klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
winiary pomysł na
materiały PR
Przepisy

Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią

Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią – to innowacyjny i wyjątkowo prosty sposób smażenia, dzięki któremu przygotujesz soczyste i pyszne mięso z patelni bez dodawania tłuszczu podczas smażenia w zaledwie 10 minut.
Katarzyna Mordalska
październik 13, 2014
winiary pomysł na

Jak przenieść smaki słonecznej Italii do naszej kuchni? To proste! Z nowym Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią przygotujemy smaczne mięso, które dzięki połączeniu smaku suszonych pomidorów i bazylii nabierze oryginalnego, włoskiego charakteru. Tak przyrządzony kurczak w mgnieniu oka zniknie z talerza każdego domownika!

Papirus to rewelacyjny sposób smażenia, który pozwala w kilka chwil przygotować pierś kurczaka na obiad. Wystarczy lekko ją rozbić i usmażyć na patelni w pergaminie bez dodawania tłuszczu - 5 minut z każdej strony i gotowe! To idealne rozwiązanie na smaczny, a zarazem szybki obiad.

Tak przygotowanego kurczaka możemy podawać z ryżem, ziemniakami i surówką - komponując pełnowartościowy obiad, który z pewnością posmakuje całej naszej rodzinie! Aromatyczne mięso przygotowane z Winiary Papirus Pomysł Na… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią to także idealny dodatek do sałatek, tortilli czy placków ziemniaczanych.

Przygotowaną w ten sposób pierś możemy również pokroić w paski i podawać w formie przystawki z dipem, lub wykorzystać do przygotowania pysznej, włoskiej sałatki. Wystarczy do kurczaka dodać oliwki, sałatę, pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną, czerwoną cebulkę, wszystko polać oliwą z oliwek, przyprawić do smaku i gotowe!

Cena: ok. 2,99zł

Komentarze
przyprawa kamis grill
materiały PR
Przepisy Nowe przyprawy Kamis Grill Mates
Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014

Karkówka Montreal Steak Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak , która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb. Skrzydełka Brown Sugar Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar . Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny. Ryba Mojito Lime Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu. Kurczak Smoky Texan Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan . W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i...

Przeczytaj
zakupy
Fotolia, materiały PR
Przepisy 12 nowości kulinarnych października, które warto wypróbować
Co nowego pojawiło się w tym miesiącu na sklepowych półkach oraz w ofertach kawiarni i sklepów? Sprawdźcie 12 nowości kulinarnych października!
Katarzyna Mordalska
październik 30, 2015

Nowe smaki dżemów Łowicz Na półki sklepowe trafiły właśnie trzy nowe rodzaje dżemów Łowicz: z owoców czarnego bzu, z czerwonej porzeczki oraz ze śliwek mirabelek. Nowa linia dżemów ma charakter limitowany, dostępne będą tylko przez krótki okres, do wyczerpania zapasów – dlatego warto sięgnąć po nie jak najwcześniej i na nowo odkrywać smaki z dzieciństwa! Dżemy Łowicz z edycji limitowanej dostępne są w słoiczku 280g w cenie standardowych dżemów ok. 4,00zł. Słodkie nowości od Goplany Marki Goplana i Grześki po raz kolejny zaskakują ciekawymi nowościami. Na sezon jesienno-zimowy przygotowały limitowane czekolady z nadzieniami pralin Solidarności oraz wafelki Grześki w posypce.  Standardową ofertę Goplany uzupełniają nowe czekolady z nadzieniami popularnych pralin Solidarności: Śliwka Nałęczowska i Pistachio . Limitowaną propozycję marki Grześki stanowi wafelek z kremem o smaku czekoladowym, posypany orzeszkami arachidowymi w czekoladzie. Cena: 3,48zł za 90g czekolady i 1,09zł za 35g wafelka Vibe chill – relaxation tea drink Vibe chill – relaxation tea drink to zbawienie w puszce dla wszystkich zestresowanych, ale także dla tych, którzy szukają oryginalnych, naturalnych smaków i zdrowego orzeźwienia. Nowy napój relaksacyjny Vibe Chill to kolejna oryginalna odsłona marki Vibe. Oparty na naturalnych ekstraktach ziół i zielonej herbaty Vibe chill poprawia nastrój i przynosi ukojenie. Vibe chill dostępny jest w trzech wyrafinowanych odcieniach relaksu: pomarańcza – melisa, mięta – czarny bez oraz chmiel – trawa cytrynowa. Cena: 3,49zł za 250ml Pistacje prażone Helio Natura bez dodatku soli Ze względu na to, że w naszej diecie coraz częściej zwracamy uwagę na jakość produktów i ich wpływ na nasze zdrowie, marka Helio wychodzi naprzeciw oczekiwaniom. Pistacje prażone HELIO Natura bez...

Przeczytaj
Qurrito KFC
materiały PR
Przepisy Długo oczekiwany powrót legendy - Qurrito znowu w KFC!
Są rzeczy, których nie da się zastąpić i których za nic nie chcielibyśmy zmienić. Jeansy, lenonki, trampki, filmy w Robertem De Niro to ikony, które są zawsze na topie. Do grona legendarnych idoli dołączyło także Qurrito, które niezmiennie od 2010 roku, zachwyca swoich fanów niepowtarzalnym smakiem. Już niedługo w całej Polsce miłośnicy Qurrito, będą mogli cieszyć się nim w każdej restauracji KFC. Legenda powraca 15 kwietnia.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 15, 2014

Qurrito, jako jeden z nielicznych produktów doczekał się swojego fanpage’u na Facebooku, który ma prawie 2 tysiące fanów. Rok 2010, Qurrito pojawia się w menu KFC. Od razu skupia na sobie uwagę klientów i szybko podbija ich serca, a przede wszystkim kubki smakowe. Niestety Qurrito było tylko propozycją tymczasową, więc ku niezadowoleniu jego smakoszy, po kilku tygodniach zniknęło z menu. Wtedy fani prawdziwego kurczaka w meksykańskim stylu zbuntowali się! Powstał fanpage, na którym żądano jego powrotu : „gdzie jest qurrito? GDZIE JEST QURRITO??’, „Ja też chcę. Najlepsze co było do tej pory w KFC” – krzyczały posty na Facebooku. Wielu fanów chciało znów poczuć smak Qurrito i próbowało swoich sił w kuchni: „Zrobiłem sobie dziś na śniadanie (pierś kurczaka[filet], ser żółty, sos barbecue i tortilla pszenna). Polecam pomysł”, ale to nie to samo. Dla fanów dobrego smaku, mamy dobre wieści. Legendarne Qurrito powraca! Qurrito jest odpowiedzią na meksykańskie danie Quesadilla, więc to doskonała propozycja dla fanów nieco ostrzejszej kuchni. Soczyste, pikantne, całe kawałki prawdziwego kurczaka, w towarzystwie wyrazistego, ciągnącego się sera Cheddar, polane charakterystycznym sosem BBQ zostały zapieczone w czterech smakowitych trójkątach delikatnej, pszennej tortilli. Qurrito jest tak pyszne, że nie będziesz chciał się nim dzielić!

Przeczytaj
minikebaby
materiały PR
Przepisy Przepisy na ostre potrawy z sosami Tarsmak
Miłośnicy ostrych przypraw nie wyobrażają sobie kuchni bez pieprzu, chili czy tabasco. Sprawiają, że dania nabierają niezwykłej wyrazistości a dodatkowo pikantne jedzenie ma szczególną moc – wpływa korzystnie na nasze zdrowie. Postawmy więc na ostrą kuchnię, by ustrzec się przeziębień!
Katarzyna Mordalska
listopad 27, 2012

Minikebaby na ostro Składniki: ½ kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 jajko 1 średnia cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 3 łyżki oleju sól, pieprz, majeranek, ostra papryka do smaku Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i smażyć jeszcze przez chwilę, by mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, wbić jajko, przyprawić i dokładnie wyrobić. Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji. Porcje uformować w zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków. Minikebaby smażyć na oleju ok. 20 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak. Tortilla z kurczakiem Składniki: 4 placki tortilli 300 g fileta z kurczaka 4 liście sałaty strzępiastej 12 plastrów pomidora 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 średnia marchewka por (biała część) sól, pieprz do smaku Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak, położyć sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz sosem i zwinąć w rożek. Wątróbki drobiowe w boczku Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 12-14 cienkich plasterków boczku wędzonego parzonego 12-14 sztuk śliwek suszonych bez pestek olej do smażenia Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak Wątróbki oczyścić i podzielić na średniej wielkości cząstki. Każdą cząstkę wątróbki zawinąć w plasterek boczku i spiąć wykałaczką. Do każdej...

Przeczytaj