klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
serek topiony Hochland
materiały PR
Przepisy

Serki topione Hochland w nowej odsłonie

Nowy, innowacyjny kształt kubeczka kryje w sobie wyrazisty smak sera topionego Hochland. Serki topione oprócz tego, że są smaczne dają wiele możliwości w kuchni. Doskonale smakują na kanapce zamiast masła, jako dodatek do makaronów, zup, zapiekanek, ale także jako dip gdy na kilka sekund włożymy je do mikrofalówki.
Katarzyna Mordalska
listopad 03, 2014
hochland

W ofercie znajduje się osiem wariantów smakowych takich jak: Emmentaler, Cheddar, Camembert, Maasdamer, Gouda, Gouda z pomidorami i szczypiorkiem, Gouda z szynką i cebulką, Gouda z warzywami.

Taki wybór daje nieograniczone możliwości miksowania smaków z różnymi warzywami i wędlinami, by znaleźć swoje ulubione połączenie. Produkt w kubeczku można łatwo rozsmarować na pieczywie i jest to doskonała opcja na błyskawiczne przygotowanie pysznej przekąski.

Cena: 4,25zł/140g

Komentarze
frittata
materiały PR
Przepisy Frittata ze szpinakiem i żółtym serem
Frittata przypomina pizzę, jednak nie jest tak kaloryczna, a jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut. Dlatego jest doskonałym pomysłem na szybkie, sycące i zarazem zdrowe śniadanie. Uniwersalność tej potrawy polega na tym, że można ją przyrządzić z dowolnych składników, które akurat mamy w lodówce. Zobacz prosty przepis na frittatę ze szpinakiem i serem żółtym!
Katarzyna Mordalska
grudzień 17, 2013

Prosta i szybka frittata ze szpinakiem i żółtym serem Składniki: • 4 jajka • 2 plasterki szynki • garść szpinaku • 3 plasterki sera żółtego, np. Gouda MSM Mońki • 1 cebula • oliwa z oliwek • tymianek, bazylia • natka pietruszki • sól, pieprz i chili do smaku Przygotowanie: Szpinak dokładnie myjemy, rozgrzewamy patelnię z oliwą i podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy liście szpinaku, całość smażymy 2-3 minuty aż zmięknie. W misce ubijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy tymianek i bazylię oraz podsmażony szpinak z cebulą. Wszystko mieszamy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną w małe kawałki szynkę i ser żółty, a następne zalewamy masą jajeczną. Wygładzamy, aby masa równomiernie się rozłożyła. Smażymy ok. 6 - 8 minut na małym ogniu aż frittata będzie ścięta. Po zdjęciu z ognia danie posypujemy startym żółtym serem. Aby wszystkie składniki dobrze się ścięły a ser zarumienił, firttatę wkładamy na kilka minut do rozgrzanego do 150°C piekarnika. Smacznego!

Przeczytaj
wiśnie drylowane Rolnik
materiały PR
Przepisy Domowe smaki, domowa kuchnia – do ciast i deserów
Wiśnie drylowane „Rolnik” są niezastąpionym składnikiem ciast, rogalików, deserów, tortów szwarcwaldzkich. Owocową zalewę możemy wykorzystać jako kompot, a wyjęte bezpośrednio ze słoika owoce jako przekąskę. Wiśnie świetnie sprawdzą się też jako dodatek do makaronów, ryżu a także zup owocowych.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 22, 2015

Wiśnie to nie tylko świeży  smak, ale także wartości odżywcze – wiśnie zawierają dużo witaminy A i C oraz są doskonałym źródłem żelaza, błonnika i pektyn. Wiśniowy to drugi, po truskawkowym, najpopularniejszy smak owocowych przetworów w Polsce. Wiśnie smakują wszystkim, wyrazistość smaku zachwyca dorosłych, najmłodsi cenią kolor i wyjątkowo sympatyczny wygląd wisienek. Cena: 6zł za 720ml

Przeczytaj
Ser topiony Hochland z salami
materiały PR
Przepisy Nowość Hochland - ser topiony z salami
We wrześniu firma Hochland wprowadziła na rynek nowy, limitowany smak swojego znanego sera w plastrach - ser topiony z aromatycznym salami.
Katarzyna Mordalska
październik 08, 2012

Każdy z ośmiu plasterków sera topionego w praktycznym opakowaniu typu 'otwórz – zamknij' , jest dodatkowo indywidualnie foliowany, co gwarantuje ochronę przed wyschnięciem oraz świeżość i aromat na długi czas. Ser topiony w plastrach z salami idealnie komponuje się z kanapkami, zapiekankami czy tostami. Może także stanowić inspirację do stworzenia dań takich jak np. tarta serowa z tuńczykiem i kaparami. Ser topiony z salami to  limitowana nowość obok sporej grupy serów topionych Hochland w plastrach, takich jak Gouda, Emmentaler, Tost, czy Z szynką. Cena sera topionego z salami Hochland: 3,60zł / 8szt.

Przeczytaj
grillowana kanapka
materiały PR
Przepisy Kwiecień miesiącem kanapki Grilled cheese
Znasz kanapkę „Grilled cheese”? To niezwykle popularna w Ameryce, a zarazem prosta grillowana kanapka z serem żółtym.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 17, 2014

Sława grillowanej kanapki rozpoczęła się w latach 20 ubiegłego wieku, w Stanach Zjednoczonych i rosła wraz ze zbliżającym się Wielkim Kryzysem. Ta popularność wynikała z powszechnej dostępności składników kanapki oraz ich niewygórowanych cen. Kanapki „Grilled cheese” były więc nie tylko ekonomiczne, ale także proste do wykonania i bardzo smaczne. Na początku była to pojedyncza kromka chleba tostowego z roztopionym serem żółtym. W latach 60-tych ta wersja została wzbogacona o drugą kromkę. Przepis na grillowaną kanapkę : Aby przygotować kanapkę „Grilled cheese” musimy podsmażyć ją na patelni albo zapiec w opiekaczu lub piekarniku. • kilka kromek chleba graham • 12 plastrów pomidor a • opakowanie żółtego sera Gouda MSM Mońki • świeże liście szpinaku • masło • sól, pieprz do smaku Pomidora pokrój w plasterki, na patelni roztop trochę masła. Na każdej kromce chleba ułóż po dwa plastry sera Gouda, po jednym plastrze pomidora i liście szpinaku. Całość dopraw pieprzem i solą do smaku. Następnie ułóż kanapki na patelni i grilluj aż chleb nabierze złotobrązowego koloru, a ser się roztopi. Smacznego!

Przeczytaj