Reklama

Reklama

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 1 pęczek botwinki
  • 2 marchewki
  • 5 małych ziemniaków
  • sok z połowy cytryny lub z całej limonki
  • garść posiekanej kolendry lub natki pietruszki
  • pół łyżeczki kuminu (opcjonalnie)
  • puszka mleka kokosowego
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Botwinkę dokładnie płuczemy, obieramy buraczki, a liście drobno siekamy.W bulionie warzywnym gotujemy pokrojone w kostkę marchew i ziemniaki. Po 15 minutach dodajemy także botwinę.Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy mleko kokosowe, a następnie sok z cytryny, posiekaną kolendrę i przyprawy.

Wypróbujecie przepis na orientalną botwinkę? :)

Reklama

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Kitchen Vibe.

Zobacz także przepis na pastę z ciecierzycy oraz przepis na zupę z buraczków z białą fasolą.

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane