klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
materiały PR
Przepisy

Sprawdź, czy wygrałaś urządzenie "smażące powietrzem" Philips Airfryer!

Poznaj Philips Airfryer - wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia o niskim zużyciu tłuszczu. Brałaś udział w konkursie? Zobacz, czy wygrałaś!
Materiał partnera
grudzień 04, 2015
philips airfryer

Philips Airfryer to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir zużywa do 80% mniej tłuszczu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując.

KONKURS

Wygraj wielofunkcyjne urządzenie Philips Airfryer!

1. Odpowiedz na pytanie konkursowe: Jakie danie przygotowałabyś w Philips Airfryer?

2. Dodatkowo napisz, dlaczego chciałabyś wygrać wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia o niskim zużyciu tłuszczu Philips Airfryer.

3. Wyślij zgłoszenie.

4. Przed udziałem w konkursie, zapoznaj się z regulaminem.

NAGRODY

2 x wielofunkcyjne urządzenie  do smażenia, grillowania i pieczenia o niskim zużyciu tłuszczu Philips Airfryer (model HD9240/30)

philips airfryer

Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające tłuszczem frytki czy inne smażone w głębokim tłuszczu przekąski nie są zdrowe? Dzięki marce Philips nie musisz rezygnować ze swoich ulubionych dań - urządzenie Airfryer umożliwia smażenie na niewielkiej ilości tłuszczu lub całkowicie bez niego!

W wielofunkcyjnym urządzeniu Philips Airfryer zastosowano wyjątkową technologię RapidAir, która umożliwia smażenie, pieczenie i grillowanie najsmaczniejszych przekąsek i posiłków przy użyciu powietrza. Dzięki temu potrawy są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, a przy tym zdrowe i lekkostrawne. Teraz przygotowane przez Ciebie frytki mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczu! 

Wygoda i wielofunkcyjność

Airfryer to również mniej nieprzyjemnych zapachów niż w przypadku zwykłej frytownicy, łatwe czyszczenie (wszystkie wyjmowane części można myć w zmywarce) a także bezpieczeństwo i oszczędność, dzięki czemu z urządzenia można korzystać codziennie. Airfryer z technologią RapidAir nadaje się nie tylko do smażenia, ale także grillowania, a nawet pieczenia - wszystko to w jednym urządzeniu.

Airfryer z powodzeniem pozwoli na przygotowanie każdego domowego posiłku – od śniadania po kolację. Oprócz chrupiących frytek przygotowanych z łyżką oleju, grillowanego kurczaka czy steka wołowego, z powodzeniem możesz przygotować grillowane warzywa, chipsy z jabłek czy jarmużu lub upiec pyszny sernik. Wszystko to w zdrowy sposób i smacznie.

philips airfryer

Łatwość użytkowania

Dzięki cyfrowemu ekranowi dotykowemu można kontrolować czas i temperaturę gotowania w łatwiejszy i dokładniejszy sposób. Dodatkowo przycisk inteligentnych ustawień wstępnych pozwala zapisać ustawienia swojego ulubionego dania, dzięki czemu następnym razem do jego przygotowania wystarczy tylko dotknięcie przycisku. Możesz cieszyć się swoimi ulubionymi potrawami przygotowywanymi we właściwej temperaturze i w odpowiednim czasie, co zapewni ich doskonały smak!

Powietrze zamiast oleju - Poznaj Airfryer Philips

Więcej informacji znajdziesz na www.philips.pl/airfryer

Lista laureatów

Elżbieta G., Warszawa
Marta G., Włocławek

materiał sponsorowany

Komentarze
materiały PR
Styl życia Sprawdź, czy wygrałaś rewelacyjną wyciskarkę do soków z kolekcji Philips Avance!
Uwielbiasz świeżo wyciskane soki? Sprawdź, czy wygrałaś wyjątkową wyciskarkę Philips Avance HR1897/30, która wyciska do 90% zawartości owoców i warzyw*.
Materiał partnera
luty 11, 2016

Eksperci w firmie Philips rozumieją, z czym borykają się zabiegani miłośnicy domowych soków: brak czasu, miejsca i porad żywieniowych, nie wspominając nawet o uciążliwym zmywaniu. Odpowiedzią marki jest nowa wyciskarka wolnoobrotowa z kolekcji Avance , wyposażona we wszystkie innowacyjne rozwiązania, które oszczędzają czas i sprawiają, że soki są tak zdrowe i smaczne, a ich samodzielne przygotowanie tak łatwe, jak to tylko możliwe. To doskonały sposób na codzienne wyciskanie soków ze świeżych owoców, warzyw i nasion! KONKURS Zdobądź 1 z 2 wyciskarek wolnoobrotowych Philips Avance i delektuj się samodzielnie przygotowanymi sokami! 1. Wypełnij formularz zgłoszeniowy. 2. Wykonaj zadanie konkursowe: zaproponuj nam własny przepis na sok. 3. Dodatkowo napisz, dlaczego to właśnie Ty powinnaś wygrać wyciskarkę wolnoobrotową Philips. 4. Przed udziałem w konkursie zapoznaj się z regulaminem . NAGRODY 2 x wyciskarka Philips Avance HR1897/30 Wyciskając składniki do ostatniej kropli,  nowa wyciskarka Philips pomaga wydobyć z owoców, warzyw i nasion wszystko, co najlepsze. Doskonałe rezultaty osiąga się w zaledwie trzech krokach : najpierw składniki zostają rozdrobnione na mniejsze kawałki z wykorzystaniem wyjątkowej technologii MicroMasticating. Następnie zostają one upchnięte do komory tłoczącej, gdzie pod wpływem wyższego ciśnienia otwierają się w nich tysiące maleńkich komórek pełnych witamin, składników odżywczych i błonnika – niezbędnych w zdrowej, zbilansowanej diecie. Niewielkie, ale mocne tłoki ślimakowe pozwalają wycisnąć do 90% * zawartości owoców, wydobywając z nich wszystko, co najcenniejsze. Wyciskarka Philips Avance HR1897/30 została wyposażona w dwa filtry: jeden dostarcza bardziej klarowny sok, drugi – gęsty, skoncentrowany sok pełen błonnika. Szybko, czysto i pysznie Aby oszczędzać czas i nie...

Przeczytaj
Styl życia Co to jest 'cheat meal'? Kiedy i jak często możesz sobie na niego pozwolić?
Ten, kto kiedykolwiek stosował dietę wie, że z reguły po kilkunastu dniach jedzenia sałatek, tzw. cheat meal staje się marzeniem nawet dla tych najwytrwalszych! Po polsku to "oszukany posiłek", czyli mała przerwa w diecie.
Natalia Kędra
marzec 20, 2018

Dlaczego piękne fit trenerki dają się złapać na lunchu z wielkim burgerem lub na piątkowym spotkaniu z butelką wina w ręku? Nawet one robią czasem przerwę w diecie i pozwalają sobie na "cheat meal", czyli zakazany posiłek... Co to jest cheat meal? Podczas przestrzegania diety często zdarza się, że nadchodzi dzień, gdy wszystko dookoła zaczyna wyglądać jak soczysty burger , a przesłodzona cola staje się prawdziwym spełnieniem marzeń. Właśnie dlatego monodiety i głodówki są niezwykle trudne do utrzymania (oprócz tego, że są po prostu szkodliwe!). W końcu kto przeżyje, żywiąc się wyłącznie brokułami lub nabiałem? Zobacz także: Tyle kilogramów musisz schudnąć, aby było widać różnicę. To naprawdę niewiele! "Cheat meal" to odstępstwo, którego największą zaletą jest tak naprawdę ulga, odprężenie psychiczne. Zjedzenie ulubionej przekąski zapewnia wydzielanie endorfin - hormonów szczęścia, dlatego też jeden dzień odpoczynku od monotonnego jadłospisu pozwala się zrelaksować i na chwilę zapomnieć o gubieniu kilogramów. Jeśli wybraliśmy wyjątkowo restrykcyjną dietę, tego rodzaju odstępstwo jest niezwykle ważnym elementem, o którym wręcz należy pamiętać. Ale uwaga, eksperci podkreślają, że należy tu zachować umiar : Cheat meal to nic innego jak oszukany posiłek, który stanowi odstępstwo od codziennej diety, przybierając formę fastfoodów czy słodyczy. Należy podkreślić, że oszukane posiłki, a tym bardziej tzw. „cheat days” – oszukane dni, mogą mieć bardzo niekorzystny skutek w zakresie zarówno zdrowia, jak i efektywności diety redukującej masę ciała - podkreśla Żaklina Stańczyk, trener personalny. Post udostępniony przez Żaklina Stańczyk (@zak6i) Gru 12, 2017 o 2:36 PST Zobacz także:  Ten napój poleca Anna Lewandowska, ale okazuje się, że może być niezdrowy... Kiedy mogę zjeść cheat meal? „Jadłam...

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Jak sprawić, aby smażenie było zdrowsze?
Smażenie to prosty i częsty sposób przygotowywania posiłków. Niestety smażenie jest bardzo niekorzystne dla zdrowia, dlatego warto skorzystać z nowoczesnych urządzeń, które zużywają małą ilość tłuszczu lub w ogóle pozwalają z niego zrezygnować. Wypróbuj urządzenie Philips Airfryer, które dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir pozwala przygotować posiłki zawierające do 80% mniej tłuszczu niż w przypadku tradycyjnego smażenia .

Smażenie jest najczęstszym, a zarazem najbardziej szkodliwym sposobem przetwarzania mięsa i ryb. Dlaczego? Organizm na skutek odżywiania go dużą ilością produktów smażonych zaczyna gorzej trawić , jest obciążony toksynami i zaczyna tyć, gdyż wartość kaloryczna potraw znacznie przekracza ich pierwotną, planowaną przez naturę wartość. Dodatkowo produkty smażone długo i w wysokiej temperaturze tracą wodę. Stają się przez to mniej odżywcze, a nawet  bardziej kaloryczne . Smażenie powoduje też, że ilość składników mineralnych i odżywczych w jedzeniu podsmażanym maleje. - Jedząc cukinie smażoną, do tego krewetki i nawet te popularne smażone ziemniaki spożywamy mniej wartościowych składników niż mogą one nam zaoferować np. po upieczeniu - przykład podaje dietetyczka i ekspertka żywieniowa Philips, Agata Ziemnicka - Łaska. Ponadto tłuszcz w potrawach smażonych pod wpływem wysokiej temperatury , pary wodnej wydobywającej się z coraz mniej nawodnionego produktu i tlenu wywołuje powstawanie w danym produkcie wolnych rodników. Niezmiernie obciąża to organizm. Smażyć inaczej Dlaczego więc tak dużo smażymy? - Smażenie jest proste, zabiera mało czasu, nie wymaga dodatkowych narzędzi, tylko oleju, ewentualnie niesłusznie dodawanego masła… Ale tak naprawdę smażymy nawet nie z wygody, ale dla smaku. Smażenie podnosi niezmiernie mocno smak i intensywność zapachową potrawy . Kolor mięsa, ryb czy warzyw nabiera niemalże czułych pąsów, zapraszając do natychmiastowego spożycia – opowiada Agata Ziemnicka – Łaska. Co zatem robić by smażyć z jak najmniejszym kosztem zdrowotnym dla organizmu? - Najlepiej nie smażyć – śmieje się Agata Ziemnicka – Łaska , po czym dodaje: - A jeśli już to starać się wybierać naczynia czy narzędzia o jak najlepszej jakościowo tafli, o nieprzywierających właściwościach, żeby  ilość tłuszczu konieczna do smażenia na niej...

Przeczytaj
slow food
Przepisy Moda na slow cooking! Sprawdź, na czym polega!
W pędzącym świecie, gdzie do granic możliwości staramy się minimalizować czas wykonywanych czynności, moda na slow cooking zdaje się zadziwiać. Na czym polega fenomen? Zdrowe odżywianie wygrywa z brakiem czasu. Czy slow cooking to rzeczywiście czasochłonna forma gotowania? Sprawdź, co powinnaś wiedzieć o tej metodzie i o slow cookerze oraz wypróbuj przepis Darka Kuźniaka na danie z wolnowaru!
Katarzyna Mordalska
maj 08, 2015

Co to jest slow cooking? Slow cooking to technika kulinarna polegająca na przygotowywaniu potraw w wolnym procesie gotowania. Dzięki temu, że składniki nie są poddawane wrzeniu, a przygotowywane w temperaturze często niższej niż 80 stopni Celsjusza , zachowują swój naturalny smak i właściwości odżywcze. Ta metoda gotowania jest szczególnie bliska osobom dbającym o zdrowy tryb życia i prawidłowe odżywianie. Wolnowar – co to takiego? Elektrycznym urządzeniem, dzięki któremu przygotujemy dania pełne naturalnego smaku i bogate w właściwości odżywcze, jest slow cooker, czyli wolnowar. Od gotowania w tradycyjnym garnku różni się tym, że dania przygotowywane są w ceramicznej misie. Czas gotowania jest dość długi, bo w zależności od przepisu może wynosić nawet ponad 10 godzin, jednak takie przyrządzanie potraw jest całkowicie bezpieczne – bez problemu możemy zostawić włączone urządzenie w domu i wrócić z pracy wprost na gorący obiad. Danie na pewno się nie przypali i nie ma potrzeby kontrolowania go podczas gotowania. Co można przygotować w wolnowarze? Praktycznie wszystko! Począwszy od przystawek, poprzez dania główne, aż po desery – zupy, potrawki, gulasze, bigos, duszone mięso, a nawet faszerowane warzywa. Przygotowywanie potraw w wolnowarze z powodzeniem może zastąpić tradycyjne metody gotowania, jak pieczenie czy smażenie. Slow cooker, czyli sprzymierzeniec odchudzania Dlaczego dania z wolnowaru są zdrowe i dietetyczne? Przede wszystkim dlatego, że zachowują więcej wartości odżywczych niż w przypadku tradycyjnego gotowania. Ponadto duszone dania, bez dodatku tłuszczu, zawierają znacznie mniej kalorii niż ich smażone odpowiedniki.   Przepis Darka Kuźniaka na zupę krem z groszku Wypróbuj autorski przepis Darka Kuźniaka, Top Chefa i ambasadora marki Crock-Pot na zupę krem z groszku z...

Przeczytaj