klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
wedel czekolada brzoskwiniowa
Przepisy

Wedel Maxi Smak - rewolucja w czekoladach nadziewanych

Czy jedzenie czekolady może być jeszcze bardziej przyjemne? Tak! Tabliczki Maxi Smak dzięki unikalnej recepturze i bardziej intensywnemu smakowi nadzienia sprawiają, że czekoladowa przyjemność jest jeszcze większa.
Katarzyna Mordalska
luty 06, 2013
wedel czekolada brzoskwiniowa

Marka Wedel wprowadziła kolejną innowację – czekolady Maxi Smak o intensywnym smaku owocowego nadzienia. Unikalna receptura i składniki sprawiają, że smakowite wnętrza tych czekolad są jeszcze bardziej owocowe i intensywne.

Maxi Smak to nowość w wedlowskim portfolio, ale także na całym rynku czekolad. Rozkoszne, owocowe smaki to świeżość i intensywność doznań, a oryginalne nadzienia to obietnica wyjątkowych przeżyć. Czekolady dostępne będą w niespotykanych dotąd smakach: orzeźwiającym cytrusowym, soczystym brzoskwiniowym i uwodzącym porzeczkowym… Z takimi czekoladami oczekiwanie na wiosnę będzie wyjątkowo przyjemne.

Cena czekolad Maxi Smak - 3,30zł

Komentarze
czekolada wawel jagodowa
materiały PR
Przepisy Nowe czekolady Wawel – idealne na jesień!
Z fascynacji modą oraz w zgodzie z najnowszymi trendami powstało niezwykłe połączenia świata fashion i świata słodyczy. Najnowsze produkty marki Wawel stanowią nawiązanie do stylizacji pełnych jesiennych kolorów – przez całą gamę odcieni brązów, intensywnych fioletów aż po ognistą czerwień. Z myślą o nadchodzącej jesieni marka zdecydowała się wprowadzić nową gamę czekolad nadziewanych oraz z dodatkiem cząstek owoców.
Katarzyna Mordalska
wrzesień 12, 2014

Czerwień w wydaniu premium Nowe czekolady premium z pewnością przypadną do gustu wielbicielom ognistej czerwieni – zawierają bowiem wiśnię , chilli oraz żurawinę . Dostępne są w cienkich tabliczkach i eleganckich opakowaniach.  Brąz – jesienna klasyka Najnowsza odsłona tradycyjnych czekolad Wawel to również dwie brązowe propozycje – klasyczna pełna czekolada deserowa , o zawartości 43% kakao oraz czekolada nadziewana słodkim karmelem . Jagodowy – wspomnienie wakacji Wawel do portfolio swoich czekolad wprowadza także  dwie nowe odsłony czekolady używając jagód jako dodatku do pełnej deserowej czekolady oraz pysznego dwuwarstwowego nadzienia jagodowo-jogurtowego. Najnowsze, utrzymane w jesiennych trendach czekolady będą nie tylko idealnym dodatkiem do naszych stylizacji, ale też doskonałym sposobem na osłodzenie sobie długich, jesiennych wieczorów - pycha! :) Cena: Nadziewana jagodowo-jogurtowa – 3,29 zł Nadziewana karmelowa – 3,29 zł Deserowa o 43% zawartości kakao – 3,29 zł Czekolada premium z dodatkiem jagód – 5,49 zł Czekolada premium z dodatkiem wiśni i chili – 5,49 zł Czekolada premium z dodatkiem żurawiny – 5,49 zł

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Kawa i czekolada – perfekcyjne połączenie na jesień
Kawa to nieskończone bogactwo smaków i aromatów, podobnie jak doskonała czekolada Lindt Excellence. Kombinacja tak bogatych i różnorodnych smaków otwiera wiele nowych możliwości i zapewnia nie mniej wyjątkowych doznań.
Materiał partnera
październik 12, 2015

Czekolada Lind Excellence powstała w roku 1989 z inicjatywy jednego z Maîtres Chocolatiers Lindt, którego inspiracja podróżami po świecie i zamiłowaniem do znakomitej kuchni skłoniła do eksperymentów z różnymi rodzajami nasion kakaowca, zawartością kakao i kombinacjami masła kakaowego i cukru w różnych proporcjach. Efektem była tabliczka czekolady 70% Cacao . Jej smak okazał się tak wyrafinowany i długotrwały, a konsystencja tak delikatna, że nazwano ją Lindt Excellence - „doskonałość” to jedyna nazwa pasująca do tabliczki będącej ucieleśnieniem wszystkiego, co może zaoferować najwyższej jakości czekolada. Począwszy od czasów pierwszej tabliczki, wszystkie dzisiejsze odmiany Lindt Excellence gwarantują wysokiej jakości kakao, aksamitną konsystencję i bogaty aromat. W chwili, gdy kawałek czekolady mięknie w ustach, rozpoczyna się doświadczenie wielowymiarowej, długotrwałej przyjemności i odkrywania bogactwa aromatów. Połączenie wybornej czekolady z kawą owocuje intensyfikacją doznań i wkroczeniem w całkowicie nowy wymiar smaku. Na październik szwajcarscy Maitres Chocolatiers przygotowali coś specjalnego dla koneserów ciemnej czekolady, a szczególnie czekolady o wysokiej zawartości kakao. Jesienna edycja Excellence oparta jest przede wszystkim na wyśmienitej, gorzkiej czekoladzie. Nowość: Excellence 64% Satin  jest kompozycją z czekolady o 64% zawartości kakao , której intensywność złagodzona jest aromatem wanilii Bourbon.  Sprawdź propozycje wyjątkowych połączeń czekolady Lindt Excellence z kawą Excellence Chili Intense z kawą Americano - Doskonała z Burundi Ngozi Murama Americano . Smak tej odmiany kawy ma budowę złożoną, z mocnymi nutami korzeni i tanin. Rezultat parowania jej z Excellence Chili jest zbliżony do ostrej potrawy, której pikantność jest łagodzona bogactwem i misternością...

Przeczytaj
Ciasto Brownie
Fotolia
Przepisy 3 sposoby na perfekcyjne brownie dla każdego
Brownie o konsystencji krówki? A może jesteś fanem puszystego i delikatnego ciasta niczym dobrze znany murzynek? Bardzo słodki, czekoladowy i uzależniający deser jest idealny do popołudniowej kawy czy rozgrzewającej herbaty. Przedstawiamy trzy sposoby na przygotowanie perfekcyjnego brownie dla każdego łasucha, także na diecie!
Sylwia Kazimierczuk
październik 14, 2015

Puszyste czy ciągnące? Lekko ciągnące, bardzo czekoladowe i wilgotne. W zależności od naszych preferencji, musimy pamiętać o proporcjach składników, które wykorzystujemy. Dla uzyskania kleistego, zbitego brownie powinniśmy użyć więcej deserowej czekolady i masła. a ograniczyć ilość mąki. Fani murzynka, dodając proszek do pieczenia i zwiększając porcję mąki, otrzymają puszyste, delikatne ciasto. Czekoladowe brownie - wersja "puszyste" Składniki: pół kostki masła (100 g) tabliczka posiekanej czekolady deserowej(100 g) 1,5 szklanki cukru 3 duże jajka ¼ szklanki kakao 1,5 szklanki mąki ¾ łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki soli Czekoladowe brownie - wersja "ciągnące" Składniki: kostka masła (200g) 150 g posiekanej czekolady deserowej 1,5 szklanki cukru 3 duże jajka ¼ szklanki kakao pół łyżeczki soli pół szklanki mąki Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wyłóż kwadratową formę papierem do pieczenia. Rozpuść masło razem z czekoladą w kąpieli wodnej. Lekko przestudź i dodaj cukier. Następnie dodawaj jajka jedno po drugim, aż do uzyskania gładkiej masy. Wsyp mąkę, (w przypadku puszystego, także proszek do pieczenia) kakao i sól. Dobrze wymieszaj trzepaczką, by uniknąć grudek. Przełóż do formy i piecz przez 40 minut. Dobra rada Warto poczekać 15 minut aż ciasto trochę ostygnie. Gdy użyjemy noża zwilżanego mokrą ściereczką, z łatwością pokroimy brownie na równe kwadraty.   Jabłkowe brownie Lekko kwaskowe, oryginalne w smaku i z mniejszą ilością cukru. Zainteresuje każdego smakosza duszonych jabłek z cynamonem, a przyprawa ta jednocześnie podkreśli smak i aromat czekolady. Mniejsza ilość żółtek niż w tradycyjnym brownie sprawia, że deser jest nieco mniej kaloryczne. Wilgotne i owocowe brownie kusi miękkim wnętrzem i słodkim aromatem! Składniki: 8 łyżek mąki...

Przeczytaj
czekolady goplana
materiały PR
Przepisy Rewolucja w ofercie czekolad marki Goplana
Marka Goplana zaskakuje konsumentów nową odsłoną i wyjątkowymi nowościami. Do jej oferty dołączyły czekolady w dużym formacie, w tym z popularnymi nadzieniami pralin i cukierków marki Solidarność.
Katarzyna Mordalska
luty 19, 2015

Goplana zmieniła swoje oblicze na bardziej nowoczesne i eleganckie. Nowa szata graficzna z odświeżonym logotypem budzi silne skojarzenia z czekoladą i bardziej podkreśla wyjątkowość oferty. Zmiany objęły również czekoladowe kostki, które kształtem nawiązują do pralin. Marka Goplana wprowadziła do oferty nowy format czekolad. Duże tabliczki to dużo więcej wyjątkowych, czekoladowych chwil. Czekolady idealnie pasują do dzielenia się z rodziną czy przyjaciółmi oraz jako słodki upominek. Wśród najnowszych propozycji marki Goplana znajdują się czekolady z popularnymi nadzieniami pralin i cukierków marki Solidarność. Nowe warianty smakowe obejmują czekolady 90 gramowe: Mister Ron , Toffino i Złoty Orzech oraz duże: Choco Choco 245 g, Pistachio 245 g i Toffino 245 g. Trzon oferty marki Goplana stanowią ulubione czekolady wielu Polaków, Klasyczna Gorzka 90 g i Oryginalna Mleczna 90 g, teraz w nowej odsłonie graficznej. Ta druga dodatkowo jest od teraz dostępna w dużym formacie 230 g. Produkty: Czekolada Klasyczna Gorzka 90 g - 2,59 zł Czekolada Klasyczna Gorzka z bakaliami 90 g - 2,59 zł Czekolada Oryginalna Mleczna 90 g – 2,59 zł Czekolada Oryginalna Mleczna z fistaszkami 90 g – 2,59 zł Czekolada mleczna Mister Ron 90 g – 2,59 zł Czekolada mleczna Toffino 90 g – 2,59 zł Czekolada mleczna Złoty Orzech 90 g – 2,59 zł Czekolada Oryginalna Mleczna 230 g – 9,90 zł Czekolada mleczna Choco Choco 245 g – 9,90 zł Czekolada mleczna Pistachio 245 g – 9,90 zł Czekolada mleczna Toffino 245 g – 9,90 zł

Przeczytaj