klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
bonduelle sosy
materiały PR
Przepisy

Sosy Bonduelle - z dużymi kawałkami warzyw

Bogactwo warzyw w pysznym sosie - doskonały sposób na szybki, a jednocześnie smaczny i zdrowy obiad!
Katarzyna Mordalska
maj 24, 2013

To pierwsze na rynku sosy pełne tak dużych kawałków warzyw – skomponowane z najwyższej jakości naturalnych składników, bez użycia konserwantów i sztucznych barwników. Wystarczy połączyć sos z makaronem, ryżem czy mięsem, by wyczarować swoje ulubione danie. Pyszne sosy na bazie aromatycznego sosu pomidorowego dostępne są w 4 unikalnych smakach, inspirowanych kuchniami świata - na miłośników witamin czekają: Pikantny Meksyk, Węgierska Uczta, Aromatyczna Prowansja i Słoneczna Italia.

bonduelle sosy

Co wyróżnia sosy Bonduelle?

  • To pierwsze sosy w słoikach z tak dużymi kawałkami warzyw. Zatopione
    w aromatycznym pomidorowym sosie, starannie wyselekcjonowane i pyszne warzywa, zapewnią Ci prawdziwą porcję witamin!
  • Przygotowane z najwyższej jakości składników, nie zawierają konserwantów, wzmacniaczy smaku, czy barwników.
  • Doskonale komponują się z makaronem, ryżem, kaszą oraz mięsem. Można je przygotować na wiele sposobów – każdy może wyczarować swoje ulubione danie!
  • Bonduelle przygotowało propozycję aż 4 pysznych smaków, inspirowanych tradycjami różnych zakątków świata - Francji, Meksyku, Włoch i Węgier. Uzupełnieniem ciekawych mieszanek warzywnych i pomidorowego sosu jest właściwy dobór przypraw charakterystycznych dla każdego kraju.

Pikantny Meksyk

Aromatyczny, pikantny sos i warzywa, zainspirowane kuchnią meksykańską. Pyszna czerwona fasola, kukurydza, pieczarki i papryka,
w sosie pomidorowym z nutką kuminu i ostrego pieprzu kajeńskiego. Pomysł na szybkie i aromatyczne danie z kuchni meksykańskiej – można go podać jako chilli con carne (wystarczy dodać mielone mięso i ryż) lub np. jako sos do tortilli.

Węgierska Uczta

Unikalna na rynku receptura z oryginalnym dodatkiem ogórka konserwowego i papryki, inspirowana kuchnią węgierską. Duże kawałki warzyw w aromatycznym, smacznym sosie pomidorowym z dodatkiem prawdziwej ostrej musztardy. Wystarczy dodać ulubione mięso i zjeść
z chrupiącym pieczywem albo podać z plackami ziemniaczanymi.

Aromatyczna Prowansja

Oryginalny smak inspirowany francuską kuchnią. Pyszna cukinia, papryka, pieczarki i cebula w aromatycznym sosie pomidorowym z ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Sos idealnie pasuje do mięs i delikatnych ryb, np. do zapiekanego w piecu kurczaka po prowansalsku, może też być podany np. z filetem z soli.

Słoneczna Italia

Doskonała receptura inspirowana aromatyczną kuchnią włoską. Pyszne pieczarki, papryka, marchewka, groszek i cebula w sosie pomidorowym, pełnym aromatu prawdziwej bazylii i czosnku. Wystarczy dodać ulubione mięso, płaty makaronu i ser aby wyczarować własną Lasagne.

Sosy Bonduelle - 4 zł / 340g

Komentarze
dania jednogarnkowe
123rf
Przepisy Dania jednogarnkowe – zdrowe, tanie i sycące
Codzienne zadajemy sobie pytanie: co zrobić na obiad? Jest ono o tyle trudne, że oprócz rodzaju zupy musimy wymyślić również potrawę, którą zaserwujemy na drugie danie. Żeby ułatwić sobie przygotowywanie obiadu, warto zdecydować się na tzw. danie jednogarnkowe, które z powodzeniem zastąpi tradycyjny posiłek. Zobacz przepisy na najsmaczniejsze potrawy 2w1!
Łucja Zbieniewska
wrzesień 22, 2013

Potrawy jednogarnkowe to świetna alternatywa dla tradycyjnego obiadu. Mają same zalety:  są niedrogie, łatwe w przygotowaniu, przeważnie zawierają mnóstwo zdrowych warzyw, a dzięki dodatkowi mięsnemu są naprawdę treściwą potrawą. Przygotowując takie danie masz nieskończenie wiele możliwości eksperymentowania! Możesz dowolnie zwiększać ilość warzyw lub mięsa, udoskonalić potrawę dodatkowym składnikiem i doprawić ją tak, jak lubisz – danie jednogarnkowe może mieć łagodny smak ziół lub wyrazisty, ostry smak papryki. Wszystko zależy od twoich preferencji i wyobraźni! Masz dość tradycyjnych dań jednogarnkowych takich jak fasolka po bretońsku czy gulasz? Wypróbuj nasze przepisy na bogracz, leczo lub spolszczoną wersję burrito! Bogracz na bogato! Składniki (na ok. 10 porcji): 2 kg mięsa wieprzowego ½ kg cebuli kostka smalcu (nie wsiąka w mięso jak olej) ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnki Słoik koncentratu pomidorowego Zacierka Kminek, papryka słodka i ostra, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso wieprzowe i cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodawaj partiami mięso, a kiedy się usmaży - przełóż do rondla i dopraw przyprawami. Dolej odrobinę wody i duś do miękkości. W osobnym garnku, w małej ilości osolonej wody, ugotuj ziemniaki. Kiedy się ugotują przelej je (wraz z wodą) do mięsa. Do całości dodaj zacierkę. Jeśli nie masz gotowej zacierki, przygotuj ciasto z jajka, mąki i wody i zetrzyj na tarce o grubych oczkach (wprost do garnka) . Teraz, niech wszystko razem chwilkę się pogotuje (ok. 10 minut). Na koniec dopraw danie czosnkiem i koncentratem pomidorowym – gotowe. Ta potrawa najlepiej smakuje z pieczywem. Smacznego :) Rada : jeśli chcesz, żeby danie nabrało meksykańskiego charakteru, zrezygnuj z ziemniaków i zastąp je fasolą i kukurydzą konserwową, a zamiast pieczywa...

Przeczytaj
materiały PR
Styl życia Niezawodny Jamie Oliver radzi, jak zdrowo nakarmić rodzinę i przyjaciół
Do polskich księgarń trafiła właśnie nowa książka Jamiego Olivera "Gotuj zdrowo dla całej rodziny". Słynny szef kuchni proponuje ponad 100 przepisów na znane i lubiane potrawy, które zmodyfikował tak, by były zdrowe i zbalansowane, a do tego bardzo łatwe w przygotowaniu. Przeczytaj, co o nowej książce mówi sam Jamie Oliver!
Agnieszka Pulikowska
październik 25, 2016

Skąd pomysł na książkę "Gotuj zdrowo dla całej rodziny"? Nie planowałem jej. Dopiero kiedy ukazała się moja poprzednia książka "Superfood na co dzień", zdałem sobie sprawę, że ani ona, ani  program telewizyjny nie wyczerpały tematu. A ludzie najbardziej na świecie chcą sprawdzonych przepisów na pyszne i zdrowe posiłki . Jeszcze nigdy nie dostałem tylu listów z podziękowaniami, co w zeszłym roku. Właśnie dlatego musiała powstać część druga: "Gotuj zdrowo dla całej rodziny". Na pewno pomoże Wam ona jeść bardziej różnorodnie. Są to dania na co dzień i to jest w tym wszystkim najpiękniejsze – jecie więcej warzyw i owoców, dostarczacie organizmowi wartościowego paliwa, a ja przemycam je w znanych i lubianych potrawach. Pewnie są wśród nich Wasze ulubione, znajdziecie też kilka niespodzianek – wszystkie z mnóstwem składników odżywczych. To takie proste! Dla mnie rodzinna kuchnia to potrawy, którymi można się dzielić, łatwe w przygotowaniu, popularne dania. Chciałem jednak, żeby każde z nich było wyjątkowe, pyszne i apetyczne. Zadbałem o to, żeby składniki były niewyszukane i łatwo dostępne w zwykłym supermarkecie. Książki kucharskie przydają się, żeby wzbudzić w dzieciach entuzjazm do jedzenia – wystarczy raz w tygodniu usiąść z dzieciakami i razem zaplanować jadłospis. Można je w to zaangażować, pozwolić im wybrać danie z książki – na pewno im się to spodoba, a potem chętniej zjedzą obiad. Masz jakiś sposób na to, żeby moja rodzina jadła więcej warzyw? To bardzo proste. Dodatkową porcję warzyw można podać do każdego posiłku albo nawet wcześniej – jeśli na stole stoi miska z sałatą czy warzywa na talerzu, domownicy zaczną je podjadać, jeszcze zanim zaserwujesz im główne danie, bo pewnie są głodni. To się świetnie sprawdza, codziennie stosuję ten trik na własnych dzieciach. Dobrym pomysłem jest też podawanie sałat do dań z...

Przeczytaj
Przepisy 5 super prostych przepisów na smaczny i tani obiad
Jeśli jesteście fankami gotowania, lecz czasami nie macie po prostu czasu lub siły na wymyślne potrawy – z pewnością znajdziecie tutaj coś dla siebie!
Aleksandra Wójcik
sierpień 12, 2016

Kobiety znajdą wyjście z trudnych sytuacji i poradzą sobie świetnie niemal w każdym zadaniu specjalnym. Jednak czasami brak sił okazuje się tak przygniatający, że nawet obiadu nie jesteśmy w stanie zrobić , ale i tak staramy się idąc najmniejszą linią oporu upichcić coś sensownego . Na ratunek w takich sytuacjach przedstawiamy Wam 5 super prostych przepisów na pyszne dania, na których Wasz portfel z całą pewnością nie ucierpi! 1. Szybki, podsmażony kurczak. Posiekaj cebulę i kilka ząbków czosnku. Smaż je w oleju (najlepiej kokosowym) aż staną się złociste. Dodaj kawałki kurczaka (najlepiej sprawdzi się pierś) i kilka ulubionych warzyw, np. marchewka, groszek, pieczarki, papryka. Smaż wszystko na niewielkim ogniu, aż kurczak stanie się brązowy. Następnie dodaj małą łyżeczkę masła migdałowego lub orzechowego, sosu rybnego oraz miodu lub syropu klonowego (uwierz, w tej potrawie potrzebujecie odrobinę słodyczy!). Na sam koniec przyprawcie ulubionymi ziołami. I voila! Pyszny kurczak gotowy! The bf made this stir fry last night for dinner -- chicken, snow peas, basil, cilantro, egg, onion, garlic, coconut oil, a touch of fish sauce and maple syrup, all tossed with freshly shredded red cabbage and carrots. I don't know what else he put in there but it knocked me for a sixer it was so tasty. I think the secrets are the egg to give it some extra texture, and the maple syrup to give it a sweet kick ✌ #foods #foodpic #foodphotography #dinner #healthy #healthyfood #healthychoices #follow #followme #cooking #food #foodporn #foodgasm #foodie #dinner #paleo #paleodiet #cook #paleolifestyle #yum #yummyinmytummy Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Gina M. Florio (@gmflorio) 29 Maj, 2016 o 2:53 PDT 2. Pieczona, biała ryba Na papierze pergaminowym rozłóż garść pokrojonej cukinii, połóż na nią dowolną, białą, morską rybę. Na wierzch połóż kilka cienkich plasterków...

Przeczytaj
Mieszanka Meksykańska Hortex
Przepisy Mieszanka Meksykańska Hortex + przepis na quesadillę!
Mieszanka Meksykańska Hortex to wynik zainspirowania się sztuką kulinarną Indian i hiszpańskich konkwistadorów. Mieszanka warzyw Hortex to połączenie kukurydzy, fasoli, papryki i cebuli, która nadaje warzywom ostry, meksykański smak.
Katarzyna Mordalska
październik 02, 2013

Mieszanka Meksykańska Hortex to pyszna mieszanka starannie wyselekcjonowanych warzyw: czerwonej fasoli, złocistej kukurydzy, słodkiej, czerwonej papryki i zaostrzającej smak cebulki. Niezastąpiona do przygotowania pysznej sałatki, oryginalnego dodatku do obiadu, słynnego buritto, ostrej fajity, czy też smakowitej, delikatnej quesadilli. Cena: ok. 4.50zł Quesadilla z kurczakiem  – przepis Składniki: Mieszanka meksykańska Hortex (opakowanie) 400 g fileta z kurczaka; 4 placki tortilli pszennej; 5 łyżek oleju roślinnego; 1 cebula; 100 g sera Cheddar; 8 łyżek sosu pomidorowego ostrego; 150 g pokrojonych pieczarek; sól, pieprz. Przygotowanie : Filet z kurczaka i cebulę pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodaj pokrojone pieczarki i mieszankę meksykańską i dopraw solą oraz pieprzem. Gotową usmażoną masę nanieś na tortillę, posyp tartym serem i polej ostrym sosem pomidorowym. Następnie całość zwiń w półksiężyc, posmaruj krańce ciasta wodą i przyciśnij. Quesadille zapiekaj na blasze wyłożonej pergaminem w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10-15 minut.

Przeczytaj