klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
ciacho wiozę batida
Przepisy

Ścigany czy ścigający? „Ciacho Wiozę”

Ile razy jadąc samochodem słyszałeś za sobą pospieszające trąbienie? Ile razy ktoś w duchu przeklinał Cię za przepisowe tempo jazdy? Zdarzało Ci się wyczytać z ruchu ust i gestykulacji złorzeczenia pod swoim adresem?
Katarzyna Mordalska
listopad 05, 2015

Realia na warszawskich drogach są znane wszystkim, a zwłaszcza kierowcom cukierni, wiozącym ostrożnie i powoli wielopiętrowe torty. Temat ten zgłębiła cukiernia Batida, znana warszawiakom i ceniona cukiernia z tradycjami. Kierowcy Batidy dokładają wszelkich starań, aby słodkości dotarły do klientów w nienaruszonym stanie, co szczególnie w godzinach szczytu jest trudne.

ciacho wiozę batida

Jest jednak na to uliczne rozpasanie sposób. Zawieszka „Ciacho Wiozę” na szybie Twojego auta nie tylko uchroni Cię od zawistnych spojrzeń kierowców. Dzięki niej masz 100 szans co miesiąc, aby otrzymać wyjątkowe ciastka z oferty cukierni wykonane, niczym małe dzieła sztuki, z dbałością o najmniejsze szczegóły. Sprawa jest prosta – spędzasz miło czas rozkoszując się czekoladowym ciastkiem w cukierni Batida, po czym prosisz o zawieszkę „Ciacho Wiozę”.  Następnie umieszczasz ją w swoim aucie, na motocyklu, rowerze i rejestrujesz się w aplikacji na fanpage cukierni. Gdy „Patrol Batidy” namierzy  Twój pojazd z zawieszką i numerem na niej, umieszcza zdjęcie na profilu a właściciel zawieszki jest coraz bliższy otrzymania słodkiego prezentu. Akcja złagodzi obyczaje na drodze, a Ty w domowym zaciszu zaznasz słodkiej przyjemności.

ciacho wiozę batida

Jeśli jednak lubisz aktywną zabawę, masz w sobie nutkę detektywa lub chcesz poczuć się jak gwiazda „Ściganych” –  Ty w roli ścigającego, to zainteresuje Cię drugi sposób uczestnictwa w akcji. Dołącz do „Patrolu Batidy” i wypatruj zawieszek „Ciacho Wiozę” na swojej drodze. Następnie wykonaj zdjęcie numeru zawieszki i umieść na fanpage Batidy. Każda fotka to kolejny punkt przybliżający Cię do wygranej – ciasta lub ciastek ze słodkiej oferty cukierni.

To jeszcze nie wszystko. Każdy zwycięzca, który zrobi interesujące zdjęcie z ciastkiem, opublikuje je na Instagramie i Facebooku dodając hashtagi #ciachowioze i #Batida, ma szansę wygrać... kolejne ciasto!

Jak zrobić trufle? Radzą eksperci

Zapraszamy do zabawy! Pyszne słodkości czekają na uczestników akcji.

Szczegóły na www.ciachowioze.pl i facebooku

Komentarze
kurs fotografii kulinarnej
Przepisy Jak zrobić ładne zdjęcia jedzenia?
W obecnych czasach jedzenie ma nie tylko smakować, ale także - poprzez podanie w apetyczny sposób - ma także wyglądać. Talerz powinien wabić kolorami i kształtem do... zrobienia zdjęcia i dopiero w dalszej kolejności do skosztowania. Jak fotografować jedzenie, by prezentowało się jak najlepiej?
Katarzyna Mordalska
wrzesień 15, 2015

Współczesnym światem rządzi kultura wizualna. Nic więc dziwnego, że duży naciska kładzie się na fotografowanie jedzenia - nie tylko na potrzeby profesjonalnych kampanii promocyjnych, ale także dla użytku własnego. W internecie pojawia się coraz więcej blogerów i vlogerów kulinarnych, którzy dzielą się swoimi przepisami, ale trend ten dotyczy nie tylko blogosfery. Swoimi popisami kulinarnymi coraz częściej dzielą się młodzi ludzie za pośrednictwem portali społecznościowych. Przyjdź i zobacz, jak dobrze sfotografować jedzenie! Dziś każdy może nauczyć się robić takie zdjęcia jedzeniu, aby widzowi ciekła ślinka. Już w przyszły weekend rusza pierwsza edycja Warsztatów Fotografii Kulinarnej , organizowanych przez Akademię Fotografii we współpracy z warszawską marką Batida , idealnym wręcz partnerem wydarzenia. Dla lokalu serwującego wykwintne wypieki z tradycyjnej belgijskiej czekolady, stawiającego na najwyższą jakość, bardzo istotna jest wizualna strona jedzenia. Mogłoby się zatem wydawać, że fotografowanie pięknych niczym dzieła sztuki ciast Batidy, jest łatwe. Jednak po kilku godzinach w wysokiej temperaturze lub przy ostrym świetle lamp studyjnych nawet najlepsze wypieki rozpływają się i przestają wyglądać apetycznie. Dzięki warsztatom poznamy tajniki fotografowania, które pozwolą nawet najmniej atrakcyjnym potrawom, jak karp w galarecie czy bigos, nabrać smakowitej formy. Organizatorem warsztatów jest Akademia Fotografii. Są one kierowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów. Zajęcia poprowadzi Rafał Meszka, fotograf współpracujący m.in. z magazynem KUKBUK, specjalizujący się w fotografii kulinarnej, laureat m.in. Grand Press Photo i National–Geographic/MSZ. Partnerem wydarzenia jest, przeżywająca swój jubileusz 25-lecia na polskim rynku, Batida. Cukiernia przygotuje słodkie i słone propozycje do dyspozycji uczestników kursu. Więcej o...

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Wielkanoc z Batidą
Coraz śmielej wyglądające zza chmur słońce zapowiada rychłe nadejście wiosny i Wielkanocy. I my już zaprzyjaźniliśmy się ze świątecznymi zajączkami. Na rodzinnym stole zastawionym domowymi przysmakami pięknie prezentować się będą wykwintne przysmaki przygotowane specjalnie na tę okazję przez Batidę. Wraz z nią przywołamy wiosnę do naszych domów.
Materiał partnera
marzec 21, 2017

Tegoroczna edycja świąteczna to nie lada gratka dla miłośników specjałów. W potrawach zespół naszego butiku z 25-letnią tradycją zaprezentuje swój kulinarny kunszt. Oferta obejmuje zarówno tradycyjne, staropolskie potrawy jak i przysmaki o francuskich korzeniach. Znajdzie się coś i dla koneserów mięsa, i dla wegetarian, jak i dla wszystkich łasuchów. Po śniadaniu wielkanocnym warto znaleźć jeszcze miejsce na pyszne ciasto, na przykład mazurek glazurowany czekoladą z truskawkową konfiturą i delikatnym kremem migdałowym. Jak wielkanocne śniadanie, to tylko ze swojskim żurkiem na kiełbasie i jajku. Ta tradycyjna polska zupa smakuje wspaniale, a jeszcze lepiej prezentuje się w miseczce wykonanej z chleba. Zaskoczenie domowników zapewnisz sobie, jeśli podasz intensywny w smaku krem ze świeżego chrzanu na wędzonce. Jako mięsny akcent świetnie sprawdzi się unikalne połączenie kury i kaczki. Kurokaczka zapiekana w soli na pewno nie pozostanie bez komentarza biesiadników. Wołowina w nietypowej odsłonie? Nic prostszego! Podniebienia zachwyci rostbef faszerowany pieczarkami, kruchy z zewnątrz, zaś w środku soczysty. Dla prawdziwych smakoszy przygotujemy foie gras , czyli wyrafinowany w smaku pasztet strasburski z gęsich wątróbek, uważany za specjał francuski, a swoją historią sięgający czasów starożytnego Egiptu. Od 20 lat stosujemy opracowaną przez naszych kucharzy oryginalną recepturę. Francuzi mieszkający w Warszawie kupują u nas foie gras , aby przypomnieć sobie ten wyjątkowy, tradycyjny smak.   W ofercie nie zabrakło także słodkości. Po sycącym, pełnym aromatów obiedzie nie sposób pominąć deseru przygotowanego z właściwą Batidzie dbałością o walory zarówno smakowe, jak i wizualne. Do wyboru francuskie makaroniki w wielu smakach oraz wywołujące uśmiech nie tylko na twarzach dzieci - słodkie zajączki, które być może zostawiły jakąś...

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Słodki zakątek na zielonym Powiślu
Powiśle jawi się warszawiakom jako zielony teren idealny do aktywnego wypoczynku nad Wisłą. Obfity w lokale, zaprasza spacerowiczów na popołudniową kawę w gronie znajomych lub obiad podczas przerwy w pracy. Jednym z nich jest otwarty w styczniu tego roku, mieszczący się obok Biblioteki Uniwersyteckiej i naprzeciwko Centrum Nauki Kopernik, lokal cukierni z 25-letnią tradycją, Batida.
Monika Orzechowska
kwiecień 15, 2016

Butik wspiera wspólne spędzanie czasu w gronie rodziny i znajomych. Wyjątkowość kawiarni na Powiślu sprowadza się do połączenia sztuki cukierniczej z rozbudowaną częścią rozrywkową dla dzieci . W „Little Gym” każdy szkrab znajdzie tam coś dla siebie – jest tu ścianka wspinaczkowa, stolik i kredki do malowania, minikuchnia, kącik sportowy, przyrządy do akrobatyki. Wnętrze kawiarni utrzymane jest w stonowanej stylistyce i neutralnych kolorach. Współczesna aranżacja wnętrza z elementami drewna przełamana jest szaloną, złotą ścianą. Za to w ladzie – dzieje się! W towarzystwie jasnych ścian słodkości w wielu smakach i wszystkich kolorach tęczy prezentują się niczym biżuteria. Sąsiadujące ze sobą wiśniowy błyszczyk, ciasto miłości i mus czekoladowy dobrze korespondują z wielobarwną salą zabaw dla dzieci. Batida serwuje produkty z których słynie, czyli wyroby cukiernicze, a wśród nich wielosmakowe musy, trufle i praliny z belgijskiej czekolady, torty – wystarczy puścić wodze fantazji, bo cukiernia podejmuje się każdego wyzwania. Wielkość porcji i wielość wariantów – nieograniczona! Prócz deserów zjemy także śniadania i przekąski o polskiej i francuskiej proweniencji, m.in. zupy, sałatki, quiche. Cukiernia może się pochwalić także własnego wypieku croissantami z nadzieniem z belgijskiej czekolady oraz bagietkami z tradycyjnego, belgijskiego przepisu, od których zaczęła się historia Batidy już 25 lat temu. Na wiosnę lokal szykuje poszerzenie oferty. Z dbałością o zdrowie i dobrą formę swoich klientów Batida planuje wprowadzić prozdrowotne koktajle warzywno-owocowe oraz przekąski na wynos w postaci sandwiczy oraz sałatek, także owocowych. Ważną informacją dla odwiedzających szczególnie teraz, w okresie komunijnym, jest możliwość przygotowania imprez okolicznościowych i menu na życzenie klienta. Zapraszamy do słodkiego...

Przeczytaj
Fryzury Doda mocno zaszalała z fryzurą! Nowy kolor, grzywka...
Królowa w... rudościach? Potraficie to sobie wyobrazić? Zobaczcie to zdjęcie!
Agnieszka Pulikowska
listopad 07, 2016

Doda w ostatni weekend nagrywała drugie DVD ze swojego koncertu. Na transmisjach na żywo, które emitowała na swoim Facebooku mogliśmy zobaczyć, że był to dla niej niezwykle intensywny czas. Co więc zrobić, by się rozluźnić? Najlepiej zażartować. Doda na swoim Instagramie pokazała zdjęcie w... rudym kolorze włosów ! Kto nie przeczytał opisu fotki, mógłby pomyśleć, że artystka postanowiła zrezygnować z blond włosów , z którymi jest kojarzona. Spokojnie, to jednak jedynie efekt Photoshopa ;).  "Mistrzyni Photoshopa życzy wszystkim kolorowych snów!"- napisała. Nie mogło jednak zabraknąć komentarzy na temat tego, czy Doda dobrze by wyglądała w nowej fryzurze. Niektórzy chcieliby takiej zmiany w wyglądzie artystki.  "Fajnie w tych włosach" "Ładnie by Ci było ;)" "Piękna w tym kolorze ❤" Większość fanów jednak zdecydowanie bardziej lubi gwiazdę w blond włosach.  "Tylko blond" "Powròć blond natychmiast!!!!" "Piękny kasztan. Jednak uwielbiam Cię w blondzie, rasowa blond doda" A wy co myślicie? Zobaczcie, jak gwiazda wyglądałaby w rudym kolorze włosów.  Mistrzyni Photoshopa życzy wszystkim kolorowych snów ! Już za 3 dni premiera CHONI Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika LovelyTornadoOfChaos&Rainbows (@dodaqueen) 6 Lis, 2016 o 3:29 PST Dla porównania zobaczcie, jak Doda wygląda w blondzie. Która fryzura bardziej Wam się podoba? Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika LovelyTornadoOfChaos&Rainbows (@dodaqueen) 20 Paź, 2016 o 12:54 PDT Zapraszamy Was także na nasz fanpage Wizaz.pl Włosy .  Foto:  Instagram

Przeczytaj