klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
majonez winiary
materiały PR
Przepisy

Wielkanoc z produktami Winiary

Wielkanoc tuż tuż. Jeśli należysz do tych Pań Domu, które są zabiegane i nie mają czasu na przygotowywanie tradycyjnych dań od podstaw, sięgnij po produkty Winiary, które ułatwią ci przedświąteczne przygotowania.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 14, 2014
żurek winiary

Barszcz biały i żurek to tradycyjne, polskie zupy, bez których nie wyobrażamy sobie śniadania wielkanocnego. Bardzo trudno ugotować je od podstaw, dlatego w święta panie domu sięgają po Barszcz biały i Żurek z linii Nasza Specjalność Winiary, które są przygotowane ze składników znanych z naszych kuchni, bez dodatku glutaminianu sodu i konserwantów.

Zupy Winiary można podawać na wiele ciekawych sposobów, np. tradycyjnie z jajkiem i kiełbasą lub bardziej nowocześnie – barszcz biały z mlekiem kokosowym czy awokado, a żurek z białym serem lub jajkiem przepiórczym.

majonez winiary

Polacy nie wyobrażają sobie Wielkanocy bez swojego ulubionego Majonezu Dekoracyjnego Winiary, który jest numerem 1 na rynku majonezów i już od 40 lat gości w polskich domach. Konsumenci cenią go za smak, kremową konsystencję i najwyższą jakość. Idealnie podkreśla i urozmaica smak sałatek i zimnych przekąsek takich jak jajka, wędliny czy mięsa pieczone, które królują na wielkanocnym stole.

Cena:

  • Barszcz Biały z linii Nasza Specjalność WINIARY - ok. 1,85 zł
  • Żurek z linii Nasza Specjalność WINIARY - ok. 1,85 zł
  • Majonez Dekoracyjny WINIARY 400ml - ok. 6 zł
Komentarze
zakupy
Fotolia, materiały PR
Przepisy 12 nowości kulinarnych października, które warto wypróbować
Co nowego pojawiło się w tym miesiącu na sklepowych półkach oraz w ofertach kawiarni i sklepów? Sprawdźcie 12 nowości kulinarnych października!
Katarzyna Mordalska
październik 30, 2015

Nowe smaki dżemów Łowicz Na półki sklepowe trafiły właśnie trzy nowe rodzaje dżemów Łowicz: z owoców czarnego bzu, z czerwonej porzeczki oraz ze śliwek mirabelek. Nowa linia dżemów ma charakter limitowany, dostępne będą tylko przez krótki okres, do wyczerpania zapasów – dlatego warto sięgnąć po nie jak najwcześniej i na nowo odkrywać smaki z dzieciństwa! Dżemy Łowicz z edycji limitowanej dostępne są w słoiczku 280g w cenie standardowych dżemów ok. 4,00zł. Słodkie nowości od Goplany Marki Goplana i Grześki po raz kolejny zaskakują ciekawymi nowościami. Na sezon jesienno-zimowy przygotowały limitowane czekolady z nadzieniami pralin Solidarności oraz wafelki Grześki w posypce.  Standardową ofertę Goplany uzupełniają nowe czekolady z nadzieniami popularnych pralin Solidarności: Śliwka Nałęczowska i Pistachio . Limitowaną propozycję marki Grześki stanowi wafelek z kremem o smaku czekoladowym, posypany orzeszkami arachidowymi w czekoladzie. Cena: 3,48zł za 90g czekolady i 1,09zł za 35g wafelka Vibe chill – relaxation tea drink Vibe chill – relaxation tea drink to zbawienie w puszce dla wszystkich zestresowanych, ale także dla tych, którzy szukają oryginalnych, naturalnych smaków i zdrowego orzeźwienia. Nowy napój relaksacyjny Vibe Chill to kolejna oryginalna odsłona marki Vibe. Oparty na naturalnych ekstraktach ziół i zielonej herbaty Vibe chill poprawia nastrój i przynosi ukojenie. Vibe chill dostępny jest w trzech wyrafinowanych odcieniach relaksu: pomarańcza – melisa, mięta – czarny bez oraz chmiel – trawa cytrynowa. Cena: 3,49zł za 250ml Pistacje prażone Helio Natura bez dodatku soli Ze względu na to, że w naszej diecie coraz częściej zwracamy uwagę na jakość produktów i ich wpływ na nasze zdrowie, marka Helio wychodzi naprzeciw oczekiwaniom. Pistacje prażone HELIO Natura bez...

Przeczytaj
Batida zające piernikowe
materiały PR
Przepisy Wielkanocne menu od Batidy
Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a Ty po upraniu kilogramów firanek, umyciu wszystkich okien i gruntownym odkurzeniu mieszkania nie masz już siły na gotowanie i świąteczne wypieki? Wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania wielkanocnego śniadania i obiadu możesz wyczarować kilkoma kliknięciami myszy! Sprawdź wielkanocną ofertę cateringu Batida.
Katarzyna Mordalska
marzec 27, 2015

Tradycyjny żurek Szeroka oferta pozwoli Ci na skomponowanie menu, które spełni Twoje oczekiwania. Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnego żurku z białą kiełbasą i jajkiem. Wyjątkowy smak musi zostać dopełniony przez wyjątkowe podanie. Kucharze Batidy serwują żurek w chlebie. Wielkanocny pasztet Już nie musisz się martwić, czy wielkanocny pasztet nie wyjdzie zbyt suchy. W ofercie znajdziesz tradycyjny pasztet wieprzowy lub z dodatkiem zielonego pieprzu, a także pasztet z wątróbek z żurawiną. Wielkanocne słodkości Ciasta i desery nie są Twoją mocną stroną? Słodkości od Batidy są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim wyglądają zjawiskowo!   Skomponuj swoje menu na stronie: www.batida.pl

Przeczytaj
wielkanocny stół
123rf
Przepisy Na wielkanocnym stole
Nigdzie chyba Wielkanoc nie ma tak bogatej tradycji kulinarnej jak u nas. Jesteśmy do niej bardzo przywiązani i dokładamy wielu starań, aby zwłaszcza śniadanie w wielkanocną niedzielę, niczym tej tradycji nie uchybiało.
Łucja Zbieniewska
marzec 19, 2010

Już od samego rana kuszą nas przystawki z jaj, sałatki, mięsa i wędliny, baby i mazurki. Wszystko pięknie udekorowane, po to by uczcić te święta. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jaj, sałatek, wędlin, mięs na zimno i na ciepło, żurku, a także babek, mazurków i serników. W te święta nie podaje się ryb. Dziś to się zmienia, ale przez wieki ryby były głównym pożywieniem podczas poprzedzającego święta Wielkiej Nocy postu. Nasza Wielkanoc to święto mięsa. W niedzielę najważniejszym posiłkiem jest śniadanie. Tradycyjnie zaczyna się od potraw z jaj. Dzielimy się nimi, składając sobie życzenia. Podobno im więcej potraw z jaj przygotujemy, tym lepiej będzie się nam wiodło. Na naszym stole pojawia się również dużo mięs i wędlin: szynka i kiełbasa, przede wszystkim biała przygotowana na wiele sposobów, pasztety. Po przystawkach podajemy żurek, oczywiście z jajami na twardo i ziemniakami, oraz pieczoną białą kiełbasą często z różnymi dodatkami. Niezastąpione są babki, mazurki i serniki – to one kończą uroczyste śniadanie.

Przeczytaj
winiary pomysł na
materiały PR
Przepisy Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią
Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią – to innowacyjny i wyjątkowo prosty sposób smażenia, dzięki któremu przygotujesz soczyste i pyszne mięso z patelni bez dodawania tłuszczu podczas smażenia w zaledwie 10 minut.
Katarzyna Mordalska
październik 13, 2014

Jak przenieść smaki słonecznej Italii do naszej kuchni? To proste! Z nowym  Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią przygotujemy smaczne mięso, które dzięki połączeniu smaku suszonych pomidorów i bazylii nabierze oryginalnego, włoskiego charakteru. Tak przyrządzony kurczak w mgnieniu oka zniknie z talerza każdego domownika! Papirus to rewelacyjny sposób smażenia, który pozwala w kilka chwil przygotować pierś kurczaka na obiad. Wystarczy lekko ją rozbić i usmażyć na patelni w pergaminie bez dodawania tłuszczu - 5 minut z każdej strony i gotowe! To idealne rozwiązanie na smaczny, a zarazem szybki obiad. Tak przygotowanego kurczaka możemy podawać z ryżem, ziemniakami i surówką - komponując pełnowartościowy obiad, który z pewnością posmakuje całej naszej rodzinie! Aromatyczne mięso przygotowane z Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią to także idealny dodatek do sałatek, tortilli czy placków ziemniaczanych. Przygotowaną w ten sposób pierś możemy również pokroić w paski i podawać w formie przystawki z dipem, lub wykorzystać do przygotowania pysznej, włoskiej sałatki. Wystarczy do kurczaka dodać oliwki, sałatę, pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną, czerwoną cebulkę, wszystko polać oliwą z oliwek, przyprawić do smaku i gotowe! Cena: ok. 2,99zł

Przeczytaj