Wejdź
sys borowikowa
materiały PR
Przepisy

W oprawie aromatycznych borowików – nowość z serii Dania Babci Zosi

Zupa grzybowa to jeden z przysmaków naszej kuchni. Najlepsza jest ta na bazie borowików, zwanych także prawdziwkami. Jej smak i zapach urzeknie nie tylko amatorów polskich tradycyjnych dań. Dla wszystkich smakoszy firma SyS przygotowała aromatyczną nowość - zupę borowikową z dodatkiem łazanek z serii Dania Babci Zosi.
styczeń 07, 2015

Szlachetny smak borowika

Borowik to prawdziwy rarytas wśród grzybów. Nie bez powodu nazywa się go „królem polskich lasów”. Idealnie nadaje się do suszenia
i marynowania. Jego aromat i smak doceniają nie tylko nasi rodacy. Jest podstawą włoskiego risotto grzybowego czy tagiatelle con funghi, czyli makaronu z sosem na bazie śmietany. Prawdziwki uzupełniają często gnocchi podawane z wątróbką lub kawałkami kurczaka. Goszczą także na włoskich stołach jako dodatek serwowany sauté z odrobiną masła. W wersji austriackiej znane są w zupie, zwanej również wiedeńskim wywarem, a w Prowansji natknąć możemy się na carpaccio borowikowe. My najbardziej lubimy zupy i sosy grzybowe na bazie prawdziwków. Dodajemy je także do bigosu, uszek, pierogów, a nawet do rosołu. Marynowane, świetnie sprawdzają się jako wyrazisty dodatek do mięs. Nic dziwnego, że każdy amator grzybobrania liczy na to, że właśnie z taką zdobyczą wróci z wyprawy do lasu.

dania babci zosi borowikowa

Czas na grzybową Babci Zosi!

Jeśli jednak w tym roku nie planujesz wybrać się do lasu, zapas smacznych suszonych grzybów już się skończył albo zwyczajnie nie masz czasu na pracochłonne gotowanie, możesz sięgnąć po nowość – zupę borowikową z łazankami z serii Dania Babci Zosi  firmy SyS. To podwójny ukłon w stronę naszych tradycji kulinarnych. Na jej smak składa się bowiem woń najlepszych suszonych borowików i pysznych, delikatnych łazanek. Razem tworzą apetyczne i sycące połączenie, idealne na chłodne dni. Smak zupy można podkreślić dodając odrobinę kwaśnej śmietany. Naturalna, łatwa w przygotowaniu zupa bez żadnych sztucznych dodatków, to zdrowa i pyszna propozycja dla całej rodziny.

Sugerowana cena detaliczna: 5,99 zł

Komentarze
hortex makaron na patelnię
materiały PR
Przepisy Makarony na patelnię Hortex – pyszne danie w 10 minut!
Dla miłośników kuchni włoskiej (i nie tylko) Hortex wprowadza nową, mrożoną linię „na patelnię” – makarony na patelnię. Są to pyszne kompozycje makaronów i warzyw, z dodatkiem doskonale doprawionych sosów. Dla smakoszy szpinaku przygotowano Tagliatelle z sosem szpinakowym, dla wielbicieli ostrzejszych smaków pyszne Penne Napoletana, a dla tych którzy uwielbiają mięsne dodatki aromatyczne Spaghetti Carbonara lub Farfalle z sosem Bolognese. A to wszystko w 10 minut!
wrzesień 29, 2014

Zainspirowany kuchnią włoską, znając gusta polskich konsumentów oraz ich zamiłowanie do dobrego jedzenia, ale także nie spędzania w kuchni zbyt długiego czasu Hortex wprowadził „Makarony na patelnię” : Tagliatelle z sosem szpinakowym To harmonijne połączenie tagliatelli z pysznym sosem ze szpinakiem, na bazie śmietany, gorgonzoli z przyprawami oraz cebulą i pieczarkami; Penne Napoletana Doskonała kompozycja penne z suszonymi pomidorami, delikatną cukinią, słodką kukurydzą i papryką oraz z sosem na bazie dojrzałych pomidorów, śmietany, pikantnej cebuli oraz podkreślających smak przypraw; Spaghetti Carbonara To wyjątkowe połączenie spaghetti z chrupiącym brokułem, zielonym groszkiem, suszonym pomidorem i cebulką w aromatycznym w śmietanowym sosie z wędzonym boczkiem i przyprawami; Farfalle z sosem Bolognese Klasyczne połączenie – farfalli ze starannie doprawionym pomidorowo-mięsnym sosem z dodatkiem chrupiącej marchewki, cebuli i pieczarek. Podobnie, jak wszystkie mrożonki Hortex, Makarony na patelnię nie zawierają konserwantów, barwników, ani wzmacniaczy smaku . Cena: 7,49zł/ 450g

Przeczytaj

Nasze akcje