebierz i dokładnie umyj. Wlej 3/4 części oliwy do blendera. Włóż do niego osuszone liście rzodkiewki i posiekany (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek. Dodaj posiekane migdały, parmezan, odrobinę soku z cytryny....

Przeczytaj

Nasze akcje