klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
ekspres do kawy GranBaristo Avanti Philips
materiały PR
Styl życia

Zrób pyszną kawę... za pomocą telefonu!

GranBaristo Avanti to połączenie nowoczesności i różnorodności smaków! Nowy ekspres marki Saeco możesz obsługiwać za pośrednictwem tabletu albo komórki, a różnorodność napojów kawowych jest tak duża, że przypadnie do gustu wszystkim użytkownikom. Sprawdź, co sądzi o nim nasza redakcja!
Magdalena Borucińska
styczeń 29, 2016
ekspres do kawy GranBaristo Avanti Philips
Wybrałyśmy idealną suszarkę do wszystkich rodzajów włosów!

Zrób kawę za pomocą telefonu!

Innowacje od dawna wyróżniały Philips i jej markę Saeco. Teraz przyszedł czas na zrewolucjonizowanie rynku ekspresów do kawy.  Elegancki GranBaristo Avanti to pierwszy na świecie wysokiej klasy w pełni automatyczny ekspres do kawy, którym użytkownicy dzięki łączu Blootooth mogą zarządzać tabletem z systemami iOS7, Android 4.4 i wyższymi.

ekspres do kawy GranBaristo Avanti Philips

Po pobraniu aplikacji na telefon lub tablet należy nawiązać połączenie z urządzeniem przez Bluetooth i można rozpocząć „zabawę w baristę”.

Aplikacja udostępnia szereg opcji, a na głównym ekranie mamy podane propozycje różnych kaw. Parametry każdej kawy możemy  dowolnie modyfikować i w ten sposób stworzyć swój ulubiony napój. Mamy możliwość zmiany mocy aromatu, ilość kawy i mleka, a w ustawieniach zaawansowanych temperaturę i smak.

Dzięki aplikacji mamy szybki dostęp do swoich ulubionych/zapamiętanych konfiguracji kaw i co najważniejsze, możemy zdalnie wydać polecenie ekspresowi zaparzenia jej.

Michał

18 pysznych kaw!

GranBaristo pozwala na przygotowanie aż 18 różnych napojów kawowych: od espresso, café crème, przez ristretto, cappuccino, latte macchiato czy café au lait, a łatwa w użyciu aplikacja Avanti powoduje, że wszystkie one są dostępne za dotknięciem palca! Zaawansowana technologia GranBaristo pozwala zdalnie regulować wszystkie parametry kawy jak: temperatura, moc, aromat, ilość kremy czy pianki mlecznej.

Za każdym razem GranBaristo oferuje prawdziwą włoską jakość kawy - ceramiczne młynki gwarantują zawsze idealny smak kawy, zintegrowany pojemnik na mleko zapewni idealną piankę, a bojler ThermoSpeed zadba, by perfekcyjna kawa powstała w krótkim czasie. Problemu nie stanowi też przygotowaniu kilku czy kilkunastu kaw pod rząd, dlatego śmiało można zapraszać gości.

Ulubioną kawę mieli przed zaparzeniem (to wielki atut ekspresu) i dostosowuje jej parzenie w zależności od stopnia intensywności, aromatu i mocy kawy, którą chcemy przygotować. Ustawienie tego jest banalnie proste! Dodatkowo ekspres zapamiętuje proporcje moich ulubionych kaw. Doskonale zintegrowany pojemnik, świetne spienianie mleka, dobra kawa. Zautomatyzowanie ekspresu bardzo ułatwia codzienne użytkowanie.

Iwona

Ekspres GranBaristo to nie tylko jakość, lecz także piękny wygląd ucieleśniający współczesny design, który zadowoli nawet największych estetów.

Do tej pory zostało wyprodukowanych jedynie 500 limitowanych i numerowanych sztuk GranBaristo Avanti - to maszyna naprawdę dla pasjonatów. Jego rekomendowana cena detaliczna wynosi 6999zł.

Zobacz super promocje w Media Markt

Styl życia Kawiarnia w domu – poznaj niezawodny sposób na dobre rozpoczęcie dnia
Zastrzyk energii na cały dzień, czyli dlaczego zainteresował mnie ekspres do kawy Philips 3200.
Materiał partnera
kwiecień 28, 2020

Mija piąty tydzień (poprawcie mnie, jeżeli się mylę, bo zaczynam tracić rachubę), odkąd większość z nas swoją pracę wykonuje z domu. Marzy wam się już powrót do firmy? Za czym tęsknicie najbardziej? Za codzienną rutyną? Za ludźmi? Nie uwierzycie, ale mi brakuje kawy. Tak, kawy! Dotychczas piłam ją tylko w pracy. Pierwszym, co robiłam przychodząc do biura, było zawsze uruchomienie ekspresu i rozmowy z zespołem przy kawie. Przez kwarantannę uświadomiłam sobie, że w domu też potrzebuję takiego urządzenia. W weekendy korzystam z tradycyjnej kawiarki. Natomiast na co dzień, szczególnie w obecnej sytuacji, kiedy ważna jest samodyscyplina i odpowiednie zarządzanie czasem, nie mogę pozwolić sobie na mielenie ziaren. Dlatego już po kilku dniach pracy zdalnej zaczęłam robić research automatycznych ekspresów do kawy. Jakie urządzenie warto według mnie wybrać i dlaczego polecam je także wam? Sprawdźcie koniecznie! Ekspres do kawy do domu - jaki wybrać? Wybór ekspresu idealnego wcale nie jest tak prosty, jak się wydaje. To wbrew pozorom skomplikowany proces, w którym pojawia się wiele pytań, dotyczących jego specyfikacji, dodatkowych funkcji i oczywiście wyglądu. Na kapsułki czy ziarna? Prosty, czy taki, który zaserwuje nam więcej niż klasyczne, małe espresso? No właśnie... Automatyczny ekspres do kawy Philips 3200 Po wielu dniach poszukiwań urządzenia idealnego i picia kawy, która niekoniecznie mi smakowała podjęłam decyzję: stawiam na ekspres automatyczny! Dlaczego? Po prostu uwielbiam urządzenia, które obsługuje się szybko, sprawnie, a przede wszystkim intuicyjnie. Automatyczne ekspresy właśnie do takich należą - mają wbudowane młynki, dlatego smakiem i aromatem świeżo zmielonej kawy można delektować się już po naciśnięciu jednego przycisku. Brzmi super, prawda? :) Automatyczny ekspres do kawy Philips 3200   to urządzenie tak dobre (albo nawet...

Przeczytaj
materiały PR
Styl życia Kawowe ABC - popularne rodzaje kawy
Sprawdź, jak właściwie przygotowywać popularne napoje kawowe, np. latte macchiato, cappuccino, americano czy café au lait i zachwyć się różnorodnością smaków, które możesz przygotować w swoim domu.
Materiał partnera
grudzień 07, 2017

Jeśli jesteś fanem kawy, dobrze wiesz, że ten magiczny napój niejedno ma imię. Parząc kawę w różny sposób i z różnym wykorzystaniem mleka jako dodatku, możesz otrzymać rozmaite zestawienia smakowe. Energetyczne espresso lub mocne ristretto naturalnie sprawdzi się o poranku, łagodniejsze americano będzie idealne na przerwę kawową, a cappuccino jako popołudniowa kawa. Sprawdź, czym różnią się popularne rodzaje kaw napoje kawowe, poeksperymentuj i znajdź swój ulubiony napój lub zachwyć swoimi umiejętnościami najbliższych. I już nigdy więcej nie popełnisz gafy i nie pomylisz latte macchiato i café au lait czy espresso lungo i double espresso. Kawy czarne Podstawnym napojem kawowym zdecydowane jest espresso. Powstaje ono w wyniku przepuszczenia niewielkiej ilości gorącej wody pod wysokim ciśnieniem przez powierzchnię odpowiednio zmielonej kawy. Najpopulraniejsza objętość espresso to ok. 30ml. Napój o podwójnie mniejszej objętości i podwójnej mocy to z kolei ristretto, czyli kawa przygotowywana w ekspresie ciśnieniowym tak jak espresso, ale przy użyciu mniejszej ilości wody. Ristretto jest zatem dużo bardziej skoncentrowane niż zwykłe espresso i pozwala wydobyć z małej filiżanki bardzo dużo smaku i aromatu. Espresso może wystąpić też w wariancie przedłużonym, tzn. espresso lungo. - Zamiast przerywać parzenie przy 30ml, w tym przypadku kontynuuje się je aż do uzyskania ok. 60ml, jednak nadal przy użyciu jednej porcji zmielonej kawy - mówi barista, Marcin Kozicki, Head Trainer Warsaw School of Coffee. Espresso lungo różni się jednak od double espresso, które jest przygotowywane z podwójnej porcji zmielonych ziaren kawy. Jego idealna objętość to ok. 60ml. Osoby, które lubią kawy bez mleka, ale wolą je w większej filiżance i łagodniejszym smaku, często wybierają kawy czarne o większej objętości, czyli americano i caffé crema. Czym się one różnią? Americano...

Przeczytaj
materiały PR
Przepisy Poznaj nowe oblicze kawy
Ciesz się szeroką gamą kawowych specjałów z nowego ekspresu Saeco PicoBaristo One Touch Milk Carafe.

Nowy kompaktowy ekspres Saeco PicoBaristo OTC HD8927/09 zapewnia możliwość przygotowania niespotykanie szerokiego wyboru napojów kawowych, zawsze ze świeżo zmielonych ziaren. Dzięki 11 łatwym przepisom na napoje kawowe – od espresso przez latte macchiato, ristretto, do miniaturowego cappuccino – ten stylowy, w pełni automatyczny ekspres do kawy umożliwia wyczarowanie napojów w stylu najlepszych baristów w wygodnym zaciszu własnej kuchni. Stwórz swoją własną idealną filiżankę kawy Poza pomysłami na łatwe przygotowanie szerokiej gamy kawowych napojów ekspres Saeco PicoBaristo OTC zapewnia możliwość dostosowania tworzonych napojów do gustu użytkownika i delektowania się prawdziwą włoską kawą o dowolnej porze dnia i w każdym nastroju. Inteligentny interfejs użytkownika zawiera 12 przycisków i duży wyświetlacz, który dzięki połączeniu tekstu – dostępnego w wielu językach – i ikon zapewnia sprawną obsługę urządzenia. Ponadto funkcja podświetlania intuicyjnie prowadzi użytkownika przez możliwości wyboru różnych rodzajów kawowych specjałów , wskazując tylko te przyciski, które należy nacisnąć dla danego napoju. Umożliwia to łatwe ustawienie preferowanej mocy naparu (w pięciu możliwych wariantach), temperatury i pojemności napoju . Ekspres zapamiętuje wybraną pojemność filiżanki dzięki funkcji Memo tak, aby w przyszłości każdy przygotowywany przez użytkownika kawowy specjał był zawsze dostosowany do jego gustu, bez konieczności ponownego zmieniania ustawień urządzenia. Poza tym każdy przygotowywany napój będzie ozdobiony warstwą mlecznej pianki, co jest możliwe dzięki wyjątkowej funkcji karafki na mleko wyposażonej w chronioną patentem technologię Latte Perfetto . Funkcja ta zapewnia dwukrotne spienianie mleka , a następnie precyzyjne układanie kremowej warstwy w szklance lub filiżance w odpowiedniej temperaturze. Natomiast funkcja Quick Clean...

Przeczytaj
kawa
Fotolia
Przepisy Cold Brew - kawa parzona na zimno hitem lata 2015!
Żar leje się z nieba i jedyne, o czym marzysz, to szklanka aromatycznej, mrożonej kawy? Cold Brew, czyli kawa parzona na zimno z pewnością ułatwi Ci jej przygotowanie. Przekonaj się, jak łatwo i niedrogo uzyskasz ten orzeźwiający napar w zaciszu własnego domu!
Sylwia Kazimierczuk
sierpień 07, 2015

Kawa parzona na zimno – DIY! Kluczem do przygotowania dobrej kawy jest wybór ziaren. Świeżo, grubo zmielona arabika zapewni idealny smak Twojego napoju. Poniżej znajdziesz sposób, jak krok po kroku przygotować Cold Brew . Potrzebne Ci będą: 4 szklanki wody 1,5 szklanki świeżo, grubo zmielonej arabiki duży słój filtr do kawy sitko spore naczynie Wlej wodę, wsyp kawę do słoika i dokładnie wymieszaj tak, aby ziarna powoli miękły. Jeżeli jesteś niecierpliwa i chcesz wcześniej cieszyć się smakiem kawy, pozostaw przykryty słoik w zaciemnionym miejscu na 12 godzin. Jednak jeśli umieścisz ją w lodówce na 24 godziny, kawa zyska słodszy i delikatniejszy smak. Włóż filtr do kawy w drobnym sitku i umieść nad sporym naczyniem. Powoli przecedź kawę przez filtr. Wykonaj tę czynność dwukrotnie. W ten sposób otrzymasz koncentrat. Koncentrat możesz przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Przed podaniem rozcieńcz według swoich upodobań. Jeżeli chcesz uzyskać mocniejszą kawę, wymieszaj koncentrat z wodą w stosunku 1:1. Ostatnio coraz częściej piję kawę "parzoną na zimno" czyli Cold Brew Coffee. Ma delikatniejszy smak, troszkę ziemisty, ale też wysłodzony, bez kwaśnego smaku i goryczy, dzięki temu kawa jest przez wielu smakoszy uznana również za dobrą dla osób z problemami żołądkowymi. Ale uwaga, taka kawa zawiera znacznie więcej kofeiny niż parzona na gorąco, więc niech nie myli jej delikatny smak. Figarro Naturalna słodycz kawy – korzyści płynące z metody Cold Brew Twoja ulubiona kawa zazwyczaj pozostawia posmak goryczki? Kwaskowy aromat psuje poranną chwilę przyjemności? Zapomnij, to już przeszłość! Metoda ta pozwala na uzyskanie delikatnej w smaku kawy, o lekko czekoladowo-orzechowej nucie smakowej. Warunkiem są odpowiednio zmielone ziarna oraz dwukrotne przecedzenie naparu, co sprawi, że Twoja kawa zachwyci Cię na nowo!...

Przeczytaj