klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
twój smak serek piątnica
Przepisy

Rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!

OSM Piątnica wprowadza aż 4 nowe smaki śmietankowych serków do smarowania. Wśród nowości są letnie, śródziemnomorskie klimaty oraz wersja dla tradycjonalistów – prażona cebulka!
Katarzyna Mordalska
lipiec 29, 2014

Nowe serki z gamy Twój Smak Puszysty wytwarzane są z wysokiej jakości mleka pasteryzowanego i śmietany. Są naturalne i puszyście lekkie, a w ich produkcji nie użyto konserwantów, barwników oraz zagęstników. Doskonale sprawdzą się w połączeniu ze świeżym, chrupiącym pieczywem oraz jako składnik wielu dań. Trzy z czterech nowych smaków zawierają dodatki, które kojarzone są z kuchnią śródziemnomorską – suszone na słońcu pomidory, bazylię oraz grillowaną paprykę. W powiększonej rodzinie kremowego serka Twój Smak Puszysty znalazła się również wersja z prażoną cebulą.

twój smak serek piątnica

Twój Smak Puszysty z suszonymi na słońcu pomidorami to przysmak w stylu włoskim. Do jego przygotowania wykorzystuje się pomidory suszone tradycyjną metodą, czyli w promieniach słonecznych. Dzięki temu zachwycają nie tylko intensywną barwą, ale również wyrazistym smakiem i aromatem. To właśnie dlatego puszysty serek śmietankowy z dodatkiem suszonych pomidorów smakuje wyjątkowo.

Twój Smak Puszysty z bazylią to prawdziwa gratka dla miłośników aromatycznych ziół. Intensywny aromat i smak bazylii podkreśla kusząca delikatność kremowego serka. Oryginalne połączenie idealnie sprawdzi się jako podstawa dipów serwowanych do mięs z grilla.

Twój Smak Puszysty z grillowaną papryką nawiązuje do kuchni włoskiej i greckiej, w których grillowana papryka jest przysmakiem. Intensywny aromat grillowanej papryki w połączeniu ze śmietankowym serkiem tworzy całość o niebanalnym smaku. Takie połączenie zaskoczy nawet wytrawnych smakoszy. Serek z papryką można stosować na wiele sposobów. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju pieczywem. Będzie też znakomitą bazą farszu do mięs i dodatkiem do sosów.

Twój Smak Puszysty z prażoną cebulą to propozycja dla wielbicieli tradycyjnej polskiej kuchni. Jest to serek o wyraźnym i intensywnym smaku. Cebulę, zgodnie z klasycznym przepisem, uprażono wyłącznie przy użyciu oleju rzepakowego, bez środków konserwujących oraz aromatyzujących. Dodana do naturalnego serka, przełamuje jego śmietankowy smak, nadając mu intensywności i ostrości. Serek świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem, może być też inspiracją do przygotowania sosów do domowych hamburgerów, czy też hot dogów. Sprawdzi się także jako składnik nadzienia do pierogów ruskich.

Cena: 2,90 zł/ 150g

Komentarze
Rolnik Premium Mediterana
materiały PR
Przepisy Rolnik Premium Mediterana - nowe przysmaki
Firma Rolnik prezentuje przekąski rodem z włoskiej spiżarni. Papryka czereśniowa z serem, Pomidory suszone w oleju i Karczochy w ćwiartkach charakteryzują się najlepszą jakością, pysznym smakiem i wyrazistym, śródziemnomorskim aromatem.
Katarzyna Mordalska
styczeń 24, 2013

Kwintesencją nowej linii Mediterana są produkty pochodzące z najlepszych upraw i plantacji południa Europy, charakteryzujące się nie tylko doskonałym smakiem, ale także dorodnym kształtem, który zachęca do spróbowania produktów. Niewątpliwą zaletą produktów z linii Mediterana jest estetyczne i funkcjonalne opakowanie. Sześciokątne słoiczki, dzięki dopracowanym szczegółom efektownie prezentują się na każdym stole i nie wymagają przekładania produktów do innych naczyń. Papryka czereśniowa wypełniona serem feta z dodatkiem pepperoni to wyśmienite połączenie ostrości z delikatnością. To właśnie delikatny, lekko słony ser feta łagodzi pikantny smak papryki oraz sprawia, że staje się ona wyszukanym przysmakiem. Papryka nadziewana serem feta jest idealna jako samodzielna przekąska. Sprawdzi się też jako dodatek do innych włoskich dań, lub do mięs: wołowego, wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Znakomicie też wzbogaci deskę serów. Włoskie suszone pomidory w oleju to przysmak, który z pewnością szybko przeniesie nas na południe Włoch. To wyjątkowe połączenie najlepszej odmiany włoskich pomidorów, delikatnych kaparów i mieszanki aromatycznych przypraw, wprowadzi do naszej kuchni śródziemnomorską nutę. Pomidory suszone w oleju otwierają przed nami całe spektrum kulinarnych zastosowań.We włoskiej kuchni suszone pomidory stanowią przede wszystkim składnik gorących sosów do makaronów lub zapiekanek. Suszone pomidory znakomicie nadają się także do sałatek. Karczochy w ćwiartkach w oleju to idealne rozwiązanie dla wszystkich wielbicieli tego warzywa, którzy nie mają czasu lub umiejętności, żeby go sprawnie obrać. Karczoch przez wielu nazywany jest ostem o dobrym sercu, ponieważ jego delikatny środek skrywa się pod warstwami ostrych, często lekko zdrewniałych liści, które ciężko usunąć. Delikatne kawałki karczocha o lekko...

Przeczytaj
serek piątnica
Przepisy Milandia Ogród Smaków - sery twarogowe z mascarpone w plastrach
Sery Milandia Ogród Smaków produkowane przez OSM Piątnica, to jedyne na rynku sery w plastrach, których głównym składnikiem jest ser mascarpone. Możesz dodawać je do kanapek, ale również świetnie uzupełnią gorące tosty czy sałatki. Poznaj 4 wyjątkowe smaki sera Milandia!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 24, 2013

OSM Piątnica proponuje sery twarogowe Milandia Ogród Smaków w czterech oryginalnych wariantach. Odpowiednio skomponowane z warzywami, przyprawami i ziołami, sery twarogowe będą idealnym dodatkiem do dań inspirowanych kuchnią z całego świata. Kształt plastrów sprawia, że doskonale nadają się do przygotowania na przyjęcia ciekawych przystawek, nie tylko w formie kolorowych i estetycznie wyglądających kanapek, ale także w wielu innych dowolnych kompozycjach. W daniach i na kanapkach kuchni śródziemnomorskiej sprawdzi się ser Milandia Ogród Smaków z papryką, pomidorem i bazylią. W jednym plasterku Piątnica połączyła składniki, za które szczególnie cenimy włoską kuchnię. Smak tego sera docenimy zwłaszcza w nadchodzącym sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych ziół i warzyw jest utrudniony. Klasyczny, delikatny śmietankowy wariant przypadnie do gustu zwolennikom naturalnych produktów bez dodatków . Zawartość kremowego mascarpone i wygodna forma podania – gotowe plastry na tacce – sprawiają, że ser idealnie nadaje się do zapiekania. Można też zastąpić nim mozzarellę w sałatkach lub podać jako przystawkę z dodatkiem rukoli, oliwek i kaparów. Amatorzy tradycyjnych polskich smaków docenią ser Milandia z cebulką szalotką i ziołami . Plasterki ziołowego, aromatycznego sera doskonale sprawdzą się na kanapkach oraz tostach. Cebula szalotka jest specyficzną odmianą cebuli, która w smaku przypomina cebulę zwyczajną, ale jej aromat jest delikatniejszy i bardziej złożony. Ostatni, najbardziej egzotyczny w smaku, ser twarogowy w plastrach Piątnicy to wariant z różowym pieprzem brazylijskim . Różowy pieprz jest lekko pikantny, słodkawy, łagodniejszy i bardziej aromatyczny od czarnego. Dekoracyjny kolor sprawia, że jest idealny do ozdabiania potraw. Ser Milandia podany jest w funkcjonalnym opakowaniu typu otwórz-zamknij , w którym znajduje...

Przeczytaj
kobieta w czapce kucharskiej
Fotolia, materiały PR
Przepisy 15 nowości kulinarnych września
Jakie produkty przygotowali dla nas producenci na coraz bardziej jesienną aurę? Przedstawiamy 15 nowości kulinarnych, które pojawiły się na rynku we wrześniu.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 28, 2015

Po nowościach kulinarnych sierpnia , które osładzały nam końcówkę wakacji, przyszedł czas na nowe produkty, które weszły na rynek w mijającym miesiącu. Zobaczcie, co nowego możecie wypróbować! belVita Tartinki z kremem o smaku mleczno-miodowym Wiemy, że poranne wstawanie nie zawsze należy do naszych ulubionych czynności. Możemy jednak wpłynąć na to, by stało się przyjemnością, a nie tylko codziennym obowiązkiem, np. dzięki rozpoczęciu dnia od apetycznego posiłku. Ciastka belVita zawierają 60% zbóż, w tym 23% pełnego ziarna. 4 ciastka pokrywają 15% referencyjnych wartości spożycia dla witaminy E, B1, magnezu oraz żelaza. Cena: ok. 8,99 zł/ 250 g Kawy Nespresso Tribute to Milano i Tribute to Palermo Tribute to Milano i Tribute to Palermo szczególnie przypadną do gustu miłośnikom kaw intensywnych. Swój włoski temperament najlepiej ujawniają w postaci czystej, czarnej kawy, ale ciekawe niuanse smakowe odkrywają także z dodatkiem mleka. Kawy  Tribute to Milano oraz Tribute to Palermo dostępne są w butikach Nespresso , w sklepie internetowym marki na nespresso.com oraz poprzez telefoniczną infolinię od 31 siepania 2015 roku do wyczerpania zapasów. Cena: 1,99 zł za kapsułkę Owocowy kubek Delecta Pyszny kisiel z kawałkami owoców aż w trzynastu soczystych smakach, w tym w trzech zupełnie nowych. Jesienią i zimą warto wypróbować rozgrzewające nowości z nutą imbiru, goździków i miodu. Cena: ok. 1,29 zł Powrót jesiennej, dyniowej latte w kawiarniach Strabucks Dla miłośników kawy na całym świecie pierwsze oznaki jesieni to zapowiedź sezonowego menu w Starbucks, a w nim kultowej Pumpkin Spice Latte! Jej sekret to receptura, w której Starbucks połączył wszystkie ulubione smaki tej pory roku - orientalne przyprawy, dyniowy syrop i aksamitną bitą śmietanę. Czym jeszcze zaskakuje...

Przeczytaj
vegeta o smaku kurczaka
Przepisy Nowość: Vegeta w pięciu nowych smakach
Goszcząca od lat na polskich stołach Podravka, producent Vegety, wychodzi na przeciw zróżnicowanym potrzebom odbiorców i po raz kolejny poszerza swoją ofertę. Vegeta koperkowa, pikantna, azjatycka, śródziemnomorska, o smaku kurczaka – to nowe, pyszne propozycje na które warto się skusić!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 20, 2013

Vegeta z Koperkiem to propozycja dla miłośników aromatycznej koperkowej natury. Będzie uniwersalnym dodatkiem do tych potraw kuchni polskiej, do których chętnie dodajemy posiekany koperek – do zup, sałatek, ziemniaków oraz kanapek. Niezastąpiona podczas przygotowywania nie tylko tradycyjnych dań. Jako przyprawa świetnie sprawdzi się także do uzupełnienia smaku placków ziemniaczanych, sosów, kurczaka, ryb i dressingów. Dla miłośników mocnych i wyrazistych przypraw Vegeta przygotowała specjalną odsłonę. Pikantne potrawy charakteryzują się intensywnym smakiem, o którym w przeważającej mierze decydują właśnie przyprawy. Unikalne połączenie Vegety i papryczki chilli dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych , zadba o apetyczny i intensywny aromat oraz czerwono – rumiany kolor potraw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, gulaszu, sosów oraz dań kuchni meksykańskiej. Vegeta Azjatycka to inspiracja do kulinarnej podróży smakami Dalekiego Wschodu od Indii po Japonię. Kluczowym elementem tej kuchni są właśnie przyprawy. Do najbardziej popularnych dań kuchni azjatyckiej należą między innymi kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sajgonki czy  kurczak curry. Ponieważ dania pochodzące ze Wschodu są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, nie dziwi ich rosnąca popularność. Co więcej przygotowanie potraw nie zajmuje zbyt wiele czasu, przepisy są proste, a składniki łatwo dostępne. Vegeta zadbała także o smakoszy kuchni śródziemnomorskiej przygotowując unikalną mieszankę przypraw. Będzie ona świetną okazją do rozsmakowania się chociażby w bogactwie makaronów, czy dań z wykorzystaniem soczystych pomidorów. Na polskich stołach coraz częściej goszczą produkty o śródziemnomorskim pochodzeniu – ser feta, oliwki, makarony i przetwory pomidorowe. Uwielbiamy je nie tylko ze względu na pyszny smak, ale także prostotę przygotowania....

Przeczytaj