klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
Batida zające piernikowe
materiały PR
Przepisy

Wielkanocne menu od Batidy

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a Ty po upraniu kilogramów firanek, umyciu wszystkich okien i gruntownym odkurzeniu mieszkania nie masz już siły na gotowanie i świąteczne wypieki? Wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania wielkanocnego śniadania i obiadu możesz wyczarować kilkoma kliknięciami myszy! Sprawdź wielkanocną ofertę cateringu Batida.
Katarzyna Mordalska
marzec 27, 2015
Jak zrobić trufle? Radzą eksperci

Tradycyjny żurek

Szeroka oferta pozwoli Ci na skomponowanie menu, które spełni Twoje oczekiwania. Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnego żurku z białą kiełbasą i jajkiem. Wyjątkowy smak musi zostać dopełniony przez wyjątkowe podanie. Kucharze Batidy serwują żurek w chlebie.

żurek batida

Wielkanocny pasztet

Już nie musisz się martwić, czy wielkanocny pasztet nie wyjdzie zbyt suchy. W ofercie znajdziesz tradycyjny pasztet wieprzowy lub z dodatkiem zielonego pieprzu, a także pasztet z wątróbek z żurawiną.

pasztet batida

Wielkanocne słodkości

Ciasta i desery nie są Twoją mocną stroną? Słodkości od Batidy są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim wyglądają zjawiskowo!

batida słodycze

 

Skomponuj swoje menu na stronie: www.batida.pl

Komentarze
batida słodycze
materiały PR
Przepisy Świąteczne menu od Batidy
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Jeśli ostatnie, na co masz ochotę, to stanie przy kuchence i przygotowywanie świątecznych potraw, mamy na to rozwiązanie. Zobacz, jakie menu serwuje catering Batida i zamów potrawy z dostawą do domu!
Katarzyna Mordalska
grudzień 07, 2015

Dania świąteczne Batida w swojej ofercie posiada szeroką gamę produktów – od tradycyjnych dań świątecznych, jak m.in. paszteciki z kapustą i grzybami, barszcze czerwony czy śledzie z cebulą i olejem lnianym, aż po wyszukane połączenia mięsa kury i kaczki zapieczonej w soli. Słodkości i ciasta Jeśli nie czujesz się na siłach, by przygotować wypieki, tutaj także Batida przychodzi z pomocą. W ofercie znajdują się nie tylko słodkie babeczki, ale również m.in. pyszny tort makowy, keks, galeta czy piernik. Słodkie dekoracje Słodkości mogą nie tylko wyśmienicie smakować, ale także przyozdobić nasz dom lub stanowić miły dodatek do prezentu. Figurki od Batidy to prawdziwe mistrzostwo cukiernictwa. W ofercie m.in. Mikołaj w kominie, bałwanek z czekolady i choinka z pierników. Sprawdź całą ofertę świąteczną cateringu Batida !

Przeczytaj
żurek produkty klasztorne
materiały PR
Przepisy Produkty Klasztorne na Święta Wielkanocne
Marka Produkty Klasztorne przygotowała dla konsumentów trzy produkty: chrzan tarty ekstra mocny, buraczki ćwikłowe drobno tarte i żurek tradycyjny zakwas. Wszystkie produkty zostały przygotowane wedle domowych receptur, bez dodatku konserwantów, ulepszaczy i barwników.
kwiecień 09, 2014

Żurek tradycyjny To czysty zakwas na mące żytniej. Na każdym słoju tego smakołyku konsument znajdzie skład produktu, tabelę z wartościami odżywczymi produktu a także przepis na tradycyjny galicyjski żurek świąteczny. Słoik zawiera 450 gram produktu. Buraczki ćwikłowe tarte To każdorazowo drobno tarte buraczki czerwone, cebulka, odrobina cukru, a także przyprawy czosnek, kminek, pieprz czarny i szczypta soli. Na każdym słoiczku tabela z wartościami odżywczymi produktu. Słoiczek zawiera 290 gram buraczków. Chrzan tarty ekstra mocny To mocno charakterny w smaku dodatek. Chrzan od Produktów Klasztornych to doskonałe połączenie chrzanu z odpowiednio dobranymi przyprawami aby nadać mu klasycznego, mocnego smaku. Każdy słoiczek zawiera 180 gram produktu, na opakowaniu znajdziemy pełną tabele z wartościami odżywczymi tego dodatku. Ceny: Żurek tradycyjny zakwas - 3,70 zł/ 450g Buraczki ćwikłowe tarte - 3,40 zł/ 290g Chrzan tarty ekstra mocny - 3,70 zł/ 180g

Przeczytaj
coffeeheaven
materiały PR
Przepisy Gwiazdorska obsada w coffeheaven
W kawiarniach coffeeheaven ruszyła pyszna akcja 'Summer with stars'. Oprócz smakowitych nowości - tzw. wschodzących gwiazd, takich jak raspberry island – malinowy froothies czy lime and pink grapefruit soda – orzeźwiający napój o smaku cytrusów, powróci długo wyczekiwana przez klientów coffeeheaven gwiazda - crunchy cookie frostito. Na smakoszy słodkości czekają również letnie debiutantki - trzy kolorowe babeczki. Kampania została podzielona na dwa etapy i potrwa do 3 września.
Katarzyna Mordalska
czerwiec 19, 2012

Lato na dobre zagościło do kawiarni coffeeheaven wraz z nową ofertą produktową „ 'Summer with stars '. Skąd taka idea? A to za sprawą prawdziwie gwiazdorskiej obsady produktowej, specjalnie dobranej z myślą o letnich potrzebach i preferencjach klientów. „Lato to bardzo szczególny okres, na który wszyscy czekamy z utęsknieniem. W coffeeheaven także przygotowujemy się intensywnie na jego powitanie. Pragniemy, aby w tym okresie nasze kawiarnie stały się ulubionym miejscem regeneracji i pobudzenia zarówno w te gorące jak i charakterystyczne dla polskiego lata chłodniejsze dni. Dla naszych klientów opracowaliśmy więc prawdziwe 'gwiazdorskie' letnie menu. Znajdą się w nim absolutne hity, takie jak  crunchy cookie frostito, które na prośbę, a nawet nie tylko prośbę, ale wręcz internetową petycję naszych klientów, ponownie wprowadzamy do menu. Nie zapomnieliśmy też o amatorach nowości, dla których przygotowaliśmy kuszące innowacje produktowe, które na pewno podbiją ich serca - mówi Dorota Szczerbicka, head of marketing CHI Polska SA.

Przeczytaj
kurs fotografii kulinarnej
Przepisy Jak zrobić ładne zdjęcia jedzenia?
W obecnych czasach jedzenie ma nie tylko smakować, ale także - poprzez podanie w apetyczny sposób - ma także wyglądać. Talerz powinien wabić kolorami i kształtem do... zrobienia zdjęcia i dopiero w dalszej kolejności do skosztowania. Jak fotografować jedzenie, by prezentowało się jak najlepiej?
Katarzyna Mordalska
wrzesień 15, 2015

Współczesnym światem rządzi kultura wizualna. Nic więc dziwnego, że duży naciska kładzie się na fotografowanie jedzenia - nie tylko na potrzeby profesjonalnych kampanii promocyjnych, ale także dla użytku własnego. W internecie pojawia się coraz więcej blogerów i vlogerów kulinarnych, którzy dzielą się swoimi przepisami, ale trend ten dotyczy nie tylko blogosfery. Swoimi popisami kulinarnymi coraz częściej dzielą się młodzi ludzie za pośrednictwem portali społecznościowych. Przyjdź i zobacz, jak dobrze sfotografować jedzenie! Dziś każdy może nauczyć się robić takie zdjęcia jedzeniu, aby widzowi ciekła ślinka. Już w przyszły weekend rusza pierwsza edycja Warsztatów Fotografii Kulinarnej , organizowanych przez Akademię Fotografii we współpracy z warszawską marką Batida , idealnym wręcz partnerem wydarzenia. Dla lokalu serwującego wykwintne wypieki z tradycyjnej belgijskiej czekolady, stawiającego na najwyższą jakość, bardzo istotna jest wizualna strona jedzenia. Mogłoby się zatem wydawać, że fotografowanie pięknych niczym dzieła sztuki ciast Batidy, jest łatwe. Jednak po kilku godzinach w wysokiej temperaturze lub przy ostrym świetle lamp studyjnych nawet najlepsze wypieki rozpływają się i przestają wyglądać apetycznie. Dzięki warsztatom poznamy tajniki fotografowania, które pozwolą nawet najmniej atrakcyjnym potrawom, jak karp w galarecie czy bigos, nabrać smakowitej formy. Organizatorem warsztatów jest Akademia Fotografii. Są one kierowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów. Zajęcia poprowadzi Rafał Meszka, fotograf współpracujący m.in. z magazynem KUKBUK, specjalizujący się w fotografii kulinarnej, laureat m.in. Grand Press Photo i National–Geographic/MSZ. Partnerem wydarzenia jest, przeżywająca swój jubileusz 25-lecia na polskim rynku, Batida. Cukiernia przygotuje słodkie i słone propozycje do dyspozycji uczestników kursu. Więcej o...

Przeczytaj