klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
kresto migdaly
materiały PR
Przepisy

Prażone i solone orzechy Kresto

Zasiadając przed telewizorem wiele osób chętnie sięga po różnego rodzaju przekąski. Te niezdrowe warto zastąpić wartościowymi produktami. Doskonałym rozwiązaniem są różnego rodzaju orzechy, które dostarczają naszemu organizmowi wielu witamin. Marka Kresto proponuje prażone migdały, nerkowce i orzeszki ziemne, które spełnią wymagania łasuchów lubiących słone smaki.
Katarzyna Mordalska
styczeń 14, 2014

prazone orzechy

Prażone orzechy nerkowca to nowość w ofercie marki Kresto. Ten pochodzący z Wietnamu przysmak jest doskonałym źródłem łatwostrawnego białka, witamin z grupy B, a także cynku, magnezu, żelaza, potasu i kwasu foliowego. Zawarty w nich wapń wspomaga układ kostny i wzmacnia zęby, a inne składniki odżywcze dobrze wpływają na włosy czy paznokcie, jest to więc idealny składnik diety osób, które dbają o nienaganny wygląd.

Smak prażonych orzechów nerkowca marki Kresto podkreśla odrobina zdrowego oleju rzepakowego, który także zawiera sporo cennych składników. Amatorzy słonych przekąsek będą zadowoleni ze smaku orzechów nerkowca marki Kresto, ponieważ producent okrasił je odrobiną soli, która delikatnie przełamuje słodko-kwaśny i lekko migdałowaty posmak.

Łukasz z „Hotelu Paradise” o Ivanie: „Jest pod pantoflem Ani”. Dlaczego tak ostro go ocenia?

Prażone migdały

prażone migdały

Do codziennej diety warto włączyć również migdały, które charakteryzują się wysoką zawartością białka, a także magnezu, co jest szczególnie ważne dla osób narażonych na stres, pracujących fizycznie czy spożywających w sporych ilościach kofeinę. Będąca naturalnym przeciwutleniaczem witamina E jest idealnym kompanem w bitwie o młody, zdrowy wygląd – wzmacnia naczynia krwionośne i chroni skórę przed pojawianiem się przedwczesnych zmarszczek. Dodatkowo migdały są źródłem witamin z grupy B oraz kwasu foliowego niezwykle istotnego w przypadku kobiet planujących rychłe macierzyństwo, bądź już spodziewających się dziecka.

Ich delikatny, charakterystyczny smak, którego nie da się pomylić z niczym innym, z pewnością umili niejeden wieczór. Prażone migdały marki Kresto okraszone zostały odrobiną oleju rzepakowego i soli, które dodatkowo podkreślają ich wyjątkowe walory smakowe.

Prażone orzeszki ziemne

prażone orzeszki

Najpopularniejszą orzechową przekąską są orzeszki ziemne, zwane też arachidowymi czy po prostu fistaszkami. Obfitują one w przyjazne dla naszego organizmu tłuszcze oraz w kwasy oleinowe sprzyjające układowi krwionośnemu i obniżające poziom złego cholesterolu. Fistaszki zawierają najwięcej ze wszystkich orzechów witaminy PP, czyli niacyny, są także cennym źródłem witaminy E.

Orzechy arachidowe to sycąca przekąska przyspieszająca jednocześnie metabolizm, wpływająca zatem pozytywnie na wygląd całego ciała. Prażone orzeszki ziemne marki Kresto to zdrowa przekąska, która – spożywana w rozsądnych ilościach – dostarczy naszemu organizmowi wielu potrzebnych składników mineralnych bez obaw o linię, a przy tym będzie źródłem niezwykłych doznań smakowych.

Cena:

  • Orzechy nerkowca: 8,59zł/ 100g
  • Migdały: 8,59zł/ 100g
  • Orzeszki ziemne: 2,59zł/ 100g
Komentarze
Fryzury Wypadanie włosów - jak radzić sobie z tym problemem?
Jeśli po przebudzeniu widzicie na poduszce kępki włosów albo wyciągacie coraz więcej kosmyków ze szczotki, to znak, że wasze pasma potrzebują pomocy. Pytanie – jakiej?
Materiał partnera
czerwiec 01, 2020

Włosy, które wypadają, wymagają od nas troski oraz uwagi. Nie znaczy to jednak, że trzeba inwestować w niebotycznie drogie zabiegi, aby przywrócić im dawny blask. Warto zacząć od zdiagnozowania problemu, co pozwoli opracować skuteczny plan działania. Jakie są przyczyny wypadania włosów? 1. Niepoprawna pielęgnacja włosów Jeśli nie dbacie o dopasowanie kosmetyków do rodzaju włosów, prędzej czy później zauważycie charakterystyczny puch, sfilcowanie przy skórze głowy lub, co gorsza, brak nawilżenia. To wszystko skutkuje niestety szorstkością, brakiem blasku, a w efekcie nadmiernym wypadaniem włosów. Niepoprawna pielęgnacja oznacza: zbyt częste używanie szamponów z silnymi detergentami; nieregularne używanie odżywek i masek; niezłuszczanie skóry głowy; stylizowanie wysoką temperaturą - prostowanie włosów lub kręcenie. 2. Szarpanie włosów podczas rozczesywania Wypadanie włosów bardzo często wynika również z osłabionych cebulek. Przyczyną tego jest zbyt ciasne wiązanie włosów, ale również szarpanie ich podczas rozczesywania. Jeśli walczycie z kołtunami, sposób na to jest dość prosty: wczesujcie odżywkę grzebieniem jeszcze podczas mycia; rozpoczynajcie czesanie włosów od końcówek i stopniowo przechodźcie w górę; używajcie kosmetyków ułatwiających rozczesywanie; kupcie szczotkę z giętkimi ząbkami lub grzebień z szeroko rozstawionymi zębami. 3. Nieprawidłowa dieta Nierzadko dzieje się jednak tak, że pielęgnacja włosów jest bardzo dobrze dopasowana, a mimo to problem wypadania nadal istnieje. Co wtedy? Niestety często zapominamy, że o włosy trzeba dbać nie tylko z zewnątrz… Pierwszym krokiem powinna być konsultacja z lekarzem, a następnie zrobienie podstawowych badań. Wyniki pozwolą wam określić, czego organizm potrzebuje najbardziej oraz ile mniej więcej zajmie wam przywrócenie niezbędnej...

Przeczytaj
Przepisy TOP 10 najzdrowszych warzyw
Wszystkie warzywa są zdrowe - oczywiście, to zdanie to najprawdziwsza prawda! Nie zmienia to faktu, że część z nich wyróżnia się na tle reszty - są prawdziwą bombą wartościowych składników. Po które warzywa zatem warto przede wszystkim sięgać? Sprawdźcie naszą infografikę!
Agata Olejniczak
wrzesień 02, 2016

1. Rukiew wodna - mało znana (pewnie niektóre z Was słyszą o niej pierwszy raz), a szkoda! To warzywo to prawdziwe bogactwo białka, witamin z grup A, B, C, E i K, kwasu foliowego, cynku, potasu, wapnia i żelaza. To naprawdę nie wszystko! Rukiew chroni przed nowotworami . Mało tego - jest w stanie także hamować ich rozwój. Poza tym doskonale wpływa na stan naszej skóry. Dobrze radzi sobie z przeziębieniami. Jak smakuje? Podobnie do rzodkiewki czy rukoli - jest nieco ostra w smaku. Świetnie nada się do sałatek i nie tylko. Która z Was próbowała już tego warzywa? Nie jest łatwo jest kupić - zawsze można nabyć nasiona w sklepie ogrodniczym i wyhodować rukiew samodzielnie.  Zobacz także:  Warzywa na patelnię to świetny pomysł na "lekki" obiad! 2. Kapusta pekińska - tania, smaczna, idealna do sałatek i surówek! Można zrobić z niej gołąbki czy kiszone przysmaki. W latach 90-tych była w Polsce nowością. Na szczęście Polacy pokochali ją na dobre. Pekinka zawiera w sobie bardzo dużo beta - karotenu, który chroni nasz organizm przed szkodliwymi drobnoustrojami. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie narzadu wzroku. Działa przeciwwrzodowo, przeciwantybakteryjnie i przeciwwirusowo . I tak mogłybyśmy wymieniać niemal bez końca.  3. Botwinka - właściwa nazwa to boćwina. To specjalna odmiana buraka hodowana dla liści (korzenie nie nadają się do spożycia). Pyszne zupy czy sałatki to coś co na pewno warto przygotować z tego warzywa. Botwinka oferuje nam mnóstwo witamin, przede wszystkim A i C, żelaza oraz wapnia. To przedostatnie powinno szczególnie interesować wegan i wegetarian - ci powinni zatem mieć botwinkę szczególnie na uwadze :) Botwina pobudza apetyt, pomaga walczyć ze stresem i przeziębieniem.  4. Burak - mamy wrażenie, że ostatnio coraz więcej osób odkrywa pyszny smak tego warzywa. W końcu burak to nie tylko barszcz, ale tez zupa krem z buraka (pycha!), kotlety i...

Przeczytaj
L’biotica Biovax
materiały PR
Fryzury L’biotica Biovax Oleje Naturalne - 3 sekrety pięknych włosów
Lubisz naturalną pielęgnację włosów? Wypróbuj nową serię L’biotica Biovax Oleje Naturalne, które bazuje na trzech olejach: arganowym, makadamia i kokosowym.
Anna Jastrzębska
listopad 04, 2013

Najnowsza seria kosmetyków Biovax odkrywa 3 sekrety pięknych włosów wywodzące się z różnych zakątków świata: • Olej Arganowy z Maroka • Olej Makadamia z Hawajów • Olej Kokosowy z Indii Wszystkie oleje połączono w każdym preparacie serii Biovax dla zapewnienia kompleksowych efektów na włosach. Najlepszym potwierdzeniem wysokiej skuteczności regeneracyjnej olejów są piękne, zdrowe i lśniące włosy mieszkanek Maroka, Hawajów i Indii, które używają ich do codziennej pielęgnacji. Nasiona orzechów makadamia zawierają ogromną ilość oleju, który stanowi aż 80% ich wagi!  Olej makadamia ma wyjątkowe właściwości odżywcze, zmiękczające, nawilżające i przeciwstarzeniowe , jest niezwykle bogaty w składniki mineralne, witaminy A, B, E oraz lecytynę. Olej arganowy zawiera dużo witaminy E, która neutralizuje wolne rodniki i nawilża skórę oraz kwasy omega-3 i omega-9 wzmacniające barierę ochronną skóry i włosów. W Azji palma kokosowa określana jest mianem „drzewa życia”. Zawiera ok. 98% nasyconych kwasów tłuszczowych, z czego największą część stanowi kwas laurynowy, kluczowy w pielęgnacji włosów.  Olej kokosowy jest bogatym źródłem witamin(B2, B6, C, E, kwasu foliowego) i minerałów : magnezu, potasu, wapnia, żelaza, fosforu, sodu i cynku Kosmetyki L’biotica Biovax Oleje Naturalne nie zawierają parabenów, SLS, SLES ani olejów mineralnych. W skład linii Biovax Oleje Naturalne wchodzą: szampon - cena 17 zł / 200ml maseczka regenerująca - cena 16 zł / 250ml eliksir - cena 24 zł / 50ml dwufazowa odżywka bez spłukiwania - cena 18 zł / 200ml

Przeczytaj
Styl życia Lewandowska poleca olej kokosowy, Chodakowska twierdzi, że jest... niezdrowy. Kto ma rację?
Ulubiony olej kokosowy Anny Lewandowskiej znalazł się pod ostrzałem krytyki Ewy Chodakowskiej. O wady i zalety tego modnego produktu pytamy dietetyka.
Milena Majak
marzec 16, 2018

Czyżby olej kokosowy miał się stać kością niezgody między Ewą Chodakowską a Anną Lewandowską ? Najpopularniejsze trenerki twierdzą, że wcale ze sobą nie rywalizują, jednak co jakiś czas pojawia się między nimi pewien medialny zgrzyt. Najnowszy dotyczy modnego "superfood". Post udostępniony przez Ewa Chodakowska Fitness Expert (@chodakowskaewa) Mar 12, 2018 o 3:47 PDT Spór o olej kokosowy Tych dwóch trenerek nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Obie codziennie motywują tysiące Polek, promują zdrowy tryb życia i przygotowują plany treningowe. Jednak ich poglądy na zdrową dietę znacząco się różnią . Podczas gdy Anna Lewandowska zachęca w swoich przepisach do regularnego używania oleju kokosowego , Ewa Chodakowska bardzo go ogranicza. I ma sporo argumentów przemawiających za tym, że warto wykluczyć go z diety... Zobacz także:   Ludzie mówią, że wygląda jak 'beczka ze smalcem', a ona nie zamierza schudnąć! Jej argumenty zaskakują Olej kokosowy przez wiele osób uważany jest za jeden z najzdrowszych tłuszczów , ale spożywanie go w dużych ilościach nadal jest dyskusyjne. Spór trwa od dłuższego czasu i przy okazji wzbudza wiele kontrowersji. Anna Lewandowska jest wielką zwolenniczką kokosów. W jej sklepie z produktami Foods by Ann można znaleźć nie tylko sam olej (nierafinowany), ale również mus kokosowy oraz sproszkowaną wodę kokosową . Kokos jest także jednym ze składników jej batonów energetycznych .  Post udostępniony przez Anna Lewandowska (@annalewandowskahpba) Sty 27, 2018 o 3:33 PST Trenerka poleca również picie kawy kuloodporne j, która ostatnio również znajduje się pod ostrzałem mediów i nawet dietetycy odradzają jej picie. Podobno na dłuższą metę może nawet zaszkodzić... I właśnie w tej sprawie wypowiedziała się Ewa Chodakowska .  Nieprawdą jest to, co proponują firmy sprzedające, że wystarczą...

Przeczytaj