klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
materiały PR
Przepisy

Przygotuj się na „Słodką Rozgrzewkę”!

Słodka Chwila Dr. Oetkera ma dla Was 5000 kubków w zimowych seterkach. Nie czekaj i weź udział w konkursie, a jeden z kubeczków może być Twój!
Materiał partnera
luty 04, 2016
dr. oetker

„Słodka Rozgrzewka” to zimowy konkurs firmy Dr. Oetker promujący linię produktów Słodka Chwila – najpopularniejszych deserów jednoporcjowych*. Wystarczy w terminie od 25 stycznia do 6 marca kupić dowolne produkty Słodka Chwila za minimum 8 złotych (na jednym paragonie), zarejestrować na stronie www.słodkarozgrzewka.pl: dane, paragon i napisać „Jak Ciebie rozgrzewa Słodka Chwila?”. Jury nagrodzi najciekawsze odpowiedzi. Do wygrania w konkursie jest, aż 5000 kubków w zimowym sweterku (5 x 1000 kubków):

Etap   I – od 25.01-07.02.2016
Etap  II – od 08.02-14.02.2016
Etap III – od 15.02-21.02.2016
Etap IV – od 22.02-28.02.2016
Etap  V – od 29.02-06.03.2016

Szczegóły i regulamin konkursu dostępne są na stronie www.słodkarozgrzewka.pl

Słodka Chwila jest przeznaczona dla osób, które mając wiele codziennych obowiązków, zajęć, czy hobby chcąc znaleźć kilka chwil na sprawienie sobie małej przyjemności. Nowa seria rozgrzewających kisieli idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska, gdy chcemy poczuć przyjemne ciepło w chłodne jesienne dni lub zimowe wieczory. Słodka Chwila rozgrzewająca będzie też doskonała np. zamiast zwykłej herbaty,  gdy wrócimy jesienią ze spaceru, zimą po łyżwach czy nartach albo wesołej zabawie śnieżkami. Słodka Chwilę rozgrzewającą poznasz po opakowaniach z kubeczkiem w sweterku!

Słodka Chwila Dr. Oetkera zaprasza do zimowej zabawy.

*źródło: Nielsen - 47% udziałów wartościowych – (Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska jako suma rynków: Hipermarkety, Supermarkety bez dyskontów, Dyskonty,  Duże, średnie i małe Sklepy spożywcze), wartościowe udziały %, w skumulowanym okresie (czerwiec 20 14- maj 2015), w segmencie kisiele instant (segment w kategorii deserów w proszku).

materiał sponsorowany

dżem runoland
materiały PR
Przepisy Dżem rabarbarowo-truskawkowy Runoland
Rabarbar to jedna z tych roślin, które większość z nas pamięta z dzieciństwa – bo latem u babci piło się rabarbarowy kompot. Gdy świat się zmienił, wszędzie można było kupić sok z pomarańczy i może dlatego zapomnieliśmy o rabarbarze. Ale nieco zapomniane warzywo (tak - warzywo, nie owoc) znowu wraca do łask – firma Runoland proponuje pyszny dżem rabarbarowo-truskawkowy!
czerwiec 13, 2014

Firma Runoland proponuje na lato dżem rabarbarowo-truskawkowy . Zawiera 60% owoców, z czego 2/3 to rabarbar, a 1/3 truskawki. Dżem jest słodki, bo z truskawek i lekko kwaskowy, bo z rabarbaru :) Najlepiej smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie, choć sprawdzi się także jako dodatek do deserów i ciast. Pycha! Cena: 3,90zł/ 240g

Przeczytaj
słodycze
Fotolia
Styl życia "Dlaczego jesz słodycze?" Zdradzamy też swoje powody!
Koleżankom z redakcji zadałam krótkie pytanie: „Dlaczego jesz słodycze?” Sprawdźcie, co odpowiedziały dziewczyny i jakie jest podłoże ich działania!
Katarzyna Mordalska
październik 14, 2015

Jeśli zależy Wam na ograniczeniu słodyczy w diecie, warto przez chwilę zastanowić się, jakie właściwie są powody tego, że po nie sięgacie? W moim wypadku powód jest mocno prozaiczny. Sięgam po słodycze w momencie, kiedy mam obniżony nastrój lub, co częstsze, jestem wystawiona na działanie silnego stresu, np. podczas sesji egzaminacyjnej. Łatwo wówczas usprawiedliwiać sobie grzeszki, „bo przecież jest mi tak źle”, „mam trudny moment”, „skończy się sesja, przestanę jeść”. Dlaczego tak się dzieje? Wszystkiemu winne endorfiny Nie da się ukryć, że zjedzenie czegoś słodkiego to najłatwiejszy i najszybszy sposób na wyzwolenie w mózgu endorfin, czyli hormonów szczęścia. To dzięki nim poprawia się nasze samopoczucie. Pod tym względem ze słodyczami jest trochę jak z narkotykami – od takiego stanu łatwo się uzależnić. Jak przerwać taki ciąg? Są dwie drogi, które doprowadzą nas do ograniczenia słodyczy w diecie, gdyż na każdego działa co innego, ale o tym za chwilę. Sprawdźmy, jakie (oprócz stresu i obniżonego nastroju) są inne powody sięgania po słodycze? Ochota na słodycze po obiedzie Bo lubię. Na słodycze mam ochotę zawsze po obiedzie. Deser to punkt obowiązkowy! Nie wiem, czy to kwestia przyzwyczajenia, ale mój żołądek wtedy oczekuje czegoś słodkiego. Iwona Chęć na słodycze po obiedzie czy innym obfitym posiłku może być związana z niedokładnym pilnowaniem pór posiłków i nieprawidłowym zbilansowaniem diety. W takich warunkach duży obiad powoduje najpierw wzrost cukru, a następnie jego gwałtowny spadek, co z kolei skutkuje tym, że mamy ochotę sięgać po najprostsze rozwiązania, czyli słodycze. Jeśli nasze posiłki są prawidłowo skomponowane i w diecie nie brakuje węglowodanów złożonych, ochota na słodycze po obiedzie może być kwestią zwykłego przyzwyczajenia, także kubków smakowych, które po słonym posiłku...

Przeczytaj
almette owocowe
materiały PR
Przepisy Nowy owocowy smak natury - Almette z Morelą i Wanilią
Do linii owocowych smaków Almette Fruit właśnie dołączyła nowa Almette z Morelą i Wanilią. Nowy puszysty serek Almette Fruit to oryginalne połączenie świeżego twarogu z soczystą morelą i aromatyczną wanilią. Zupełnie nowa kompozycja inspiruje do kulinarnych eksperymentów i gwarantuje wyjątkowe smakowe doznania.
Katarzyna Mordalska
listopad 13, 2014

Owocowa linia Almette Fruit jest dostępna w ofercie Hochland Polska od lutego 2014 roku. Jest odpowiedzią na oczekiwania konsumentów oferując połączenie lubianego serka Almette bez zagęstników, barwników i konserwantów z owocami. Linia Almette Fruit od początku miała inspirować do wykorzystania serka również poza kanapką. Przeprowadzone badania pokazują, że już ponad 65% konsumentów używa owocowych smaków Almette jako przekąski, do deserów czy słodkich śniadań na przykład dodając go do naleśników, croissantow, gofrów i wszelkich innych słodkich posiłków. Obecnie linia Almette Fruit to już cztery różnorodne warianty: Almette z Morelą i Wanilią, Almette z Gruszką z Jabłkiem, Almette z Wiśnią i Żurawiną, Almette z Jagodą i Maliną. Cena: ok. 3,80zł/150g

Przeczytaj
Poród naturalny w szpitalu
Fotolia
Styl życia Poród naturalny w szpitalu
Poród w szpitalu to obecnie najczęściej wybierana forma porodu w Polsce. Poród naturalny to przyjście na świat dziecka bez użycia środków farmakologicznych lub pomocy chirurgicznej.
Łucja Zbieniewska
luty 15, 2011

Poród naturalny w szpitalu - etapy Etap pierwszy (rozwieranie szyjki), który liczy się od momentu wystąpienia regularnych skurczów mięśnia macicy, występujących mniej więcej co 15-20 minut. Na początku ma miejsce  faza pierwsza - wstępna , w której przede wszystkim dochodzi do rozwarcia się szyjki macicy – od otworzenia się szyjki do małego rozwarcia (ok. 3 cm). W tym czasie możesz odczuwać bóle podobne jak podczas miesiączki; zwykle jest to tzw. ból krzyżowy (w dole pleców), który może promieniować do dołu brzucha. Czas trwania tego okresu jest bardzo indywidualny, może trwać od kilku do kilkunastu godzin; zwykle dłużej przy pierwszym porodzie. Lekarze sugerują, aby przyszła mama przetrwała ten etap w domu – to dobry moment na małą przekąskę, kąpiel, spacer. Warto sprawdzić, czy twoja torba do szpitala jest kompletna – zobacz, czy spakowałaś ubrania dla siebie i dziecka, kosmetyczkę, dokumenty. Następnie nadchodzi  faza druga , zwana  aktywną . Szyjka rozwiera się od 3 do ok. 7cm, skurcze są coraz częstsze i silniejsze. Bóle są mocniejsze, obejmują już cały brzuch, może nastąpić krwawienie. To odpowiednia chwila, aby jechać do szpitala, teraz poród postępuje już szybciej. Zwykle ten okres trwa ok. 2-3 godzin (krócej u pań, które już rodziły). W tym czasie niekiedy dochodzi do pęknięcia pęcherza płodowego i odejścia wód płodowych, niemal zawsze do tego momentu następuje ujście czopu śluzowego. Ruch i ciepła woda nasilają akcję porodową, jeśli więc masz w szpitalu taką możliwość, weź prysznic lub wykąp się w wannie, a także spaceruj lub wykonuj ćwiczenia, których uczyłaś się w szkole rodzenia. Możesz również użyć piłki porodowej, kucać, klęczeć. Leżenie w jednej pozycji nasila ból i wydłuża tę fazę porodu. Gdy skurcze stają się tak częste, że niemal nie ma między nimi przerw, nadchodzi  faza trzecia  porodu, zwana ...

Przeczytaj