klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
masy krówkowe helio
materiały PR
Przepisy

Wielkanocny niezbędnik Helio na Wielkanoc

Marka Helio to pomocnik każdej pani domu! Zwłaszcza w okresie przedświątecznym, kiedy każda minuta w kuchni jest "na wagę złota", z pomocą przychodzą nam produkty rodzimego i uznanego producenta bakalii. Owoce suszone, orzechy, płatki migdałowe, polewy i dekoracje czekoladowe, skórka pomarańczowa czy masa krówkowa to tylko niektóre pozycje z bogatej oferty Helio...
Katarzyna Mordalska
kwiecień 04, 2014

Masy krówkowe Helio – charakteryzują się słodkim smakiem oraz kremową konsystencją, dzięki którym masa łatwo się rozsmarowuje. Idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast, mazurków i babek, oraz z powodzeniem można nimi zastąpić polewę na świątecznym serniku lub makowcu.

masy krówkowe helio

Masy krówkowe dostępne są w sześciu apetycznych smakach: tradycyjnego kajmaku, mlecznej czekolady, kokosu, pysznych orzechów, aromatycznej kawy, kremowego advocata. Masy krówkowe HELIO są od razu gotowe do użycia i  nie wymagają gotowania.

polewy helio

Polewy i dekoracje HELIO - to innowacyjne, ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek. Polewa w takiej postaci jest łatwa i  szybka w użyciu, umożliwia także dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis, np. "Wesołych Świąt". Polewy HELIO dostępne są w czterech wariantach smakowych: o smaku czekolady mlecznej, deserowej, białej oraz toffi.

owoce helio

Skórka pomarańczowa i skórka cytrynowa Helio są wręcz stworzone do świątecznych wypieków. To nieodłączny element smakowy i dekoracyjny wielu mazurków i bab wielkanocnych. Przydadzą się również przy innych wypiekach np. keksach, sernikach, piernikach, czy makowcach.

Orzechy włoskie Helio stanowią wyśmienity dodatek do świątecznych wypieków. Można je dodawać do makowca, mazurka, keksu i ciasta orzechowego z miodem. Z powodzeniem sprawdzą się także jako dekoracja dla małych świątecznych ciasteczek, tak uwielbianych przez wszystkich domowników.

Orzechy laskowe Helio - można dodawać  je do świątecznych ciast, makowców, czy rogalików z nadzieniem orzechowym, można także ozdobić nimi kruche ciasteczka. Rozgniecione orzechy laskowe natomiast doskonale wzbogacą smak świątecznych sosów i mięs, np. rolady z indyka lub pieczeni wołowej.

Marka Helio oferuje w swoim asortymencie również wszystkie pozostałe bakalie, które cieszą się szczególną popularnością w okresie około-wielkanocnym

Masy makowe Helio stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również bakaliom, rodzynkom, skórce pomarańczowej i miodowi.

Masa makowa Helio ma odpowiednio gęstą konsystencję, nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi  gotowe nadzienie do ciasta. Masa makowa Helio stanowi doskonałą bazę dla makowców, mazurków i ciast drożdżowych.

Ceny:

  • Masy krówkowe Helio - ok. 6-7zł/400g
  • Masa makowa Helio (800g/850g/900g) – ok. 7-9 zł
  • Polewy i dekoracje Helio - ok. 3,5 zł/ 100g
  • Mix keksowy helio New Line - ok. 3,5 zł/ 100g
  • Skórka pomarańczowa Helio New Line - ok. 3 zł/ 100g
  • Skórka cytrynowa Helio New Line - ok. 3,5 zł/ 100g
Komentarze
produkty lidl na wielkanoc
materiały PR
Przepisy Wielkanocna Cukiernia Lidla zaprasza na przedświąteczne zakupy
W ramach Wielkanocnej Cukierni Lidla w sklepach Lidl pojawiło się prawdziwe bogactwo przypraw i dodatków oraz akcesoriów do pieczenia, dzięki którym świąteczne wypieki będą pyszne, a ich przygotowanie zamieni się w słodką zabawę!
Katarzyna Mordalska
kwiecień 04, 2014

1. Naturalne kakao Ma bardzo wiele właściwości odżywczych korzystnych dla organizmu. Jest niezbędnym składnikiem wielu popularnych ciast i deserów. Rozpuszczone w ciepłym mleku z dodatkiem cukru świetnie sprawdzi się jako rozgrzewający, słodki napój. Cena : 4,85 zł/ 1 opak. 2. Laski cynamonu Doskonale nadają się do przyprawiania i marynowania. Aby potrawy nabrały aromatu i smaku, należy pozostawić w nich laski cynamonu na kilka minut, a przed spożyciem przygotowanych dań je usunąć . Laskę cynamonu warto także zetrzeć na tarce prosto do przyrządzanej potrawy, wówczas wydobędzie się wspaniały aromat, który nada całości wybornego smaku. Można nim również przyprawiać herbatę, kawę, mleko, grzane piwo lub wino oraz poncze.  Piękny zapach cynamonu dodatkowo wpływa na dobry nastrój! Cena :   2,99 zł/ 1 opak. 3. Wiśnie do dekoracji Doskonale nadają się do ozdobienia każdego ciasta. To również idealny dodatek do deserów lodowych. Cena: 3,99 zł/ 1 opak. 4. Twaróg sernikowy To podstawowy składnik popularnych serników, bez których nie może obejść się żadne polskie święto. Gotową masę serową wystarczy uzupełnić o swoje ulubione dodatki (np. rodzynki) i cieszyć się smakiem tradycyjnego ciasta. Do masy nie trzeba dodawać masła ani margaryny.   Cena: 7,95 zł/ 1 opak. 5. Laska wanilii burbońskiej Prosto z Madagaskaru to wyjątkowy dodatek wielu wypieków, deserów oraz kremów i lukrów o słodkim zapachu. Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który łatwo wydobyć przekrawając ją na pół i oddzielając miąższ za pomocą noża. Cena: 4,99 zł/ 1 opak. 6. Zabawne figurki dekoracyjne z cukru są idealną ozdobą muffinek, ciasteczek i tortów. Z pewnością zadowolą najmłodszych miłośników wypieków – dzieci za ich pomocą mogą dowolnie dekorować swoje ulubione smakołyki.  Cena: 6,99 zł/ 1 opak. 7....

Przeczytaj