klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
zupa poltino
Przepisy

Zupy mrożone Poltino – 8 smaków!

Zupy mrożone Poltino to danie gotowe w 10 minut! Są z warzyw w 100% i pochodzą z polskich upraw. Wypróbuj wszystkie smaki!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 02, 2014

Dzięki zupom mrożonym Poltino można mieć w zasięgu ręki aż 8 smaków – na życzenie domowników!

Są pyszne, pełne wartościowych mieszanek warzyw w 100% z polskich upraw i gotowe zaledwie w 10 minut – takie rozwiązanie doceni każda zabiegana pani domu, która nie zawsze ma czas na zakupy świeżych warzyw na bazarku, czyszczenie, obieranie, siekanie i pracochłonne gotowanie tradycyjnych wywarów.

poltino

Zamrożoną zawartość opakowania wystarczy wsypać do 1-1,5 litra gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej lub do wywaru z mięsa bądź łyżki zdrowej oliwy i gotować ok. 10 minut. Pod koniec gotowania można doprawić tak, jak lubi rodzina.

Każdy talerz warto wzbogacić kleksem kwaśnej śmietanki lub łyżką naturalnego jogurtu. Ugotowaną zupę można również zmiksować i podawać jako krem, obficie obsypaną świeżą natką pietruszki lub koperkiem, z dodatkiem grzanek lub obsypaną tartym serem.

Happy detoks: zupa krem z cukinii z kokosem

Zupy Poltino to 8 pysznych smaków:

  • Zupa babuni
  • Zupa grzybowa
  • Zupa ogórkowa z koperkiem
  • Zupa brokułowa
  • Barszcz ukraiński
  • Zupa jarzynowa „9”
  • Zupa pieczarkowa
  • Zupa kalafiorowa z koperkiem

Cena: od ok. 3-6,50zł

Komentarze
gotowanie na parze jan niezbędny
materiały PR
Przepisy Nowość od Jana Niezbędnego - torebki do gotowania na parze w mikrofali!
Torebki Jana Niezbędnego do gotowania na parze w mikrofali to sposób na smaczny, ale i przede wszystkim zdrowy posiłek dla całej rodziny!
Katarzyna Mordalska
październik 11, 2012

W Torebkach do gotowania na parze Jana Niezbędnego można ugotować praktycznie każdy produkt – od świeżych warzyw i owoców po ryby, również mrożone. Tak przygotowane produkty posiadają więcej wartości odżywczych niż te gotowane w tradycyjny sposób. Do tego zachowują swój naturalny kolor i aromat. Wszystko to w niezwykle krótkim czasie – w zależności od rodzaju produktu w 2 do 8 minut . Torebki Jana Niezbędnego doskonale sprawdzą się w każdej kuchni, zwłaszcza gdy brakuje czasu na gotowanie, a chcesz się zdrowo odżywiać. Cena torebek Jan Niezbędny do gotowania na parze w mikrofali: 8zł / 10szt.

Przeczytaj
dynia hortex
Przepisy Mrożona dynia w kostkach Hortex
Pyszna zupa dyniowa lub placki z dyni zimą? Do tej pory mogliśmy jedynie o tym pomarzyć. Hortex postanowił wydłużyć sezon na dynię wprowadzając mrożoną dynię w kostkach w limitowanej, zimowej ofercie. Produkt idealnie nada się nie tylko do tradycyjnych dań z dyni, ale również do przetworów takich jak konfitura z dyni.
Katarzyna Mordalska
listopad 07, 2013

Dynia jest jednym z najbardziej znanych warzyw na świecie. Można ją spotkać wszędzie oprócz Antarktydy. Jest doskonałym źródłem magnezu, żelaza, fosforu, manganu i witaminy E oraz niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W porównaniu ze świeżą – mrożona dynia w kostkach Hortex ułatwia oraz skraca czas przygotowania dań, a do tego dostępna jest także po sezonie. Można ją zastosować na wiele różnych sposobów – doskonale sprawdzi się do przygotowania sosów, zup-kremów, ciast, placków, makaronów oraz zapiekanek. Cena:   4.20zł/ 450g Konfitura dyniowa z nutą pomarańczy – przepis Składniki: dynia w kostce Hortex, 2 pomarańcze, 1 szklanka cukru żelującego, 3-4 goździki, ½ łyżeczki cynamonu. Przygotowanie: Pomarańcze dokładnie umyj w ciepłej wodzie. Zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do dyni razem z przyprawami i gotuj na małym ogniu 15 minut. Następnie dodaj cukier i gotuj kolejne 5 minut. Konfiturę przełóż do słoików, zakręć i odwróć do góry dnem. Gotowe!

Przeczytaj
serek piątnica
Przepisy Milandia Ogród Smaków - sery twarogowe z mascarpone w plastrach
Sery Milandia Ogród Smaków produkowane przez OSM Piątnica, to jedyne na rynku sery w plastrach, których głównym składnikiem jest ser mascarpone. Możesz dodawać je do kanapek, ale również świetnie uzupełnią gorące tosty czy sałatki. Poznaj 4 wyjątkowe smaki sera Milandia!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 24, 2013

OSM Piątnica proponuje sery twarogowe Milandia Ogród Smaków w czterech oryginalnych wariantach. Odpowiednio skomponowane z warzywami, przyprawami i ziołami, sery twarogowe będą idealnym dodatkiem do dań inspirowanych kuchnią z całego świata. Kształt plastrów sprawia, że doskonale nadają się do przygotowania na przyjęcia ciekawych przystawek, nie tylko w formie kolorowych i estetycznie wyglądających kanapek, ale także w wielu innych dowolnych kompozycjach. W daniach i na kanapkach kuchni śródziemnomorskiej sprawdzi się ser Milandia Ogród Smaków z papryką, pomidorem i bazylią. W jednym plasterku Piątnica połączyła składniki, za które szczególnie cenimy włoską kuchnię. Smak tego sera docenimy zwłaszcza w nadchodzącym sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych ziół i warzyw jest utrudniony. Klasyczny, delikatny śmietankowy wariant przypadnie do gustu zwolennikom naturalnych produktów bez dodatków . Zawartość kremowego mascarpone i wygodna forma podania – gotowe plastry na tacce – sprawiają, że ser idealnie nadaje się do zapiekania. Można też zastąpić nim mozzarellę w sałatkach lub podać jako przystawkę z dodatkiem rukoli, oliwek i kaparów. Amatorzy tradycyjnych polskich smaków docenią ser Milandia z cebulką szalotką i ziołami . Plasterki ziołowego, aromatycznego sera doskonale sprawdzą się na kanapkach oraz tostach. Cebula szalotka jest specyficzną odmianą cebuli, która w smaku przypomina cebulę zwyczajną, ale jej aromat jest delikatniejszy i bardziej złożony. Ostatni, najbardziej egzotyczny w smaku, ser twarogowy w plastrach Piątnicy to wariant z różowym pieprzem brazylijskim . Różowy pieprz jest lekko pikantny, słodkawy, łagodniejszy i bardziej aromatyczny od czarnego. Dekoracyjny kolor sprawia, że jest idealny do ozdabiania potraw. Ser Milandia podany jest w funkcjonalnym opakowaniu typu otwórz-zamknij , w którym znajduje...

Przeczytaj
panierowany brokuł
materiały PR
Przepisy Chrupiąca nowość od Aves - brokuł w panierce!
Pyszny, chrupiący brokuł w złocistej panierce to smakowita nowość firmy Aves.
Katarzyna Mordalska
październik 04, 2012

Brokuły powinniśmy jeść jak najczęściej, gdyż zawierają mnóstwo wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych. Nowość Aves - brokuł panierowany - to nie tylko smaczne ale i zdrowe danie. Kawałki starannie wybranych warzyw obtoczone zostały chrupiącą, złocistą panierką, która w połączeniu z soczystym, zielonym brokułem tworzy pyszną, pachnącą, i apetyczną propozycję kulinarną. Brokuł panierowany Aves to głęboko mrożone danie, w skład którego wchodzi w 85 % brokuł, i w 15 % delikatna panierka, gotowe  do spożycia po kilkuminutowej obróbce termicznej. Po usmażeniu na rozgrzanym oleju w temperaturze 150 °C- 160 °C przez około 4 – 5 minut można podawać go jako przekąskę lub dodatek do innych potraw. Cena brokułu w panierce Aves: 5,50zł / 400g

Przeczytaj