WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Johnson's Baby Oliwka dla dzieci

• 2 września 2015 o 17:07
    Super oliwka :-)
    Mam dwie oliwki Johnsona, jedną lekką formułe w spreyu różowa wersja i drugą rownież różową wersję lecz klasyczną, i powiem szczerze że tą klasyczną ocieniam dużo lepiej :-) Bardzo fajna jest po kąpieli wmasowana w wilgotne jeszcze ciało, też ok się spisuje nałożona cienką wartwą na suche ciało, trzeba 15 min cierpliwości ale nie jest zle jak na oliwkę ;-) Również świetnie spisuje się do masażu, nie zostawia tłustego lepiącego się fluidu na skórze, jeżeli nie nałozymy jej za dużo to wchłania się w ciagu 20 min do końca :-) Super oliwka, jak najbardziej polecam :-) Używam tego produktu od: 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: jedno-prawie całe
  • 3 marca 2015 o 12:31
    Raczej nie...
    Na zajęciach z masażu używało się najczęściej właśnie tej oliwki i jej sióstr, aloesowej i tej "na dobranoc". I w moim przypadku nadaje się one właśnie tylko do tego, czyli do masażu. Stoi u mnie prawie pół butelki od dwóch lat i nie mogę się przemóc by ją zużyć. Zapach ma miły, ale na dłuższą metę męczący. Nie wchłania się całkowicie, istnieje ryzyko że zatłuści ubranie czy pościel. Zastanawia mnie tylko jedno. A mianowicie obecność parafiny w produktach dedykowanych niemowlętom. Wydaje mi się to odrobinkę nie fair. Zużyję moje pół butelki i nareszcie wypróbuję oliwkę HIPP, którą chwali sobie moja siostra i używa jej namiętnie na sobie i na jej malutkim synku, głównie za jej naturalny skład. Oliwki Johnson's już raczej nie kupię. Używam tego produktu od: dwóch lat Ilość zużytych opakowań: jedno
    Cafrey
    4 lutego 2014 o 22:12
    Bubel.
    Kupiłam ją do stosowania na mokre ciało po kąpieli- nie sprawdziła się. Postanowiłam nią olejować włosy- również nie było szału. Jednak znalazłam dla niej idealne zastosowanie. Używam jej w zimie jako "balsamu do stóp". Aplikuję i zakładam skarpetki. W tej roli sprawdza się wyjątkowo świetnie. Podejrzewam, że przez wzgląd na parafinę w składzie. ;) Oliwka nie nawilża, tylko zostawia tłusty film na skórze. Do tego zapycha pory. Pierwszy raz w życiu miałam wypryski na plecach i w okolicy biustu. O.O Producent zapewnia: "Formuła minimalizująca ryzyko alergii". Mnie uczuliła. Nie polecam dla dzieci o wyjątkowo delikatnej skórze. -działanie -skład +cena +dostępność Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 2 grudnia 2013 o 20:17
    Płynna parafina, nic więcej.
    Niby bezpieczna i dla dzieci, ale to zwyczajna płynna parafina z odrobiną zapachu. Jeśli nawilży, to tylko chwilowo, a po jej odstawieniu suchość wróci. Tak właśnie działa parafina- natłuszczająco, nie nawilżająco. Mama stosowała ją do zmywania makijażu oczu, ale doradziłam, żeby przerzuciła się na oliwkę HIPP, ta przynajmniej ma naturalny skład oparty na olejkach roślinnych. Poza tym- ta niby hipoalergiczna oliwka dla dzieci okropnie mnie uczuliła. Po jej użyciu twarz miałam napuchniętą jak balon (mam cerę wrażliwą i skłonną do alergii). Odradzam jej kupowanie bo płacenie kulkunastu złotych za zwykłą parafinę mija się z celem. Używam tego produktu od: używałam jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 7 listopada 2013 o 0:17
    przeciętna
    kupiłam, żeby nawilżać swoją suchą skórę bezpośrednio po kąpieli +ładny zapach +przyjemna konstystencja +początkowo przyjemnie natłuszczona skóra -efekt natłuszczenia i nawilżenia nie utrzymuje się zbyt długo -nieporęczna butelka z odchodzącymi naklejkami Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 małe