![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Na jakim etapie zycia jestesmy teraz?
W tym roku skończyłam liceum, zdałam maturę, dostałam się na studia. Nie te wymarzone niestety, ale to trochę z mojej winy, trochę ze strachu, z niepewności czy mi się uda, czy sobie poradzę...
Zapisałam się na kurs prawa jazdy i to była chyba jedna z najlepszych decyzji jaką podjęłam w ostatnim czasie ![]() Tak wogóle to ostatnie miesiące są dla mnie pełne stresu, obaw i niepewności. Mimo tego, że mam wakacje, to jakoś tak nie potrafię się nimi w pełni cieszyć. Jestem pełna obaw co do przyszłości. Boję się tego "kroku w dorosłość...", czuję, że jeszcze nie jestem na to gotowa, że to wszystko mnie przerasta. Miałam troszkę cichych planów dotyczących najbliższej przyszłości, których jednak nie odważyłam się zrealizować. Za rok chciałabym móc powiedzieć, że te wszystkie decyzje, które podjęłam teraz były słuszne. Chciałabym aby osoby, które teraz są mi bardzo bliskie, nadal takimi pozostały. Chciałabym móc powiedzieć, że jestem naprawdę szczęśliwa i spotkać kogoś z kim będę mogła to szczęście dzielić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczy
U mnie szykuja sie duże zmiany. Jak juz gdzieś pisałam szykuje sie do wyjazdu . Ale jak narazie 27 września mam egzamin z Prawka ----> mam nadzieje ze to bedzie pierwsze i zarazem udane podejscie ![]() Następnie czekam na obrone ---> mam nadzieje ze w październiku zakończe moja przygode i dyplom bede mieć już w ręku. No i zaczeły sie przygotowania do wyjazdu do ukochanego który już sobie zaklepał ciepłą posadke szlifuje swój angielski i jak ja przyjade to bede sie czula jak intruz hehehe. On będzie szprechał a ja będe dukać :p No ale nie żałuje mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze zaczniemy realizować nasze marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Od roku studiuję ekonomię. Teraz zaczynam drugi kierunek- finanse i rachunkowość (czy jakoś tak
![]() Zapisałam się na kurs francuskiego i mam nadzieję, że jego nauka szybko mi się nie znudzi. A niezależność finansowa od rodziców na razie mi nie grozi... chociaż bardzo bym chciała to nie znajdę czasu jeszcze na pracę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ubiegły rok byl ciężki, zarówno w życiu zawodowym jak i osobistym.
Co teraz? Pracuję nadal w Centrum Stomatologii Estetycznej, zarabiam ciut więcej, znacznie więcej mam obowiązków. Myślę o zmianie/całkowitym przekwalifikowaniu się ale boję sie utraty niezależności finasowej, boję się zaryzykować i skoczyć na głęboką wodę. Prywatnie-wciąż staramy się o dziecko (od półtora roku na próżno). Jestem zmęczona...wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
widzę, że ten rok nie tylko mnie dał popalić....
jeżeli chodzi o sprawy zawodowe, to nie jest nagorzej, zrobiłam kolejny stopien awansu zawodowego, co wiąże się z wyższą pensją, od września zmieniam miejsce pracy, w sumie to na własne życzenie, mam nadzieję, że nie sprawdzi się przysłowie "zamienił stryjek siekierkę na kijek" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Studiuję, niestety moje studia to niewypał i już teraz wiem, że nie będe pracowała w zawodzie. Od roku pracuję w dużej firmie i choć nie jest mi źle, czasem mam ochotę zaryzykować i poszukać innej (lepiej płatnej) pracy. Najważniejszą jednak rzeczą jest to, że od roku jestm mężatką. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Udało się nam kupić mieszkanie, które na razie wynajmujemy, ponieważ oboje pracujemy w firmie, która wynajmuje nam mieszkanie. Plany na przyszłość? Takie malutkie marzenia, o których wolałabym nie mówić głośno żeby nie zapeszyć.
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
magdalenazz - powodzenia
![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
U mnie jak narazie same zmiany. Zaliczyłam już dwie przeprowadzki, od lipca nadal mam nierozpakowane torby. W sierpniu ślub (dodam że mój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raróg
|
Zakończył się mój sześcioletni związek, obiektywnie patrząc była to raczej dobra decyzja. Staram się teraz poukładać sobie życie zawodowe, rozważam kandydowanie do służby w policji, choc jest to jak na mnie pomysł dość szalony
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Laura, trzymam kciuki. Będzie dobrze. Musi być
![]() A odnośnie policji to mój kolega właśnie złożył papiery ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Raróg
|
Dzięki
![]() Ja jadę jutro z papierami. Nie pomyślałabym o tym w życiu, ale wracałam kiedyś z miasta i spotkałam dzielnicowego, który cyt. "miał ochotę iść do pracy w miłym towarzystwie" (mieliśmy po drodze). I tak od słowa do słowa... Wszystko mi wyjaśnił i stwierdziłam, że spróbując nic nie stracę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio raz na wozie raz pod wozem. W pracy zawirowania, moja cierpliwosc jest wystawiana na ogromne próby, coraz czesciej mysle o zmianie, ale póki co mam jeszcze za małe kwalifikacje więc zaciskam zęby i dalej zdobywam doswiadczenie.
Nauczyłam sie cieszyc byle bzdurą, ostatnie miesiace pokazały mi na kim moge polecgac, kto jest moim przyjacielem. Powoli zaczynam na nowo przekonywac sie do facetów, ale traktuje ich nadal z dystansem i przymruzeniem oka. Ogólnie nie miałam wakacji, nie liczac 3 dni spedzonych nad morzem, jestem zmeczona i marze żeby gdzies wyjechać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
kryzys jakiego nigdy nie było i tak już od dwóch miesięcy.....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
w zeszłą sobotę wyszłam za mąż
![]() po wyjeździe wszytskich gości zaczynamy miodowy miesiąc ![]() ![]() ![]() szukam pracy ![]()
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o psychologię, spróbuj za rok ponownie! Może popraw maturę? Ale na pewno nie trać wiary i nie poddawaj się, jeśli to rzeczywiście Twoja pasja. Wiem, co mówię, bo po maturze też nie dostałam się na wymarzoną psychologię. Ale... po roku się udało i w ten oto sposób od października będę studentką II roku tegoż kierunku. A Olsztyn to piękne miasto, myślę, że będziesz nim zachwycona, szczególnie Starówką i Kortowem ![]() Edytowane przez evangeline Czas edycji: 2007-08-25 o 10:58 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
To może teraz ja sie wypowiem...
Skończyłam liceum i w październiku zaczynam studia - nie takie o jakich marzyłam, ale to moja wina bo na ukochaną italianistyke nie składłam. Bałam się, ze się nie dostane - jednym słowem tchórz ze mnie ![]() Od 6 lat marzyłam o studiach w Warszawie, tylko tam wyobrażałam sobie moje dalsze życie. Złożyłam tam na 2 kierunki, na jeden sie nie dostałam, a na drugi (pedagogika) się dostałam. Dostałam się też do Lublina na UMCS. Po długim rozmyslaniu wybrałam Lublin. zrezygnowałam z Warszawy i musze powiedzieć, ze jest mi smutno i to bardzo smutno ![]() Teraz się boje, ze sobie nie poradzie z myślami ze mogłam studiowac w Wawie, ale zrezygnowałam, w końcu o tym marzyłam przez długi czas! ![]() ![]() Rozczuliłam się troche hehehe i nawet łezka poleciała, ale cóż taka już jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
ni to moratorium ni to dorosłość - etap przejściowy
za dwa miesiące kończę kurs i zaczynam prawdziwą pracę, taką 'na śmierć i życie' - ekscytujące i przerażające zarazem, ale sama chciałam pracować na ulicy za dwa miesiące na stałe wyprowadzam się z domu i rozpoczynam wspólne życie z narzeczonym- z jednej strony bardzo tego chcę z drugiej wiem, że będę tęsknić za rodziną ale wszystko się w życiu zmienia, bo na zmianach życie polega, prawda?
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście Suzano, a zmiany są bardzo często siłą napędową naszych działań. Myślę, że gdyby nie one, to w pewnym momencie przestalibyśmy czuć się szczęsliwi- tak bardzo aktualna sytuacja stałaby nam się znana i oczywista.
Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Kontynuuję studia,które nie są moimi wymarzonymi.Nie próbuję dostać się na wymarzone,bo wiem,że się do tego nie nadaję.Z wielkich planów z roku na rok nic nie wychodzi.Jestem naiwna,bo ciągle wierzę w słowa bez pokrycia.Wyszłam z głębokiego dołu,tak głębokiego,że myślałam,że z tego już nic nie będzie,że mnie już nie będzie...Mam nadzieję,że za jakiś czas napiszę,czego dokonałam,że coś się udało.
![]()
![]() |
#113 |
BAN stały
|
tak w sumie...
stoję nad przepaścią ![]() i albo jakoś przeskoczę, albo zaliczę dno ![]() po raz pierwszy w życiu jestem tak niesamowicie świadoma swoich ułomności, błędów i problemów - i dosyć boleśnie to odczuwam ![]() ![]() przyszły rok będzie dla mnie rokiem przełomowym - będę musiała się jakoś określić zawodowo, zrobić coś z życiem prywatnym, popalić kilka mostów wyjeżdżam za granicę ![]() ![]() ogólnie muszę coś wreszcie zrobić ze swoim życiem bo zwariuję jak będzie dalej tak jak jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
A u mnie właściwie nic ciekawego.
![]() Pierwszy rok w nowej szkole przebrnęłam zaskakująco pomyślnie. Zaryzykowałam start w olimpiadzie polonistycznej i nie wiem jak to się stało / ![]() ![]() ![]() ![]() Za tydzień rozpoczyna się nowy rok szkolny, co naprawdę nie jest mi na rękę. ![]() ![]() ![]() Zainteresowania mi się nie zmieniły, trochę zdążyłam pogłębić moją filmową i literacką ![]() ![]() ![]() ![]() W życiu uczuciowym ciągle pustki, niestety. Mam wrażenie, że chyba nigdy się tak naprawdę nie zakocham. ![]() Aaa... zrobiłam remont w pokoju. ![]() ![]() W czerwcu osiemnastka - tu dopiero się zacznie nowy rozdział. ![]() To mówiłam ja - Paula. ![]()
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Suzana:
Dobrze cie "widziec." ![]() Apropos: na zmainach zycie polega. I to dobrze, inaczej bylo by nudno. Co do siebie: Jestem na etapie zmiany kariery. Przeszlam 16- miesieczny etap szukania nowej pasji zawodowej, i nareszcie ja znalazlam. Mam przed soba jeszcze rok szkolenia, ale bardzo sie ciesze, ze juz mam jakis nowy kierunek w zyciu. Poza tym, mamy za soba przeprowadzke z jednego konca kraju na drugi. Teraz razem z mezem rozkrecamy biznez w branzy ktora on zna bardzo dobrze, a ja mniej. Pomagam mu uzywajac moje wyksztalcenie i poprzednia kariere (prawo) i wszystko idze az zaskakujaco dobrze. Wolnego czasu mamy bardzo malo, a wiec musimy sie starac aby pielegnowac nasz zwiazek, aby nie zapominac o tym, ze nasze malzenstwo i nasza milosc jest najwazniejsza ![]() A wiec ogolnie mowiac, dzieje sie duzo, wolnego czasu brak, ale jestem bardzo zadowolona. Nie myslimy o dzieciach, na razie mamy pieska ktorego rozpieszczamy. ![]()
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
na taki etapie, że marzę żeby jak najszybciej minął.. i żeby zaczęło sie coś nowego. nie wdając sie w szczegoły, nie jest to dobry dla mnie czas pod zadnym względem. czasem sie zastanawiam, czy dla każdego na świecie zaświeci kiedyś słońce? bo zaczynam w to wątpić. chwilami czuję się jakbym przedzierała się przez dżungle i nie umiala sie z niej wydostać a tlenu, swiatła, wody i nadziei coraz mniej (haaa ale metafora
![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
editaphx
Kazdy przechodzi przez cos takiego (tak mi sie wydaje, sama przeszlam). Rzecz w tym, ze to swiatlo samo sie nie zapali/slonce nie zaswieci/tlen sie nie dostanie ![]() Ironia w tym ze poprawa sytuacji wymaga najwiecej wysilku wlasnie wtedy, kiedy mamy na to najmniej energi i motywacji (depresja, ktora nastaja po dlugim okresie frustacji i niepowodzenia). Ale gleboka jestem dzisiaj ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Paula007 - zaskoczyłaś mnie, pozytywnie, miałąm ciągle wrażenie ze bliżej ci do 30tki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Jest Polakiem.
oto link do kilku fotek ![]() http://mrimrsS.fotosik.pl/albumy/252230.html
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
sorki, ze wyrwalam z kontekstu, nieczyste mysli dzis mam
![]() Pieknego masz spanielka, mialam idenyczna czarna podpalana sunie, opiekowalam sie nia tylko ja. Jak mialam pol roku wyjechalam na jeden dzien, wracam a psa nie ma - moj brat chcial sie nia pochwalic dziewczynie, zabral ja "na minutke" na dwor bez smyczy. Ona uwielbiala male dzieci, zobaczyla chlopca na drugiej stronie ulicy, pobiegla i wpadla pod samochod ![]() teraz mam spanielke, tyle ze cala czarna. Szkoda, ze nie przy sobie, mama sie nia zajmuje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.