Wejdź
tarta delecta
Przepisy

Tarta na 1001 sposobów – nowość od Delecty

Jeśli uwielbiasz tarty koniecznie poznaj nowość od Delecty: Tarta na 1001 sposobów. Jest to produkt do samodzielnego wypieku w wariantach na słodko i na słono. Jest prosta w przygotowaniu, a smakuje naprawdę wyjątkowo!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 13, 2013
tarta delecta

Nowe Tarty na 1001 sposobów Delecta to zaproszenie do kulinarnej przygody. Opakowanie produktu zawiera dwa uniwersalne składniki: ciasto kruche (w wersji słodkiej lub słonej) oraz fix (rodzaj zagęstnika) do nadzienia (także w dwóch wariantach).

Ostateczny smak wypieku zależy od indywidualnie dobranych dodatków. Podpowiedzi z czym przygotować oryginalną tartę dostarcza książeczka z przepisami, dołączona do każdego produktu.

W nadzieniu słodkim doskonale sprawdzą się świeże lub mrożone owoce sezonowe, krem budyniowy, twaróg, ricotta czy mascarpone. Do farszu słonego polecamy dowolne warzywa, grzyby, mięso, ryby.

tarta delecta

Aby podać Tartę na 1001 sposobów Delecta wystarczy przygotować ciasto kruche, które po podpieczeniu należy napełnić ulubionym farszem z dodatkiem fixu i zapiec. Uwaga! Ciasto kruche nie wymaga schładzania przed pieczeniem. Nie trzeba go także specjalnie obciążać w foremce, aby nie wyrosło nadmiernie. Wystarczy tylko pamiętać, aby ciasto dobrze nakłuć widelcem.

Tarta na 1001 sposobów Delecta to nieskończone źródło inspiracji na codzienny, szybki obiad, wykwintną kolację z przyjaciółmi czy oryginalne danie, które pozwoli zabłysnąć kulinarnymi umiejętnościami przed rodziną i bliskimi. Tarta dzięki swojej prostocie jest świetnym daniem, od którego warto zacząć swoją przygodę z wypiekami czy łączeniem smaków w modnej kuchni fusion!

Cena: ok. 4,89zł

Komentarze
tortilla
123rf
Przepisy DIY przepis na domową tortillę
Tortilla podbiła nasze serca i podniebienia! Uwielbiamy zwłaszcza tę z kurczakiem, warzywami i delikatnym dipem. Teraz nie musisz przepłacać w sklepie za placki do tortilli – zobacz nasz łatwy i sprawdzony przepis na meksykańskie naleśniki!
Łucja Zbieniewska
lipiec 07, 2014

Tortilla – co to takiego? Tortilla to tradycyjny przysmak  meksykańskiej kuchni . To nic innego, jak podpłomyki/naleśniki, które mogą stanowić świetną bazę do stworzenia pysznych wrapów, rollsów czy po prostu – tortilli :) Można też przygotować z nich chipsy do dipów (taka przekąska świetnie sprawdza się na domowych imprezach:)). Choć farsz często przygotowujemy sami, naleśniki najczęściej kupujemy w sklepach. I słono nas to kosztuje – za 6 sztuk tortilli, możemy zapłacić nawet kilkanaście złotych! W rzeczywistości, wystarczy kilka składników, by samodzielnie przygotować tortillę w domu. Okazuje się, że jedna sztuka domowej tortilli to koszt zaledwie... kilkudziesięciu groszy! Warto spróbować? Oczywiście! Zwłaszcza, że smak jest nieporównywalnie lepszy! Domowa tortilla – przepis Składniki: mąka pszenna - najlepiej tortowa (3 szklanki) woda (na oko, ok. 250ml) sól (1 łyżka) smalec (70g - ok. 6 łyżek) Przygotowanie: do przesianej mąki dodaj sól, a następnie rozetrzyj ze smalcem. Wyrabiaj ciasto stopniowo dodając wodę - ma mieć ono elastyczną konsystencję, powinno być miękkie i gładkie. Całość przykryj wilgotną ścierką i odstaw na kilka minut. W międzyczasie stolnicę posyp mąką. Oderwij porcję ciasta (pozostałą część ponownie przykryj ścierką), rozwałkuj bardzo cienko i wytnij duży okrąg (możesz pomóc sobie np. talerzem). Jeśli ciasto za bardzo będzie się przyklejać do stolnicy/wałka, systematycznie podsypuj je mąką. Gotowe tortille smaż na suchej, mocno rozgrzanej patelni - po ok. 15 sekund na każdej ze stron. Gotowe! :) Teraz możesz wybrać dowolny farsz i cieszyć się pysznym smakiem meksykańskiej kuchni. Smacznego! :) Zobacz pyszne przepisy na farsz do tortilli ! Rada: jeśli nie wykorzystałaś wszystkich tortilli, możesz je zamrozić lub przechowywać w lodówce. Placki oddziel od...

Przeczytaj

Nasze akcje