Wejdź
Pumpkin Spice Latte Starbucks
Przepisy

Smakowa kawa Pumpkin Spice Latte w sieci kawiarni Starbucks!

Po raz pierwszy w Polsce sieć kawiarni Starbucks wprowadza kawę Pumpkin Spice Latte z nutami dyni i korzennych przypraw. Kawa, dzięki swoim rozgrzewającym właściwościach i cudownym smaku jesieni, zyskała zwolenników na całym świecie. Spróbuj jej w Starbucksie i dołącz do jej fanów!
Katarzyna Mordalska
październik 01, 2013

starbucks

Pumpkin Spice Latte to idealnie skomponowana kawa na bazie pełnej w smaku Espresso Roast z dodatkiem świeżo spienionego mleka i słodkiego, gęstego syropu dyniowego.

Właściwości rozgrzewające zawdzięcza mieszance aromatów: goździków, cynamonu, imbiru i gałce muszkatołowej, które są wyraźnie wyczuwalne. Całość jest zwieńczona chmurką bitej śmietany i szczyptą rozgrzewających przypraw. W każdym łyku pysznej Pumpkin Spice Latte czuć złotą jesień!

Kawa Pumpkin Spice Latte jest dostępna w kawiarniach Starbucks na terenie Polski do pierwszego tygodnia listopada 2013r.

Cena:

  • Tall – 13,90 zł
  • Grande – 15,90zł
  • Venti – 16,90 zł
Komentarze
dyniowa latte
Fotolia
Przepisy DIY: Dyniowa latte jak z kawiarni Starbucks
Ponuro i zimno za oknem, a Ty marzysz, by w końcu się rozgrzać? Nie ma nic lepszego niż kawa z dodatkiem dyni i aromatycznych przypraw. Dyniowe latte jak z Starbucksa? Z nami zasmakujesz w tej najlepszej, bez wychodzenia z domu! Sprawdź, jak ją przygotować i ciesz się nią wraz z przyjaciółmi i rodziną nie tylko w chłodne poranki.
Sylwia Kazimierczuk
wrzesień 25, 2015

Puree z dyni podstawą pysznego latte Jednym z najpopularniejszych pomysłów na wykorzystanie dyni  stała się kremowa, pikantna w smaku zupa, która kusi intensywnym, pomarańczowym odcieniem. Doceniana za swoją wspaniałą konsystencję, często dodawana jako jeden ze składników tart czy innych deserów z użyciem warzyw . Przygotowując syrop z miąższu z dodatkiem świeżo startego imbiru, goździków, cynamonu oraz gałki muszkatołowej, uzyskamy świetny dodatek do naszej kawy - zawsze, gdy jesienna aura będzie nam doskwierać! Sposób na przygotowanie syropu do dyniowej latte: (wystarcza na przygotowanie 10 kaw) 1 mała dynia (opcjonalnie puszka dyniowego puree) 4 łyżeczki świeżo startego imbiru ( opcjonalnie 6 łyżeczek w pikantniejszej wersji) 3 laski cynamonu 6 goździków 1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżka brązowego cukru Przygotowując dyniowe puree , wcześniej pokrojoną dynię ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez ok. 25 minut. Tak upieczoną dynię rozgnieć widelcem lub przełóż do blendera i zmiksuj. Całą masę wstawiamy do rondelka, dodając wszystkie przyprawy i gotujemy przez 5 minut. Do rozgrzanej masy dodajemy cukier i gotujemy przez kolejne 5 minut na małym ogniu, cały czas pamiętając o mieszaniu. Gotową masę przeciskamy przez drobne sitko lub gazę, dzięki czemu uzyskamy idealny syrop. Tak przygotowany syrop możemy przechowywać przez tydzień w zamkniętym słoiczku w lodówce. Dyniowa latte z Cold Brew Przygotowywana najczęściej z espresso, którego głęboki, intensywny smak idealnie komponuje się z wyraźnymi w smaku przyprawami, mlekiem i kremową śmietanką. Dla tych, którzy preferują delikatniejszy napar, łagodniejszy dla żołądka, idealnym rozwiązaniem będzie kawa parzona na zimno. Przepis na nią znajdziecie tutaj . Składniki na przygotowanie jednej dużej porcji...

Przeczytaj

Nasze akcje