klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
konkurs groupon
materiały PR
Przepisy

Startuje trzecia edycja Tygodnia Restauracji Groupon

Groupon ponownie zachęca Polaków do poznawania najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. Na łowców nowych smaków czeka 70 restauracji w 15 miastach!
Katarzyna Mordalska
maj 08, 2014

Już po raz trzeci Groupon organizuje Tydzień Restauracji największy festiwal smaków online. Raz na kwartał Groupon, razem z partnerami, przygotowuje specjalną ofertę dla użytkowników serwisu, którzy przez tydzień mają okazję skosztować menu wybranych restauracji nawet o 70% taniej. Tym razem Tydzień Restauracji startuje 12 maja.

Chcemy zachęcić Polaków do jedzenia posiłków poza domem – likwidując możliwie największą liczbę małych barier, które zniechęcają nas przed odwiedzaniem restauracji. Jeszcze przed wyjściem wiemy ile wydamy i mamy pewność, że nasze gusta zostaną zaspokojone. Mogę zaryzykować tezę, że w trakcie inicjatywy – w tym konkretnym tygodniu – gotowanie w domu będzie zupełnie nieopłacalne – mówi Aniela Hejnowska, Dyrektor Zarządzająca Groupon w Polsce. Sam koszt półproduktów, które pozwalałyby na przygotowanie choćby zbliżonego smakowo menu z pewnością przewyższy wydatek na kilka grouponów, nie wspominając o korzyściach w postaci czasu i przyjemności dla podniebienia podczas degustacji dań najlepszych szefów kuchni w Polsce.

konkurs groupon

Mecenasem bieżącej edycji jest Tomasz Jakubiak, kucharz znany z zamiłowania do regionalnej kuchni i sezonowych potraw. Tydzień Restauracji to okazja dla tych, którzy zazwyczaj wahają się przed poznawaniem nowych, egzotycznych smaków zbyt często wybierając domowy obiad lub szybkie i średnio zdrowe przekąski – powiedział Tomasz Jakubiak W ciągu kilku dni można spróbować kuchni hinduskiej, francuskiej czy chińskiej oraz słynnych klasyków Groupon – smaków amerykańskich i japońskich – po Tygodniu Restauracji liczymy na nowych <<foodies>>, którzy z zaangażowaniem jeszcze bardziej  wzmocnią rynek restauracyjny w Polsce.   

Tydzień Restauracji to również premiery i możliwość demonstracji możliwości nowych partnerów. Oprócz słynnych i uznanych restauracji – weteranów Tygodnia Restauracji: Ohh! Sushi & Grill, The Mexican, Restauracja Chimera czy Cosa Nostra w Krakowie, w tej edycji można będzie spróbować potraw między innymi w Bydło i Poidło i Muu Muu w Warszawie, Papaya Sushi, Gospoda Polska i Restauracja Fanaberia na Śląsku.

Pełna lista restauracji biorących udział w III edycji Tygodnia Restauracji Groupon dostępna jest na stronie www.groupon.pl.

Komentarze
lidl tydzień tematyczny
materiały PR
Przepisy Tygodnie tematyczne wizytówką Lidla
Pierwszy tydzień tematyczny Lidla z kuchniami świata w roli głównej pojawił się w sklepach w Polsce w styczniu 2007 roku i był to Tydzień meksykański. Od tamtej pory Lidl przeprowadził już około 300 różnych akcji tematycznych, a do końca tego roku zaskoczy klientów kolejnymi. Polacy uwielbiają oferty produktów z odległych kuchni, a Lidl notuje wzrost sprzedaży i wzmożoną ilość klientów w sklepach.
Katarzyna Mordalska
czerwiec 09, 2014

Pierwsze tygodnie tematyczne Lidla W styczniu 2007 r., po pięciu latach obecności Lidla w Polsce, na podstawie obserwacji tendencji na rynkach europejskich oraz zwyczajów zakupowych Polaków, sieć postanowiła wprowadzić do oferty swoich sklepów Tydzień meksykański . Już wtedy w planach były kolejne kulinarne tygodnie tematyczne. W 2007r. było ich w sumie sześć, poza meksykańskim także azjatycki, włoski, hiszpański, amerykański i grecki. Wraz z ofertą meksykańską wydano broszurę z przepisami na dania meksykańskie i tym samym sieć rozpoczęła walkę o podniebienia Polaków, które nadal konsekwentnie zdobywa. Zainaugurowana w 2012 r. kampania „Pascal kontra Okrasa”, wydanie książki kulinarnej o tym samym tytule, projekt Kuchnia Lidla to działania otwierające Polakom drzwi do ciekawej i różnorodnej kuchni. Dziś akcje tematyczne przyciągają do sklepów zarówno stałych klientów, jak i tych, którzy odwiedzają sklepy specjalnie po to, by zakupić produkty prosto z Włoch czy Francji. Jakość i przybliżanie odległych smaków kluczem do sukcesu Akcje tematyczne to nasza wizytówka. Jako pierwsi w branży zainicjowaliśmy takie rozwiązanie – przyznaje Patrycja Kamińska, PR Manager Lidl Polskai dodaje: Produkty sprzedawane w ramach tygodni tematycznych to charakterystyczne dla danego kraju czy regionu przysmaki. Długoletni sukces akcji tematycznych w Lidlu definiują przede wszystkim następujące trzy parametry: wysoka jakość produktów, atrakcyjna cena i różnorodność. Ale naszym klientom proponujemy coś więcej niż tylko produkty. Wartością dodaną są przepisy Pascala i Okrasy, które odczarowują to, co czasami wydaje się być trudne i egzotyczne. Lidl odnotowuje stały wzrost sprzedaży produktów akcyjnych i planuje kontynuować tygodnie tematyczne. Klienci przyjmują je z cały czas rosnącą aprobatą. W ciągu 5 lat popularność akcji tematycznych w Lidlu...

Przeczytaj
Fotolia
Styl życia 10 powodów, dla których warto spróbować weganizmu
Hummus, curry z pieczarek, a może burgery z buraka? Te trzy przysmaki to wystarczające już powody, by spróbować kuchni roślinnej – aromatycznej, lekkiej i przede wszystkim bardzo zdrowej. Nie, nie chodzi o to, byś od razu rezygnowała z mięsa i nabiału. Spróbuj zostać weganką na minimum tydzień, a najlepiej na miesiąc – wtedy w pełni poznasz zalety roślinnego jedzenia, które potem zagości w Twojej diecie na co dzień, czyniąc Cię zdrowszą, piękniejszą i co za tym idzie – szczęśliwszą.
Monika Orzechowska
marzec 19, 2016

Coraz więcej osób próbuje potraw wegańskich głównie ze względu na modę. Jesteśmy jednak pewni, że trendy w końcu przeminą, a zamiłowanie do roślinnego jedzenia pozostanie. Trudno się dziwić! Poniżej przedstawiamy 10 powodów , dla których warto byś została (chociaż na chwilę) weganką! Smak – jeżeli jeszcze nie rozsmakowałaś się w potrawach kuchni roślinnej, to bardzo Ci zazdrościmy! Przed Tobą do odkrycia tyle wspaniałych smaków. Co powiesz na zupę krem z gruszki i pietruszk i, jaglane kotleciki z jarmużem albo pasztet z soczewicy? Potrawy wegańskie, oczywiście właściwie przyrządzone, są naprawdę przepyszne! Zanim spróbujesz sama je upichcić (to wcale nie jest trudne, tym bardziej dzisiaj, gdy pomocą służą Ci tysiące wegańskich blogów), udaj się do wegańskiej restauracji. W większych miastach (ale nie tylko) powstaje coraz więcej knajpek oferujących roślinne jedzenie. Odkrycie nowych smaków, aromatów i produktów – weganizm poszerzy Twoje kulinarne horyzonty. Do niedawna jeszcze, zanim pojawił się trend na roślinne jedzenie, mało kto miał w kuchni soczewicę, o ciecierzycy nie wspominając. Gdy rozsmakujesz się w potrawach roślinny, szafki i lodówka w Twojej kuchni wzbogacą się o tofu , różne kolory fasoli, kasze, mąki bezglutenowe, siemię lniane, nasiona chia, płatki drożdżowe (świetne do tofucznicy, czyli nowej wersji jajecznicy!), aromatyczne przyprawy (papryka wędzona – cudo!) i wiele, wiele innych. Oszczędności – oczywiście kuchnia wegańska może być droga. Jeśli będziesz kupować gotowce w sklepach (a tych coraz więcej na supermarketowych półkach), to Twój portfel szybko się uszczupli. Bazując na warzywach, owocach, kaszach, roślinach strączkowych i ziarnach zauważysz, że Twoje zakupy będą kosztować o wiele mniej niż do tej pory. Zostanie więcej np. na nowe kosmetyki. Świetnie, prawda? Szybkość przyrządzania potraw...

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Electrolux Taste Center – nowo otwarte centrum kulinarnych inspiracji
Na wszystkich entuzjastów gotowania oraz tych, którzy stawiają pierwsze kroki w tej dziedzinie, czeka otwarte 13 września miejsce pełne smaku. Do ich dyspozycji oddane zostaje wyjątkowe studio kulinarne, w którym będzie można rozwijać swoją pasję do gotowania. Rusza pierwsze w Polsce Electrolux Taste Center – przestrzeń dla tych, którzy poszukują okazji do wspólnego spędzania czasu i przyjemnych doznań smakowych.
Agnieszka Pulikowska
wrzesień 22, 2016

Jak pokazują badania Code Design przeprowadzone na zlecenie Electrolux, 56 proc. Polaków uważa, że gotowanie sprawia im przyjemność. 62% badanych deklaruje, że gotuje w domu kilka razy w tygodniu. Na podstawie tych obserwacji stworzono miejsce pozwalające na rozwój kulinarnych umiejętności pod okiem doświadczonych szefów kuchni . W Electrolux Taste Center promowana będzie zdrowa i różnorodna kuchnia , a każdy odwiedzający pozna tajniki szybkiego i przyjemnego przygotowywania posiłków. Pasjonatki gotowania w Electrolux Taste Center Swoją wyjątkową pasją do gotowania zarażać będą dwie osoby blisko związane z Electrolux Taste Center. Stałą bywalczynią tego miejsca będzie Ambasadorka Electrolux - Anna Starmach, jurorka programów i autorka książek kulinarnych, a także bohaterka nowego programu kulinarnego on-line „ Życie pełną parą ”, w którym zobaczymy ją w zupełnie zaskakującej roli - nie tylko od kuchni. Za jakość przygotowywanych potraw, w Electrolux Taste Center odpowiadać będzie szefowa kuchni - Karina Zuchora, finalistka III edycji programu MasterChef . Wielkie zamiłowanie obu pań do gotowania oraz wyjątkowe umiejętności będą wielką inspiracją dla odwiedzających studio. Kuchnia to miejsce gdzie Polacy spędzają znaczą część swojego wolnego czasu. Coraz częściej jest to podyktowane świadomym wyborem, a nie przykrą koniecznością. Dlatego też stworzyliśmy miejsce, gdzie można rozwijać swoją kulinarną pasję , ucząc się od najlepszych, jak jeść smacznie i zdrowo - mówi Tomasz Sypytkowski , Dyrektor Generalny Electrolux Poland - Taste Center przy Karolkowej to przestrzeń do swobodnego eksperymentowania i realizacji kulinarnych pomysłów, a także czerpania radości z gotowania. Idealnym tego odzwierciedleniem jest współpraca z naszą ambasadorką Anią Starmach , która z ogromną pasją popularyzuje proste gotowanie pełne ciekawych smaków, a inspiracje...

Przeczytaj
konkurs groupon
materiały PR
Przepisy Konkurs: Tydzień Restauracji Groupon - wyniki
Brałaś udział w konkursie Groupon? Sprawdź czy wygrałaś zaproszenie do restauracji!
Katarzyna Mordalska
maj 23, 2014

Od 12 do 18 maja Groupon już po raz trzeci organizuje Tydzień Restauracji , zachęcając tym samym Polaków do poznawania najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. Czym jest Tydzień Restauracji Groupon? Tydzień Restauracji Groupon to największy festiwal smaków online! Raz na kwartał Groupon, razem z partnerami, przygotowuje specjalną ofertę dla użytkowników serwisu, którzy przez tydzień mają okazję skosztować menu wybranych restauracji nawet o 70% taniej . Tym razem Tydzień Restauracji wystartował 12 maja. Mecenasem bieżącej edycji jest Tomasz Jakubiak, kucharz znany z zamiłowania do regionalnej kuchni i sezonowych potraw, jak sam mówi: Tydzień Restauracji to okazja dla tych, którzy zazwyczaj wahają się przed poznawaniem nowych, egzotycznych smaków zbyt często wybierając domowy obiad lub szybkie i średnio zdrowe przekąski. Chcesz wiedzieć więcej? Poznaj szczegóły: Tydzień Restauracji Groupon. Konkurs na Tydzień Restauracji Groupon! Uwielbiasz poznawać nowe smaki? A może szukasz klimatycznego miejsca na spotkanie ze znajomymi?   Niezależnie od tego, czym kierujesz się wybierając restaurację w której rezerwujesz stolik, weź udział w naszym konkursie z Groupon Polska i wygraj jedno z 20 zaproszeń do wybranej przez siebie restauracji! Wystarczy, że odpowiesz na nasze pytanie:  jaka kuchnia jest Twoją ulubioną i dlaczego? Swoją odpowiedź prześlij na: konkurs.groupon@wizaz.pl Na e-maile czekamy od 14.05-18.05.2014r. W e-mailu nie zapomnij napisać, do której restauracji chciałabyś wygrać zaproszenie. Adresy restauracji do wyboru znajdziesz tutaj . Zanim weźmiesz udział w konkursie, zapoznaj się z regulaminem. Laureaci konkursu Groupon : Joanna S. Teresa S. Piotr S. Katarzyna Ś Małgorzata P. Małgorzata B. Wioleta P. Anna P. Marta R. Maja D. Aleksandra K. Justyna S. Justyna Sz. Waldemar P. Agnieszka F. Katarzyna S....

Przeczytaj