![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomozcie?jakim cudem to moze byc ciaza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
BAN stały
|
yhym tak się tylko pytam
![]() A ile plemniki wytrzymują na powierzchni ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przejmuj sie , po prostu rozregulowalas sobie cykl, nie mozna przerywac brania tabletek, bo moze to grozic wlasnie rozregulowaniem cyklu ,a nawet krwotokiem, wiem z wlasnego doswiadczenia.Dwa tygodnie po test jest juz w miare wiarygodny, jak tylko bedzie mozliwosc uda sie do ginekologa, i powiedz o swoich objawach , o tym ze przerwalas branie tabletek i albo popros o zmiane albo zrezygnuj z tego swinstwa. Ja uwazam ze tabletki ntykoncepcyjne powinny byc soldinie dobrane,a nie przeisywane na chybil trafil.Bo skutki w zdrowiu kobiety moga byc oplakane. Moja ciocia malo nie umarla, gdyz zignorowala zle samopoczucie po tabletkach. A i uwazam tez ze jesli partner naprawde kocha dziewczyne i dba o jej zdrowie, nie pozwoli jej tego brac.Wlasciwie zalozona prezerwatywa , dobrej jakosci( nie jakies kioskowe czy z lidla czy nie wiem skad)przy odpowiednim nawilzeniu jest bardzo skutecznym srodkiem antykoncepcyjnym. Po co faszerowac sie chemia??
![]() |
#1204 |
Przyczajenie
|
masz racje, moj chlopak nie karze brac mi tych tabletek , prosil zebym je wyrzucila i nigdy wiecej tego nie brala, ale to ja sie boje, i tutaj chodzi o mnie. dawniej bralam tabletki ale na wyregulowanie okresu, jeszcze wtedy bylam dziewica , i to zarazem byly tabletki antykoncepcyjne. nic mi po nich nie bylo i czulam sie swietnie, moze te regulon sa zamocne, sama nie wiem. pojde i pogadam z moja ginekolog.Chce byc zabezpieczona na 2 sposoby,ze strony chlopaka i wlasnej, ale jezeli nie bede mogla brac tabletek to oczywiscie nie bede sie trula.Nie warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Marta zmartwiona
Jeśli założysz jeszcze jeden wątek z pytaniem czy mogłaś zajść w ciążę, zbanuję Cię za spamowanie forum. TYLKO w tym wątku pozwalamy zadawać takie pytania, więc szukaj odpowiedzi tutaj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeśli już MUSISZ spytać czy jesteś w ciąży - zrób to TUTAJ. Zbiorczy.
Ja się nie dziwię, że niektóre dziewczyny wezmą 3-4 tabletki i je odstawiają bo się czują okropnie. Rozumiem je. Ja ogólnie bóle głowy, dolegliwości żołądkowe od czegokolwiek znoszę bardzo źle, a jeśli miałoby to być od tabletek to też bym je odstawiła. Nie zdecydowałam się jeszcze na tabsy bo powiem szczerze, obawiam się tych skutków ubocznych przez to, że wszelkie dolegliwości znoszę bardzo ciężko. Ciągle się nad tabletkami zastanawiam, ale jak pomyślę, że skutki uboczne mają mi utrudnić codzienne funkcjonowanie, no to nie uśmiecha mi się to. Plastry mnie nie przekonują, bo widzę, ze wiele kobiet na nie narzeka bo się odklejają, a prezerwatywom nie ufam. Najlepiej to nie uprawiać sexu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Przyczajenie
|
witam Was.
może powiecie mi co sądzicie o moim "przypadku" ok. 19-20 sierpnia powinnam dostać okresu. i właśnie nie wiem czy to w ogóle okres... już jakieś 5-6 dni mam brązowe plamienia tak jakby trochę połączone z krwią (zawsze miałam brązowe plamienia jakieś 2-3 dni a potem normalnie czerwono). teraz trochę się martwię bo czerwonego nie widać, brzuch pobolewał mnie wcześniej tak samo jak i piersi, teraz już nie ![]() nie wiem co myśleć? czy czekać na okres? czy to był/jest okres? czy może ciąża? (choć ciążę raczej wykluczam, ale zaznaczam raczej) co o tym myślicie? miała któraś z Was podobnie? proszę o odpowiedzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
A zabezpieczałas sie ?
Takie plamieia w ciazy e sie zdazaly . Ale jesli wykluczasz no to moze porostu taki miesiac . . |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Przyczajenie
|
Witam! W 24 dniu cyklu mojej dziewczyny uprawialismy petting. Miała w majtkach piasek i go otrzepała. Mogła dotknąć warg sromowych, na palcach mogły być niewidoczna ilość plemników. Dzisiaj jest 30 dzien cyklu a ona nadal nie ma miesiączki. Myślicie, ze moze być w ciąży? Ja wiem, że to żenujące ale się martwie... Pozdrawiam i dziękuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
<sciana>
Przyłoz jej komputer do brzucha . Zrobiee USG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
w 3 dzien miesiaczki za zazwyczaj mam 7 dni mój chłopak miał suchego członka po czym wlozyl i wylozyl to trwalo z 3 sek. NAPEWNO NIE WIECEJ! czy jest mozliwosci zajscia w ciaze?? pozniej sie kochalismy po okresie ale z prezerwatywa zawsze tak robimy. mam wrazenie jak bym miala wiekszy brzuch ... nie wiem czy to przez jedzenie:Pktore pochlaniam mimo ze jestem szczupla ;PP ale duzo jem ;P nie tylko po wspolzyciu ale i przed okresem i po okresie i w czasie..Mój chłopak mówi mi ze mam sie nie martwic bo potoczna gumka nie pekla. ani sie nie zsunela zreszta sprawdzamy zawsze po stosunku. a brzuch wydaje mi sie wiekszy. ale wyglada mi to na tluszcz niz bardziej na ciąże bo jest miękii. a w ciazy jest twardy... Pomozcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
BAN stały
|
Cytat:
eh, nie, jest bardzo mała możliwość ciązy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie z tym potworem
![]()
#1215 |
Zakorzenienie
|
?
![]() A czy nie lepiej zrobić sobie test lub isc do lekarza niż zadawać takie pytania na forum? Nie mamy kurcze USG w komputerze czy testów ciążowych online by jasno stwierdzic "tak jestes w ciaży" lub "nie,nie jestes".. Niektóre pytania to równo zwalaja z nóg.. No chyba,ze chodzi w tym o wspólne domyslanie sie.. ![]()
#1216 |
Wtajemniczenie
|
Heheh zabawny wątek
![]() ![]() ![]() Lena, jak to nie mamy testów online? ![]() ![]() Instrukcja obsługi. 1. przyłóż do zielonego kwadratu na ekranie duży palec lewej ręki. 2. Potrzymaj 1-2 min. 3. Jeśli kwadrat zmieni kolor na czerwony - jesteś w ciąży, jeżeli na niebieski - nie jesteś. A teraz najlepsze. Wypróbowałam ten test. JESTEM W CIĄŻY. ![]() ![]() ![]() A teraz mam do Was pytanie, bo skoro już jestem w ciąży, bardzo mnie niepokoi kto jest ojcem/matką mojego dziecka. Kogokolwiek ojcostwo wykluczam, więc pozostaje możliwość że moje dziecko ma drugą matkę. Czy matką mojego dziecka może być kumpela, która dała mi buzi w policzek, a dokładnie to tak 'w powietrze'? Pani na środowisku nam nie mówiła, czy prawdopodobne jest zajście w ciąże w taki sposób, ale ja się jednak boję ![]() ![]()
"Wiesz, mam ochotę pokazać ci zdjęcia z poprzednich wakacji. (...) Wiesz co było najgorsze? Poranki. Za każdym razem, gdy się budziłam wyobrażałam sobie, że całujesz mnie w kark, a wtedy dreszcze przechodzą moje ciało. Ciebie tam nie było, nie całowałeś mnie, a jednak czułam dreszcze."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
ja przyłożyłam do tego palec i wyszło,że niebieski czyli zgodnie
z prawdą hahahahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ah.. i gratuluję..napiszesz za jakiś czas czy bedzie to chłopiec czy dziewczynka. ![]() a... zeby nie bylo,palec przyłożyłam i wyszło,ze nie jestem zaciążona.. ![]() ![]()
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Ale żeby było jeszcze lepiej ja nie przyłożyłam nic i mi wyszło że jestem
![]() ![]()
#1220 |
Zakorzenienie
|
W sumie nie wiem,ze czemu tak chichoczecie. Po to jest ten watek, ja nazwa wskazuje. Nawet nie po to,zeby dowiedziec sie,czy jest sie w ciazy,ale moze sie jakos pocieszyc,ze sie nie jest(badz jest)
Nie wiem po co wchodzic w watki,ktore was nie interesuja. BO wystarczy spojrzec na tytuł watku, i przegladac dalej w poszukiwaniu czegos bardziej interesujacego. Nie ma to jak przymadrowate panny szydzace z innych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Przymądrowate panny szydzące z innych? A kto tutaj szydzi? Zauważ że za każdym razem jak ktoś pyta to dostaje odpowiedz. A między pytaniami nie możemy rozwinąć jakiegoś pobocznego tematu? teraz np związanego z testem on-line?
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Czyli nikt nie odpowie "przymądrawej pannie" kto jest ojcem/matką mojego dziecka?
![]() ![]() ![]()
"Wiesz, mam ochotę pokazać ci zdjęcia z poprzednich wakacji. (...) Wiesz co było najgorsze? Poranki. Za każdym razem, gdy się budziłam wyobrażałam sobie, że całujesz mnie w kark, a wtedy dreszcze przechodzą moje ciało. Ciebie tam nie było, nie całowałeś mnie, a jednak czułam dreszcze."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te drugie jest bardzo prawdopodobne. Co do testu to gdy przyłożyłam palcec wyszlo że jestem w ciąży a gdy odświeżyłam stronę i nie przyłożyłam nic wyszło, że nie jestem ![]() ![]() Więc wezmę z Ciebie przykład i włączę Chipina, zatopię się w świecie bawełnianych swetrów i szalików (choć za oknem powinno być lato, idę pod okno , sprawdzam - pada deszcz, pogoda typowo jesienna, więc gdzie ja kurde wychodziałam w taką pogodę żeby zajść w ciążę ? Dobra, odchodzę od okna, siadam znów do komputera . Dodam że zahaczyłam nogą ob klamkę od pawlacza . Aby to nie miało złego wpływu na moje dziecko ) i będe czekać na rozstrzygnięcie tej bitwy ./ ![]() ![]() I duże prawdopodobnieństwo jest, że skoro się znamy to może mamy ze sobą dzieci, bliźniaki ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
BAN stały
|
sama jesteś potwór wieśniaku Ty
![]() Co do wątku, to myśle, że dziewczyny pisza tu bardziej żebyśmy je uspokoiły, niż wyrażały fachową opinie (bo cóż lekarzami nie jestesmy, a sytuacje znamy tylko oględnie z tego co nam dziewczyny piszą). Tak wiec to jest bardziej "watek nadziei" niz fachowe porady, bo tak naprawde nie jestesmy w stanie takich tu udzielić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie tyle przemądrzałe, co ubawione sytuacją ![]() Poniekąd to rozumiem, sama raczej ni umieścilabym takiego wątku, bo po pierwsze zabezpieczam sie naprawde porządnie, zapisuje sobie kazdą miesiączke żeby nie było problemu, kiedy mam podejrzenie ciąży(miałam raz taką sytuacje) czekam spokojnie, aż mina te 2 tygodnie czy coś i ide po test. Co do pocieszania. Przepraszam, nie zauwazyłam zadnych oznak, raczej suche rzeczowe odpowiedzi "tak mozesz byc w ciąży" albo "nie, to małoprawdopodobne". Takze widze pewną bezsensowność tworzenia takich tematów, ale skoro niektórym osobą są one potrzebne to nie mam nic przeciwko. A że dziewczyny zazartowały nie powinno Cie aż tak oburzac, bo zdaje sie Ty nie zakłądałaś żadnego wątku o domniemanej ciązy, a dziewczyny które zakładały jakoś nie mają do nich pretensji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja tak nie uważam, takie dziewczyny raczej szukają poparcia, że może jednak to nie ciąża. Bo powiedz gdybyś Ty miała taką sytuacje, bardziej byś uwierzyłą testowi, czy też jakieś dziewczynie z forum? Napewno chcą usłyszeć że to na bank nie jest ciąża, ale myśle że mają na tyle rozumu, ęby widzieć że nasze opinie są conajmiej bardzo ogólne i wywnioskowane tylko z tego co ona napisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tytuł brzmi tak na .. polski :jeżeli chcesz wiedzieć cyz jesteś w ciąży to się zapytaj na tym wątku . ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Wtajemniczenie
|
xxSmutnaxx, Ola, nie kłócić mi się tu, przemądrzała dziewczynka zabrania
![]() ![]() Mnie też to bawi, że ludzie nie mający pojęcia o seksie zaczynają się w to bawić. Ehm. Nikt nie jest wszystkowiedzący, no ale to że przez połykanie się nie zachodzi to ludzie decydujący się na rozpoczęcie współżycia powinni wiedzieć. A jak nie wiedzą to powinni się zastanowić, czy są wystarczająco dojrzali na seks. Bo 15 lat to chyba trochę za wcześnie. No ale każdy ma swój rozum i swoje racje. Taaak, tylko niech kiedyś jakaś dziewczyna coś napisze o swoim problemie, Wy powiecie że nie jest w ciąży a ona faktycznie będzie ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.