Ślub w rozmiarze XL - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 08:39   #601
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Ślub w rozmiarze XL

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
a ja tak podczytuję ten wątek i podglądam..i tak sobie myślę, że MUSZĘ szukać sukienki. tylko gdziekolwiek piszę w wawie do salonu to panie mają tylko rozmiary 38. ech.
może któraś z Was ma namiar na jakiś przyjazny warszawski salon? chooociaż..chyba żadna z warszawy nie jest
Nieszkodzi, ze mają 38, takie też spokojnie można przymierzyć, idź na salony zamiast dzwonić, spokojnie coś na siebie znajdziesz!
Cytat:
Napisane przez tina22 Pokaż wiadomość
Witam

Jestem tu nowa, ale mam podobny problem z suknią co wy Ślub biorę w sierpniu, w kwietniu zostanę mamusią Jestem w ciąży i szczerze mówiąc nie wiem, jaki będę miała rozmiar po porodzie hehe. Przed ciążą mialam 42 ale przytyłam już 7 kg, jeszcze 2 miesiące przede mną Zastanawiam się na wyborem suknie ślubnej. Byłam w salonie u mnie w mieście i pani mi doradziła, żebym szukała sukni na jednym ramionku zapinanym na szyi, to zmniejszy ramiona i biust. Z tylu musi być wiązana, bo po porodzie na pewno schudnę do ślubu, wtedy wystarczy ją mocniej ścisnąć i już w brzuszku marszczona, to zakryje to co zostanie po porodzie a nie łudze się, ze nie zostanie nic Wybralam pare modeli, może mi doradzicie w których było by mi dobrze...Mam mase pytań związanych ze ślubem, bo to mój pierwszy haha i pomoc się przyda
ja tą z ostatnich 2 zdjęć mierzyłam i powiem Ci, że o ile suknia na necie wygląda cudnie, to w rzeczywistości nie jest już taka piękna niestety i materiały, z których jest wykonana też pozostawiają sporo do życzenia. Także ja osobiście radzę iść na salony i mierzyć, mierzyć, mierzyć... bo to co się ogląda na necie często nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokaże Wam co wczoraj zakupiłam do sukienki, a mianowicie ten łańcuszek, bardzo mi się podobał, bo jest z perełkami, a nie jest taki sztywny. A kolczyki (to to co jest na środku, zdjęcie jest straszne) dostałam już kiedyś od narzeczonego.
nie podoba mi się ten łańcuszek, moze to kwestia zdjęcia, ale jest za ciemny do pereł, robi za duży kontrast, jakby był brudny, pomijając, ze wogóle koncepcja misz-maszu w tym naszyjniku mi nie odpowiada
Stary 2010-02-08, 09:11   #602
benenati
Raczkowanie

GG do benenati

słyszałam, że na ślub nie powinno się zakładać pereł.... Niby to tylko zabobony, ale skoro ma być coś starego, pożyczonego i niebieskiego to i ja z pereł zrezygnowałam
Stary 2010-02-08, 10:01   #603
tina22
Raczkowanie

Dziewczyny a powiedzcie mi co ubrać pod taką suknię? Czy są staniki w dużym rozmiarze typu bardotki. Mam rozmiar 85 E I nie wydaje mi się, zeby bardotka utrzymała taki biust. Czy może gorset pod spód...Myślałam też o staniku z odpinanymi ramionczkami, kiedyś tak robiłam do bluzek wiązanych na szyi (a taką chcę suknię), że odpinałam jedno ramionko a drugie przeciągałam za szyją i zapinałam, tylko po dluższym czasie bolał mnie kark haha, takie piersi jednak troszkę ważą, tym bardziej, ze w sierpniu mam zamiar karmić jeszcze piersią...
-27,3 kg
Cel osiągnięty klask i:

chodź ze mną....
chociaz zupełnie nie wiem dokąd
chodź ze mną....
by sens nadać życia krokom
tina22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 10:50   #604
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi co ubrać pod taką suknię? Czy są staniki w dużym rozmiarze typu bardotki. Mam rozmiar 85 E I nie wydaje mi się, zeby bardotka utrzymała taki biust. Czy może gorset pod spód...Myślałam też o staniku z odpinanymi ramionczkami, kiedyś tak robiłam do bluzek wiązanych na szyi (a taką chcę suknię), że odpinałam jedno ramionko a drugie przeciągałam za szyją i zapinałam, tylko po dluższym czasie bolał mnie kark haha, takie piersi jednak troszkę ważą, tym bardziej, ze w sierpniu mam zamiar karmić jeszcze piersią...
ja mam 85G, jak szukałam, to z E nie miałabym żądnego problemu, bu kupić coś wygodnego i to w miarę rozsądnej cenie
ja teraz zamówiłam i czekam na taki: http://ebras.pl/?m=2/1/17/18 zobaczymy, co to będzie

benenati eeee kto wierzy w zabobony Jakby od takich głupot miało zależeć szczęście, pieniądze, zdrowie.... to po co nam by było np pracować

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-02-08 o 10:53
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 11:37   #605
tina22
Raczkowanie

chilanes dzięki Fajny ten staniczek i ma ramionczka w zestawie. Jak dostanie daj znać, czy warto zamawiać
-27,3 kg
Cel osiągnięty klask i:

chodź ze mną....
chodź ze mną....
Stary 2010-02-08, 15:38   #606
Nisia4
Zadomowienie

Właśnie, wybór bielizny ślubnej też stanowi problem, myślę, że ja jednak nie będę zakładała biustonosza pod sukienkę ślubną, ale znowu muszę coś wybrać pod sukienkę na drugi dzień, a nie cierpię kupować biustonoszy
Stary 2010-02-08, 17:16   #607
chilanes
Zakorzenienie

Tina jeśliw końcu do mnie dotrze, to dam znać co i jak
Stary 2010-02-08, 21:10   #608
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Myślałam też o staniku z odpinanymi ramionczkami, kiedyś tak robiłam do bluzek wiązanych na szyi (a taką chcę suknię), że odpinałam jedno ramionko a drugie przeciągałam za szyją i zapinałam, tylko po dluższym czasie bolał mnie kark haha, takie piersi jednak troszkę ważą, tym bardziej, ze w sierpniu mam zamiar karmić jeszcze piersią...
to chyba juz tak jest z tymi zapinanymi za karkiem bo ja mam małe piersi a po paru godzinach.....kark odpada...
Stary 2010-02-09, 11:12   #609
tina22
Raczkowanie

Jak ja zazdroszczę mojemu mężczyźnie, niczym sie nie martwi, kupi garnitur i po problemie...a my biedne główkujemy pare miesięcy przed ślubem w czym będziemy wygladały jak królewny
Mam jeszcze jedno, może głupie pytanie odnoście zaproszeń ślubnych. Czy pisząc zaproszenie trzeba wszystkie nazwiska odmieniać? Boję się, żeby gdzies gafy nie strzelić, bo one sie tak rożnie odmieniają i niektóre wolałabym wpisać bez odmiany :P Wsytd pytać, ale wolę zapytać niż potem kogoś urazić
-27,3 kg
Cel osiągnięty klask i:

chodź ze mną....
chodź ze mną....
Stary 2010-02-09, 13:56   #610
mafda
Zadomowienie

w sumie może lepiej nie odmieniac jakiś dziwnych których nie wiadomo jak. Moje zawsze wszyscy odmieniają a się nie odmienia
Stary 2010-02-09, 17:52   #611
chilanes
Zakorzenienie

Niektórych nazwisk się nie domienia, powiem Ci, ze pierwsze zaproszenie wręczyliśmy i niestety okazało się, że nazwisko znajomych jest nieodmienne, na szczęście się nie pogniewali ehhh trudno, nie chciałam pytać gości, bo jakoś byłoby mi neizręcznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 11:47   #612
agnes99
Zakorzenienie

A co tu tak cicho? Pączki jecie?

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2010-02-11 o 12:05
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 13:22   #613
flexee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
A co tu tak cicho? Pączki jecie?
dokładnie tak i to już drugi dziś. a to dlatego że od jutra zaczynam dietę białkową. Więc dziś szaleję.
flexee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 13:26   #614
agnes99
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za powodzenie w dietowaniu
bo wiem, że jak jest zimno na dworze to wytrwanie na diecie jest ciężkie.
Stary 2010-02-11, 14:14   #615
chilanes
Zakorzenienie

na czym ta dieta "białkowa" polega?
Stary 2010-02-11, 22:07   #616
mafda
Zadomowienie

no właśnie, na czym bo musze do mojej sukienki zrzucić 5 kg minimum i marnie to widzę a po dzisiejszych pączkach to juz wogóle chociaz w tym roku marnie bo tylko 3 a jeszcze pare lat temu 10-15 to był standard. Tak sobie teraz myślę jak ja to w siebie wpychałam hahaha
Stary 2010-02-12, 06:57   #617
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
na czym ta dieta "białkowa" polega?

przedwszystkim na prawie całkowitym wyrzuceniu z diety węglowodanów i duże ograniczenie tłuszczu i cukrów
Stary 2010-02-12, 09:14   #618
benenati
Raczkowanie

GG do benenati

Dziewczynki mam fajną sprawdzoną, dwutygodniową dietę oczyszczającą.... Jak dacie maile to Wam wyślę-sama ją przetestowałam
Stary 2010-02-12, 09:56   #619
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benenati Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam fajną sprawdzoną, dwutygodniową dietę oczyszczającą.... Jak dacie maile to Wam wyślę-sama ją przetestowałam
Brzmi ciekawie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 06:54   #620
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

to ja poproszę, na priv wysłałam Ci namiary
Stary 2010-02-13, 18:25   #621
benenati
Raczkowanie

GG do benenati

Mam nadzieję, że wszystkie dostały maile Najważniejsze jest aby przez te dwa tygodnie nie jeść chleba, makaronu, ryżu. Tylko to co w diecie ;]
Stary 2010-02-14, 09:35   #622
Nisia4
Zadomowienie

Mogę też prosić tę dietę? Co prawda narazie nie wiem jak mogłabym zrezygnować z makaronu, ale może...
Stary 2010-02-14, 10:21   #623
kodeina
Zakorzenienie

mam nadzieję że nie było
z dedykacją dla Niny2208
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 10:22   #624
kodeina
Zakorzenienie

"Panie w rozmiarze XXL dobrze wyglądają w sukni składającej się z dwóch części: gorsetu i spódnicy. Do puszystej panny młodej pasuje kilka modeli gorsetów.

Gorset
Prawdziwa fiszbina, bo może utrzymać gorset na puszystej dziewczynie.
Gorset może odsłaniać ramiona. Innym wariantem jest gorset wiązany na szyi. Pasuje również gorset na grubych ramiączkach, a co najważniejsze - z dekoltem, przechodzący w szpic, czyli w kształcie litery V.
Puszyste panny młode powinny nosić suknie na grubych ramiączkach lub takich, które będą zasłaniały zbyt wydatne ramiona. Innym rozwiązaniem jest okrywający ramiona szal. Puszyste dziewczyny powinny mieć dekolt w szpic. Nie powinno zaznaczać się w sukni linii biustu i linii bioder. Suknia pod biustem powinna być obcisła, bez odcinań i poziomów.
Panie w rozmiarze XXL dobrze prezentują się w gorsecie w linii łódki, wykończonej rękawkiem lub poziomymi ramionami. Gorset puszystej dziewczyny powinny podtrzymywać prawdziwe fiszbiny.

Spódnica
Spódnica musi mieć linię litery A, czyli wąska na górze i rozszerzająca się ku dołowi. Spódnica nie powinna mieć ozdób i falban. Aby wydłużyć sylwetkę, spódnica na dole, z tyłu powinna przechodzić w szpic i być wydłużona.

Antysuknie
Panie o obfitych kształtach nie powinny zakładać sukni z gorsetem wykończonym w kształcie serca, czyli wycinanych w półkola nad linia biustu. Powoduje to podniesienie biustu, co z kolei dodatkowo skraca szyję i sylwetka dziewczyny wygląda na krótszą niż jest w rzeczywistości. Suknia nie powinna być odcinana pod biustem, tzw. princessa. Panie o obfitych kształtach powinny również zapomnieć o sukniach typu syrenka, które poszerzają biodra.

Ozdoby
Suknie pań przy tuszy powinny być uszyte z gładkiego materiału. Koronka i gruba gipiura poszerzają sylwetkę. Dobrze jest, jeśli suknia nie jest zdobiona dodatkowymi aplikacjami. Jeśli jednak panna młoda zdecyduje się na nie, powinna pamiętać, że aplikacje, np. perełki na sukni puszystej panny młodej powinny być przyszyte w liniach pionowych. Poziome zdobienia dodatkowo poszerzają sylwetkę dziewczyny. Sukni puszystej panny młodej nie powinny ozdabiać duże kwiaty, np. róże. Podobnie, jak poziome linie, kwiaty poszerzają optycznie sylwetkę. Korzystną aplikacją będą pionowe łodygi z listkami.

Tren
Wysoka puszysta panna młoda nie powinna mieć trenu i godetu. I odwrotnie - tren i godet wydłuży sylwetkę niskiej i puszystej dziewczyny.

Fryzury
Jeśli panna młoda ma krótkie włosy, w dniu ślubu powinny gładko przylegać do twarzy. Puszyste dziewczyny nie powinny zgodzić się na uczesanie w tzw. koczek babuni, który spowoduje, ze twarz jest okrągła. Należy wybrać uczesanie, które sprawi, że twarz będzie podłużna. Z fryzury powinny być wypuszczane kosmyki włosów, a nie loczki.

Welon
Welon puszystej panny młodej powinien być długi, do połowy pleców. Najlepiej, jeśli kończy się przy zakończeniu suwaka sukni ślubnej. Welon powinien być upięty z tyłu głowy, stwarzając poczucie mgiełki okalającej pannę młodą. Krótkie welony, które spływają na ramiona, optycznie poszerzają sylwetkę.

Biżuteria
Okrągłe kolie, naszyjniki tzw. obroże skracają szyję, dlatego nie nadają się dla pań puszystych. Grubsza panna młoda powinna założyć delikatną biżuterię. Pasują do niej ozdoby w szpic. Panna młoda musi pamiętać jednak, aby wisiorek nie wpadał jej w biust."

źródło cytatu : forum we dwoje
Stary 2010-02-14, 11:16   #625
Nisia4
Zadomowienie

Osobiście na pewno nie zgadzam się z twierdzeiem, że dekolt w serduszko wygląda gorzej, wszystkie sukienki które przymierzałam i miały prosty dekolt powodowały, że mój biust wyglądał na 3 razy większy co optycznie deformowało moją sylwetkę, pomimo tego, że od początku chciałam taki dekolt, gdy założyłam sukienkę w serduszko to wyglądałam o niebo lepiej. Tak więc nie wszystkie te zasady można zastosować do Panny Młodej w rozmiarze XL bo każda z nas, pomimo tego, że nie nosi rozmiaru 38 jest inaczej zbudowana, aczkolwiek pewne zasady należy zachować.
I tak jeszcze, przymierzałam sukienkę załączoną poniżej i wydaje mi się, że idealnie wyszczuplała mnie optycznie, aczkolwiek czułam się w niej źle bo wydawało mi się, że jestem w niej strasznie ciężka.
Stary 2010-02-14, 11:21   #626
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli panna młoda ma krótkie włosy, w dniu ślubu powinny gładko przylegać do twarzy.
Ja się nie zgodzę z tym - włosy potapirowane lub podniesione wyszczuplają pyzatą buzię, a gładko ulizane wręcz przeciwnie.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 12:03   #627
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że wszystkie dostały maile Najważniejsze jest aby przez te dwa tygodnie nie jeść chleba, makaronu, ryżu. Tylko to co w diecie ;]
doszło, dziękuję spróbuję
Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
mam nadzieję że nie było
z dedykacją dla Niny2208
były już te suknie nie raz Ale dziękujemy
nie poznałam Cię z nowym avatarkiem
Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Ja się nie zgodzę z tym - włosy potapirowane lub podniesione wyszczuplają pyzatą buzię, a gładko ulizane wręcz przeciwnie.
dokąłdnie tak! ulziane to może mieć szczuplutka na buzi osóbka, a nie większość PM XL
Stary 2010-02-14, 12:15   #628
Nisia4
Zadomowienie

To jest to co pisałam, każdej PM XL dobrze jest w trochę czymś innym, np. w moim przypadku ulizane fryzurki, czy też delikatnie podniesione z przodu spisują się świetnie, a bynajmniej każdy się zachwyca jak się uczeszę w ten sposób, więc u mnie wchodzi w grę tylko taka opcja
Stary 2010-02-14, 13:06   #629
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Osobiście na pewno nie zgadzam się z twierdzeiem, że dekolt w serduszko wygląda gorzej, wszystkie sukienki które przymierzałam i miały prosty dekolt powodowały, że mój biust wyglądał na 3 razy większy
zgodzę się z tym...ja mam mikro-biust i w prostych dekoltach jest mi dobrze

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość

TEż mam okrągłą buzię i tapir świetnie wygląda

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

były już te suknie nie raz Ale dziękujemy
nie poznałam Cię z nowym avatarkiem
wybaczcie..nie przeglądałam w całości tego wątku.
Chilanes skąd my się znamy? zapewne z jakiegoś wątku ślubnego

Edytowane przez kodeina
Czas edycji: 2010-02-14 o 13:12
Stary 2010-02-14, 13:17   #630
Taverney
Zakorzenienie

gładko ulizane włosy przytłaczają sylwetkę, więc macie rację dziewczyny, że nie jest do dobry pomysł
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości