Wejdź
Tartare Aperifrais Saveurs Pesto
Przepisy

Tartare Aperifrais - koreczki z serka twarogowego

Odkryj bogactwo smaków i aromatów inspirowanych bogactwem kuchni śródziemnomorskiej, zamkniętych w małych porcjach delikatnego jak aksamit, świeżego serka twarogowego Tartare Aperifrais Saveurs Pesto.
Katarzyna Mordalska
listopad 19, 2013

Tartare Aperifrais Saveurs Pesto

W każdym opakowaniu Tartare Aperifrais Saveurs Pesto zamkniętych jest dwadzieścia małych porcji świeżego, pysznego serka twarogowego, posypanego aromatycznymi, świeżymi (a nie suszonymi!) ziołami i warzywami.

Aromatyzacja serowych koreczków nawiązuje do typowego dania kuchni śródziemnomorskiej – sosu pesto wytwarzanego z bazylii, parmezanu oraz oliwy z oliwek. Pachnąca posypka szczypiorku, szalotki, estragonu, nasion prosa i lnu dodają koreczkom niezwykłego aromatu i smaku.

Produkowany na południu Francji, Tartare Apérifrais Saveurs Pesto to idealna propozycja na lekką przekąskę w ciągu dnia lub domowe przyjęcia w gronie przyjaciół.

Aby cieszyć się smakiem tych wyjątkowych serków, wystarczy otworzyć górne wieczko pudełka. W opakowaniu znajdziemy również sześć widelczyków, które są niezwykle przydatne i praktyczne gdy zabierzemy nasze serki na przykład jako lekki lunch do pracy wraz z kawałkiem świeżej, pachnącej bagietki.

Cena: 9,99zł/100g

Komentarze
pesto
123rf
Przepisy Przepis na pesto z liści rzodkiewki
Najpopularniejszym pesto jest oczywiście to klasyczne – z bazylii. Ostatnimi czasy popularność zyskuje również pesto z rukoli czy suszonych pomidorów, ale czy słyszeliście już o pesto z liści rzodkiewki? Jeśli nie, koniecznie zobaczcie, jak przygotować ten pyszny sos!
Łucja Zbieniewska
maj 06, 2014

Pesto – do czego? Pesto to idealny dodatek do makaronów, kanapek (grzanek), serów i mięs (zwłaszcza do kurczaka) a nawet – do sałatek czy naleśników! W zależności od tego, co będzie bazą sosu (rukola, bazylia, rzodkiewka, suszone pomidory, pietruszka), uzyskasz ostry lub delikatny smak, który każdorazowo doskonale podkreśli potrawy swoim aromatem. Podstawowe składniki pesto Dzięki dodaniu pesto do potrawy w mig nadasz jej wykwintnego smaku. Jednak musisz pamiętać, że pesto nie tylko łatwo przygotować, ale i...zepsuć. Nadrzędną zasadą udanego przygotowania sosu są świeże składniki. Wśród nich zawsze znajdzie się oliwa z oliwek, baza (bazylia, rzodkiewka, rukola itd.), czosnek, orzechy (piniowe/nerkowca/ziemne), przyprawy, ewentualnie cytryna i ser typu parmezan. Pamiętajmy, że przygotowanego pesto nie należy podgrzewać – stanie się wówczas gorzkie (dzieje się tak zwłaszcza w przypadku pesto z bazylii). Jeśli nie wykorzystasz całego pesto możesz przechowywać je w lodówce, jednak nie dłużej niż 3 dni. Pesto z liści rzodkiewki – przepis Jak smakuje pesto z liści rzodkiewki? Wspaniale! Jest wyraziste w smaku i nieco pikantne. Zachwyci zwłaszcza te osoby, które stawiają na ekologiczną kuchnię, ale nie tylko – docenią je również ci, którzy szukają połączeń niecodziennych smaków i prostoty wykonania. Polecamy! :) Składniki: młode liście rzodkiewki (1 pęczek); ząbek czosnku; sok z cytryny (wedle uznania); oliwa z oliwek (ok. 100ml); garść uprażonych migdałów (można zastąpić je ziarnami słonecznika lub orzeszkami pinii); opcjonalnie: kilka łyżek startego parmezanu; Przygotowanie : liście rzodkiewki przebierz i dokładnie umyj. Wlej 3/4 części oliwy do blendera. Włóż do niego osuszone liście rzodkiewki i posiekany (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek. Dodaj posiekane migdały, parmezan, odrobinę soku z cytryny....

Przeczytaj

Nasze akcje