klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
kurczak frosta
Przepisy

Nowości FRoSTA: Chicken de lux z sosem i Fingersy

Masz ochotę na smaczny i zdrowy obiad, ale nie masz czasu, żeby go przygotować? Poznaj nowości z kurczaka od FRoSTY: filety Chicken de Lux z sosem pesto lub z sosem czosnkowym oraz Fingersy - paluszki w wyjątkowej, kukurydzianej panierce.
Katarzyna Mordalska
październik 15, 2013

Fingersy to 8 panierowanych paluszków z fileta kurczaka w wyjątkowej, kukurydzianej panierce. W opakowaniu znajduje się również wygodna saszetka z sosem pomidorowym. Wystarczy upiec paluszki w piekarniku i smaczna przekąska dla całej rodziny jest gotowa.

frosta

Przygotowanie dania zajmie jedynie 12 minut. Fingersy mają łagodny smak i chrupiącą panierkę, dlatego będą doskonałe także dla najmłodszych wielbicieli kurczaka. Nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), tłuszczów utwardzonych, modyfikowanej skrobi, barwników ani aromatów.

Na szybki obiad doskonale sprawdzą się soczyste filety z najlepszej jakości mięsa kurczaka z sosem w chrupiącej panierce. Chicken de lux dostępne są w dwóch wariantach do wyboru w zależności od preferencji smakowych. Filety panierowane zapieczone z sosem pesto na bazie świeżej bazylii będą gratką dla wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej. Osoby poszukujące bardziej zdecydowanych smaków mogą sięgnąć po filety panierowane z sosem przygotowanym na bazie dzikiego czosnku. Oba warianty Chicken de lux to doskonałe rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na gotowanie, a zależy nam na smacznym i naturalnym posiłku – upieczenie filetów w piekarniku bez tłuszczu zajmie 20 minut.

Cena:

  • Fingersy - ok. 8,99zł
  • Chicken de lux z sosem - ok. 6,99zł
Komentarze
przyprawa kamis grill
materiały PR
Przepisy Nowe przyprawy Kamis Grill Mates
Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014

Karkówka Montreal Steak Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak , która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb. Skrzydełka Brown Sugar Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar . Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny. Ryba Mojito Lime Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu. Kurczak Smoky Texan Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan . W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i...

Przeczytaj
sałatka fit&easy
materiały PR
Przepisy Nowość! Gotowe sałatki Fit&Easy
Nie masz czasu na przygotowywanie zdrowych posiłków? Poznaj nowe, gotowe do spożycia sałatki Fit&Easy!
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014

Sałatka Cezar W jednym opakowaniu znajduje się wszystko co jest potrzebne do przygotowania słynnej Sałatki Cezar : kompozycja świeżych sałat bazująca na chrupiącej sałacie rzymskiej, kawałki grillowanego fileta z kurczaka, ziołowe grzanki i delikatny dressing. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i można się cieszyć smakiem wybornej sałatki. Słowem wygodnie, szybko i smacznie! Sałatka z tuńczykiem Przepisów na sałatkę z tuńczykiem jest wiele.  W sałatce Fit&Easy znajdziesz mieszankę sałat z marchewką, duże kawałki tuńczyka, chrupiące ziołowe grzanki i pyszny dressing. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, polać dołączonym sosem i Twoja sałatka jest gotowa! Sałatka grecka Słynna  sałatka grecka  to jedna z najbardziej popularnych sałatek. Jest bardzo smaczna i pożywna. Jeśli nie masz czasu na jej przygotowanie sięgnij po gotową sałatkę grecką Fit&Easy . Możesz ją zabrać do pracy lub w podróż. Jest idealna na lunch lub kolację. Zawiera kompozycję świeżych sałat, ser typu śródziemnomorskiego, czarne oliwki, pomidorki koktajlowe i pyszny dressing. Sałatka z rukolą i serem mozarella Bazą tej gotowej sałatki jest mieszanka świeżych i chrupiących sałat z rukolą, do której dodano ser mozzarella, pomidorki koktajlowe i pyszne grzanki. Kiedy wymieszasz te składniki i całość polejesz sosem, który został dołączony do opakowania, otrzymasz wyborną sałatkę. Możesz ją również dodać do grillowanego/ pieczonego mięsa lub ryby, powstanie wówczas smaczny posiłek. Do każdego opakowania dołączony jest wygodny widelczyk, dzięki temu sałatkę możesz zjeść nawet w podróży lub zabrać ją do pracy. Cena : 8,99zł/opakowanie

Przeczytaj
masło orzechowe lidl
materiały PR
Przepisy Tydzień Amerykański w Lidlu
Od 30 czerwca w Lidlu trwa Tydzień Amerykański, podczas którego znaleźć będzie można wiele oryginalnych przysmaków zza oceanu. Syrop klonowy, orzechy pekan, masło orzechowe, pianki marshmallows i wiele innych! Wypróbuj je w kuchni i przygotuj dla najbliższych prawdziwą amerykańską ucztę.
Katarzyna Mordalska
lipiec 01, 2014

Kuchnia amerykańska odzwierciedla tygiel kulturowy mieszkańców Stanów Zjednoczonych Ameryki – specjały powszechnie uważane za pochodzące z USA to często adaptacje potraw różnych narodów. Masło orzechowe (8,88 zł za 454g/ 1 opak.) to kultowy amerykański specjał, bardzo lubiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Doskonale dopełni smak grzanek, kanapek lub tostów. Zawiera aż 93% orzechów ziemnych i dostępne jest w dwóch wersjach: chrupiącej z kawałkami orzechów oraz gładkiej o bardzo kremowej konsystencji. Dla amatorów pachnących, chrupiących gofrów czy naleśników, w ofercie Tygodnia Amerykańskiego znajdzie się prawdziwy rarytas z Ameryki Północnej, czyli syrop klonowy (17,99 zł za 250 ml/ 1 opak.), który sprawdzi się jako dodatek do deserów. Kolejną słynną propozycją prosto z USA, będą słodkie pianki marshmallows (4,49zł za 300 g/ 1 opak.) idealne do opiekania przy ognisku lub na grillu. Domowy burger stanowi smaczną propozycję na letnie grillowanie z przyjaciółmi. Do sezamowej bułki typu hamburger (3,99 zł za 300g/ 1 opak.) wystarczy dodać mięso i warzywa, a całość uzupełnić aromatycznym sosem (4,99 zł za 480/490/500 ml/ 1 opak.). Natomiast na  letnie garden party smakowitą przekąską będą chrupiące nuggetsy z kurczaka w panierce (7,99 zł za 300g/ 1 opak.) lub mix snacków złożony z krążków cebuli, przekąsek z sera topionego z papryczką chili oraz paluszków z serem mozzarella (11,99 zł za 450 g/1 opak.). Letni wieczór z przyjaciółmi umili również pełna smakowitych dodatków pizza w stylu amerykańskim dostępna w dwóch kompozycjach: hawajska – z mozarellą, ananasem i szynką oraz supreme z serem mozarella, pieczarkami, salami i gotowaną szynką (5,55 zł za 450/460g/ 1 opak.) Propozycją na letni deser, będą wyśmienite lody w pysznych kompozycjach smakowych (8,49 zł za 500 ml/ 1 opak.): ciasteczkowe z...

Przeczytaj
międzynarodowy dzień pizzy
Przepisy Międzynarodowy Dzień Pizzy - przepisy na pizzę!
9 lutego przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy, święto najstarszego placka z dodatkami i popularnego dania uwielbianego przez miliony łasuchów.
Katarzyna Mordalska
luty 08, 2013

Przepisów na to kultowe danie jest wiele. Cechuje je różnorodność dodatków grubość ciasta i wielkość. Na klasycznej włoskiej pizzy obok pomidorów i bazylii często pojawiają się delikatne owoce morza, wyraziste sardele i aromatyczne sery. W Polsce dodajemy wędzone wędliny i pachnące kiełbasy, pieczarki tworząc wersję „wiejską”. Lubujemy się też w rozpływającym się, lekko słonym i gorącym oscypku, królującym na pizzy „góralskiej”. Oprócz szerokiej gamy dodatków, pizzę tworzy również sos. Najbardziej uniwersalnym jest popularne TABASCO® - ale bez obaw, nie każde jest piekielnie ostre. Najostrzejszy sos TABASCO® Habanero powstał dzięki dodatkowi wywodzącej się z Jamajki papryki, i dodaje pizzy prawdziwego temperamentu. Jednak dla tych, którzy mają delikatne podniebienia idealna będzie lekko czosnkowa odmiana TABASCO® Garlic Pepper lub zielony sos na bazie papryczki Jalapeño . Przepis na ciasto do pizzy: 500g przesianej mąki pszennej 250 ml lekko ciepłej wody 1 opakowanie drożdży instant 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki czosnku w proszku do smaku Sól do smaku W misce mieszamy suche składniki na spód pizzy – mąkę, drożdże, cukier, czosnek i sól, a następnie łączymy z wodą i ugniatamy ciasto. Gdy będzie miało jednolitą konsystencję i będzie sprężyste, odstawiamy na min. 30-40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni C, a z wcześniej przygotowanego i wyrośniętego ciasta formujemy okrąg. Wierzch smarujemy oliwą z oliwek, a następnie posypujemy solą i czosnkiem. Ciasto umieszczamy w piekarniku i pieczemy około 5 minut, uważając by nie przypalić spodu. Gdy lekko spuchnie, wyjmujemy ciasto i odstawiamy do ostygnięcia. Przepis na pizzę hawajską: 2 łyżki TABASCO ® Habanero 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 szklanka cienkich...

Przeczytaj